Ha eljön Joe Black (1998) 312

Meet Joe Black
173' · amerikai · dráma, romantikus, rejtély, fantasy 12

0 díj · 4 jelölés

Két lányával él William Parrish, a dúsgazdag, New York-i üzletember. A hatvanötödik születésnapja alkalmából a nagyobbik lánya hatalmas partit szervez. Ám előtte Parrish rosszul lesz, megérinti a halál szele. Hamarosan megnyerő modorú, jó képű fiatalember állít be a házába. Joe Black a Halál… [tovább]

angol

Képek 6

Szereposztás

Anthony HopkinsWilliam Parrish
Brad PittJoe Black
Claire ForlaniSusan Parrish
Jake WeberDrew
Marcia Gay HardenAllison
Jeffrey TamborQuince
Marylouise BurkeLillian
Diane KaganJennifer
June SquibbHelen
Suzanne Hevnervirágos

Kedvencelte 78

Várólistára tette 115


Kiemelt értékelések

Negative_Singularity

Tudatfolyam regény filmtekercsre írva – sok-sok elbújtatott életszeretet a nyomasztó hangulatba csavarva.
Ez a film mindig szétszed, és újra összerak, felépít, belelök az életbe. Mondják, hogy van idő, ó, de sok idő az elmúlásig, de ez ordas nagy hazugság. A boldogság az apróságokban rejlik, egy kanálról lenyalt mogyoróvajon át az önzetlen szerelemig, kicsi dolgokból kinőtt határtalanság: élet. És az elmúlásnál a számadás; az pedig nagyon nem mindegy, hogy miként ér véget. Ott már nincs alku, sem ajándék percek, ez csak film; a vászon előtt viszont az élet van.
Erős film, gyönyörű és fájdalmas, mégis pozitív hangulattal zár a végén, megerősítéssel és életszeretettel; azt hiszem, ennél nagyobb erőt nem adhat 3 órába zárt digitális képanyag.

csartak 

Hogy ez is több, mint 20 éves már.. Igazi idealista, szép üzenetű film a halál elfogadásáról és a szerelemről.

Kemiviki 

Nagyon erős film, nagyon elgondolkodtató mondanivalóval a boldogságról és a halálról. Annyira eltud gondolkodtatni ez a film, még mind a mai napig.
A színészi gárda nagyszerűen összeválogatott, és nagyon jól is játszották a karakterüket.
Anthony Hopkins-t külön ki is emelném. Brad Pitt meg milyen tejfeles szájú volt még itt.
Említést érdemel a film zenéje is, nagyon illik hozzá.

otaksa

Mamának is kedvence. Nekem is.
Férjet most hagyjuk, ő egyáltalán nem célközönség ehhez
:-D

Ellen_Ripley

Unalmas, vontatott, hatásvadász, a végén a tűzijátéknál azt hittem hányótál kell…. Arról nem is beszélve, hogy 3 órában forgattak le egy olyan sztorit, ami simán belefért volna 90percbe. Rabolják itt az időmet!! :)

4 hozzászólás
DoreenShitQ

Érdekes, új perspektívákat mutat a halálról, de megmaradt a melodráma keretei között, amit nagyon sajnáltam.

Marcsi0603 

Ez a film hatalmas kedvencem Brad Pittől, a történet nyomasztó, de gyönyörű és persze nagyon eredeti volt abban a időben, amikor kijött. Felejthetetlen alakítások, Anthony Hopkins is isteni természetesen, és a romantikus szál is szép, nem elcsépelt. Mindenkinek ajánlom, aki még nem látta, igazi klasszikus.

Bettina_Puskás

Régóta meg akartam nézni és most egy kihívás által ösztönözve meg is néztem. Jobbat vártam. Persze, mivel Brad Pitt játssza a főszerepet(nem is akárhogy) nem volt(nem is lehetett) rossz film és gondolom akkor(vagyis még a XX. században :P) új volt ez a téma, ezért olyan nagy szám ez a film. Nem lett a kedvencem, de messze nem a legrosszabb film, amihez „szerencsém” volt :D

Kelly_Olvas

Jaj de szépséges volt ebben a filmben Brad Pitt:) Na de nem ez a lényeg, nagyon tetszett a történet, jók voltak a színészek, és még a végét sem rontották el.

schummyka 

Véletlenül a második film zsinórban nálam, ahol a(z egyik) főszereplő fejében megszólal egy hang és ez okozza a bonyodalmat – ez a másik egyébként: Felforgatókönyv (2006)
Jó film ez? háát….nagyon eljárt fölötte az idő. 1x érdemes megnézni, de Anthony Hopkins alakításán (ill. az általa elmondott helikopteres monológon) kívül nem nagyon van benne semmi kiemelkedő – a szép (és még nagyon fiatal) színészeken kívül. Szerintem már csak a párbeszédek is eléggé döcögősek mai szemmel. A befejezés pedig…húha nagyon kiszámítható avagy ötlettelenre sikerült. Arra persze tökéletes a film, hogy belenézzünk a 90-es évekbeli amerikai felső tízezer életébe, de ezt leszámítva csak egy „limonádé” A-kategóriás színészekkel.


Népszerű idézetek

William Parrish: Ne nyald a seggem. Meglátszik majd a boncolásnál.

s_l_m

Azt akarom, hogy ragadjon el a hév, hogy lebegj a mámortól, fakadj dalra, lejts dervis táncot. Légy eszelősen boldog, vagy legalább légy rá nyitott. (…) A szerelem szenvedély, megszállottság, mely nélkül nem lehet élni. Légy fülig szerelmes, olyat találj, akit őrülten szeretsz, és aki ezt viszonozza. (…) Ha szerelem nélkül mész végig az úton, akkor egyáltalán nem is éltél.

Marcsi 

– Elveszed, amit akarsz, mert örömet okoz. Ez nem szerelem… valami céltalan lelkesedés, amit ki akarsz elégíteni. Távol attól, ami számít.
– Mi számít?
– A bizalom, a felelősség, vállalni a döntéseid terheit egy életen át. Méltó lenni hozzájuk, és főképpen nem bántani szerelmed tárgyát.

William Parrish: Nehéz ezt itthagyni, igaz?

Joe Black: Nagyon nehéz.

William Parrish: Ez az élet, mit is mondhatnék…

s_l_m

Keresem a csipetnyi izgalmat, sóhajnyi borzongást, ami nélkül nincs értelme élni.

William Parrish: Félnem kellene?

Joe Black: Egy ilyen embernek nem.

William Parrish: Mind együtt vagyunk – újra – egy éjszakára. Szakítok a hagyománnyal, és elmondom a kívánságomat. Éljetek oly boldogan, ahogyan én. Egy reggel ébredjetek úgy, hogy „nem kívánhatok többet.”


Hasonló filmek címkék alapján