Szólít a szörny (2016) 51

A Monster Calls · Un monstruo viene a verme
108' · amerikai, spanyol · dráma, fantasy 12

9 díj · 5 jelölés

A 12 éves Conor (Lewis MacDougall) csodálatos fantáziával és rajztehetséggel megáldott kisfiú. Amikor élete legnagyobb megpróbáltatásával kell szembenéznie, nem akármilyen segítőt kap: egy hatalmas szörny (Liam Neeson) látogat el hozzá éjszakánként, aki fantasztikus történetekkel ébreszti fel a… [tovább]

angol

Szereposztás

Lewis MacDougallConnor
Felicity JonesMum
Liam NeesonThe Monster
Sigourney WeaverGrandma
Toby KebbellDad
Ben MoorMr. Clark
James MelvilleHarry
Oliver SteerSully
Dominic BoyleAnton
Jennifer LimMiss Kwan

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 10

Várólistára tette 221


Kiemelt értékelések

desertangelable 

Méltó feldolgozása a könyvnek, és én nagyon hálás vagyok ezért.
Az utóbbi időben kevés olyan könyvet olvastam, ami ennyire megérintett volna, és egy kicsit tartottam tőle, hogy a film talán nem lesz rám olyan erős hatással, vagy nem is tudom, talán bíztam benne, hogy nem lesz?… de, lett. A készítőknek sikerült pontosan elmondaniuk azt, amit a könyv el szeretett volna mondani….Egyszerűen tökéletesre sikerült.
Aki arra számít, hogy ez szörnyes, óriásos mesefilm, ami jó lesz délutáni mesének a gyerekekkel vagy nélkülük, az ne ezt a filmet válassza! Ez nem egy gyerekfilm, legalábbis nem minden gyereknek való. Na nem csak azért, mert félnének tőle, hanem azért, mert nem értenék meg. Viszont vannak gyerekek, akiknek ez a film nagyon sokat segíthet, igazából nem csak gyerekeknek, felnőtteknek is. Irigylem azokat, akiknek ez csak egy film, mert azoknak valószínűleg nem kellett még megérteniük, hogy miről szól, akik pedig értik, azoknak….nos, azoknak remélem, hogy van egy ilyen szörnyük.

Lady_Hope

Szerintem egyszerűen gyönyörű. A történet, a megközelítés, a mondanivalója.
Annyira szeretném azt hinni hogy a mi gesztenyefánk is azért van ott már évszázadok óta, hogy segítsen ha hívják. Annyira szeretném… :)

Near

Ez még mindig fáj. Nagyon.

Pont azt a hatást kaptam, mint a könyvtől. Egyszerűen… tökéletes. Próbáltam felkészülni rá, de úgy tűnik, nem sikerült teljesen. Összetört. Ezúttal filmben.

Lahara 

Én ezt nem mondanám fantasynak, olyan inkább, mint a Híd a Túlvilágra/Terabithiára, kitalált vagy képzeletbeli lény és tragédia. És nem gyerekfilm.

RandomSky

Azért érdekelne, miért a pláza mozikban játsszák ezt a filmet, és miért nem a művészmozikban? Legfeljebb Corvin, de inkább Puskin meg Uránia – ilyen helyekre való. Mert ez egy gyönyörű film, amely széjjeltépi az embert, és aztán meggyógyítja. A gyászról szól, a halálról, elengedésről és megbocsátásról, s mindezt egy 12 éves fiú történetén keresztül. Tényleg sajnálom azokat, akik beültek rá úgy, hogy azt hitték, ez valami fantasy lesz, valami jó móka. Természetesen nekik is, mint mindannyiunknak, szembe kell majd nézni mindazzal, amiről ez a film szól, és számukra ez így még megrázóbb, jó esetben még inkább segítő film lehet. De inkább egy akkora pofon, amivel esetleg nem tudnak mit kezdeni, és csak árt, ahelyett, hogy használna.
Jó, hogy Patrick Ness megírta, amit Siobhan Dowd szeretett volna, de nem tehette, mert meghalt, és jó, hogy aztán a film forgatókönyvét is vállalta Ness (s hogy ráadásul még a képi világ is ugyanaz). Így a lehető legjobb feldolgozás született, amit csak ember kívánhat, s persze ebből a könyvből nem is lett volna szabad máshogy filmet csinálni.
Azért csak nézze meg mindenki. Gyereknek nem való, de 5 éves voltam, amikor meghalt a nagyapám, az sem volt gyereknek való. De a gyász, a halál az élet része, és nem tabu, hanem olyan, amivel szembe kell nézni, készülni kell rá, és sokkal jobb, ha az ember úgy megy útjára, ha eljön az ideje, hogy tudja, a szörny segíteni jött…

crissy

Nagyon szép film. Teljesen hitelesen mutatja be, hogyan éli meg egy 12 éves gyerek a dühöt, a csalódottságot, a szégyent, a félelmet. Várólistáztam a könyvet is – hiányoznak az életemből ezek a történetek.

Pnikolett

Hu…
A film elején nem igazán láttam még,mi is lesz,miről is akar majd szólni ez a film,aztán lassacskán minden értelmet nyert…
Nagyon szép és megható film volt, bár nagyon szomorú is. Nagyon jól dolgozta fel az adott témát,főképp a gyerekek szemszögéből. Sajnos annyi de annyi kislány,kisfiú szenved attól az érzéstől,attól a tehetetlenségtől amitől Connor… Szembe kellett néznie a saját félelmeivel,a saját „igazságával”…Annyira rossz,mikor előjön a gyerekekben,hogy egy ilyen dologról ők tehetnek,ők nem voltak elég jó gyerekek,ők nem segítettek… :( Szörnyű..És mégis sok gyerek ezt érzi ilyenkor szerintem :S
Megérintett ez a film,nagyon is,de egy percig sem bánom,hogy megnéztem.. :)

Lex 

Nekem ez így sem jött be. A könyvet közepesnek ítéltem és nagyon vártam a filmet, mert az az előzetese alapján jobbnak tűnt. Viszont untam. A második felénél már alig figyeltem oda, egyszerűen nem tudta fenntartani az érdeklődésem. Be kell látnom, én ezt az egészet nem értem. A veszteség okozta fájdalom és a kis srác gondolatai, érzései a filmben is jók, de továbbra sem értem, minek ezt a szörnyet belekeverni egy gyásszal foglalkozó story-ba. Sajnálom, de nekem ez tényleg totál homály. De akik szeretik a könyvet, azok szeretni fogják a filmet is, mert jó feldolgozás.

meowmimi

Egyszerűen varázslatos élmény volt. Minden egyes pillanata olyan volt, mint egy felszabadulás. Egyszerre fájt és gyönyörködtetett.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján