A kis herceg (2015) 214

The Little Prince · Le Petit Prince
108' · francia · animációs, kaland, dráma, fantasy, családi

A történet főhőse egy kislány, akit édesanyja nagy erőkkel készít fel a felnőtt életre, ám szigorú menetrend szerint zajló napjaikat megzavarja a furcsa, ám jólelkű szomszéd. A pilóta egy egészen különleges világot mutat meg kis barátjának, ahol bármi lehetséges. Egy világot, mellyel sok évvel… [tovább]

angol

Képek 5

Szereposztás

Riley OsborneA kis herceg (hang)
Marion CotillardA rózsa (hang)
James FrancoA róka (hang)
Benicio Del ToroA kígyó (hang)
Rachel McAdamsAz anyuka (hang)
Mackenzie FoyA kislány (hang)
Bud CortA király (hang)
Jeff BridgesA pilóta (hang)
Paul RuddHerceg úr (hang)
Guillaume CanetHerceg úr (hang)

További szereplők

Kedvencelte 78

Várólistára tette 216


Kiemelt értékelések

Theana 

Ez egyáltalán nem olyan, mint a könyv, de ezzel nincs semmi baj, mert nagyon szép feldolgozás lett. Szerintem gyönyörű szép a stop motion animáció, a hozzáírt zene is mesés. A kis herceg története annyira összetett és mélyrétű, hogy szerintem nagyon nehéz visszaadni, ami annyi, de annyi embert megérintett és átsegített az életben. Ez alatt a mese alatt pedig úgy éreztem, hogy ez megint inkább a gyerekeknek szól, mintsem a felnőtteknek (is), és nem jött át az az egyensúly, amit ideálisan meg kellene találnia az embernek a gyermekkor és a felnőttkor között. Elhangzott, hogy ő majd másmilyen felnőtt lesz. Kapott hangsúlyt a felnőtt élet monotonitása és szürkesége, valamint a gyerekkor csupa véget nem érő mókája és kacagása. A pilóta sem volt épp jó példa, spoiler. Ebből a szempontból lehetett volna gyakorlatiasabb is a megalkotása, hiszen a kis herceg mennyi mindenre megtanította. Lehetett volna ő az “egyensúly”. És akkor máris mélyebb és sokkal kézzel foghatóbb üzenete lehetett volna ennek a mesének.
spoiler Különösen értékeltem, hogy kapott egy ilyen újítást, mégsem feledve a nagyon szép, klasszikus gondolatokat a könyvből.

szirmocska

Zseniális, varázslatos, szívmelengető! Csillogó tekintettel, teljesen belefeledkezve, néhol könnyes szemmel néztem végig. Valahogy így kell újragondolni egy ilyen ismert történetet, ennyi hozzáadott értékkel, izgalmas technikai megoldásokkal és a mondanivaló plusz vetületeivel. Sose feledjétek a kisgyermeket ott belül!
Egy olyan gombszemű rókáért pedig bárkit megszelídítenék :)

MrsCumberbatch 

Istenem, hát ez nagyon aranyos volt. Az utolsó 30 percben még csak sírtam :'))
Értem én hogy fel kell nőni. De tényleg szomorú hogy az emberek elfelejtenek mindent…

vanilka_lilka 

Számomra a Kis Herceg valami olyan dolgot jelent, amire egyszerűen a lelkemnek szüksége van. Nagyon nehéz szavakba önteni ezt az érzést, valami olyasmi, ami visszaadja a hitemet az emberiségben, ami után elhiszem, hogy a világ egy szép hely és hogy valahogy, valamikor minden rendben lesz.

bkata12 

A kedvenc könyvem A kis herceg, ezért már nagyon régóta kíváncsi voltam erre az adaptációra. Az elején nagyon nagyon tetszett, azt hittem kedvenc is lesz belőle, de aztán amikor spoiler akkor kezdett eltűnni az érdeklődésem. Nem is igazán kötött le az a rész, és egészen fölöslegesnek is gondolom. Kivéve ha abból a szempontból nézzük, hogy Paul Rudd volt a hangja, mert hát na… :D Utána viszont megint jó lett, bár az anyuka jellemfejlődése kissé gyorsan végbement.
Ami viszont tényleg nagyon tetszett, az a kislány története volt, hogy mindenki egyforma, mert mindenki elfelejti, hogyan is kéne boldog és eseménydús életet élni, és hogy a pilóta mennyire kívülálló ebben a környezetben az álmaival, emlékeivel és fantáziájával, és persze azzal, hogy ő mindenki mással ellentétben nem csak magával foglalkozik. Emellett az animáció nekem elképesztően tetszett, a kis herceg történetének animációja szemet gyönyörködtető volt.
Összességében egyáltalán nem bántam meg, hogy megnéztem, mert az üzenete nagyon szép és örök érvényű, viszont nem valószínű, hogy a közeljövőben újranézem.

viky0222 

Aranyos, megható, elgondolkodtató, és szívmelengető. Ennyi érzelem is ritkán fut át rajtam egy-egy film nézése során, de volt ebben valami, ami egyszerűen elvarázsolt. Az átdolgozás fantasztikus, hű maradt az eredeti történethez, miközben mégis valami újat adott. A grafikája is gyönyörű, pedig eddig a pillanatig úgy gondoltam, a stop motion filmek nem nekem valók. De kiderült, hogy csak még nem találtam meg a megfelelő filmet.
„Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.”

Krenai 

Nem nagyon szoktam 10 csillagokat osztogatni, de ez megérdemli. Tökéletes volt számomra. Minden egyes perce, minden szereplő, a történet, a zenék, a grafika és legfőképpen az üzenete. Egyszerűen elvarázsolt és teljesen beszippantott..

crissy 

Nagyon, nagyon jó átdolgozás. Tökéletesen rávetítette a történetet napjaink szomorú valóságára, amikor sok gyermek siet felnőni, és sok felnőtt rákényszeríti gyermekére a felnövést.

Kiss_Ákos

A klasszikus történet meghatò àtdolgozààtdolgozàsa, kivàlò csalàdi mozi.


Népszerű idézetek

sdórii97

Growing up is not a problem, forgetting is.

Christinewinchester 

Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.

Christinewinchester 

Pilóta: Egy szép napon, miután a kis herceg sokáig vándorolt homokon, sziklákon, havon keresztül, megjelent a róka.
A kis herceg: Hahó, gyere, játssz velem!
Róka: Nem játszhatom veled. Nem vagyok megszelídítve.
A kis herceg: Az mit jelent?
Róka: Azt jelenti, kapcsolatokat teremteni. Számomra nem vagy más, mint egy ugyanolyan kisfiú, mint a többi száz- meg százezer. És szükségem sincs rád. Ahogyan neked sincs énrám. Számodra én is csak ugyanolyan róka vagyok, mint a többi száz- meg százezer. De ha megszelídítesz, szükségünk lesz egymásra. Egyetlen leszel számomra a világon, és én is egyetlen leszek a te számodra.

Christinewinchester 

A kis herceg: Kik vagytok?
Rózsák: Rózsák vagyunk.
A kis herceg: Nincs csak egy közönséges rózsám? De nekem azt mesélte, hogy sehol a világon nincsen párja.
Róka: Ő nem közönséges rózsa, hanem a te rózsád. Az idő, amit reá vesztegettél, az teszi olyan fontossá a rózsádat.

Christinewinchester 

A sivatagot az teszi széppé, hogy valahol egy kutat rejt.

Audrey_Cortez

A kis herceg: Légy szíves, rajzolj nekem egy bárányt!

Christinewinchester 

Aki hagyja, hogy megszelídítsék, a sírást is vállalja vele.

Dreamer_

Pilóta: Nem a felnőtté válás a gond, hanem a felejtés.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján