A kis herceg (2015) 164

The Little Prince · Le Petit Prince
108' · francia · animációs, fantasy

A történet főhőse egy kislány, akit édesanyja nagy erőkkel készít fel a felnőtt életre, ám szigorú menetrend szerint zajló napjaikat megzavarja a furcsa, ám jólelkű szomszéd. A pilóta egy egészen különleges világot mutat meg kis barátjának, ahol bármi lehetséges. Egy világot, mellyel sok évvel… [tovább]

angol

Képek 5

Szereposztás

Riley OsborneA kis herceg (hang)
Marion CotillardA rózsa (hang)
James FrancoA róka (hang)
Benicio Del ToroA kígyó (hang)
Rachel McAdamsAz anyuka (hang)
Mackenzie FoyA kislány (hang)
Bud CortA király (hang)
Jeff BridgesA pilóta (hang)
Paul RuddHerceg úr (hang)
Guillaume CanetHerceg úr (hang)

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 67

Várólistára tette 199


Kiemelt értékelések

szirmocska

Zseniális, varázslatos, szívmelengető! Csillogó tekintettel, teljesen belefeledkezve, néhol könnyes szemmel néztem végig. Valahogy így kell újragondolni egy ilyen ismert történetet, ennyi hozzáadott értékkel, izgalmas technikai megoldásokkal és a mondanivaló plusz vetületeivel. Sose feledjétek a kisgyermeket ott belül!
Egy olyan gombszemű rókáért pedig bárkit megszelídítenék :)

MrsCumberbatch 

Istenem, hát ez nagyon aranyos volt. Az utolsó 30 percben még csak sírtam :'))
Értem én hogy fel kell nőni. De tényleg szomorú hogy az emberek elfelejtenek mindent…

bkata12 

A kedvenc könyvem A kis herceg, ezért már nagyon régóta kíváncsi voltam erre az adaptációra. Az elején nagyon nagyon tetszett, azt hittem kedvenc is lesz belőle, de aztán amikor spoiler akkor kezdett eltűnni az érdeklődésem. Nem is igazán kötött le az a rész, és egészen fölöslegesnek is gondolom. Kivéve ha abból a szempontból nézzük, hogy Paul Rudd volt a hangja, mert hát na… :D Utána viszont megint jó lett, bár az anyuka jellemfejlődése kissé gyorsan végbement.
Ami viszont tényleg nagyon tetszett, az a kislány története volt, hogy mindenki egyforma, mert mindenki elfelejti, hogyan is kéne boldog és eseménydús életet élni, és hogy a pilóta mennyire kívülálló ebben a környezetben az álmaival, emlékeivel és fantáziájával, és persze azzal, hogy ő mindenki mással ellentétben nem csak magával foglalkozik. Emellett az animáció nekem elképesztően tetszett, a kis herceg történetének animációja szemet gyönyörködtető volt.
Összességében egyáltalán nem bántam meg, hogy megnéztem, mert az üzenete nagyon szép és örök érvényű, viszont nem valószínű, hogy a közeljövőben újranézem.

babunymph 

Számomra a Kis Herceg valami olyan dolgot jelent, amire egyszerűen a lelkemnek szüksége van. Nagyon nehéz szavakba önteni ezt az érzést, valami olyasmi, ami visszaadja a hitemet az emberiségben, ami után elhiszem, hogy a világ egy szép hely és hogy valahogy, valamikor minden rendben lesz.

viky0222 

Aranyos, megható, elgondolkodtató, és szívmelengető. Ennyi érzelem is ritkán fut át rajtam egy-egy film nézése során, de volt ebben valami, ami egyszerűen elvarázsolt. Az átdolgozás fantasztikus, hű maradt az eredeti történethez, miközben mégis valami újat adott. A grafikája is gyönyörű, pedig eddig a pillanatig úgy gondoltam, a stop motion filmek nem nekem valók. De kiderült, hogy csak még nem találtam meg a megfelelő filmet.
„Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.”

Kiss_Ákos

A klasszikus történet meghatò àtdolgozààtdolgozàsa, kivàlò csalàdi mozi.

dezirel

Egész érdekesen hozta össze a jelent és A kis herceg meséjét, de a vége felé már nagyon lila volt…

Krenai 

Nem nagyon szoktam 10 csillagokat osztogatni, de ez megérdemli. Tökéletes volt számomra. Minden egyes perce, minden szereplő, a történet, a zenék, a grafika és legfőképpen az üzenete. Egyszerűen elvarázsolt és teljesen beszippantott..

Sisyll

Bár a trailer elvarázsolt, kicsit bennem volt a félelem, hogy végül az alkotók elszúrják ezt a nagyszerű történetet, de hál istennek félelmeim alaptalannak bizonyultak.
Nagyon szépen dolgozták bele a klasszikus tanulságos történetet egy mai tanulságos történetbe. A film nézése közben egész végig elöntötte a szívemet egy kedves és barátságos meleg érzés, néhány könnycseppet is hullajtottam és közben arra gondoltam, nehogy elfelejtsem mindazt, ami a szívnek igazán fontos és azt se, hogy valahol mindig őriznünk kell a bennünk lévő gyermeket.


Népszerű idézetek

sdórii97

Growing up is not a problem, forgetting is.

Anaire 

Pilóta: Egy szép napon, miután a kis herceg sokáig vándorolt homokon, sziklákon, havon keresztül, megjelent a róka.
A kis herceg: Hahó, gyere, játssz velem!
Róka: Nem játszhatom veled. Nem vagyok megszelídítve.
A kis herceg: Az mit jelent?
Róka: Azt jelenti, kapcsolatokat teremteni. Számomra nem vagy más, mint egy ugyanolyan kisfiú, mint a többi száz- meg százezer. És szükségem sincs rád. Ahogyan neked sincs énrám. Számodra én is csak ugyanolyan róka vagyok, mint a többi száz- meg százezer. De ha megszelídítesz, szükségünk lesz egymásra. Egyetlen leszel számomra a világon, és én is egyetlen leszek a te számodra.

Anaire 

A kis herceg: Kik vagytok?
Rózsák: Rózsák vagyunk.
A kis herceg: Nincs csak egy közönséges rózsám? De nekem azt mesélte, hogy sehol a világon nincsen párja.
Róka: Ő nem közönséges rózsa, hanem a te rózsád. Az idő, amit reá vesztegettél, az teszi olyan fontossá a rózsádat.

Anaire 

Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.

Anaire 

A sivatagot az teszi széppé, hogy valahol egy kutat rejt.

Audrey_Cortez

A kis herceg: Légy szíves, rajzolj nekem egy bárányt!

Anaire 

Aki hagyja, hogy megszelídítsék, a sírást is vállalja vele.

Little_Sunshine 

Pilóta: Nem a felnőtté válás a gond, hanem a felejtés.

sdórii97

What is essential is invisible to the eye.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján