James és az óriásbarack (1996) 27

Jamest, az árván maradt kisfiút a vén boszorkány nagynénjei nevelik. A fiú a játékaiba menekül és hamarosan megbarátkozik a házban lakó rovarokkal. Megmenti egy pók életét, aki hálából nagy titkokat tár fel előtte. A mágikus szereknek köszönhetően hatalmas barack nő a kertben. A barack… [tovább]

Szereposztás

Simon CallowSzöcske hangja
Richard DreyfussSzázlábú hangja
Jane LeevesKatica hangja
Joanna LumleySpiker néni
Miriam MargolyesSponge néni / Szentjánosbogár hangja
Pete Postlethwaiteöregember
Susan SarandonPók hangja
Paul TerryJames
David ThewlisFöldigiliszta hangja
Steven CulpJames apja

További szereplők

Kedvencelte 1

Várólistára tette 53


Kiemelt értékelések

Midnightsp

Csak hogy teljes legyen az élmény, nézés közben én is ilyen szép őszibarackokat falatoztam. A stop-motion és az élőszereplős keveredése nekem nem igazán tetszett, de a sztori… :D Te jó ég. Dahl le sem tagadhatná. Ha gyerekkoromban látom, tuti nagy újranézős klasszikus lett volna belőle.

Chris90

Egyfelől elismerem ennek a mesének a kortalanságát, a stop-motion technika és az élőszereplős elegy ma is megállja a helyét, és jópofa az egész, nekem mégis kicsit vontatottra sikeredett. Tény, hogy nem én vagyok a célközönség, bár Roald Dahl történeteit általában szeretem. (Mondjuk speciel pont ezt nem olvastam még, hiszen ez nem jelent meg magyarul – és itt kell szót ejtenem arról, hogy egyszerűen nem tudom megérteni, hogy Dahl miért nem lett annyira népszerű hazánkban, hogy az összes meséje elérhető lenne, főleg az olyanok, amikből film is készült, mint például ez.) Szóval egynek elment, vasárnap délutáni kikapcsolódásnak jó volt, bár nem hiszem, hogy bármikor újra fogom nézni.

virezma 

Aranyos kis mese Tim Burton és Roald Dahl agymenéseivel. Nagyon tetszett a különféle bogarak személyisége, különösen a francia pók kisasszony. Pár dolgot viszont nem tudtam hova tenni. Kíváncsi vagyok, a gyerekek hogy reagálnak rá.

Lahara 

Jó kis animációs film, és elég sokféle technika keveredik benne, ráadásul eléggé elborult, vagyis, pont nekem való.

Osli75 

Szerintem ez nem igazán gyerekeknek készült. Nem mintha nem nézhetnék meg, de kíváncsi lennék mit ért meg belőle, hogyan éli meg a történetet. A figurákat szerettem, tetszett a bús-borús hangulata is.


Hasonló filmek címkék alapján