Karácsonyi ének (2009) 186

A Christmas Carol
96' · amerikai · animációs, dráma, fantasy 12

Az 1800-as évek Londonja, karácsony idején. Az ünnep iránt semmilyen kötődést sem érez Ebenezer Scrooge, a kapzsi és szívtelen öregember. Egész életében csak a pénz érdekelte, az érzelmekre, az emberi kapcsolatokra nem pazarolt időt. Ám ez a karácsony más, mint a többi. Scrooge-ot meglátogatja a… [tovább]

angol

Képek 20

Szereposztás

Jim CarreyScrooge (hang)
Gary OldmanBob Cratchit (hang)
Jim CarreyKarácsonyok szelleme (hang)
Colin FirthFred (hang)
Molly C. QuinnBelinda Cratchit (hang)
Bob HoskinsFezziwig / idős Joe (hang)
Robin WrightBelle (hang)
Steve ValentineTemetkezési vállalkozó (hang)
Hirdetés

Kedvencelte 27

Várólistára tette 112


Kiemelt értékelések

Lili98

Hűha most aztán bajban vagyok. A Karácsonyi ének az egyik legkedvesebb történetem és klasszikusom ez volt az egyik választott témám beadandómhoz…:D De még nem láttam belőle sok feldolgozást. Pedig rengeteg van.
A történet nem egyszerű, inkább szomorú végig és az utolsó 5-10 perc az igazi boldogság.

Hát ha kiskoromban nézem biztosan a frászt hozta volna rám mit ne mondjak. Az animáció nagyon torz és sötét, konkrétan volt, amikor én is megijedtem. Szóval gyerekeknek nem igazán ajánlanám. Ettől függetlenül szép, nem az a szokásos Disney animáció az egyszer biztos. A színészek nagyon jók (angolul néztem) és a szellemeket is jól mutatják be.
Egy pár rész hiányzott belőle, de a lényege átjött.
A zenéje fantasztikus viszont, de komolyan. A 19. századi téli London meg gyönyörű, 3D-ben biztosan nagy élményt nyújtana, bár ha belegondolunk a szellemkre…nem biztos, hogy túl jó ötlet..:D
Nem mondanám, hogy kedvenc lett. Szerintem több mindent ki lehetett volna belőle hozni, az elején Marley kísértetét egyszerűen nem tudtam hova tenni, nagyon groteszk volt. igen tudom,hogy az eredetiben is feltűnik.
Tetszett, meghozta a karácsonyi hangulatot, a végén majdnem meg is könnyeztem, mert tényleg nagyon szeretem ezt a történetet.
Nagyon elgondolkodtató, fontos üzenettel.
Sajnos ez a feldolgozás nem lett a kedvencem, de örülök, hogy megnéztem.:)

20 hozzászólás
Oroa 

Imádom ezt a filmet:) ( Úgy tervezem, hogy minden karácsonykor újranézem eddig jól haladok :) ) Megéri megnézni, csak ajánlani tudom mindenkinek :)

Kitticica

Imádom Charles Dickens történeteit és talán a Twist Olivér mellett ez hatott rám érzelmileg a legjobban. Zemeckis a technikát hihetetlenül jól felhasználta, a képek egyszerűen gyönyörűek. Minden karácsonykor szívesen újra nézem, mert amellett, hogy kicsit félelmetes, szívet melengető is.

szymba23 

Nem láttam még egy Karácsonyi ének feldolgozást sem, így kíváncsian kezdteem neki.
Tanulságos történet, szép és tényleg megadta a karácsonyi készülődés löketét. Biztos vagyok benne, hogy több feldolgozást is megfogok még nézni.

Honey_Fly 

Családi címke? Háááát… Először a leszakadó állkapcsú kísértetnél rezgett erőteljesen a léc, hogy inkább horrort nézünk. Meg is maradt ez a feeling. A sustorgós gyertya-szellemtől a hideg futkározott a hátamon. Néhány jelenet túl hosszúra nyúlik de egyébként nagyon látványos és tetszettek az animált színészek is. Az üzenet pedig tökéletesen átjött. Aki esetleg eddig Scrooge-ként élte az életét az ebből a filmből egy életre megtanulja a leckét. Nyomás cipősdobozt csomagolni!

4 hozzászólás
Sisyll

Tavaly karácsonykor nem olvastam el kivételesen a könyvet, de úgy gondoltam az animációs mesét pótlom. Megijedtem az értékelések alapján. Aztán meg meglepődtem, mert nekem bizony tetszett.
Jó, valóban nem kisgyermeknek való. Inkább a nagyobb korosztálynak.
A képvilág gyönyörű, szerintem jól hozza a könyvet is. Carrey pedig nekem tökéletes Scrooge :D
Úgyhogy megy is a karácsonyi hangolódós listára.

Kelly_Olvas

Őszintén szólva, ezt gyerekeknek büntetés megnézni, ráadásul karácsonykor. 15-től felfelé viszont megnézetném mindenkivel, tanuljanak belőle :)

1 hozzászólás
DoreenShitQ

Nem nézetném meg a gyerekemmel, az animáció torz és rémálomszerű, kár az egyébként nem rossz történetért.

2 hozzászólás
Marcsi0603

Kedvenc Dickens történeteim egyiket, és a kismillió feldolgozásból ez is a kedvencem. Jim Carrey nagyon jól „alakítja” Scrooge-ot, vicces és látványos kis animáció, karácsonyra kötelező.

Alexandra

Számtalan feldolgozását láttam/olvastam már ennek a történetnek, aranyosat, bugyutát, komolyabb hangvételűt, vidámabbat, de ezt még sosem. Nem bírtam megállni, hogy meg ne nézzem, bár Zsolti kicsit húzta a száját, hogy máris karácsonyi filmeket „tukmálok rá”. De hát ilyen alapon szerelmes filmet csak február 14-én nézzünk, horrort meg csak Halloweenkor?
Én nem tudom, a karácsony teszi-e vagy az eredeti mű szeretete, de képes vagyok a legidiótább feldolgozást is élvezni. Ez nem az a kategória, annál sokkal jobb, és nagyon tetszett. És ősz ide vagy oda, nekem ez most igenis jólesett.


Népszerű idézetek


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján