Csodás álmok jönnek (1998) 82

What Dreams May Come
113' · amerikai · dráma, romantikus, fantasy 16

1 díj · 1 jelölés

Chris Nielsen és felesége valódi lelki társak. Szenvedélyesen szeretik egymást, mióta csak találkoztak. Két gyermekükkel életük szinte teljessé vált, de ezt a boldogságot szörnyű tragédia árnyékolja be: a gyerekek egy autóbalesetben életüket vesztik. Chris és Annie másként dolgozzák fel fiúk és… [tovább]

Angol

Képek 5

Szereposztás

Robin WilliamsChris Nielsen (Christy)
Cuba Gooding Jr.Albert
Annabella SciorraAnnie Collins-Nielsen
Max von SydowThe Tracker
Jessica Brooks GrantMarie Nielsen
Josh PaddockIan Nielsen
Rosalind ChaoLeona
Hirdetés

Kedvencelte 41

Várólistára tette 80


Kiemelt értékelések

bonnie9 

Legalább tíz éve megvan a film, mégis csak kétszer láttam. Az a fajta film, ami olyan érzelmeken vezet végig, hogy képtelenség még akár évi gyakorisággal is elővenni. Az emlékek, a nyomok hosszú időn át elkísérnek. Most Williams halálának évfordulójára mégis kivételt tettem. Az ő emlékére és önmagam emlékeztetésére a múlandóságról.
Amennyire szép, annyira fájdalmas. Az a fajta, ami mindannyiunk számára mondhat valamit, mert egyszer mindenki eljut az út végére. Van, aki fél tőle, van, aki várja. Van, aki már elvesztett valakit, vagy sokakat. Van, aki családos és retteg, hogy egyszer nem lesznek többé. Van, aki visszajött. Van, aki elfogad. És még sokan vagyunk. Ezernyi vággyal, félelemmel, álmokkal, elképzelésekkel, hittel a halálról.
Mennyit bírunk elviselni? Mi lesz azzal, aki marad? Aki, elment, vajon tényleg nincs többé? spoiler
Szeretném hinni, hogy igaz lehet. Annyival könnyebb lenne elfogadni az elfogadhatatlant.
(A képi világ egyébként elsőre furcsa, mintha a Pán Péter és az Eredet keveréke lenne, de tökéletesen illik a filmhez és a mondanivalóhoz. )

2 hozzászólás
Zea

Ez a film olyannyira meghatározó volt az életemben, hogy arra nem nagyon találni szavakat. Az egész film az elejétől a végéig csodálatos, hátborzongató és iszonyatos. Köszönöm szépen innen messziről Mindenkinek, aki részt vett a létrehozásában!

Zajec_Sternenkind 

Ahj, ha az élet létezés ilyen egyszerű és csodálatos lenne! Azt hiszem, ennek a bizonyosságnak a tudatában, földünk maga is a paradicsom lenne.
Régóta halogattam ennek a filmnek a megnézését, és talán épp ezért túl sokat vártam tőle, és kicsit úgy érzem, keveset kaptam. A gondolatok benne valóban csodálatosak, a mennyország káprázata szintúgy, a pokol-magyarázat is jó, de mégis, van az egésznek egy minden jó, ha a vége jó sugallata, ami végig fogja a néző kezét, így képtelenség arra gondolni, hogy nem jönnek előbb utóbb rendbe a dolgok. Ettől pedig, bár némileg húzom a számat, miközben írom, de: felszínessé válik.
És félve mondom ezt is: ez szerelmes kis limonádé volt – nekem. De hát vessek magamra, ha egyszer romantikus filmet néz az ember! Egy biztos: nagyszerű elgondolás egy halhatatlan szerelemről, ami újra és újra feltámad; a lélek ugyanaz, csak a hús, az életsík változik. Irigylem ezt a létezést.

Hajdú_Antal_Zsuzsi

A könyv és a film is csodálatos. Örök kedvenc. Szavakkal se sem lehet írni.
De az igaz, hogy kell hozzá egyfajta szellemi érettség.
Ajánlom a könyvet is.
Robin, remélem, az öngyilkosok világából érted is eljött valaki azóta. :_( Ebben a filmben is nagyot alakítottál.

Mr_Catharsis91 

Ez a film nagy hatással volt rám tinédzserkoromban. A zene, az alakítások, a történet. A díszletek egészen lenyűgözőek voltak, rég láttam ekkora hatású túlvilág-ábrázolást. Waah…szuper volt, bár azért néhol átment giccsbe és a happy end is borítékolható volt, azért szerintem jól állt neki.

Márta_Péterffy 

Kicsit naiv, de azért szép film. Jó elképzelni, hogy ilyen is lehetséges.

balazsdori

spoiler
Már többször láttam ezt a filmet, bár nagyon nehéz megnézni. Nem éppen újranézésre alkalmas mű, bár nem azért, mert rossz, hanem mert annyira megható és felkavaró…
Ennél a filmnél sem tudok mibe belekötni. Robin megint csodásat alakított. Úgy gondolom ilyenek az igazi színészek, akik a komikus és a drámai szerepeket is ugyanolyan szinten tudják előadni. És látod a játékában, hogy szívét-lelkét beleteszi, ismételten csak mindegy, hogy komikus vagy drámai szerep.
Imádom a film minden percét, mondanivalóját. Mestermű a maga nemében!

Sjudit84

Biztos én nem értek az ilyen filmekhez, de csak lestünk egész végig, hogy mi a fene ez és mi történik…


Népszerű idézetek

bonnie9 

Albert: Az agyad csak hús. Elrohad és eltűnik. Valóban azt hiszed, hogy ennyi az egész?

bonnie9 

Chris Nielsen: Olykor a győzelem is vereség.

bonnie9 

Albert: A gondolat él. A valóság káprázat.

bonnie9 

Chris Nielsen: Az igazság a fejünkben van. Akár tudják mások, akár nem.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján