A fantasztikus Róka úr (2009) 147

Fantastic Mr. Fox
87' · amerikai · animációs, kaland, vígjáték, krimi 0

0 díj · 3 jelölés

Róka úr valaha a legjobb ravaszdi volt a környéken. Ám tizenkét esztendeje boldog, csendes családi életet él. Köszönhetően a rámenős rókaasszonyságnak, akinek megfogadta, hogy messze elkerüli a tyúkketreceket. Mi tagadás, Róka úr élvezi a vidéki életet, a nagy házat, a kölyöknevelést. Ám amikor… [tovább]

angol
angol

Képek 8

Szereposztás

George ClooneyMr. Fox (hang)
Meryl StreepMrs. Fox (hang)
Jason SchwartzmanAsh (hang)
Bill MurrayBadger (hang)
Wallace WolodarskyKylie (hang)
Eric Chase AndersonKristofferson (hang)
Michael GambonFranklin Bean (hang)
Willem DafoeRat (hang)
Owen WilsonSkip edző (hang)
Wes AndersonWeasel (hang)

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 45

Várólistára tette 138


Kiemelt értékelések

Honey_Fly 

Kell hozzá egy bizonyos hangulat vagy inkább ráhangolódás. Azonban ha ez megvan, akkor nagyon jó. Wes Anderson jellegzetes kéznyoma nem is lehet másmilyen. Hiába 7+ a korosztály, nem tudom, hogy gyerekeknek mennyire tetszene. A mai gyerekeknek szerintem nem elég pörgős és kicsit elvont is. Inkább felnőtt mese időutazással. Annak viszont nagyon szórakoztató.

5 hozzászólás
LaBelle

Parádés párbeszédek, megragadó képi világ… és hát árad belőle a „wesandersonosság”. Nagyon szeretem a részletgazdagságát, a kis utalásokat. És a zene is csodás. Engem nagyon megtalált.

carragher 

Ennyi ötletet, poént, jó dumát egy mesében de rég láttam!Igazán szeretni való! És pont attól, hogy nem akar belédmézes-mázaskodni.

mazsolafa

Nagyon tetszett a megvalósítása és a fanyar humora. A szinkron zseniális, a karakterek szintúgy.

walksdowonders 

Azt a lompos mindenit, nem erre számítottam. :) Volt itt kérem minden: vadállat menekülttábor, habzó szájú veszett kopó, Róka úr spoiler, … Nem éppen gyermekmese, talán még a felnőtteket is megosztja, viszont kövezzetek meg, de nekem tetszett a sajátos sötét humora. :)

Banditaa

A fantasztikus jelző nem csak Róka úrra vonatkozik, hanem az egész filmre! Egyszerre gyönyörű és furcsa. Nagyon más, mint az átlag és ettől fantasztikus – ahogy Róka úr is mondja Ashnek. A látványvilág és részletek is elképesztőek, a zenébe pedig beleszerettem. George Clooney hangját hallani mindig öröm, összetéveszthetetlen! Mindenképpen újranézős film!

Szeszj

Én ezt a mesét nagyon szeretem, már többször is látta, szerintem fantasztikus mert egyedi és a története aranyos, meg tanulságos is. Igaz hogy ezt a mesét nem gyerekeknek ajánlóm, mert nem nekik valók. A grafika zseniális, a szereplők meg nagyon aranyosak! :D A kedvencem egyértelműen Róka úr, a fia és Konstantin meg az oposszum! :D http://m.cdn.blog.hu/ki/kinoglaz/image/2013/10/fantaszt… http://m.cdn.blog.hu/mo/movietank/image/fantastic-mr-fox3.jpg
https://www.youtube.com/watch…

aliz_0817

Az animációs technikája egyszerűen zseniális!! Oda voltam ragasztva a képernyő elé. Nagyon élvezetes az egész. Humorral átszőtt, szép, de nem a megszokott módon. A képek, a zenék és a karakterek is nagyon jól eltaláltak.

eNNBeus 

A legfurább animációs film amit láttam, plusz számomra az elsők között volt Wes Anderson munkái közül. Volt olyan hét hogy (tv és net híján) egy héten keresztül m inden nap megnéztem és nem untam meg :) Gyönyörű Wes féle filmkockák, még az apró rókaszőrszál megmozdulásoknak is érdemes behódolni :)

zeana 

Korábban láttam egy-két részletet, akkor kiírtam belőle két idézetet is, annyira megfogott. Most végre megnéztem az egész filmet és nagyon jó! Remekül kidolgozott animáció, tele bájos részlettel, mint pl. a füst ábrázolása gyapjúszálakkal. Stimmelnek a(z eredeti) hangok, a művészi tervezés és a fényképezés is nagyon rendben van. Látszik,hogy rengeteg munka volt az animációval, és az aprólékos, nem mellesleg igen inspiráló munka meghozta az eredményét. A sztori is kellemes, de elsősorban a látvány aratja le a babérokat. Mint mindig, vétek lenne (gagyifosmagyar)szinkronnal nézni, Meryl Streep és George Clooney hangja nagyon ütős ebben a filmben.


Népszerű idézetek

duracell 

Mole: I just want to see… a little sunshine.
Mr. Fox: But you're nocturnal, Phil. Your eyes barely open on a good day.
Mole: I'm sick of your double talk, we have rights!

zeana 

Ash: Megváltotta magát.
Mr. Fox: Megváltotta? Persze. De a végén ő is csak egy döglött patkány lesz egy kínai étterem mögötti szemetesvödörben.

Imma 

Mr. Fox: Honey, I am seven non-fox years old. My father died at seven and a half. I don't want to live in a hole anymore, and I'm going to do something about it.

duracell 

Boggis, Bunce and Bean
One fat, one short, one lean
These horrible crooks
So different in looks
Were nonetheless equally mean.

duracell 

Mrs. Fox: Twelve fox years ago, you made a promise to me, while we were caged inside that fox trap, that if we survived, you would never steal another chicken, turkey, goose, duck, or a squab – whatever they are, and I believed you. Why? Why did you lie to me?
Mr. Fox: Because I'm a wild animal.
Mrs. Fox: You are also a husband and a father.
Mr. Fox: I'm trying to tell you the truth about myself.
Mrs. Fox: I don't care about the truth about yourself. This story is too predictable.
Mr. Fox: Predictable? Really? What happens in the end?
Mrs. Fox: In the end, we all die. Unless you change.

duracell 

Mr. Fox: Who am I, Kylie?
Kylie: Who how? What now?
Mr. Fox: Why a fox? Why not a horse, or a beetle, or a bald eagle? I'm saying this more as, like, existentialism, you know? Who am I? And how can a fox ever be happy without, you'll forgive the expression, a chicken in its teeth?
Kylie: I don't know what you're talking about, but it sounds illegal.

zeana 

Valószínűleg nem tud se angolul, se latinul. Pensez-vous que l'hiver sera rude? Azt kérdeztem, hogy tudja-e hogy kemény telünk lesz? Úgy tűnik hogy nem tudja.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján