Szólít a szörny (2016) 260

A Monster Calls · Un monstruo viene a verme
108' · amerikai, spanyol · dráma, fantasy 12 !

9 díj · 5 jelölés

A 12 éves Conor csodálatos fantáziával és rajztehetséggel megáldott kisfiú. Amikor élete legnagyobb megpróbáltatásával kell szembenéznie, nem akármilyen segítőt kap: egy hatalmas szörny látogat el hozzá éjszakánként, aki fantasztikus történetekkel ébreszti fel a fiúban szunnyadó erőt és… [tovább]

angol

Képek 2

Szereposztás

Lewis MacDougallConnor
Felicity JonesAnya
Liam NeesonA szörny
Sigourney WeaverNagymama
Toby KebbellApa
Ben MoorMr. Clark
James MelvilleHarry
Oliver SteerSully
Dominic BoyleAnton
Jennifer LimMiss Kwan

További szereplők

Kedvencelte 49

Várólistára tette 298


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Nekem nagyon tetszett. Még nem olvastam a könyvet, de bár olvastam volna. Gyönyörű film, megrázó, megható, lélegzetelállító, düh, szomorúság, félelem. Annyira nem akartam, hogy így érjen végig. Lewis Macdougall annyira valóságosan alakította a szerepét, hogy még én is elhittem neki. Én is szeretnék egyszer hívni egy ilyen szörnyet.

Valentine_Wiggin 

Még nem dolgoztam fel egészen ezt a filmet. Egy részről gyönyörű, kicsit a Híd Terabithia földjére hangulatát hozza, csak annál mélyebb, annál megrázóbb, annál hatásosabb. A színészek egytől egyig kiválóak persze a főszereplő kisfiút ki kell emelni, de Sigourney Weaver Nagymamája is zseniális volt. Látszott, hogy akárhogy áll hozzá Connor, neki sem könnyebb semmivel.
A látványvilág, a vágások, a zene, minden tökéletes, de én amiket kiemelnék, azok a mesék. Mindegyik abszolút az életről és az emberekről szólt, mindegyiknek volt tanulsága, és mindegyik ismételten, egyszerűen megrázó volt a maga módján. A film vége felé meg már folyamatosan sírtam, nem azért, mert depresszív, mert nem kimondottan rossz érzéseket vált ki, hanem egyszerűen mert annyira mélyen érinti meg az embert, hogy nehéz kibírni könnyek nélkül. Kitép és összetör egy darabot az emberből, de segít is, hogy utána összerakja magát.
Mindenkinek látnia kéne.

3 hozzászólás
desertangelable 

Méltó feldolgozása a könyvnek, és én nagyon hálás vagyok ezért.
Az utóbbi időben kevés olyan könyvet olvastam, ami ennyire megérintett volna, és egy kicsit tartottam tőle, hogy a film talán nem lesz rám olyan erős hatással, vagy nem is tudom, talán bíztam benne, hogy nem lesz?… de, lett. A készítőknek sikerült pontosan elmondaniuk azt, amit a könyv el szeretett volna mondani….Egyszerűen tökéletesre sikerült.
Aki arra számít, hogy ez szörnyes, óriásos mesefilm, ami jó lesz délutáni mesének a gyerekekkel vagy nélkülük, az ne ezt a filmet válassza! Ez nem egy gyerekfilm, legalábbis nem minden gyereknek való. Na nem csak azért, mert félnének tőle, hanem azért, mert nem értenék meg. Viszont vannak gyerekek, akiknek ez a film nagyon sokat segíthet, igazából nem csak gyerekeknek, felnőtteknek is. Irigylem azokat, akiknek ez csak egy film, mert azoknak valószínűleg nem kellett még megérteniük, hogy miről szól, akik pedig értik, azoknak….nos, azoknak remélem, hogy van egy ilyen szörnyük.

bonnie9 

Ezt a filmet igazából a férjem tudná reálisan értékelni, aki pontosan 12 éves volt, mikor spoiler. De most nem mutatom meg neki, mert nem akarom feltépni a sebeket. Viszont 14 éves kora óta ismerem, tudom, mit élt át akkor, tudom mit élt át 15 évvel később felnőtt fejjel, mikor spoiler. És tudom, hogy jó lett volna, ha 12 évesen lett volna valaki vagy valami, ami segít neki ezeket kimondani, megérteni, átélni. Mikor „gyereknek már túl idős, felnőttnek még túl fiatal” volt. Mert második alkalommal és nagyon hosszú idő után és felnőtt fejjel már képes volt rá, de tudom, hogy akkor is mibe került neki mindez…spoiler
És itt vagyok én is, aki egyrészt spoiler másrészt három gyermek anyja is vagyok, aki nem egyszer gondolt már arra spoiler, hogyha egyszer arra a bizonyos beszélgetésre sor kerül, mit kéne mondanom ahhoz, hogy könnyebbé tudjam tenni számukra, hogy a szavaim ne fájdalmat hagyjanak maguk után, hanem mankót adjanak a kezükbe…Hiába szeretnék 100 évet nekik adni…
A film utolsó harmadától szinte megállás nélkül potyogtak a könnyeim és most is összeszorul a torkom, ahogy próbálom a gondolataim összeszedni…
Csak azt kívánom, hogy mindenkinek legyen egy ilyen szörnye, amikor ezt át kell egyszer élnie…függetlenül attól, hány éves…

6 hozzászólás
Lady_Hope

Szerintem egyszerűen gyönyörű. A történet, a megközelítés, a mondanivalója.
Annyira szeretném azt hinni hogy a mi gesztenyefánk is azért van ott már évszázadok óta, hogy segítsen ha hívják. Annyira szeretném… :)

csartak

Egészen nagyszerű, a képzelet és a fantázia segítségével mutatja meg, hogy lehet feldolgozni egy traumát.

Gigglemug

Ez volt a legjobb film talán amit valaha láttam, annyira nekem szólt, annyira éreztem végig. Hogy köszönhetném meg annak aki megmutatta, erre volt szükségem már egy ideje. Hiányzik, annyira hiányzik.

Chriss 

Hát ezt a filmet még emésztenem kell… utána talán írni is tudok róla…

Szeszj 

Egyszerűen csodálatos volt, valami fantasztikus más nem is tudok rá mondani! Annyira gyönyörű az egész, a mondanivalója, a képi ábrázolása, az érzelmes megjelenése, csodálatos! A könyvet sajnos nem olvastam, de szerintem elfogom kezdeni, mert nagyon kíváncsi vagyok rá! Lewis MacDougall nagyszerűen játszott, remeke volt. Ahogy mindenki. Fantasztikus mást nem is tudok rá mondani, nagyon érzelmes film és ezért is csodálatos, nem sok ilyen film van mint ez!


Népszerű idézetek

Valentine_Wiggin 

Szörny: Az emberek bonyolult lények. Elhiszitek a kegyes hazugságot, pedig pontosan tudjátok, hogy a kegyetlen igazság teszi szükségessé. És a végén, Connor, sosem az számít, mit gondolsz, csakis az, hogy mit teszel.

Valentine_Wiggin 

Szörny: Nem mindig van jó és rossz. A legtöbb ember a kettő között van valahol.

Valentine_Wiggin 

Szörny: A gyógyuláshoz legelőször hit kell. Hiszel a gyógyszerben és hiszel az előtted álló jövőben.

Valentine_Wiggin 

Anya: Ha egy nap visszatekintesz, és bűntudatod lesz, mert annyira dühös voltál, hogy még hozzám se tudtál szólni, tudnod kell, hogy ez rendben van. Mert én tudom. Tudok mindent, amit mondanál.

Valentine_Wiggin 

Szörny: Gyakran az igazság úgy hangzik, mint egy átverés.

Valentine_Wiggin 

Szörny: Volt egyszer egy láthatatlan ember, aki belefáradt abba, hogy senki nem veszi észre. Ha nem látnak, létezel egyáltalán?

Valentine_Wiggin 

Connor: Hogy kezdődik a történet?
Szörny: Úgy, ahogy a legtöbb. Egy fiúval, gyereknek már túl idős, felnőttnek még túl fiatal… és egy rémálommal.
(első sorok)

Valentine_Wiggin 

Szörny: Mondd el az igazat!
Connor: Meghalok, ha elmondom.
Szörny: Akkor halsz meg, ha nem beszélsz.

Valentine_Wiggin 

Szörny: Néha a királyságok megkapják a herceget, amit érdemelnek. A parasztlányok értelmetlenül meghalnak, és a boszorkányokat kell megmenteni.

Valentine_Wiggin 

Connor: Azért hívtalak, hogy meggyógyítsd az anyukámat!
Szörny: Nem őt kell meggyógyítanom.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján