Varázslatos álmok (Varázslatos álmok 1.) (1992–1993) 68

Sailor Moon / Pretty Guardian Sailor Moon / Pretty Soldier Sailor Moon · 美少女戦士セーラームーン (Bishoujo Senshi Sailor Moon)
24' · japán · akció, animációs, dráma, romantikus, vígjáték, fantasy, sorozat, anime 12
1 évad · 46 rész

Tsukino Usagi egy 14 éves másodikos alsó-gimnazista lány. Nagyon lusta, utál tanulni, jobban szeret játszani és enni, ráadásul egy igazi bőgőmasina. Ennek ellenére nagyon kedves – többnyire –, és hatalmas szíve van. Egy reggel amikor az iskolába siet, megment egy fekete macskát attól, hogy a… [tovább]

japán

Képek 7

Szereposztás

Araki KaeTsukino Usagi / Sailor Moon (hang)
Hisakawa AyaMizuno Ami / Sailor Mercury (hang)
Tomizawa MichieHino Rei / Sailor Mars (hang)
Shinohara EmiKino Makoto / Sailor Jupiter (hang)
Fukami RicaAino Minako / Sailor Venus (hang)
Mitsuishi KotonoTsukino Usagi / Sailor Moon / Serenity hercegnő (hang)
Han KeikoLuna, Beryl királynő (hang)
Furuya TooruChiba Mamoru / Tuxedo Kamen / Endymion herceg (hang)
Takato YasuhiroArtemis (hang)
Mori KatsujiNephrite (hang)

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 35

Várólistára tette 35


Kiemelt értékelések

AnitaZoé

Örök kedvenc, hiába az újítás, az eredetit nem múlja felül számomra. (bár azt is nézem) A kezdetektől néztem kisiskolásként. Mindig vártam az új részt. Amikor az utolsó évad előtt levették műsorról szomorú voltam, de németül megnéztem, éljen a kábeltévé! :) Mikor lett gépünk, japánul magyar felirattal is megnéztem az ötödik évadot. Meg a filmeket, különleges epizódokat is láttam. Nem tudom megunni, képes vagyok újranézni felnőtt fejjel (de gyermeki lélekkel) :) A humora is tetszik. Usagi és Rei civakodása mindent visz. Mamoru nagy szerelmem volt általánosban. :P Hotaru még kedvenc szereplőm. Nekem nem volt bajom a „tündérkézéssel”, mindig jobb, mintha „Hold Tengerész” lett volna. A francia nevekkel szoktam meg, de az eredetieket jobban szeretem, azt is szoktam mondani inkább.
A szinkron kicsit sárga, kicsit savanyú, de a miénk… kontármunka, de legalább nem cenzúrázták agyon. Pl. Haruka fiú nevet és hangot kapott, de többször is megemlítik, hogy ő lány és nem hímnős, mint a Three Lights/Star Lights.

4 hozzászólás
Lahara

Természetesen láttam az egész sorozatot. Kétszer vagy háromszor, azt hiszem. Jó, nem 2000-ben, mert akkor csak első négy évadot, az utolsót csal jóval később, de láttam, igen, mind a 2000 részt és az extrákat is. Lehet, hogy tele volt fillerrel, lehet, hogy kicsit bénácska a régi rajzolása, de akkor is jó és rajongani lehet érte. Jó a zenéje, jók a karakterek, jó, észrevehető, hogy hol melyik animátor keze nyomán keltek életre, volt olyan, amelyik nem tetszett. És jók az átváltozások. És én akartam. Mindig.

A magyar szinkronról nem beszélek, mert az nem beszédtéma.

Judit_Cseh

Gyerekkorom legmeghatározóbb rajzfilsorozata – függő voltam (még most is :P). Újra- és újra képes vagyok végig nézni az epizódokat, a mozikat és most már az újragondolt részeket is – de szigorúan japán hanggal, felirattal! :) Kedveltem Csondor Katát, mint Bunny-t, de Usako mégis csak hitelesebb, és az eredetiben legalább, nem „csinálnak testvéreket” a társadalmilag kevésbé elfogadott párokból… ^_^'

2 hozzászólás
Röfipingvin

Hatalmas kedvencem volt kiskamaszként! Emlékszem mennyi játékunknak (legyen az babákkal, vagy szerepbebújósan) volt a Sailor Moon az alapja ^^

Zajec_Sternenkind 

Istenem, mennyire vártam mindig az új részeket :D Gyerekkorom kedvence, noha nem hiszem, hogy most, felnőtt fejjel újranézném, de mindenképpen imádni való emlékeket ébreszt bennem már maga a címe is :)

Corvus_CoRex 

Uhh, ezt anno a német RTL 2-n néztük! Nem is tudtunk németül, de nagyon szerettem. :D Az akkoriban jó német kiejtésem a német RTL 2-s animéknek köszönhettem. :)))

Little_Sunshine 

Nagy kedvencem volt gyerekkoromban, még voltak ilyen gyűjtő kártyáim is, midig úgy vártam a folytatást a tv-ben…és most jövök rá, hogy nem láttam az utolsó évadot amit be kellene pótolni.

dorcika

Nem sok rémlik belőle, de arra emlékszem, hogy nagyon tetszett a képi világa (ezt nem minden animéről mondhatom el), illetve hogy a kedvencem Sailor Mars volt, és valószínűleg most is ő lenne az. :)
Volt még egy Sailor Moon-os kulcstartóm is, amit nagy becsben tartottam, mert egy SM-os kindertojás-féleségből tettem szert rá, de aztán elveszett :c

Bodnár_Noémi

Ó, borzasztóan szerettem kiskoromban. Most nézegetem újra, vicces, ámde elég rémisztő, nem is értem négyévesen hogy nem rettegtem tőle. Érdekes kis anime volt, egyszer farsangon holdtündér akartam lenni, de valamiért sajnálatos módon meghiúsult. :(

Kiskakukk 

A kezdet kezdete, mikor a szörnyek még tényleg szörnyűségesek voltak. :)
Imádtam. Pár éve még a mangát is megszereztem eredetiben, de az nem tetszett annyira, az anime szerintem sokkal jobb.


Népszerű idézetek

Rebane 

Hihetetlen, milyen naivak lesznek az emberek, ha valamit ingyen kaphatnak.

2 hozzászólás
AnitaZoé

Makoto: Nekem a barátság olyan, mint a napsugár, amelyik melengeti az ember szívét. A vita meg olyan, mint a felhő: szét kell oszlatni őket, hogy kisüthessen a Nap!

Nadja_Blue 

– Miért kérsz bocsánatot?
– Hát tudod… mert majdnem elestél, amikor ráléptél a fejemre.

AnitaZoé

Diana: Most hová megy Őfelsége?
Mamoru: Megfürdöm. Jössz te is?

AnitaZoé

Pegazus: A tükör az igazat mutatja. A tükörképet az torzítja el, ahogyan ránézünk.

rikata88

Sokan sajnos nem látják magukat olyannak, amilyenek.
(Kamilla)

AnitaZoé

Usagi: A szerelmet az öli meg, ha az ember valakinek a kedvéért lemond az álmairól.

Ad3lka

Usagi: Én a jogot és a rendet védem! Ha érti egyáltalán, miről beszélek…

rikata88

Máris indulj útnak, minden perc drága. A tétlenség sehova sem vezet. Bízz magadban és bennünk.


Folytatása

Összehasonlítás

Varázslatos álmok


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján