A fantasztikus Róka úr (2009) 202

Fantastic Mr. Fox
87' · amerikai · animációs, kaland, dráma, vígjáték, krimi, családi 0

0 díj · 3 jelölés

Róka úr valaha a legjobb ravaszdi volt a környéken. Ám tizenkét esztendeje boldog, csendes családi életet él. Köszönhetően a rámenős rókaasszonyságnak, akinek megfogadta, hogy messze elkerüli a tyúkketreceket. Mi tagadás, Róka úr élvezi a vidéki életet, a nagy házat, a kölyöknevelést. Ám amikor… [tovább]

angol
angol

Képek 12

Szereposztás

George ClooneyMr. Fox (hang)
Meryl StreepMrs. Fox (hang)
Jason SchwartzmanAsh (hang)
Bill MurrayBadger (hang)
Wallace WolodarskyKylie (hang)
Eric Chase AndersonKristofferson (hang)
Michael GambonFranklin Bean (hang)
Willem DafoeRat (hang)
Owen WilsonSkip edző (hang)
Wes AndersonWeasel (hang)

További szereplők

Kedvencelte 55

Várólistára tette 168


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Ez annyira Wes Anderson volt! Minden hibájukkal együtt nagyon kedveltem a szereplőket, főleg az igazi svindler Róka urat és a kis Rókust. Eszméletlen jó humorú és izgalmas történet. Ráadásul én nem szeretem a stop motiont, de ezt igazán élveztem, kicsit sem zavart. Egyébként sokszor eléggé elvont, én inkább felnőtteknek ajánlanám.

Londonna 

Hát ez… BORZ-almas…an volt!… Sőt, valóban FANTASZTIKUS. Egy élmény nézni, egy élmény hallgatni, elképesztően cuki és vicces, ráadásul a tudat, hogy mindez stop-motion… Ahhh… Le vagyok nyűgözve.
Amúgy többen írták, hogy ehhez a filmhez hangulat kell… Hmm. Nem tudom. Én bármikor tudnám nézni, nálam ez a hangulat úgy látszik állandó… :D Még sok-sok ilyet és hasonlót!… (És kérek egy spin-offot a Menyéttel! Plííííz! :D És Oposszum is legyen benne! Ő feltétlenül!… :-))

Honey_Fly 

Kell hozzá egy bizonyos hangulat vagy inkább ráhangolódás. Azonban ha ez megvan, akkor nagyon jó. Wes Anderson jellegzetes kéznyoma nem is lehet másmilyen. Hiába 7+ a korosztály, nem tudom, hogy gyerekeknek mennyire tetszene. A mai gyerekeknek szerintem nem elég pörgős és kicsit elvont is. Inkább felnőtt mese időutazással. Annak viszont nagyon szórakoztató.

5 hozzászólás
LaBelle 

Parádés párbeszédek, megragadó képi világ… és hát árad belőle a „wesandersonosság”. Nagyon szeretem a részletgazdagságát, a kis utalásokat. És a zene is csodás. Engem nagyon megtalált.

carragher 

Ennyi ötletet, poént, jó dumát egy mesében de rég láttam!Igazán szeretni való! És pont attól, hogy nem akar belédmézes-mázaskodni.

mazsolafa

Nagyon tetszett a megvalósítása és a fanyar humora. A szinkron zseniális, a karakterek szintúgy.

Banditaa 

A fantasztikus jelző nem csak Róka úrra vonatkozik, hanem az egész filmre! Egyszerre gyönyörű és furcsa. Nagyon más, mint az átlag és ettől fantasztikus – ahogy Róka úr is mondja Ashnek. A látványvilág és részletek is elképesztőek, a zenébe pedig beleszerettem. George Clooney hangját hallani mindig öröm, összetéveszthetetlen! Mindenképpen újranézős film!

walksdowonders 

Azt a lompos mindenit, nem erre számítottam. :) Volt itt kérem minden: vadállat menekülttábor, habzó szájú veszett kopó, Róka úr spoiler, … Nem éppen gyermekmese, talán még a felnőtteket is megosztja, viszont kövezzetek meg, de nekem tetszett a sajátos sötét humora. :)

aliz_0817

Az animációs technikája egyszerűen zseniális!! Oda voltam ragasztva a képernyő elé. Nagyon élvezetes az egész. Humorral átszőtt, szép, de nem a megszokott módon. A képek, a zenék és a karakterek is nagyon jól eltaláltak.

Kiki0926

Nagyon kivancsi voltam, hogy miert ez a nagy szazalek, hogy tenyleg ennyire sok embernek tetszett. Nos, akkor velem lehet a baj, mert szerintem borzaszto rossz volt. Alig vartam vege legyen. Nem latom meg mindig az igazi ertelmet. Csalodas volt.


Népszerű idézetek

MoiraCarey 

Mrs. Fox: Ha ez az, amire gyanakszom hogy az lehet… hát ne legyen az!

Londonna 

– Én is szeretlek. De hülyeség volt hozzád menni.

duracell

Mole: I just want to see… a little sunshine.
Mr. Fox: But you're nocturnal, Phil. Your eyes barely open on a good day.
Mole: I'm sick of your double talk, we have rights!

Imma 

Mr. Fox: Honey, I am seven non-fox years old. My father died at seven and a half. I don't want to live in a hole anymore, and I'm going to do something about it.

duracell

Boggis, Bunce and Bean
One fat, one short, one lean
These horrible crooks
So different in looks
Were nonetheless equally mean.

duracell

Mrs. Fox: Twelve fox years ago, you made a promise to me, while we were caged inside that fox trap, that if we survived, you would never steal another chicken, turkey, goose, duck, or a squab – whatever they are, and I believed you. Why? Why did you lie to me?
Mr. Fox: Because I'm a wild animal.
Mrs. Fox: You are also a husband and a father.
Mr. Fox: I'm trying to tell you the truth about myself.
Mrs. Fox: I don't care about the truth about yourself. This story is too predictable.
Mr. Fox: Predictable? Really? What happens in the end?
Mrs. Fox: In the end, we all die. Unless you change.

duracell

Mr. Fox: Who am I, Kylie?
Kylie: Who how? What now?
Mr. Fox: Why a fox? Why not a horse, or a beetle, or a bald eagle? I'm saying this more as, like, existentialism, you know? Who am I? And how can a fox ever be happy without, you'll forgive the expression, a chicken in its teeth?
Kylie: I don't know what you're talking about, but it sounds illegal.

zeana 

Valószínűleg nem tud se angolul, se latinul. Pensez-vous que l'hiver sera rude? Azt kérdeztem, hogy tudja-e hogy kemény telünk lesz? Úgy tűnik hogy nem tudja.

zeana 

Ash: Megváltotta magát.
Mr. Fox: Megváltotta? Persze. De a végén ő is csak egy döglött patkány lesz egy kínai étterem mögötti szemetesvödörben.


Hasonló filmek címkék alapján