Mi a neved? (2016) 312

A neved · Your Name. · 君の名は。 (Kimi no Na wa.)
106' · japán · animációs, dráma, romantikus, fantasy, anime 13 !

2 díj · 0 jelölés

A film története a szerelem és a csodák körül forog, főszereplői pedig két középiskolás diák, Mitsuha és Taki. Mitsuha családja egy kis hegyvidéki faluban él és a helyi szentélyt vezetik, a lány azonban nagyvárosi életre vágyik. Taki pedig Tokió központjába jár iskolába és az építész pálya iránt… [tovább]

japán
japán
japán

Képek 4

Szereposztás

Kamiki RyuunosukeTachibana Taki (hang)
Kamishiraishi MoneMiyamizu Mitsuha (hang)
Narita RyouTeshigawara Katsuhiko (hang)
Yuuki AoiNatori Sayaka (hang)
Shimazaki NobunagaFujii Tsukasa (hang)
Ishikawa KaitoShinta Takagi (hang)
Tani KanonMiyamizu Yotsuha (hang)
Terasoma MasakiMiyamizu Toshiki (hang)
Ohara SayakaMiyamizu Futaha (hang)
Ichihara EtsukoMiyamizu Hitoha (hang)

További szereplők

Kedvencelte 155

Várólistára tette 298


Kiemelt értékelések

Chriss 

Először is szeretném megköszönni @Netta88 -nak az ajánlást. Ismét egy gyönyörű animét ismerhettem meg általad, így egyre tágul ez a világ számomra. És nem is gondoltam volna, hogy ennyire színes és összetett.
A Kimi no na Wa első érzületre egy átlagos slice of life animének tűnhet, de mégsem az. És nem a belecsempészett misztikumtól válik különlegessé. A varázslatos zene és az animáció mind csak erősít az összképen, és a karakterek ábrázolása is közel hozza hozzánk a történetet, ami szinte kézzelfoghatóvá válik. Bár néhol kicsit zavarosnak tűnhet, a végére minden letisztul és értelmet nyer. Ez az anime szól hozzánk és megérint. Láthattunk már ezer és egy időutazásos filmet és olyat is, melyben testet vagy épp lelket cserélnek a karakterek. Nem is nagyon gondolhatjuk, hogy tudnak már újat mutatni nekünk ebben a témában. Mégis sikerült! És elképesztően ötletesen nyúltak a témához. Taki-kun és Mitsuha mintha megálmodnák egymást, egyik napról a másikra részévé válnak a másik életének, ráadásul tudtukon kívül. És az alkotók szinte nullára redukálták az ezzel járó műhisztit, ami értékes perceket vett volna el a játékidőből, és ehelyett olyan talpraesett személyeket kapunk, akik kénytelen-kelletlen belerázódnak a szerepükbe, és azonosulnak másik énjükkel. Ettől pedig mindegyikük kicsit jobbá válik, az erősségük és gyengeségük is összekeveredik. És valóban, még a gyengeség is válhat erősséggé, ha megtapasztalhatod, milyen egy másik ember bőrébe bújni. A karakterek nagyon szerethetők, és még a mellékszereplők sem válnak unalmassá, rájuk is jutott elég idő. Bár az alap drámai, vicces és komikus jelenetek is bekerültek a történetbe, mintegy ellensúlyozva a szomorúbb részeket. Az anime üteme teljesen dinamikus, nem ül le egy percre sem, ráadásul a feszültséget is generálja, figyelmünket végig fent tudja tartani. Sok benne a váratlan fordulat, de időt is kapunk ennek feldolgozására. A szereplők, bár középiskolás tinik, mégis érett gondolkodásúak, és nagyon jól tudnak alkalmazkodni a szituációkhoz. Az érzelmektől ég az egész anime, és ez átragad ránk is. A misztikum finom adagolásának kísérőjeként érkeznek az érzések, melyek átadása ismét mély és tökéletes. Az azonosulás nem esik nehezünkre. Félelem valamitől, amit úgy érzed, elvesztettél, pedig sosem volt a tiéd. Másik felünk keresése, melyet megtapasztaltunk, de csak rejtetten él bennünk. Bizony vigyáznunk kell azzal is, mit kívánunk. És amit mi nem kedvelünk, másnak – a bennünk rejlő másik énnek – az lehet csodálatosan gyönyörű és értékes. Ettől pedig számunkra is azzá válik.
Mitsuha unja a sinto szentélyt és a vidéki kisvárost, el akar szabadulni minél előbb – azaz kívánsága szerint tokiói fiúvá akar válni. Taki kun pedig két kanállal habzsolja az életet Tokióban, igazi nagyvárosi srác. Amint azonban megtapasztalják mindketten a másik oldalt, a rejtett értékeket is felfedezik, és nem hagyják elveszni azokat. A papírzsepit szorongatva, és a könnyeimmel küszködve annyira de annyira drukkoltam, hogy egy boldog befejezéssel záródjon a történet. Annyira megérdemelnék mindketten, hiszen, bár nem emlékeznek egymás nevére, érzik, hogy az idő és a sors fonala valahogyan összekötötte őket. Ennek magyarázata is annyira szép az animében. spoiler
Mindent összegezve, a Mi a neved? egy gyönyörű anime, ami elvarázsol, szórakoztat és elgondolkodtat egyszerre. A seiyuuk most is tökéletesek, annyira aranyos Mitsuha és húga tájszólása és élcelődéseik. A képi világa lenyűgöző, ahogyan a vidéket és a nagyvárost madártávlatból személteti; a zene pedig fülbemászó, én már meghallgattam sokszor ezt a dalt, de megunni nem tudom – https://www.youtube.com/watch…
Mindenkinek ajánlom ezt az animét, ha egy újabb élménnyel szeretnétek gazdagodni.

7 hozzászólás
Nihilchan 

Engem ez egyáltalán nem nyűgözött le. Gyakorlatilag egy giccsparádé, aminek az elejét untam, a végét elcsépeltnek éreztem. A látvány és a zene gyönyörű, ezekért tényleg megérte, de maga a történet egy megfűszerezett iskolai románc. Nagyon sajnálom, de engem nem szippantott be és nem varázsolt el. A technikai kivitelezés sokkal jobban tetszett, mint maga a cselekmény. Nagyon sajnálom, mert a hype miatt hatalmas elvárásaim voltak.

2 hozzászólás
Chris_teena 

A látvány… a zene… a történet…
Szerettem

Netta88 

Újranézve is ugyanolyan élményt nyújtott, mint első látásra. Gyönyörű, vicces, elgondolkodtató, drámai. Megérdemli a 10 csillagot, és ha lehetne még többet is adnék rá, mert egyszerűen megérdemli. A zenék is tökéletesek voltak. Ha lenne „kedvenc anime filmjeim” listám, ez az első háromban tuti benne lenne. :)

7 hozzászólás
Littlegirl 

Te jóságos ég! Azt sem tudom, hogy mit írjak róla. Ez valami hihetetlenül fantasztikus, felkavaró és elgondolkodtató anime volt.
SZERETEM! <3

scheszti 

A manga sorozatból már ismertem a történetet, de végre eljutottam oda, hogy megnézzem! ❤ A zenével kiegészítve egy kicsit még csodálatosabb ❤

Mamuszy

Nem is tudom, hogy hány éve szerettem volna végre valahára megnézni ezt a filmet, de sosem mertem magamat rávenni, mert teljesen biztos voltam benne, hogy zokogni fogok végig. Persze mint mindig, most is bejött, a könnyeimtől alig láttam, bár picit könnyebb volt, hogy a párom is mellettem volt.
Tény és való, hogy ez lehet a leggyönyörűbb anime film, amit eddig valaha látott a világ. Hihetetlenül kidolgozott minden részlet, a színek az embert teljesen beszippantják, úgy ahogy az egész látványvilág is, egyszerűen csodálatos, mást nem lehet rá mondani.
A zenék is egyszerűen nagyszerűek voltak! Bár mindet ismertem már, nem tudtam amúgy, hogy ezek a dalok ebben vannak benne, ami meglepetésként ért, de imádtam természetesen. A soundtrack-ek is nagyon szépek voltak, és ugye a zongora, hát mindenhez tökéletes volt, mindig megragadott, és teljesen belehúzott a sűrűjébe…
A karaktereket is imádtam, mindenki imádni való volt, és biztosan örökké bedobták magukat a szívembe.
A történet, hát az is valami elképesztő volt! Nem tudom elképzelni, hogy ki képes egy ilyen fenomenális történetet kitalálni, nem mellesleg még ennél is csodálatosabban megvalósítani! Tele van az egész sztori váratlan meglepetésekkel, fordulatokkal, és ami a legfontosabb szerintem, tele érzelmekkel.
Végeredményben ez egy gyönyörű történet volt, amit szerintem mindenkinek látnia kellene, mert valószínűleg mindenki megtalálná benne önmagát!

3 hozzászólás
Dreamborder

10 csillag? Túl kevés! Gyönyörű volt ez a film, igazán megható, lelket melengető.
A zenével lett csak igazán tökéletes!
Köszi, Radwimps, szép munka volt!

2 hozzászólás
Subika 

Nehéz megfogalmazni amit láttam mert annyira érzékeny lettem tőle csak sírók de nem tudom miért . A látvány a tartalom a zene a gyönyörű rajz . Egyszerűen borsózok tőle egész testembe annyira magával ragadóan csodálatos.

8 hozzászólás
Röfipingvin 

Én most semmi épkézlábat nem vagyok képes írni. Csak ülök és hallgatom a zenéjét…


Népszerű idézetek

krlany 

Nagyi: – Mitsuha, Yotsuha, ismeritek „Musubit”?
Mitsuha: – Musubit?
Nagyi: – A városunk védelmező istene. Az ősi nyelvünkön Musubinak hívják. Ennek a kifejezésnek nagyon tág az értelme. A szövés Musubi. Az emberi kötelékek is Musubi. Az idő múlása szintén Musubi. Ez mind része az Istenek erejének. Tehát a fonalak, amelyekkel dolgozunk az istenek művészetét, és az idő múlását jelképezik. Összetartanak, majd alakot öltenek. Csavarodnak és gubancolódnak, néha kigöngyölődnek, megszakadnak és újra egyesülnek. A szövés is Musubi. És az idő is ő… Igyál!
Mitsuha: – Köszönöm.
Yotsuha: – Én is kérek!
Nagyi: – Az is Musubi. Legyen szó vízről, rizsről vagy szakéról, ha egy személy elfogyaszt valamit, és az a lelke részévé válik, az Musubi. Ezért a mai felajánlás egy fontos szokás, ami összeköti az Isteneket az emberekkel.

krlany 

Nagyi: – Innentől kezdődik a „kakuyiro”. Mármint az alvilág.
Yotsuha: – Ez az alvilág!
Nagyi: – Ahhoz, hogy visszatérhess a világba hátra kell hagynod, ami a legfontosabb számodra… A Kuchikami szakét.
Mitsuha: – A Kuchikami szakét?
Nagyi: – Menj be, és ajánld fel az oltáron! Ez a lelked fele.

BallaBella 

Úgy érzem, folyamatosan keresek valamit, valakit.

krlany 

– Ez a világ legősibb szakéja. Megrágják a rizst, majd kiköpik, utána hagyják erjedni, és végül alkohol lesz belőle.
– A Kuchikami szakét az istenek tiszteletére készítik így?
– Még szép.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján