A fantasztikus Róka úr (2009) 90

Fantastic Mr. Fox
87' · amerikai · animációs, kaland, vígjáték, krimi 0

0 díj · 3 jelölés

Róka úr valaha a legjobb ravaszdi volt a környéken. Ám tizenkét esztendeje boldog, csendes családi életet él. Köszönhetően a rámenős rókaasszonyságnak, akinek megfogadta, hogy messze elkerüli a tyúkketreceket. Mi tagadás, Róka úr élvezi a vidéki életet, a nagy házat, a kölyöknevelést. Ám amikor… [tovább]

angol
angol

Képek 8

Szereposztás

George ClooneyMr. Fox (hang)
Meryl StreepMrs. Fox (hang)
Jason SchwartzmanAsh (hang)
Bill MurrayBadger (hang)
Wallace WolodarskyKylie (hang)
Eric Chase AndersonKristofferson (hang)
Michael GambonFranklin Bean (hang)
Willem DafoeRat (hang)
Owen WilsonSkip edző (hang)
Wes AndersonWeasel (hang)
Hirdetés

Kedvencelte 29

Várólistára tette 86


Kiemelt értékelések

Honey_Fly 

Kell hozzá egy bizonyos hangulat vagy inkább ráhangolódás. Azonban ha ez megvan, akkor nagyon jó. Wes Anderson jellegzetes kéznyoma nem is lehet másmilyen. Hiába 7+ a korosztály, nem tudom, hogy gyerekeknek mennyire tetszene. A mai gyerekeknek szerintem nem elég pörgős és kicsit elvont is. Inkább felnőtt mese időutazással. Annak viszont nagyon szórakoztató.

5 hozzászólás
walksdowonders 

Azt a lompos mindenit, nem erre számítottam. :) Volt itt kérem minden: vadállat menekülttábor, habzó szájú veszett kopó, Róka úr spoiler, … Nem éppen gyermekmese, talán még a felnőtteket is megosztja, viszont kövezzetek meg, de nekem tetszett a sajátos sötét humora. :)

Melyviiz 

Mit is mondhatnánk erre a mesére..
.. Fantasztikus!
A karaktereket egyszerűen imádtam, a figurák és úgy egyébként az egész film stílusa, humora mese létére megőrzött mindent, ami Wes Anderson.
Remélem lesz még szerencsém animációt látni tőle.. addig ezt nézem meg újra és újra, oda meg vissza.

LaBelle 

Parádés párbeszédek, megragadó képi világ… és hát árad belőle a „wesandersonosság”. Nagyon szeretem a részletgazdagságát, a kis utalásokat. És a zene is csodás. Engem nagyon megtalált.

Little_Monster 

Wes Andersonról A Grand Budapest Hotel óta tudom, hogy hangulat kell hozzá. Nekem az nagy kedvencem, ezért ezt is örömmel vártam. Az animációs technika nagyon tetszett és sokáig le is kötötte a figyelmem. Nagyon kellemes volt George Clooney hangján megszólalni hallani Róka urat, ennek ellenére én túl hosszúnak éreztem, és valahogy nem állt össze kerek egész 10 csillagos filmélménnyé.

aliz_0817 

Az animációs technikája egyszerűen zseniális!! Oda voltam ragasztva a képernyő elé. Nagyon élvezetes az egész. Humorral átszőtt, szép, de nem a megszokott módon. A képek, a zenék és a karakterek is nagyon jól eltaláltak.

S_B

Ezt a képivilágot én nagyon nem kedvelem.
Nekem ez túl alter, túl sárga, túl …."öreges", mint egy virágmintás szakadt vintage bőrönd.

A kreativitást és az ötleteket lehet benne értékelni, de nekem egy szenvedés volt.
NemAranyosNemKelleznekem.

eNNBeus 

A legfurább animációs film amit láttam, plusz számomra az elsők között volt Wes Anderson munkái közül. Volt olyan hét hogy (tv és net híján) egy héten keresztül m inden nap megnéztem és nem untam meg :) Gyönyörű Wes féle filmkockák, még az apró rókaszőrszál megmozdulásoknak is érdemes behódolni :)

zeana 

Korábban láttam egy-két részletet, akkor kiírtam belőle két idézetet is, annyira megfogott. Most végre megnéztem az egész filmet és nagyon jó! Remekül kidolgozott animáció, tele bájos részlettel, mint pl. a füst ábrázolása gyapjúszálakkal. Stimmelnek a(z eredeti) hangok, a művészi tervezés és a fényképezés is nagyon rendben van. Látszik,hogy rengeteg munka volt az animációval, és az aprólékos, nem mellesleg igen inspiráló munka meghozta az eredményét. A sztori is kellemes, de elsősorban a látvány aratja le a babérokat. Mint mindig, vétek lenne (gagyifosmagyar)szinkronnal nézni, Meryl Streep és George Clooney hangja nagyon ütős ebben a filmben.

Andro 

Szerintem borzalmas. Alig tudtam végigszenvedni. Soha többet!


Népszerű idézetek

zeana 

Ash: Megváltotta magát.
Mr. Fox: Megváltotta? Persze. De a végén ő is csak egy döglött patkány lesz egy kínai étterem mögötti szemetesvödörben.

Imma 

Mr. Fox: Honey, I am seven non-fox years old. My father died at seven and a half. I don't want to live in a hole anymore, and I'm going to do something about it.

zeana 

Valószínűleg nem tud se angolul, se latinul. Pensez-vous que l'hiver sera rude? Azt kérdeztem, hogy tudja-e hogy kemény telünk lesz? Úgy tűnik hogy nem tudja.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján