Kaleido Star (Kaleido Star 1.) (2003–2004) 146

Naegino Sora egy japán származású lány, aki tehetséges akrobata és már gyermekkorában megbabonázta a Kaleido Színpad világa. Tizenhat évesen Japánból az Egyesült Államokba utazik, hogy valóra váltsa gyermekkori álmát, és a Kaleido Társulat legjobb akrobatájává váljon. Azonban már a legelején… [tovább]

Képek 31

Szereposztás

Hirohashi RyoSora Naegino (hang)
Nishimura ChinamiMia Guillem (hang)
Watanabe AkenoAnna Heart (hang)
Shimono HiroKen Robbins (hang)
Koyasu TakehitoFantom (hang)
Ohara SayakaLayla Hamilton (hang)
Hisakawa AyaSarah Dupont (hang)
Fujiwara KeijiKalos Eido (hang)
Chiba SusumuYuri Killian (hang)
Sakurai TakahiroLeon Oswald

További szereplők

Kedvencelte 92

Várólistára tette 77


Kiemelt értékelések

Lexy

Fantasztikus anime! Számtalanszor végignéztem már, azonban soha nem veszít a varázsából. Még felnőtt fejjel is ugyanúgy tudom élvezni, mint gyerekként. Lélegzetelállító látványt nyújt és a története sem mindennapi. Csakis ajnározni tudom. <3

1 hozzászólás
Chriss 

Most úgy hirtelen nem is tudom, mit írjak, annyira sokat adott ez a sorozat. Úgy is mondhatnám, hogy felszabadította a lelkemet. :) Nagyon jól esett végignézni a Kaleido Star történeteit. Sora és Layla karaktere magával ragadó. Annyi bennük az emberség, csak mindketten máshogy mutatják ki. Minden szereplő ad valamit a nézőnek, amivel több lehet vagy jobb. Megnyit egy ajtót egy olyan világ felé, mely az álmunk eléréséhez vezet. Igen! Azokat sohasem szabad feladni. Még ha néha kemény is a küzdelem, ha tiszta szívvel csinálod, végül sikerrel jársz. :) Én ajánlom mindenkinek, mert valóban szívhez szóló, tanulságos és barátságos mese arról, hogy sose adjuk fel az álmainkat. Bármilyen mélységből képesek vagyunk visszatérni. Mindenki megtalálhatja a maga Főnixét. :)
Végre befejeztem blogbejegyzésemet. Hosszú lett és sokáig tartott, de én élveztem :)
https://angeslwords.blogspot.com/2019/05/kaleido-star.html spoiler

liliannahorvath

Az egyetlen anime,amit végig néztem és imádtam. Hiányzik ez is nagyon.:(

MrsCumberbatch 

Nos, értékelésem elején leszögezném: Nem utálom az animéket, viszont rajongó sem vagyok. Életemben 5-10 animén kívül többet nem is láttam azok többsége is olyan, hogy a TV-ben 10 évvel ezelőtt el-elkaptam egy-egy részt és megállapítottam nem az én stílusom. Vagy háttérzajnak ment, amíg nem jött az, amit vártam.

Viszont, ez már régen is lekötötte a figyelmem. Emlékszem még annó Animax-en vártam az új részeket. Aztán hogy mi lett a sorsa, mármint végig néztem vagy félbehagytam, azt nem tudom, de inkább utóbbi.

Így most kedvet kaptam, hogy újra kezdjem. Kedves és aranyos kis történet, bár van benne pár wtf pillanat. De hát már miben nincs?

Az biztos, hogy úgy 30. rész körül már nagyon kezdett elegem lenni abból, hogy itt mindenki a saját sz-rját tartja a legnehezebbnek…. spoiler De akkor is, ez az egymásra licitálás, krva unalmas és gyerekes….

Aztán ott van Fantom, aki azért megérne egy külön kisregényt de inkább kihagyom. Mármint… Viccesnek vicces (az elején) és néha úgy érzem, Sora eltúlozva reagál dolgokra – bár, lehet csak azért érzem így, mert nem szoktam meg az animék világát, és ez a túlzott kiabálás, ugrabugra, miegyéb a megszokott reakció náluk… – de, mondjuk ki. Ez a lény egy pervez pedofi bácsika. Jó, nem derül ki a kora, de kétlem, hogy 20 éves és mégis kislányokra izgul meg kukkolja őket… Ez azért elég beteges…

Sora naivitása pedig idegesítő… Hogy tud azután is crusholni és imádni valakit, hogy az előtte tönkre akarta tenni nem csak az ő de az egész társulat életét?? MI A FENE? És nem azt mondom, hogy hiányzott belőle a szerelmi szál, mert nem bántam, hogy nem lógtak végig egymás szájában… De azért valami lehetett volna… spoiler És tényleg. Nem beszélünk semmiről? Ne már…Oké, látom, van három kiegészítő film – bár ebből csak kettőt fogok megnézni, mert a 3. nincs szinkronnal – szóval lehet ott lesz majd valami, de áááh…

De ezt a 3-4 ”hibát” leszámítva amúgy azt kell mondanom tényleg jól sikerült és szerintem az is élvezni fogja, aki nem anime rajongó. Azt kétlem, hogy túl hamar és/vagy túl sokszor újra fogom nézni, mert eléggé a valóságtól elrugaszkodott gondolkodású Sora (értsd: aki ennyire naiv mint ő azt eltiporják nem pedig győz) viszont az, hogy mennyire kitartó az becsülendő (bár, abba is bele lehet kötni, hogy észre kéne venni, mikor használják ki, kötekszenek vele és szivatják direkt)…

5 hozzászólás
Skeletrino

Annyira, de annyira …. babás, olyan rózsaszín, a végletekig mézes-mázos, mégis eszméletlenül egyben van. Tíz csillag, piros szivecske. Soha nem gondoltam volna, hogy az én ízlésem mellett majd ezt mondom (az első évadot megnézve), de ez van: imádtam!

5 hozzászólás
Negative_Singularity

Nem vagyok oda az efféle rajzfilmekért, de ez valamit nagyon megfogott bennem, többször is végignéztem a sorozatot anno, és még ma is nagy kedvem lenne hozzá – valószínűleg hamarosan újraélem vele a gyerek- és tinédzserkoromat :)

Nem tudom, honnan ez a nagy szerelem, de imádom.

1 hozzászólás
ClaudynWolf

Uramisten! Még akkor láttam mikor a TV-be ment nagy csodálattal néztem mindig,régi anime de örök kedvenc *-*

MewIchigo_Fan_Daniel 

„Ahol az álom véget ér, ott kezdődik a valóság.”
:'( :'(
https://imgur.com/VExTZic
Nem akarom, hogy vége legyen. Jó… tudom. Van még 3 kiegészítő rész. De a történetnek akkor is vége van és nem láthatjuk tovább a történéseket. :'(
Csak ismételni tudom önmagam és igen, lehet, hogy elfogult vagyok mert a kedvenc animéim egyikéről van szó, ami dobogós helyen van… de akkor is: ZSENIÁLIS.
Az utolsó műsort, illetve az „Angyalok tánca” utáni jelenetet -szégyen, nem szégyen- konkrétan végig bőgtem.
Nem szoktak megszemélyesíteni egy anime karaktert spoiler, de én büszke vagyok arra, hogy Sora „barátja” lehetek és mindig mellettem van. A jóságot és a szeretetet ami benne él, kérdés nélkül átadja bárkinek, akinek szüksége van rá.
Nagyon fog hiányozni ez a lány. :'( :”) Illetve az egész anime történetestül, grafikástul, karakterestül, mindenestül. :')

Az 53. és 54.rész után:
Ismét vége… és ismét nagyon, de nagyon hiányozni fognak nekem mindannyian. Ezt a részt sem lehetett kibírni az elejtett könnycseppek nélkül, de nem is bánom. Régen én is olyan voltam mint Layla: Elfojtottam az érzelmeimet és nem mutattam ki senkinek. Semmilyen fajta érzelmet. Se örömöt… se szomorúságot. És ez lett a vesztem.
De Layla legalább időben felismerte a dolgot és teljesen feloldódott egy s más történés hatására. :')
„Helyet kellett csinálnom a mostani álmomnak… Az pedig… ITT áll előttem!” – Ken Robins 54. rész. :) Ez egy gyönyörű „vallomás” volt, még ha nem is erre a romantikus szálra ment rá, aki írta a szöveget.

Kemiviki 

Kikapcsolódásnak egy tökéletes anime. Nincsenek nagy fordulatok, az ember előre sejti mi fog történni, de ennek ellenére leköti az figyelmet és kikapcsol.


Népszerű idézetek

Chriss 

A Főnix madár nem egy egyszerű csoda, hanem egy álom, amely bennünk él. Újra és újra eltűnik, hogy aztán újra és újra feltámadjon. És annál szebben ragyog, minél többször hamvad el. Minden visszatéréssel egyre hatalmasabb lesz. Ezért olyan, mint egy álom.

Juca

Csak egy démon csalhatja elő az igazi angyalt.

Chriss 

A töretlen bizalom az egyetlen dolog az életben, amit a félelem nem tud legyőzni.

1. évad 26. rész – A nagy attrakció
Tini_98

Ahol az álom véget ér, ott kezdődik a valóság.

Sunshine 

– Az életben nem könnyű erősnek lenni. Megbirkózni a bizonytalansággal nagyon nehéz dolog.

Kemiviki 

Kalos: Van egy olyan érzésem, hogy hamarosan csak azért fognak jönni az emberek, hogy őt láthassák.

1. évad 1. rész – Baljós kezdet
Elisa 

Én azt mondanám, hogy lehetetlen úton megy. És mivel lehetetlen, egyedül kell haladnia. Vagy győzelemmel végződik, vagy bukással.

MewIchigo_Fan_Daniel 

Helyet kellett csinálnom a mostani álmomnak… Az pedig… ITT áll előttem! – Ken Robins


Folytatása

Összehasonlítás

Kaleido Star


Hasonló filmek címkék alapján