Viszlát, Christopher Robin (2017) 103

Goodbye Christopher Robin
107' · amerikai · történelmi, életrajzi 12

Micimackó bájos történeteit milliónyi gyerek hallgatja még ma is csodálattal, de a felnőtt szíveket is megdobogtatja a sok kedves kis történet. Christopher Robin gyermekkori játékai ihlették meg apját, A.A. Milnét ennek a varázslatos világnak a megalkotására. Az elsöprő nemzetközi sikert elérő… [tovább]

Képek 4

Szereposztás

Domhnall GleesonA. A. Milne
Alex Lawtheridősebb Christopher Robin
Margot RobbieDaphne Milne
Will TilstonChristopher Robin (8 évesen)
Stephen Campbell MooreErnest
Richard McCabeRupert
Geraldine SomervilleLady O
Kelly MacdonaldOlive
Phoebe Waller-BridgeMary Brown
Shaun DingwallAlfred
Hirdetés

Kedvencelte 13

Várólistára tette 213


Kiemelt értékelések

Pikachu 

Maga a történet szomorú, de szerintem látvány szempontjából nagyon szép, igazából erre is számítottam. Örülök, hogy sikerült az Art moziban megnéznem. Nem mellesleg egyedül voltam, így csak az enyém volt a filmpremier.. és megállapításaim szerint az ötödik lépcsőfokon ülve a legjobb a vászon beláthatósága.

3 hozzászólás
Mrs_O_Brien

Ó, istenem, én ezt imádtam! Gyönyörű volt, nagyon szerettem, a sírás pedig nem maradt el. Micimackó volt számomra nagyjából mindig is a legfontosabb mese, és ez most nagyon megható volt. Olyan jó volt látni filmben is a már ismert részleteket. Kedvencemmé vált! ♥

szymba23 

Nagyon megható történet volt, Róbert Gida és kis csapata megszületése. Örültem, hogy film készül belőle, és nem csalódtam. Azt kaptam ettől a filmtől amit vártam. Nagyon sok gyermekkori emlék tért vissza, így biztos vagyok benne, hogy Micimackó maratont fogok tartani ha lesz annyi időm a közel jövőben. :)

LukeSkywalker 

****************************************************************************

Kemiviki 

Nagyon szívszorító volt látni, hogy az a mese melyet a mai napig megnézek ha nagyon a padlón vagyok, más gyermekkorát/ fiatalságát hogy tette tönkre. Nagyon sajnáltam a fiút, ő szenvedett a nemnormális szülei miatt.
Amúgy egyik szülő sem érdemli meg ezt a megszólítást, s nem is értettem minek kellett egyáltalán nekik gyerek. Daphne meg… az a nő egy szégyen. Anyai ösztönei egyenlők a nullával (ami nem lenne baj ha nem szülte volna meg a fiát). Nou mikor beszólt neki, hogy elleni a tehén is tud. Az nagy ütött, s teljesen igaza is volt.
A megvalósítás nagyon jó lett, a tájak gyönyörűek és a színészekre se lehet egy panasz sem. A kis Christophert alakító színész pedig hihetetlenül cuki:)

Horváth_Evelyn 

Nagyon szép és szomorú volt. Megkönnyeztem. Bevallom, hogy dühített Blue és Daphne. Ha nem lett volna Nou, megölték volna Billy Moon gyermekkorát.
Soha többé nem tudom majd úgy a kezembe fogni a Micimackót, mint korábban. Örülök, hogy lett ez a film. És Domhnall Gleeson minden alkalommal lenyűgöz.

Lunemorte 

Micimackót sose szerettem igazán, de hogy egy író írói válság miatt ennyire tönkre tegye a saját gyereke életét….

piciszusz 

Engem Inkább a látvány és a keretbe foglalt történet tálalasa fogott meg, maga a sztori kevésbé. Nem vagyok micimackó fan. És a hozzájuk hasonló embereknek nem engedném, hogy gyereke legyen. Egy életre megrontották a gyerekkorát csórinak.

KyKy

Számomra kicsit túl művészi és drámai volt a film, nem igazán tudtam megszeretni a karaktereket, maga Milne és a felesége egyenesen antipatikus volt, a kisfiúk meg hát hol nagyon cuki, hol egy kis idegesítő kissrác, ami tekintve a szüleit és az életét nem meglepő… A történet tulajdonképpen egy, a szülei által elhanyagolt kisgyerekről szól, aki szeretetre vágyik, de azt csak a dadától kap, aztán egyszeriben minden szétbomlik körülötte, és az élete nem is lehetne rosszabb, mint amilyen lesz. A vége pedig hatásvadász és emellett lezáratlan is, legalábbis a szülőkhöz való viszonyulást tekintve, egyszóval nem ájultam el Micimackó kialakulásának történetétől, sem az írójától.

Kstimi 

Csodálatos film. Hangulatos, megható. Szörnyen szomorú :( A képi világa pont olyan, amilyennek lennie kell. Maga a történet pedig igazságközeli: Christopher Robin nagyon magányos gyermek volt, szerette Micimackót, de a könyvek hírneve után ez már nem csak a sajátja volt. Apja sokszor rideg és érzelemmentes volt. Tehát ez egy szomorú történet is egyben és a film ezt renekül hozza.


Népszerű idézetek

Nocharity 

Milne: Akkor, amikor kettesben voltunk… életem legboldogabb napjai voltak, életem legrosszabb napjai után.
Christopher Robin: Igen, tudom. De eladtad.
Milne: Te kérted, hogy írjak neked egy könyvet!
Christopher Robin: Igen, egy könyvet nekem, nem pedig rólam!

Nocharity 

Milne: Sajnálom, hogy nagy árat fizettél. Ha tudtam volna, talán nem…
Christopher Robin: Mit? Nem írod meg? Nem! Emlékeztetted az embereket a boldogságra, a gyerekkorukra, mielőtt a világ széthullott.
Milne: A te gyerekkorod volt!
Christopher Robin: Csodálatos volt. Felnőni volt nehéz.

LukeSkywalker 

Christopher Robin (Róbert Gida): Ti könyvet írtok? Azt hittem, csak mókázunk.
A. A. Milne: Könyvet írunk és mókázunk.

Ashtray_Heart

Christopher: Ah, Mummy's here!
Olive: Of course Mummy's here. You're going to live here. This is your new home.
Christopher: Yes. But I didn't know they were going to live in it too.

LukeSkywalker 

Daphne Milne: Könyvet írni a háború ellen olyan, mint könyvet írni a szerdák ellen.

LukeSkywalker 

Olive: Az embernek azt kell csinálnia, amit szeret, azzal a személlyel, akit szeret. Mert sosem tudhatod, mi fog történni.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján