Ház a tónál (2006) 519

The Lake House
99' · amerikai · dráma, romantikus, fantasy 12

Kate a munkája miatt megválik a gyönyörű tóparti házától. A postaládában üzenetet hagy a következő lakónak. Alex, az építész megdöbbenve egy elhanyagolt házat talál. Előveszi Kate levelét és válaszol rá. Kiderül, hogy Alex és Kate nem egy idősíkban, hanem kétévnyi távolságban élnek egymástól.… [tovább]

angol

Képek 25

Szereposztás

Sandra BullockKate Forster
Keanu ReevesAlex Wyler
Christopher PlummerSimon Wyler
Ebon Moss-BachrachHenry Wyler
Dylan WalshMorgan
Shohreh AghdashlooAnna Klyczynski
Lynn CollinsMona

Kedvencelte 190

Várólistára tette 175


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Ez gyönyörű romantikus film volt. Most láttam én még csak elsőre, de beleszerettem. Nagyon érzelmes volt, kevés az ilyen jó film, ami nem túl nyálas. Tetszett ez a két idősík, és ahogy ez a két tehetséges színész megoldotta a kommunikációt. Nagyon élveztem minden percét, az alapsztori nekem tetszett, aranyos történet. :-) Néha jó megnézni az ilyen filmeket. :-) Keanu Reeves és Sandra Bullock zseniálisak voltak. :-)

NaNa_88 

Maradandó kedvenc. A két főszereplő színész már kedvencem, a történettel pedig egyszerűen nem tudok vitatkozni. Vagyis tudnék, mert ezek az időbeli ugrások és történések kissé félre csúsznak helyenként, de általában mindig gyorsan tovább lépek, miközben nézem a filmet.
Kedves, romantikus történet. Azt már mondanom sem kell, hogy az első 3-4 nézés alkalmával szétbőgtem a fejem. :D Szerintem ez volt az első nézésem, amikor nem pityeregtem rajta. Ezt se fogom sűrűn nézni, mert egy része nem nevezhető vidámnak, de pár évente jó érzés megnézni. Aranyos történet. :)

Nihilchan 

Nagyon szép, romantikus történet. Nem a cselekménye, hanem a hangulata és az érzelmessége miatt. Sandra Bullock (aki gyönyörű) és Keanu Reeves (aki szintén nem csúnya) nagyon jól működtek együtt. Az ilyen idősíkos sztorik nem tartoznak a kedvenceim közé, de ha nem elmélkedik rajta az ember, akkor nem is fogják zavarni a logikai dolgok. Meg pont nem ez a film lényege, hanem két ember időn is átívelő kapcsolata; ezt pedig szépen ábrázolták. Kifejezetten lassú film, de nekem cseppet sem volt unalmas. Tetszett, de nem újranézős módon.

Lunemorte 

A mi postaládánkból is párszor kilopkodták a leveleket…Talán egy másik idősíkból Keanu Reeves volt? Mindig is sejtettem…Csak el ne üsse a villamos!!!

Mentavirág

Valamiért ez a film eddig kimaradt az életemből, de örülök, hogy végre rászántam magam. :) Nagyon aranyos történet volt, Kate és Alex mindketten szerethetőek, és szinte minden döntésüket meg tudja érteni az ember. Mondjuk már az elején levágtam, hogy spoiler, de legalább lehetett rágni mind a tíz körmömet a film végén, hogy vajon mi fog ebből kisülni. Valamiért azt hittem, hogy tuti úgy maradt és spoiler :) Ráadásul az idősikok váltakozása számomra sehol nem ment a logika ellen. Aki szereti a romantikus filmeket, méghozzá egy kis fantasyval megspékelve, az dobja be a kosarába, nem fog csalódni! :)

Alexandra

Az egyik kedvenc filmem, nem is tudom, hányszor láttam. Nem tudom megunni. A hangulata nem épp vidám, de én nagyon szeretem. Na meg hát Keanu Reeves és Sandra Bullock… Külön-külön is szeretem őket, együtt meg pláne.

1 hozzászólás
MrsCumberbatch 

Érdekes. Lényegében felrúg minden időutazós szabályt, minden romantikus szabályt. És mindent is. De mégis aranyos vége lett. De úgy ennyi is. Nem rossz film, de nem is jó. Aranyos. Egyszernézős.

Charityy 

Gyönyörű szerelmi történet egy kis időutazással megspékelve :)

holdpillango

„But my heart still misses the lake house and its trees. I miss those trees so much.”

Amikor a fenti rész zajlott és az azt követő másfél perc, na, ott már tudtam, hogy ez a film felkerül a kedvencek közé.

Keanu Reeves-t mindig is zseniálisnak tartottam, és most végre Sandra Bullock sem idegesített. És az eredeti hangja is jobban tetszett. Nem is értem, hogy miért nem néztem meg korábban.

A végét máshogy képzeltem, ezért levontam 1 csillagot, de szerintem még sokszor lejátszásra fog kerülni. :3

desertangelable 

Régi tartozásomat róttam le ezzel a filmmel, mert egyszer már félig láttam, de akkor nem tartottuk érdemesnek arra, hogy tovább nézzük. Illetve hát a szüleimet nem kötötte le annyira, és nekem sem volt ellenemre, hogy inkább egy újabb Jane Eyre feldolgozást nézzünk helyette. :)
Ez az a fajta romantikus film, amiben nem kell magyarázatot keresni a történtekre, mert a film nem is akar magyarázatot adni rá. Ez az a fajta romantikus film, ahol a körítés szinte teljesen mellékes, csak az a fontos, hogy ez a két ember egymásra találjon… Mint ilyen, egynek elment. De nem nézném meg megint, mert annyira nem volt nagy szám, függetlenül attól, hogy szeretem a színészeket.


Népszerű idézetek

Ninácska 

Mi van, ha nincs senki? Mi van, ha úgy éljük le az életünket, hogy senki sem vár?

Treszka

Jellemző rám, távol tartok én mindent és mindenkit. A férfi, aki ott volt és feleségül akart venni, ő nem kellett, elhagytam. Ugyanakkor annak, akivel sose találkozhatok, neki odaadnám a teljes szívem. Így szép. Veszélytelen.

katy_swartz 

Gyönyörű regény. A témája a várakozás. Találkozik két ember, rögtön egymásba szeretnek, de rossz az időzítés, el kell válniuk. Aztán évekkel később találkoznak, kapnak még egy esélyt, de lehet hogy közben túl sok idő telt el, túl sokat vártak. Talán, tényleg túl késő.

Andaxin 

Kedves új lakó!
Isten hozta új otthonában. Előző lakóként azt kívánom, legyen magának is olyan kedves ez a hely, amilyen nekem volt. A postánál bejelentettem a lakcímváltozást, de nem vennék rá mérget, hogy többé nem magához viszik a leveleimet. Ha így történne, kérem küldje el őket a fenti címre. Előre is köszönöm.
Utóirat: a bejárati hídon lévő festékes mancsnyomok már ott voltak mikor beköltöztem. Ahogy a padláson lévő doboz is.

Andaxin 

Kedves Ms. Foster!
Megkaptam a levelét, és attól tartok, itt valami félreértés lehet.
Úgy tudom, a tóparti ház évek óta üresen áll.
Talán a közelben álló Sandburg házra gondolt.
Itt senki nem lakott az elmúlt években, de a mancsnyomok kíváncsivá tettek.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján