Benjamin Button különös élete (2008) 576

The Curious Case of Benjamin Button
166' · amerikai · dráma, romantikus, fantasy 12 !

11 díj · 29 jelölés

Nem mindennapi életet él Benjamin Button. Nyolcvan esztendősen született, az idő múlásával pedig egyre fiatalabb lesz. 1918-ban látja meg a napvilágot New Orleansban, az első világháború befejezésének pillanatában. Hosszú és különleges élete egészen a huszonegyedik századig tart. A világ számos… [tovább]

magyar

Képek 11

Szereposztás

Brad PittBenjamin Button
Cate BlanchettDaisy
Taraji P. HensonQueenie
Julia OrmondCaroline
Jason FlemyngThomas Button
Elias KoteasGateau
Tilda SwintonElizabeth Abbott
Jacob TolanoMartin Gateau
Joeanna SaylerCaroline Button
Jared HarrisMike

További szereplők

Kedvencelte 167

Várólistára tette 252


Kiemelt értékelések

gazibla

Ebben a pillanatban fejeztem be másodjára ezt a filmet, eszméletlen élmény volt. Majd 3 óra zsenialitás. Nem találok rá jelzőket, mert nem lehet leírni szavakkal ezt látni kell. Ez a film maga az élet.

szymba23

Drága Brad Pitt, a te filmjeid valami zseniálisak. Remek, remek és remek… szívbemarkoló történet és nagyon is elgondolkodtató. Teljesen belefeledkeztem, a végén arra tértem magamhoz, hogy „basszus, potyognak a könnyeim”
Nem mindennapi történet, amely a kedvenc koromban játszódik.

Dreamborder 

Fájdalmas és gyönyörű. Mindig sírok a végén, ez valahogy hozzátartozik a filmélményhez.

desertangelable 

Nagyon érdekes film és mint betegség még el is tudom képzelni, hogy létezik, de a vége egy kicsit hihetetlen lett. Mivel az anyag nem vész el, csak átalakul, ezért számomra elképzelhetetlen a vége. Viszont az az órás jelenet az állomáson… Az nagyobbat ütött, mint az egész film!

eve58 

Tudom, hogy nem egyedi az ötlet, mégis valahányszor ezt a filmet látom, újra rácsodálkozom erre a frappáns történetszövésre.
Engem mindig elvarázsol.

ChöppMoly

A kisregény, ami alapján készült, koncepcióban még a saját rögtönítélő bíróságom előtt is megállja a helyét. Egyszerűen elképesztő! A megvalósítása pedig túlszárnyalta a képzeletemet (pedig ez jó nagy szó)!

timea_z

Érdekes, elgondolkodtató film, és vannak benne nagy igazságok. Elég hosszú lett, amit nem szeretek a nem túl pörgős filmeknél, ezért vontam le egy csillagot. Ettől függetlenül zseniális.

Sisyll

Imádom ezt a filmet. Sokan túl hosszúnak tartják, én meg bármennyiszer képes vagyok megnézni már csak azért sem, mert egyáltalán nem egyszerű a történet és tényleg igazán különös.
Bár tudom mi a vége, valahogy mindig szorítok Benjaminnek és Daisynek. Nagyon megfogott a kettejük kapcsolata. Illetve mindig hosszan gondolkodóba esek, hogy milyen lenne, ha nem csak a filmen létezne ez az életforma, hanem a valóságban is megtörténne, hogy a dolgok felcserélődnek… Biztos nagyon fura lenne.

Zohanna

Amennyien szeretik, én annyira nem értem, miért lett ez olyan híres film. Lehet, hogy többször kellene megnéznem, hogy átjöjjön az üzenete?

1 hozzászólás
Ancsúr 

Nagyon tetszett az alaptörténet ennek a végső soron szomorú filmnek. Ugyanakkor az is nagyon tetszett, hogy nem csak úgy belecsöppentünk a filmbe, hanem tulajdonképpen az öreg Daisy lánya meséli el a történetet egy napló segítségével, és ez hihetetlenül érzelmessé teszi a filmet.
Nem hatódtam meg rajta könnyekig, de vettem az üzenetét. :)


Népszerű idézetek

Treszka

A kolibri nem csak egy egyszerű madár. A szíve ezerkétszázat ver egy perc alatt, és nyolcvanat csap a szárnyával egy másodperc alatt, és ha lefogod a szárnyait, hogy ne repülhessen, akkor tíz másodpercen belül meghal. Ez itt bizony nem egy átlagos madár, ez egy valóságos csoda. Lelassították a szárnyait egy mozgóképpel, és tudjátok, mit láttak? Hogy a szárnyai nyolcas alakban mozognak. Na, és azt tudjátok, hogy a nyolcas mit jelöl a matematikában? A végtelent.

Treszka

Furcsa dolog hazaérkezni. Minden ugyanúgy néz ki. Ugyanolyan az illata. Ugyanúgy érzel. Rájössz, hogy az egyetlen dolog, ami változott, az te magad vagy.

Treszka

Lesznek nagyszerű és rossz pillanataid. Remélem, te tele leszel jóval. Remélem, látsz majd olyanokat, amin ledöbbensz. Remélem, érzel olyat, amit addig még sosem éreztél. Remélem, találkozol emberekkel, akik másként látják a világot. Remélem, olyan életed lesz, amire majd büszke lehetsz. De ha mégsem, remélem, lesz erőd, hogy újra elkezdd.

Pikachu

Káromkodhatnál, átkozhatnád a sorsot. De ha egyszer ott vagy a végen, akkor már csak aludni vágysz.

Pikachu

Mondtam már, hogy hétszer csapott belém a villám? Egyszer, amikor a kutyámat sétáltattam. Nem látok már sokat a szememmel, a fülemmel is alig hallok. Néha fogalmam sincs, hol vagyok. Mindig elfelejtek valamit. De tudod mit? Isten mindig emlékeztet arra, milyen szerencsés vagyok, hogy élek.

s_l_m

Szinte mindig egyedül vagy… ha más vagy, mint a többiek, egyedül maradsz… elárulok neked egy titkot. A kövérek, a soványak, a magasak vagy a fehérek, ők is ugyanúgy egyedül vannak. Csak ők nagyon félnek tőle.

Treszka

A szeretteinket olykor el kell veszítenünk, másképp nem tudhatnánk meg, hogy mennyire fontosak nekünk.

Pikachu

Vicces dolog felnőni, mert váratlanul tör rá az emberre, egyszer csak azon kapod magad, hogy egy másik ember vagy.

Pikachu

Néhány ember azért született, hogy a folyó partján üldögéljen. Néhányan azért, hogy megcsaphassa őket a villám. Néhányuknak jó érzéke van a zenéhez. Vannak, akik művészek. Vannak, akik úsznak. Vannak, akik értenek a gombokhoz. Néhányan színészek. Néhányan pedig anyák. És vannak, akik táncolnak.

Bohemian

Életünket a lehetőségeink határozzák meg. Azok is, amiket elszalasztunk.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján