Ha maradnék (2014) 467

If I Stay
107' · amerikai · sci-fi, dráma, romantikus, fantasy, zenei 12 !

Mia Hall a tinédzserek gondtalan életét éli és a legfontosabb döntés, amit meg kell hoznia, nem más, mint, hogy zenei pályára készülve felvételizzen a nívós Juilliard zeneakadémiára vagy szerelmével, Adammel fűzze szorosabbra a szálakat. Azonban minden megváltozik, amikor egy felszabadult… [tovább]

angol · magyar

Képek 6

Szereposztás

Chloë Grace MoretzMia Hall
Mireille EnosKat
Jamie BlackleyAdam
Liana LiberatoKim Schein
Lauren Lee SmithWillow
Aliyah O'BrienEmt
Aisha HindsRamirez nővér
Joshua LeonardDenny Hall
Stacy KeachGramps

Kedvencelte 148

Várólistára tette 269


Kiemelt értékelések

Theana 

Megrázó és gyönyörű. A könyvet már régebben olvastam, de érezni rajta, hogy a könyv egy nagyon erős váz a filmben, ott él ebben a műben a rendező, a színészek, az operatőr, a zeneszerző és az összes stáb keze által. Szeretem a kisváros-hangulatú, a „garázsbanda” feelingű filmeket, a karakterek érzelmeivel pedig együtt tudtam érezni. Átadták a törődést, a szeretetet egymás iránt, a reményt az élethez, mert „True life is a b.tch.”.

Meg akartam említeni azt a filmes trükköt, amikor Mia csellós jeleneteit felgyorsították, és alávágták a hangot. It's epic. Első nézésre nem is tűnt fel.

Valentine_Wiggin

Úgy gondolom ez a film az iskolapélda arra, minek kéne lennie a YA-nak. Egy kamaszlány nagyon is valódi problémáira világít rá egy meglepően valódi környezetben, egy értékes, szerethető párkapcsolattal, érzelmekkel és itt-ott finom humorral. Az üzenete pozitív, megszívlelendő, nagykamasz diákoknak kiváló.
Mia kompetens, intelligens, remek példakép, vannak erősségei, gyengeségei, barátai, családja (bizony, ebben a történetben a szülők, nagyszülők, a testvér aktív szereplők, és nem csak léteznek-is-meg-nem-is jellegű statiszták), és egészséges (nincs sokszög, nincs meghalok érted hiszti!) kapcsolata egy fiúval. Gondolkodik, tanácsot kér, a felmerülő, súlyos helyzet, ami köré a történet épül, pedig tényleg uralja a cselekményt – nem arról van szó, hogy a főhősnő a szerelmen drámázik, miközben sokkal komolyabb problémák veszik körül.
Ha az összes YA hasonlóan épülne fel, és hasonló üzenetet közölne, szeretném ezt a műfajt. Így csak kiemelem ezt a filmet, és ajánlom megtekintésre.

1 hozzászólás
Chriss 

Nagyon szép film, sokat sírtam rajta. Ennek ellenére mégis kicsit vontatottnak éreztem. A színészek nagyon jók voltak, egytől egyig. Viszont nekem a Mielőtt elmegyek jobban tetszett.

crissy 

„Sometimes you make choices in life, and sometimes choices make you.”
Nem tudom, a hányadik újranézés, de még mindig imádom. Az egyik kedvenc könyvem adaptációja, és szerintem egy zseniális adaptáció. Emlékszem, amikor olvastam a könyvet, folyton azon gondolkodtam, hogy filmben vajon hogyan oldanák meg Mia és Kim karakterét, mert ugye ők a könyvben nagyon hasonlítanak egymásra, ami a külsőjüket illeti, és amikor megjelent a film, talán annak örültem a legjobban, hogy milyen jól eltalálták a színészeket ilyen szempontból.
Fantasztikus történet, egy nagyon érdekes kérdésről: menni vagy maradni? Menni vagy maradni?
Kár, hogy a második könyvről nem készült film.

Törpillaa 

Egyszerűen zseniális, megható, tele érzelemmel, szenvedéssel ami megsiratja az embert. Nagyon szép történt. Olvastam a könyvet, és sokkal jobban tetszett Mia karaktere a könyvben, mint a filmbeli. A szereplők jók voltak, az alapsztori is, drámai, komor hangulatú, spoiler A zenék is tetszettek, bár nem vagyok oda a klasszikus zenéért, mert vele ugyanúgy kilehet kergetni a világból mint az opera, operettel. De ebben a filmben illett hozzá. Chloë Grace Moretz jó színésznő tetszett, bár néha nagyon irritáló a hangja. Olyan nyálas. Jamie Blacklev meg nagyon tetszett elég jó pasi és jól énekelt. :) Teddy nagyon cukker, és a szülők, a nagyszülők is kedvelhetőek, még Kim is. :-) spoiler Adam és Mia jó páros volt.

gazibla 

Nem találok szavakat. Ez egyszerűen zseniális.

LyliaBloom

Ez most komoly? Tényleg ez a vége??? (Nem olvastam a könyvet…)
A csaj nagyon szép :)

AniTiger 

Kifejezetten tetszett, hogy mind felépítésben, mind a visszatekintésbeli történetekben megtartották a könyv alapelemeit. Nyilván nem tudtak mindent beleszuszakolni 107 percbe, de összességében épp olyan élményt adott, mint a könyv. (Mondjuk nem bőgtem el magam lépten-nyomon, ahogy a könyvnél a vége felé… de majdnem.) Apró, drámai változtatások voltak – érzelemdúsabb veszekedések, szívhez szóló köszönetek. Kifejezetten jó adaptáció volt, bár a filmbéli Adambe nem szerettem annyira bele, mint a könyvbélibe.

„Nézzétek meg!”-kategória. :D

Kelly_Olvas 

Végre megnéztem, de fele annyi kémia sincs, mint ami a könyvben. Sajnos nem lett tökéletes a casting. Az meg egyenesen szíven ütött, hogy megváltoztatták a végét. Adam nem írt dalt Miának. Épp az volt a lényeg, hogy arra kéri, ne kelljen dalt írnia róla. Bah. Amúgy jót bőgtem.

ScarlettBlair

Számomra ez az egyik legcsodásabb film az egész világon! ♥
#A könyvről ne is beszéljünk, az végképp egy csoda#


Népszerű idézetek

Theana 

Az élet akkor zajlik, amikor épp más terveket szövünk.

Marcsi 

Néha az élet döntések elé állít, néha az élet dönt rólad.

Theana 

Mia Hall: How come you never written a song about me?
Adam: I'm not really good at writing about things that make me happy. If you wanna song you're gonna have to like, cheat on me.
Mia Hall: What do I have to do for a whole album?
Adam: Come on don't get greedy.

moonchristal 

Az élet egy tomboló káosz, és épp ez benne a szép.
Akárhogy is döntesz, én támogatlak. Így vagy úgy, mindenképp nyersz valamit. És így vagy úgy, mindenképp vesztesz is valamit.

Zohanna

Adam: Az ehető kaját szeretem a legjobban.

vikcsoo

Adam: Don't you get it? The you you are now is the same you i was in love yesterday the same you i'll be in love tomorrow.

Bogesxd 

Imádtam a hangfekvését, a struktúráját, de leginkább a mellkasomban jelentkező érzéstől kattantam rá. A szívem a zene ritmusára vert.


Hasonló filmek címkék alapján