Szólít a szörny (2016) 19

A Monster Calls · Un monstruo viene a verme
108' · amerikai, spanyol · dráma, fantasy 12

9 díj · 3 jelölés

A 12 éves Conor (Lewis MacDougall) csodálatos fantáziával és rajztehetséggel megáldott kisfiú. Amikor élete legnagyobb megpróbáltatásával kell szembenéznie, nem akármilyen segítőt kap: egy hatalmas szörny (Liam Neeson) látogat el hozzá éjszakánként, aki fantasztikus történetekkel ébreszti fel a… [tovább]

angol
magyar

Szereposztás

Lewis MacDougallConnor
Felicity JonesMum
Liam NeesonThe Monster
Sigourney WeaverGrandma
Toby KebbellDad
Hirdetés

Kedvencelte 3

Várólistára tette 156


Kiemelt értékelések

desertangelable 

Méltó feldolgozása a könyvnek, és én nagyon hálás vagyok ezért.
Az utóbbi időben kevés olyan könyvet olvastam, ami ennyire megérintett volna, és egy kicsit tartottam tőle, hogy a film talán nem lesz rám olyan erős hatással, vagy nem is tudom, talán bíztam benne, hogy nem lesz?… de, lett. A készítőknek sikerült pontosan elmondaniuk azt, amit a könyv el szeretett volna mondani….Egyszerűen tökéletesre sikerült.
Aki arra számít, hogy ez szörnyes, óriásos mesefilm, ami jó lesz délutáni mesének a gyerekekkel vagy nélkülük, az ne ezt a filmet válassza! Ez nem egy gyerekfilm, legalábbis nem minden gyereknek való. Na nem csak azért, mert félnének tőle, hanem azért, mert nem értenék meg. Viszont vannak gyerekek, akiknek ez a film nagyon sokat segíthet, igazából nem csak gyerekeknek, felnőtteknek is. Irigylem azokat, akiknek ez csak egy film, mert azoknak valószínűleg nem kellett még megérteniük, hogy miről szól, akik pedig értik, azoknak….nos, azoknak remélem, hogy van egy ilyen szörnyük.

Near

Ez még mindig fáj. Nagyon.

Pont azt a hatást kaptam, mint a könyvtől. Egyszerűen… tökéletes. Próbáltam felkészülni rá, de úgy tűnik, nem sikerült teljesen. Összetört. Ezúttal filmben.

Lex 

Nekem ez így sem jött be. A könyvet közepesnek ítéltem és nagyon vártam a filmet, mert az az előzetese alapján jobbnak tűnt. Viszont untam. A második felénél már alig figyeltem oda, egyszerűen nem tudta fenntartani az érdeklődésem. Be kell látnom, én ezt az egészet nem értem. A veszteség okozta fájdalom és a kis srác gondolatai, érzései a filmben is jók, de továbbra sem értem, minek ezt a szörnyet belekeverni egy gyásszal foglalkozó story-ba. Sajnálom, de nekem ez tényleg totál homály. De akik szeretik a könyvet, azok szeretni fogják a filmet is, mert jó feldolgozás.

Midnightsp

Ez egy nagyon NAGYON jó adaptáció nem csak a könyv kedvelőinek. A film önmagában is teljesen megállja a helyét. A történeten nem sokat változtattak, ennek nagyon örültem:) Az animációs részek is szépek voltak, nekem a film teljesen azt az érzést hozta, mint a könyv. A rendező nagyon elkapta Conor belső világát és hitelesen mutatja be az eseményeket az ő szemszögéből. A színészek is nagyon jól játszottak, szóval összességében kellemeset csalódtam.

Csak abban reménykedem, hogy ez a film megtalálja a célközönségét és nem fognak az anyukák a 8 éves gyerekekkel tömegével beülni a moziba, mondván ez egy „mesefilm”.
Nem az.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján