Kedvencelte 26

Várólistára tette 219


Kiemelt értékelések

Szeszj 

Imádtam nem is kicsit. ^-^ Izgalmas, aranyos, értéke és fontos mondanivalója van amit szépen be is mutatta a film. Kicsit meg is könnyeztem a tesók kapcsolatát, ami szerintem tökéletesen van bemutatva. A humor is nagyon találó volt, a zenék pedig nagyon jó illeszkedtek bele a történetbe. A látványvilága pedig csodálatos volt. A kősárkány nagyon jól meglett csinálva, talán az tetszett benne a legjobban.
Mindkét tesót kedveltem de nekem valahogy közelebb volt a szívemhez Barley, imádtam a srácot. Elég sokszor megszakadt érte a szívem! ❤
Biztos vagyok benne hogy sokszor lesz újranézős ez a film! ^-^
https://media.giphy.com/media/QxZHisFLXocQ8dIMxE/giphy.gif
https://media1.giphy.com/media/hXCMbDqS1IlqcneC6d/giphy.gif…

MrsCumberbatch 

Egy biztos: Az utolsó 20 percet végig zokogtam. Nem csoda, ha Tom és a testvérei is megkönnyezték. Nagyon érzéketlennek kell lennie annak aki egy könnycseppet sem ejt…

Egyébként nagyon aranyos és kedves kis mese volt. Testvéri szeretet ereje, mágia.. Minden szuper volt. Jókat lehet rajta nevetni, de tényleg mélyebb mondanivalója is van. Szerintem minden korosztálynak élvezhető. Bár ez a testetlen alak lehet nem az igazi egy kisgyereknek… De na. Azt is megoldották végül is.

LoneWolf 

Az írók, vagy inkább a casting felelősök nagyon nem akarják, hogy Tom Holland karakterének akár egyszer is normális családja legyen. Pókember, Kémesítve (Spies in Disguise) és most ez?! Mi a frász? Mindegyikben minimum az apja kapásból halott.
Amúgy nem volt rossz. Több lehetőséget éreztem az alapokban annál, amit végül sikerült belőle kihozniuk, így kevésbé érzem zseniálisnak, mint sokan mások, de a végén lévő tanulság szépen megdobta az értékelésem. spoiler Humorát tekintve csupán az elmegy kategóriát súrolta nálam, de ezt kellőképp ellensúlyozta, hogy ezúttal senki sem fakadt dalra. Hála a jó Gandalfnak! Ja… az a konkurens stúdió, na mindegy! Aranyos volt és akadtak benne eredeti ötletek, ezáltal egyszer mindenképp érdemes megnézni, bár kétlem, hogy nálam többször is előkerülne majd.
Extra kis szőrszálhasogatás, hogy az unikornisoknak nincs szárnya! A szárnyas lovak a pegazusok, szóval a készítők kevertek két különböző mágikus lényt. Ezért járhatna a mínusz, de ritkán látni mainstream mesébe épített D&D-t, szóval ezt most elnézem.

3 hozzászólás
krlany 

Az eleje kicsit nehezen indult be, de aztán a végére egészen megszerettem. Jó a mondanivalója. A vége azért döcögött egy kicsit. spoiler Nem volt rossz, de én egy kicsit ennél többre számítottam.

Klaudia98

Hát ez nagyon jó film volt! :D Mondanivalóval, történettel, családi-testvéri kötődéssel, HUMORRAL :D Nagyon jó kikapcsolódásnak, az egész családnak. Ajánlani tudom mindenkinek :D

spoiler

kedaiyun

A teaser trailer nagyon tetszett, mert egy olyan klasszikus fantasy világot mutatott be, ami egyben olyan is volt, mintha a 21. században játszódna egyidejűleg. Mesés lények, varázslat és okostelefon, vizuális gegek mobilozó sellőkkel, kukákban turkáló, lecsúszott egyszarvúakkal (azaz pegacorn-okkal). A „sima” trailer a történetből is elárult valamit, ami egy kicsit csalódást keltőnek tűnt, valahogy nem pont ilyen jellegű történetre számítottam. Meg eleve milyen már, hogy egy deréktól csak lefelé látszó figurával kell körbejárni a világot.
A film megnézése után viszont azt mondom, hogy tetszett! Kifejezetten üdítő volt , habár kiszámítható is. Ami a fantasy-21. századot illeti, az összes ilyen jellegű poént ellőtték a teaser trailerben. De végül is nem ez volt a lényeg, hanem a road movie, amiben két elf testvér indul küldetésre. A karakterek aranyosak, de nem túl eredetiek, láttunk már ilyen szereplőket korábban is, mind jellem, mind karakterdesign szempontjából. Ian a kissé szerencsétlen öcsi, Barley a szerepjáték-mániás báty, aki megtestesíti a 80-as, 90-es évek rpg-rajongó, rocker, fantasykedvelő figuráját. Maga a történet is szerepjátékos, Barley kézikönyve, szerepjáték-kártyái nemcsak kitalált világot idéznek fel, itt ez maga a történelem, a valóság. Ez jó ötlet volt szerintem. És egy D&D-szörny is belekerült, a zselékocka (én az Eye of the Beholder II-ben találkoztam vele először.)
A történet nem volt túl eredeti: a szokásos „képes vagy rá, bízz magadban”, testvéri szeretet, család fontossága, átlagos szereplőről kiderül, hogy valójában milyen erős, plusz egy kis konfliktus és a feloldás közben egy kis jellemfejlődés. Viszont szórakoztató volt, a képi világ színes, jópofa, és volt benne pár jó poén és pár fárasztó is. A szereplők közül a mantikór volt a kedvencem, de Barley-t is kedveltem. A furgon „hőstette” pedig megható és epikus volt. A végén a sárkány is tetszett, ötletes volt a megvalósítása.
spoiler
Összességében tetszett a film, lehet, hogy megnézem többször is.

a_girl92 

Hát ez nagyon cuki mese volt, már az első 10 percben éreztem, hogy tetszeni fog:D

Irasalgor

Az animációs alkotás tehát ismét egy minőségi Pixar munka, viszont a történet lassú első felvonása és meglehetősen elnyújtott katarzisa miatt bár hiába tisztelendő a felvetett problémák meglehetősen érett bemutatása, valamint a szerepjátékos elemek integrálása a történetbe, azért instant klasszikusnak nem lehetne nevezni az Előrét, amelynek inkább a designeri megoldásai és a testvérpár kapcsolatának bemutatása miatt lesz emlékezetes, mintsem az érzelmi töltetének és izgalmas cselekményének. Családi szórakozásnak és gyerekeknek valószínűleg tetszeni fog, de azért nem kaptunk most egy új Agymanókat vagy Hihetetlen Családot, bár erre nincs is mindig szükség.

Értékelés: 8/10
(Később honlapon)

Zsófia 

Ez tulajdonképpen a Jégvarázs 2., fiúknak, dalok nélkül. Egy testvérpár – akik közül az egyik varázsol –, útra kelnek, hogy egy fontos coming of age problémát letisztázzanak magukban és rájöjjenek, hol a világban a helyük. Szerintem kicsit összecsapott volt, az anyuka történetszála felesleges is, nem bontották ki rendesen. A legvégére jutott egy vicc, amin hangosan felnevettem, de ez összességében (Pixar-mércével is) kevéske volt.

monokrom22 

Az Előre egy megható emocionális utazás, fontos és könnyen érthető üzenetekkel, kiváló karakterekkel és elképesztő látványvilággal. Jól játszik az érzelmeinkkel, kicsiket-nagyokat egyaránt elvarázsol, miközben megteremt egy olyam fantasy világot, amit érdemes lehet bővíteni.


Népszerű idézetek

Bogesxd 

Barley: So now you know the worst that can happen, so there's nothing to be scared of, right?

Nocharity 

You know, it's really mean to call me a screw-up when you don't give me a chance to do things right.

Bogesxd 

You have to take risks in life to have an adventure.

Bogesxd 

One of them is afraid of everything, and the other isn't afraid of anything!

Nocharity 

– It's kind of a weird idea.
– I know! I like it too!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján