Mi a neved? (2016) 169

Your Name. · 君の名は。 (Kimi no Na wa.)
106' · japán · animációs, dráma, romantikus, fantasy, anime 13

2 díj · 0 jelölés

A film története a szerelem és a csodák körül forog, főszereplői pedig két középiskolás diák, Mitsuha és Taki. Mitsuha családja egy hegyvidéki kis faluban él és a helyi szentélyt vezetik, a lány azonban nagyvárosi életre vágyik. Taki pedig Tokió központjába jár iskolába és az építész pálya iránt… [tovább]

japán
japán
japán
Hirdetés

Kedvencelte 85

Várólistára tette 171


Kiemelt értékelések

Bea_Csakegyolvasólány 

Te jóságos ég! Azt sem tudom, hogy mit írjak róla. Ez valami hihetetlenül fantasztikus, felkavaró és elgondolkodtató anime volt.
SZERETEM! <3

Dreamborder

10 csillag? Túl kevés! Gyönyörű volt ez a film, igazán megható, lelket melengető.
A zenével lett csak igazán tökéletes!
Köszi, Radwimps, szép munka volt!

2 hozzászólás
Albert_Richwick 

Életem első Anilogue-ja után egy hétig emésztettem az élményt, de most értékeljünk!

Gratulálok! Ilyennek kell lennie egy érzelmeket kiváltó animefilmnek! Őszintén szólva nem erre számítottam, nem gondoltam volna, hogy így, ilyen módon lesz benne misztérium, spoiler, meg a hasonló urban fantasy/mágikus realizmus témák. Bár nem tudom mit vártam Shinkaitól? :)

Taki szerethető, mint a csak-kicsit-perverz városi srác, Mitsuha méginkább, mint izgalmakra vágyó vidéki lány, aki unja a sintó szentélyekkel járó teendőket. Itomori tava túl nagy, ha engem kérdeztek, spoiler, az univerzum meg kifürkészhetetlen.
A látvány persze most is csodás, a zenéket, még ha soft rock is, jól eltalálták, és minden szépen össze van rakva. Természetesen nem hibátlan a film, és ezt Shinkai is tudja (meg az animációs rendezője is), DE ettől függetlenül egy nagyon szerethető, nagyon japán film a Kimi no Na wa.
Szerény véleményen az, hogy ha csak bizonyos keretek közt is, de Shinkai Makoto valamit nagyon jól át tud adni. És megérdemelten dicsérik a műveit, nemcsak a vizualitás miatt. Majd lesz még újranézése is valamikor, de előbb még mást kell pótolnom tőle.

Na igen, ennyi fordulat után, és ha már sikerült elérzékenyítenie, akkor már magától értetődő, hogy spoiler. Köszönöm! c:
(Utóbbi 9-ről 10-re billenti a mérleget: a Kimi no Na wa. megérdemel egy 10-est, amit nem sűrűn osztogatok.)

Röfipingvin

Én most semmi épkézlábat nem vagyok képes írni. Csak ülök és hallgatom a zenéjét…

Hana 

Hú, ez nagyon jó volt. A sztori, a látvány, a zene, minden. Érdekes, én nem vettem észre, hogy az eleje unalmas lett volna, egy pillanatig sem unatkoztam. :) Jó lett volna moziban nézni az Anilogue-on, de sajnos nem engedhettem meg magamnak, hogy elmenjek rá (meg a kínai filmre) Pestre.
A szereplőket nagyon szerettem, a főhős pároson kívül a nagymama és főleg Yotsuha (Mitsuha kishúga) voltak azok, akikkel szimpatizáltam.
Shinkai Makoto-tól legutóbb 2007-ben, a nagy animés korszakomban láttam a Másodpercenként 5 centimétert, szóval az nem tegnap volt… de a stílus és a történet hangulatának hasonlósága ennyi év után is feltűnő. Ez a fickó nagyon tud. Be is fogom pótolni, amit még nem láttam tőle, és szerintem megismétlem a már látottakat is. Ez pedig számomra többször nézős, egyértelműen.
Egyébként szívesen megnézném ugyanezt a sztorit live action-ben, ha nem rontanák el a castingot meg egyéb, elrontható dolgokat.

Fun fact: az OST Hongki barátaihoz kötődik, reklámozta is IG-n még januárban: https://www.instagram.com/p/BPMsv8IDHkJ/… Jelentem, csekkoltam! Nem bántam meg, valóban remek a zene. Utána is nézek ennek a Radwimps-nek, nekem ők valahogy kimaradtak eddig… pedig hát: https://www.youtube.com/watch…

Ez amúgy mitől is sci-fi? Attól, hogy van benne egy meteor…? Pff. Szerintem maradjunk a fantasy-nél… a fiction az megvan, de a science az teljes mértékben hiányzik.

kitti0824

Bőgök…Remélem ez mindent elárul :D xD

Na..Most hogy felébredtem, írok egy normális értékelést! :P
Nem is olvastam el, miről szól ez az anime, csak nagyon megtetszettek a képek róla, és kíváncsi lettem. Amúgy se nagyon nézek filmeket, inkább sorozatos vagyok.
Az elején még azt hittem egy jópofa spoiler
Hát nagyot koppantam. :D
Először nagyon szomorú voltam, az miatt ami történt, pánikba estem, hogy ennyi volt a film, a srác rájön, hogy spoiler
Annyira aranyos volt, hogy a saját neve helyett spoiler
Ja, egy picit sok volt szerintem az, hogy ennyiszer gondolkodtak egymás nevét. Mért nem írták be egymás telefonjába? Vagy egy füzetbe..:D
Amúúgy tetszett a végkifejlet, és gyönyörű volt a látványvilág. *-*
A végén picit elpityeredtem, nem bírtam ki. :D De összességében nagyon tetszett az egész. Érdemes volt megnézni, bár már inkább aludnom kellett volna xD

5 hozzászólás
Khaos

Ez nagyon tetszett! A látványvilága gyönyörű, a zenék is szépek voltak, és tökéletesen illettek a filmhez. A cselekmény az elején kicsit lassú volt, de én személy szerint egyáltalán nem bántam, hiszen az a 30-40 perc is kellett, hogy teljes, kerek történetet kapjunk. :)

valdezier

Szerintem új kedvencet avattam, annyira tetszett nekem ez a film!!! Elképesztően izgalmas volt ez a történet és nagyon élveztem, hogy sokat kellett gondolkoznom közben. Azóta is folyton ez jár a fejemben, azért is írok most értékelést, mert nem tudom, utoljára mikor foglalkoztatott ennyire egy film. Igazából szinte semmit sem tudtam róla, mikor elkezdtük nézni és egyáltalán nem erre számítottam de ezt a legpozitívabb értelemben mondom. Most legszívesebben megnézetném mindenkivel, aki esetleg még lemaradt róla, mert szetintem ezt látni kell. :D

(btw azóta újranéztem édesanyámmal és az öcsémmel és mindkettőjüknek leesett az álla. :D Anya nem is látott szerintem még animefilmet vagy animét, max ha én néztem, abból jeleneteket meg talán a Chihiro szellemországbant, de ebben nem vagyok biztos… viszont azt mondta ezután nézhetünk még ilyesmit. :D *yaaas*)

krlany 

Csodaszép. Látványban és mondanivalóban egyaránt… Kell a léleknek… az álmok, a csodák, a kötelékek, az egymásra találás…

Shad 

Egy pillanatra elidőztem, hogy 9 vagy 10 csillag:) de győzött a film ereje:) Az egyetlen indok a hezitáláson, hogy számomra egy ici-picit lassan indult be. Az első 40 percig nagyon lassan épül fel a történet(még számomra is:D), aztán viszont beindul. Fogalmam sincs mit vártam a filmtől, de az biztos , hogy nem ezt:) Nagyon szép , sokkal misztikusabb , mint ahogy először gondoltam, bár azért a történetet különböző formákban/filmekben már láthattuk, mégis más…az első 40 perc eltelte után már csüngtem a monitoron:) Zenék és szövegei nagyon tetszettek, kellően egyensúlyban volt a humor, a dráma, hol a lassú hol a gyors tempó:) Nagyon tetszett a kis városka, szép látványvilággal örvendeztettek meg a készítők:) Érdemes megnézni:)

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

krlany 

Nagyi: – Mitsuha, Yotsuha, ismeritek „Musubit”?
Mitsuha: – Musubit?
Nagyi: – A városunk védelmező istene. Az ősi nyelvünkön Musubinak hívják. Ennek a kifejezésnek nagyon tág az értelme. A szövés Musubi. Az emberi kötelékek is Musubi. Az idő múlása szintén Musubi. Ez mind része az Istenek erejének. Tehát a fonalak, amelyekkel dolgozunk az istenek művészetét, és az idő múlását jelképezik. Összetartanak, majd alakot öltenek. Csavarodnak és gubancolódnak, néha kigöngyölődnek, megszakadnak és újra egyesülnek. A szövés is Musubi. És az idő is ő… Igyál!
Mitsuha: – Köszönöm.
Yotsuha: – Én is kérek!
Nagyi: – Az is Musubi. Legyen szó vízről, rizsről vagy szakéról, ha egy személy elfogyaszt valamit, és az a lelke részévé válik, az Musubi. Ezért a mai felajánlás egy fontos szokás, ami összeköti az Isteneket az emberekkel.

krlany 

Nagyi: – Innentől kezdődik a „kakuyiro”. Mármint az alvilág.
Yotsuha: – Ez az alvilág!
Nagyi: – Ahhoz, hogy visszatérhess a világba hátra kell hagynod, ami a legfontosabb számodra… A Kuchikami szakét.
Mitsuha: – A Kuchikami szakét?
Nagyi: – Menj be, és ajánld fel az oltáron! Ez a lelked fele.

krlany 

– Ez a világ legősibb szakéja. Megrágják a rizst, majd kiköpik, utána hagyják erjedni, és végül alkohol lesz belőle.
– A Kuchikami szakét az istenek tiszteletére készítik így?
– Még szép.

BallaBella 

Úgy érzem folyamatosan keresek valamit, valakit.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján