Varázslatos álmok (Sailor Moon 1.) (1992–1993) 103

Sailor Moon / Pretty Guardian Sailor Moon / Pretty Soldier Sailor Moon · 美少女戦士セーラームーン (Bishoujo Senshi Sailor Moon)
24' · japán · akció, animációs, dráma, romantikus, vígjáték, fantasy, sorozat, anime 12
1 évad · 46 rész

Tsukino Usagi egy 14 éves másodikos alsó-gimnazista lány. Nagyon lusta, utál tanulni, jobban szeret játszani és enni, ráadásul egy igazi bőgőmasina. Ennek ellenére nagyon kedves – többnyire –, és hatalmas szíve van. Egy reggel amikor az iskolába siet, megment egy fekete macskát attól, hogy a… [tovább]

Képek 7

Szereposztás

Araki KaeHoldtündér (Tsukino Usagi) (hang)
Hisakawa AyaMerkúr tündér (Mizuno Ami) (hang)
Tomizawa MichieMars tündér (Hino Rei) (hang)
Shinohara EmiJupiter tündér (Kino Makoto) (hang)
Fukami RikaVénusz tündér (Aino Minako) (hang)
Mitsuishi KotonoHoldtündér (Tsukino Usagi) / Serenity hercegnő (hang)
Han KeikoLuna / Beryl királynő (hang)
Furuya ToruChiba Mamoru / Tuxedo Kamen / Endymion herceg (hang)
Takato YasuhiroArtemis (hang)
Mori KatsujiNephrite (hang)

További szereplők

Kapcsolódó zónák

Sailor Moon

34 tag · 369 karc · Utolsó karc: 2022. október 2., 16:08 · Bővebben


Kedvencelte 53

Várólistára tette 72


Kiemelt értékelések

AnitaZoé

Örök kedvenc, hiába az újítás, az eredetit nem múlja felül számomra. (bár azt is nézem) A kezdetektől néztem kisiskolásként. Mindig vártam az új részt. Amikor az utolsó évad előtt levették műsorról szomorú voltam, de németül megnéztem, éljen a kábeltévé! :) Mikor lett gépünk, japánul magyar felirattal is megnéztem az ötödik évadot. Meg a filmeket, különleges epizódokat is láttam. Nem tudom megunni, képes vagyok újranézni felnőtt fejjel (de gyermeki lélekkel) :) A humora is tetszik. Usagi és Rei civakodása mindent visz. Mamoru nagy szerelmem volt általánosban. :P Hotaru még kedvenc szereplőm. Nekem nem volt bajom a „tündérkézéssel”, mindig jobb, mintha „Hold Tengerész” lett volna. A francia nevekkel szoktam meg, de az eredetieket jobban szeretem, azt is szoktam mondani inkább.
A szinkron kicsit sárga, kicsit savanyú, de a miénk… kontármunka, de legalább nem cenzúrázták agyon. Pl. Haruka fiú nevet és hangot kapott, de többször is megemlítik, hogy ő lány és nem hímnős, mint a Three Lights/Star Lights.

4 hozzászólás
Chriss 

Na végeztem is az első évaddal, és tényleg nagyon jól esett, még így felnőttként is tudtam élvezni. Mikor kicsi voltam, akkor annyira nem fogott meg, illetve mondjuk úgy inkább, más volt az érdeklődési köröm. Sailor Moon-t és társait csak alig egy hónapja ismertem meg részletesebben, és rögtön a kedvenceimmé váltak. Először a reboot-ot láttam, utána kezdtem el nézni a hagyományos sorozatot. A világa azonnal megfogott és beszippantott. Az őszinteséghez hozzátartozik, hogy a legellenszenvesebb tündér számomra pont a címszereplő volt, mert éretlen gondolkodásmódjával viccet csinált mindenből, semmit sem vett komolyan. (szegény Luna). Oké, hogy 14 éves, de nem viselkedhet úgy, mint egy öt éves hisztis, elkényeztetett kölyök. Usagi ezért tépázta kicsit az idegrendszerem, de a szíve valóban aranyból van, és az évad vége felé megmutatkozik komoly énje is. Ekkor kezdtem megkedvelni őt is. A kedvencem Mizuno Ami és Aino Minako, azaz Sailor Mercury és Sailor Venus. Szerintem ők a legérettebbek a csapatban. Már nagyon vártam Vénusz megjelenését. :) A kis zseni nélkül pedig nagyon unalmas lenne a sorozat. Nekem kicsit sok volt Usagi hisztije, a többiek okkal buktak ki a viselkedésére. De mindig megoldotta a helyzetet, a végén pedig már improvizált is. A jellem és személyiségfejlődése mérhető. Az utolsó három részben szinte már komoly. A zene is nagyon szép, illik az ábrázolt világhoz. Munka közben gyakran hallgatom. Mindegyik tündér a szívemhez nőtt, és várom már, hogy a csapat másik fele is megjelenjen. :) kidolgozottak a karakterek, és ami még nagyon tetszik, az az átváltozás. A lányok ruháját nagyon eltalálták. :) A Sailor Moon kedvenc lett :) Jobb később, mint soha :)

Lahara

Természetesen láttam az egész sorozatot. Kétszer vagy háromszor, azt hiszem. Jó, nem 2000-ben, mert akkor csak első négy évadot, az utolsót csal jóval később, de láttam, igen, mind a 2000 részt és az extrákat is. Lehet, hogy tele volt fillerrel, lehet, hogy kicsit bénácska a régi rajzolása, de akkor is jó és rajongani lehet érte. Jó a zenéje, jók a karakterek, jó, észrevehető, hogy hol melyik animátor keze nyomán keltek életre, volt olyan, amelyik nem tetszett. És jók az átváltozások. És én akartam. Mindig.

A magyar szinkronról nem beszélek, mert az nem beszédtéma.

1 hozzászólás
GentleRain 

Anno nagyon szerettem, de a magyar szinkron már a ’90-es években is kínzás volt számomra sokszor. Főleg, mert rengetegszer elég fura volt a szöveg. Szerethető anime, de miután megismertem a mangát, majd ugye jóval később a Crystalt, egyre inkább láttam a régi anime gyerekbetegségeit. Nem rossz, klasszikus, párszor megnézhető, de mai szemmel szerintem már nem annyira jó. Főleg a legyerekesített karakterek, meg a túl sok filler miatt, amiket már anno is untam. Persze láttam magyarul, németül és eredeti nyelven is. A német szinkron tetszett a legjobban a japán után. Angollal talán egy részt láttam, de soha többé!
Retró anime-fanoknak, vagy retróval és magical girllel ismerkedőknek tudom ajánlani. A zenéje egyébként még mindig nagyon bejön, a grafika mai szemmel elég egyszerű és a távoli képeken sokszor nagyon csúnya és elnagyolt. De ezt írjuk a kor számlájára. Nem utálom, de már nem is szeretem annyira, mint annak idején.

TejesMasni

Ohh Sailor Moon, örök kedvenc!! :) Kamaszkorom egyik legkedvesebb meséje! Igazán izgalmas és megkapó a története, a szereplők kedvesek és szerethetőek, a démonok pedig ötletesek és kellően gonoszak. A tündérek és az álarcos férfi egyszerűen elképesztőek, igazi hősök! :)

Judit_Cseh

Gyerekkorom legmeghatározóbb rajzfilsorozata – függő voltam (még most is :P). Újra- és újra képes vagyok végig nézni az epizódokat, a mozikat és most már az újragondolt részeket is – de szigorúan japán hanggal, felirattal! :) Kedveltem Csondor Katát, mint Bunny-t, de Usako mégis csak hitelesebb, és az eredetiben legalább, nem „csinálnak testvéreket” a társadalmilag kevésbé elfogadott párokból… ^_^'

2 hozzászólás
Röfipingvin

Hatalmas kedvencem volt kiskamaszként! Emlékszem mennyi játékunknak (legyen az babákkal, vagy szerepbebújósan) volt a Sailor Moon az alapja ^^

Negative_Singularity

Istenem, mennyire vártam mindig az új részeket :D Gyerekkorom kedvence, noha nem hiszem, hogy most, felnőtt fejjel újranézném, de mindenképpen imádni való emlékeket ébreszt bennem már maga a címe is :)

Ancsúr 

Nem tudtam soha betelni ezzel a filmsorozattal. Elolvashattam vagy százszor, megnézhettem vagy tucatszor, akkor is újra és újra visszatértem ehhez a sorozathoz, mert annyira kedves a szívemnek.

12 hozzászólás
Dreamer_

Nagy kedvencem volt gyerekkoromban, még voltak ilyen gyűjtő kártyáim is, midig úgy vártam a folytatást a tv-ben…és most jövök rá, hogy nem láttam az utolsó évadot amit be kellene pótolni.


Népszerű idézetek

Rebane 

Hihetetlen, milyen naivak lesznek az emberek, ha valamit ingyen kaphatnak.

2 hozzászólás
AnitaZoé

Makoto: Nekem a barátság olyan, mint a napsugár, amelyik melengeti az ember szívét. A vita meg olyan, mint a felhő: szét kell oszlatni őket, hogy kisüthessen a Nap!

Nadja_Blue

– Miért kérsz bocsánatot?
– Hát tudod… mert majdnem elestél, amikor ráléptél a fejemre.

rikata88

Sokan sajnos nem látják magukat olyannak, amilyenek.
(Kamilla)

AnitaZoé

Diana: Most hová megy Őfelsége?
Mamoru: Megfürdöm. Jössz te is?

AnitaZoé

Pegazus: A tükör az igazat mutatja. A tükörképet az torzítja el, ahogyan ránézünk.

Ad3lka

Usagi: Én a jogot és a rendet védem! Ha érti egyáltalán, miről beszélek…

gabicu

Egy új frizura megváltoztathatja az egész életed. Az emberek a fodrásznál szoktak könnyíteni a szívükön.

1. évad 36. rész – Barát vagy ellenség?
AnitaZoé

Usagi: A szerelmet az öli meg, ha az ember valakinek a kedvéért lemond az álmairól.


Folytatása

Összehasonlítás

Sailor Moon


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján