Benjamin Button különös élete (2008) 420

The Curious Case of Benjamin Button
166' · amerikai · dráma, fantasy 12

10 díj · 29 jelölés

Nem mindennapi életet él Benjamin Button. Nyolcvan esztendősen született, az idő múlásával pedig egyre fiatalabb lesz. 1918-ban látja meg a napvilágot New Orleansban, az első világháború befejezésének pillanatában. Hosszú és különleges élete egészen a huszonegyedik századig tart. A világ számos… [tovább]

magyar

Képek 11

Szereposztás

Brad PittBenjamin Button
Cate BlanchettDaisy
Taraji P. HensonQueenie
Julia OrmondCaroline
Jason FlemyngThomas Button
Elias KoteasGateau
Tilda SwintonElizabeth Abbott
Jacob TolanoMartin Gateau
Joeanna SaylerCaroline Button
Jared HarrisMike

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 126

Várólistára tette 187


Kiemelt értékelések

gazibla

Ebben a pillanatban fejeztem be másodjára ezt a filmet, eszméletlen élmény volt. Majd 3 óra zsenialitás. Nem találok rá jelzőket, mert nem lehet leírni szavakkal ezt látni kell. Ez a film maga az élet.

szymba23 

Drága Brad Pitt, a te filmjeid valami zseniálisak. Remek, remek és remek… szívbemarkoló történet és nagyon is elgondolkodtató. Teljesen belefeledkeztem, a végén arra tértem magamhoz, hogy „basszus, potyognak a könnyeim”
Nem mindennapi történet, amely a kedvenc koromban játszódik.

Saille 

Ezt a sztorit akár úgyis felfoghatjuk, hogy illusztrálása annak, miszerint öreg testben is lakozhat fiatal szellem, és fiatal testben is öreg lélek. Az jó volt, hogy nem magyarázták el, mitől lett olyan, amilyen Benjamin, milyen genetikai rendellenességtől. Jobb volt homályban hagyni. Szerintem ugyan kicsit elhúzták a gyerek/öregkorát és kicsit gyorsan átvágtak azon, amikor végre fiatal lett. Pedig Brad Pitt elég helyes volt fiatalként. :) Mondjuk itt is a szerelem volt az első vonalban, de azért sok egyéb momentumot megmutattak az életéből: munkáit, harcait, szórakozásait, szerelmeit, a körülötte levő emberekhez való viszonyát. De az, hogy egész életükben kerülgették egymást a csajjal, mikor lett volna esélyük együtt lenni, erre hol az egyiknek nem tetszett a szitu, hol a másiknak… hát, én nem éreztem ebből a nagy szerelmet. Talán a srác részéről még inkább, de a csaj! Amikor már nem volt más lehetősége, akkor összejött a sráccal spoiler, de amint az kezdett kényelmetlenné válni számára a fiatalodása miatt gyorsan lecserélte egy „normális” pasasra. Jó a végén ott gondozta szenilis gyerekként – de nem volt megmagyarázva, hogy az miért volt felvállalható számára, míg mondjuk egy tízessel fiatalabb pasasként, aki a gyerekének az apja volt, az meg nem?
De Cate Blanchett és Julia Ormond is nagyon jó volt Brad mellett, és ezen következetlenségek ellenére egy érdekes, magával ragadó film volt, minden furcsaságával, bár azért picivel lehetett volna rövidebbre és feszesebbre vágni.

Dreamborder

Fájdalmas és gyönyörű. Mindig sírok a végén, ez valahogy hozzátartozik a filmélményhez.

desertangelable 

Nagyon érdekes film és mint betegség még el is tudom képzelni, hogy létezik, de a vége egy kicsit hihetetlen lett. Mivel az anyag nem vész el, csak átalakul, ezért számomra elképzelhetetlen a vége. Viszont az az órás jelenet az állomáson… Az nagyobbat ütött, mint az egész film!

timea_z

Érdekes, elgondolkodtató film, és vannak benne nagy igazságok. Elég hosszú lett, amit nem szeretek a nem túl pörgős filmeknél, ezért vontam le egy csillagot. Ettől függetlenül zseniális.

Sisyll

Imádom ezt a filmet. Sokan túl hosszúnak tartják, én meg bármennyiszer képes vagyok megnézni már csak azért sem, mert egyáltalán nem egyszerű a történet és tényleg igazán különös.
Bár tudom mi a vége, valahogy mindig szorítok Benjaminnek és Daisynek. Nagyon megfogott a kettejük kapcsolata. Illetve mindig hosszan gondolkodóba esek, hogy milyen lenne, ha nem csak a filmen létezne ez az életforma, hanem a valóságban is megtörténne, hogy a dolgok felcserélődnek… Biztos nagyon fura lenne.

ChöppMoly

A kisregény, ami alapján készült, koncepcióban még a saját rögtönítélő bíróságom előtt is megállja a helyét. Egyszerűen elképesztő! A megvalósítása pedig túlszárnyalta a képzeletemet (pedig ez jó nagy szó)!

Zohannna

Amennyien szeretik, én annyira nem értem, miért lett ez olyan híres film. Lehet, hogy többször kellene megnéznem, hogy átjöjjön az üzenete?

1 hozzászólás
Lunemorte

Az elején érdekesnek tűnő sztori számomra egyre laposabbá vált, felesleges jelenetekkel tarkítva. Nem kellett volna szerintem az a kórházi jelenet folyamatosan megszakítva a történetet…Nekem ez nem jött be. Előre tudtam a végét már az elején.


Népszerű idézetek

Treszka

A kolibri nem csak egy egyszerű madár. A szíve ezerkétszázat ver egy perc alatt, és nyolcvanat csap a szárnyával egy másodperc alatt, és ha lefogod a szárnyait, hogy ne repülhessen, akkor tíz másodpercen belül meghal. Ez itt bizony nem egy átlagos madár, ez egy valóságos csoda. Lelassították a szárnyait egy mozgóképpel, és tudjátok, mit láttak? Hogy a szárnyai nyolcas alakban mozognak. Na, és azt tudjátok, hogy a nyolcas mit jelöl a matematikában? A végtelent.

Treszka

Furcsa dolog hazaérkezni. Minden ugyanúgy néz ki. Ugyanolyan az illata. Ugyanúgy érzel. Rájössz, hogy az egyetlen dolog, ami változott, az te magad vagy.

Pikachu 

Mondtam már, hogy hétszer csapott belém a villám? Egyszer, amikor a kutyámat sétáltattam. Nem látok már sokat a szememmel, a fülemmel is alig hallok. Néha fogalmam sincs, hol vagyok. Mindig elfelejtek valamit. De tudod mit? Isten mindig emlékeztet arra, milyen szerencsés vagyok, hogy élek.

Treszka

Lesznek nagyszerű és rossz pillanataid. Remélem, te tele leszel jóval. Remélem, látsz majd olyanokat, amin ledöbbensz. Remélem, érzel olyat, amit addig még sosem éreztél. Remélem, találkozol emberekkel, akik másként látják a világot. Remélem, olyan életed lesz, amire majd büszke lehetsz. De ha mégsem, remélem, lesz erőd, hogy újra elkezdd.

Bohemian 

Életünket a lehetőségeink határozzák meg. Azok is, amiket elszalasztunk.

s_l_m

Szinte mindig egyedül vagy… ha más vagy, mint a többiek, egyedül maradsz… elárulok neked egy titkot. A kövérek, a soványak, a magasak vagy a fehérek, ők is ugyanúgy egyedül vannak. Csak ők nagyon félnek tőle.

Treszka

A szeretteinket olykor el kell veszítenünk, másképp nem tudhatnánk meg, hogy mennyire fontosak nekünk.

Pikachu 

Vicces dolog felnőni, mert váratlanul tör rá az emberre, egyszer csak azon kapod magad, hogy egy másik ember vagy.

Pikachu 

Káromkodhatnál, átkozhatnád a sorsot. De ha egyszer ott vagy a végen, akkor már csak aludni vágysz.

Pikachu 

Néhány ember azért született, hogy a folyó partján üldögéljen. Néhányan azért, hogy megcsaphassa őket a villám. Néhányuknak jó érzéke van a zenéhez. Vannak, akik művészek. Vannak, akik úsznak. Vannak, akik értenek a gombokhoz. Néhányan színészek. Néhányan pedig anyák. És vannak, akik táncolnak.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján