Szólít a szörny (2016) 78

A Monster Calls · Un monstruo viene a verme
108' · amerikai, spanyol · dráma, fantasy 12

9 díj · 5 jelölés

A 12 éves Conor (Lewis MacDougall) csodálatos fantáziával és rajztehetséggel megáldott kisfiú. Amikor élete legnagyobb megpróbáltatásával kell szembenéznie, nem akármilyen segítőt kap: egy hatalmas szörny (Liam Neeson) látogat el hozzá éjszakánként, aki fantasztikus történetekkel ébreszti fel a… [tovább]

angol

Szereposztás

Lewis MacDougallConnor
Felicity JonesAnya
Liam NeesonA szörny
Sigourney WeaverNagymama
Toby KebbellApa
Ben MoorMr. Clark
James MelvilleHarry
Oliver SteerSully
Dominic BoyleAnton
Jennifer LimMiss Kwan

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 17

Várólistára tette 235


Kiemelt értékelések

desertangelable 

Méltó feldolgozása a könyvnek, és én nagyon hálás vagyok ezért.
Az utóbbi időben kevés olyan könyvet olvastam, ami ennyire megérintett volna, és egy kicsit tartottam tőle, hogy a film talán nem lesz rám olyan erős hatással, vagy nem is tudom, talán bíztam benne, hogy nem lesz?… de, lett. A készítőknek sikerült pontosan elmondaniuk azt, amit a könyv el szeretett volna mondani….Egyszerűen tökéletesre sikerült.
Aki arra számít, hogy ez szörnyes, óriásos mesefilm, ami jó lesz délutáni mesének a gyerekekkel vagy nélkülük, az ne ezt a filmet válassza! Ez nem egy gyerekfilm, legalábbis nem minden gyereknek való. Na nem csak azért, mert félnének tőle, hanem azért, mert nem értenék meg. Viszont vannak gyerekek, akiknek ez a film nagyon sokat segíthet, igazából nem csak gyerekeknek, felnőtteknek is. Irigylem azokat, akiknek ez csak egy film, mert azoknak valószínűleg nem kellett még megérteniük, hogy miről szól, akik pedig értik, azoknak….nos, azoknak remélem, hogy van egy ilyen szörnyük.

Lady_Hope

Szerintem egyszerűen gyönyörű. A történet, a megközelítés, a mondanivalója.
Annyira szeretném azt hinni hogy a mi gesztenyefánk is azért van ott már évszázadok óta, hogy segítsen ha hívják. Annyira szeretném… :)

csartak 

Egészen nagyszerű, a képzelet és a fantázia segítségével mutatja meg, hogy lehet feldolgozni egy traumát.

Belladonna_Dreams 

Ez volt a legjobb film talán amit valaha láttam, annyira nekem szólt, annyira éreztem végig. Hogy köszönhetném meg annak aki megmutatta, erre volt szükségem már egy ideje. Hiányzik, annyira hiányzik.

Zohannna

Döbbenetes, hogy ez nekem mennyire tetszett! Ha nem társaságban nézem, akkor szinte biztos, hogy spoiler Nagy eséllyel lesz kedvenc…
Ja, és akkor a színészi játék. Hát az valami elképesztően jó volt. Ez a gyerek született tehetség, olyan prímán játszott, hogy az ember el is felejti, hogy ez csak egy film. :O

Near

Ez még mindig fáj. Nagyon.

Pont azt a hatást kaptam, mint a könyvtől. Egyszerűen… tökéletes. Próbáltam felkészülni rá, de úgy tűnik, nem sikerült teljesen. Összetört. Ezúttal filmben.

Lahara

Én ezt nem mondanám fantasynak, olyan inkább, mint a Híd a Túlvilágra/Terabithiára, kitalált vagy képzeletbeli lény és tragédia. És nem gyerekfilm.

RandomSky

Azért érdekelne, miért a pláza mozikban játsszák ezt a filmet, és miért nem a művészmozikban? Legfeljebb Corvin, de inkább Puskin meg Uránia – ilyen helyekre való. Mert ez egy gyönyörű film, amely széjjeltépi az embert, és aztán meggyógyítja. A gyászról szól, a halálról, elengedésről és megbocsátásról, s mindezt egy 12 éves fiú történetén keresztül. Tényleg sajnálom azokat, akik beültek rá úgy, hogy azt hitték, ez valami fantasy lesz, valami jó móka. Természetesen nekik is, mint mindannyiunknak, szembe kell majd nézni mindazzal, amiről ez a film szól, és számukra ez így még megrázóbb, jó esetben még inkább segítő film lehet. De inkább egy akkora pofon, amivel esetleg nem tudnak mit kezdeni, és csak árt, ahelyett, hogy használna.
Jó, hogy Patrick Ness megírta, amit Siobhan Dowd szeretett volna, de nem tehette, mert meghalt, és jó, hogy aztán a film forgatókönyvét is vállalta Ness (s hogy ráadásul még a képi világ is ugyanaz). Így a lehető legjobb feldolgozás született, amit csak ember kívánhat, s persze ebből a könyvből nem is lett volna szabad máshogy filmet csinálni.
Azért csak nézze meg mindenki. Gyereknek nem való, de 5 éves voltam, amikor meghalt a nagyapám, az sem volt gyereknek való. De a gyász, a halál az élet része, és nem tabu, hanem olyan, amivel szembe kell nézni, készülni kell rá, és sokkal jobb, ha az ember úgy megy útjára, ha eljön az ideje, hogy tudja, a szörny segíteni jött…

Morn

Fájdalmas, de gyönyörű egy film volt, ajánlom mindenkinek a megnézését. Tetszett a téma, annak feldolgozása, hogy ilyen gyermeki szemszögből közelít a komolyabb dolgokhoz. Először nem is tudtam, mibe vágok bele, nem teljesen erre számítottam, de pozitívan csalódtam. Remek egy darab, még ha tényleg belesajdulsz is ott bent egy picit.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján