Híd Terabithia földjére (2007) 206

Bridge to Terabithia
96' · amerikai · kaland, dráma, fantasy, családi 12

Sajátos körülmények között ismerkedik meg egymással Jess és Leslie. A két magányos, kirekesztett gyerek összebarátkozik. Leslie állandóan varázslatos történeteket sző, Jess pedig tehetséges rajzoló. A kislány feltárja előtte a fantázia világát és ketten együtt létrehozzák Terabithia titokzatos… [tovább]

angol

Képek 11

Szereposztás

AnnaSophia RobbLeslie
Josh HutchersonJess Aarons
Zooey DeschanelMs. Edmunds
Robert PatrickJack Aarons
Bailee MadisonMay Belle Aarons
Kate ButlerMary Aarons
Hirdetés

Kedvencelte 72

Várólistára tette 102


Kiemelt értékelések

Valentine_Wiggin 

Nagyon szép film. Utálom, hogy nagyon sok csatorna fantasy-ként reklámozta, így mikor először láttam gyerekként, meggyőződésem volt, hogy azt is nézek… kicsit Narnia jellegű, világutazós sztorinak hittem. Aztán persze szép lassan leesett, hogy nem erről van szó, de még sok év telt el, mire tényleg megértettem, mit is mesél el ez a történet.
Persze, elsőre szépen és bájosan indul. Ott vannak a gonoszkodó diákok az iskolában a szigorú apuka, aki gyerekként szintén gonosznak hatott, és ott van a két élénk fantáziájú, különleges gyerek, akik között kialakul egy különleges barátság, megalkotják a saját mesevilágukat, ahol minden gonosz legyőzhető és ahol elbújhatnak a világ elől. Aztán a történet vesz egy drámai fordulatot spoiler, és Jessnek mind a fantáziájára és a nyitottságára, mind az őt körülvevő emberekre szüksége van, hogy a lehető legkevesebb sérüléssel jöjjön ki az egészből. Ahogy az ember idősebb lesz, egyre inkább megérti a felnőttek szerepét – a szigorú apuka már rég nem hat gonosznak, tökéletesen látszik, hogy jót akar a családjának és a fiának is. Minden utálatos gyerek problémái is átérezhetőbbé váltak, képes lettem több szemszögből nézni az eseményekre. Kicsit a Szólít a szörnyre emlékeztet ilyen szempontból – azt már elég idősen néztem először ahhoz, hogy se az apukát, se a nagymamát ne tudjam igazán hibáztatni, itt viszont nekem is érnem kellett még hozzá.
Megható, szomorú, néha sírós, de reményteljes és nagyon szép történet. Remélhetőleg, a képzelete mélyén, mindenkinek van egy Terabithiája.

Lili98

A Hachiko után a következő film,amin a legtöbbet sírtam.
Te jó ég. Gyönyörű volt.

AniTiger 

Csupó Gábor jó rendező, producer és forgatókönyvíró! Imádtam a Nickelodeonos rajzfilmjeit (Jaj, a szörnyek! és A Thornberry család) és majd’ behaltam a Fecsegő Tipegők filmen. Szóval jogosan voltak nagy elvárásaim a filmjével kapcsolatban, bár elég nagy médiahiszti volt a Híd Terabithia földjére kapcsán ettől eltekintve. (Hazánk USÁba szakadt gyermeke –típusú marketing volt, nem pedig érdem utáni, amit érdemelt volna… Khm…)

Összekaptam az öcsémet és a barátaimat, elmentünk a moziba, elkezdődött a film… aztán elhűltünk. EZ MI?! Unalmas, dagályos, és az összes fantasy elemet ellőtték az előzetesben… Amennyicske fantasy szorult bele, az mind jó volt, de töredéke volt az elvárásainknak. A várva várt humoros fantasy helyett kaptunk egy filozofikus, vontatott depiendes történetet.

Negatívum: Kevés fantasy-elem.
Pozitívum: A kölyök szereplők jót alakítottak.
Kategória: Egyszer megnézhető.

7 hozzászólás
Negative_Singularity

Ez az a film, aminek már az első öt percében bekönnyezek, mert számtalanszor láttam már, és ismerem a végét.
Hogy tud két gyerekkarakter (és színész) ennyire emberi lenni, ilyen szoros pajtás-köteléket irigylésre méltóvá tenni a fásult felnőttnek, aki még játszik a képzelettel, de néha már belepirul? Mert hát szálljunk le a fellegekből, Jess apukája is megmondta… de nem!
A képzeletünk igazi kincs, egy csoda, ami túlmutat a realitáson, a közönyön, a hideg hétköznapokon; ez egy menedék neked és nekem, hogy teljes életet éljünk. Mondják, hogy járj nyitott szemnel… jó tanács, de kevés. A nyitott elme is kell hozza, szeretet és barátság, ezek nèlkül nem élet az élet. Valami ilyesmiről szól ez a film: ne pironkodj, láss túl a világon, ne félj, nem vagy egyedül, és nézd a fát óriásnak egy hajnali reggelen a munkába menet. :) Egyből jobb lesz a kedved a határtalan képzeletedben.

ercypici

Hát ez teljesen más volt mint amire számítottam. Azt gondoltam egy családi kalandfilm. Hát jóval több ennél ez a film. Nagy pozitív csalódás. Az egész film kisit komor. És a szereplők zseniálisak. A drámai vonal megdöbbentő és szívfacsaró. Felkavaró szép film. A barátságról a képzelet erejéről, és a gyerekkor szépségéről és csúfságairól. A különcségről. Szép tájakkal és vágóképekkel.

LuciaBane

A moziban láttam először, amikor még fiatalabb voltam a szereplőknél. Nagy hatással volt rám, és nem változott. Gyönyörű film.

TribeBubu 

Mielőtt megnéztem a filmet, gyorsan elolvastam a regényt. Valószínűleg emiatt csalódást okozott, mert bár a lényeg bele került, a stílus túlságosan mozijegyhajhász volt.
Egyébként nem lenne rossz, mert szépen össze van gyúrva a film, mindenki színvonalas munkát nyújtott benne, de egy aranyos, keserédes, drámai műből egy ilyen fantasykoppintást forgatni, nekem túl nagy átírás.

Lipsza

Elolvastam könyvben is, nekem abban, annyira nem jött sajnos át. De ez a film. Annyira tudsz azonosulni a szereplőkkel.
Szívem kis csücske volt Leslie, illett hozzá ez a stílus, ez az életszemlélet és vidámság. Akárhányszor nézem a végén gombóc van a torkomba, hiába tudom mi lesz a vége. És hogy még igaz történeten is alapul. Hihetetlen.
Ezen a filmen még apukám is sírt titokban. :D

brena 

Hát ez nagyon nem…akkora csalódás,de lehet elolvasom a könyvet..

1 hozzászólás
mcborzaska

Egy időben öcsém állandóan ezt nézte, nekem valahogy kimaradt. Úgy néztem meg a filmet, hogy nem tudtam, miről fog szólni, de ennél izgalmasabb történetre számítottam. Ahhoz képest, hogy az egész film 1,5 óra nagyon hosszúnak tűnt. Megtudtam, hogy van belőle könyv, kíváncsi vagyok, az milyen.


Népszerű idézetek

Sha

– Nincs otthon tévénk.
– Apám szerint megöli az agysejteket.
– Apád hülyeségeket beszél! Mi is állandóan tévét nézünk!
– Ez őt igazolja…

1 hozzászólás
Sha

– A Bibliának hinned kell, Leslie.
– Miért?
– Hát mert ha nem hiszel a Bibliának, Isten elátkoz és pokolra kerülsz.
– Hű, Maybelle! Ezt hol hallottad?
– Jess, ugye így van? Isten elátkoz, és pokolra kerülsz, ha nem hiszel.
– Azt hiszem.
– Én meg nem hiszem. Én komolyan nem hiszem, hogy Isten jön-megy, és csak úgy elátkoz.

Valentine_Wiggin 

Jess: A szüleidnek nem tűnik fel, hogy eltűnik ennyi minden?
Leslie: Amikor könyvet írnak, akkor épp nem.
Jess: A szüleid írók? Akkor ezért vagy ilyen.
Leslie: Milyen?
Jess: Hát, tudod. Jó a fantáziád.
Leslie: Te műszaki zseni vagy?
Jess: Miért?
Leslie: Apád a kisgépboltban dolgozik.

Treszka

Mindenkinek szüksége van egy képzelt világra, ami segít a nehéz időkben.

Valentine_Wiggin 

Jess: Elég erős vagy. Lány létedre.
Leslie: És gyors is vagyok. Lány létemre.
Jess: Nem úgy értettem.
Leslie: Te meg jól rajzolsz… fiú létedre!
Jess: Jól van, jól van, tűzszünet!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján