Kedvencelte 11

Várólistára tette 174


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Ez egy kicsit jobban tetszett, mint a másik Pinokkió. A sztori is jó volt, mert lekötötte a figyelmemet, hangulatos volt, tetszett. A szereplők se voltak olyan rosszak, és a zene meg a látvány is jó volt. :) Lehet, hogy újranézős lesz valamikor. A lezárás is tetszett. :)

2 hozzászólás
Roboraptor

Guillermo del Toro és Mark Gustafson egy fantasztikusan animált, érzelemteli, egyszerre sötét és könnyed, de elgondolkodtató és logikusan összerakott mesét kínál kicsiknek, de talán főleg nagyoknak. Szép történet a halandóságról és a moralitásról, és arról, hogy mindennél fontosabb önmagunknak lenni. Sokkal csiszoltabb, kerekebb és hatékonyabb, mint a Disney szintén idei próbálkozása, de összevetés nélkül, önmagában is egy fenomenális film, ami rengeteget hozott ki több mint 200 éves forrásából.

Filmkritika: https://www.roboraptor.hu/2022/12/22/guillermo-del-toro…

Barby2005 

Jesszus, Guillermo del Toro egy csoda! :D Először nem nagyon tudtam hova tenni ezt a mesét, mert kicsit kizökkentett a képi világa, de jaaaaj a végére imádtam. Megnéztem a hogyan készült videó felét kb. (a végéig még nem jutottam, mert sok más néznivalóm van) és hát az államat megpróbáltam összeszedni. Ez a mese most már nem emlékszem, de valami 16 évig készült ezzel a bizonyos stop-motion technikával? TE JÓ ÉG! Ezek az emberek. Hát minden tiszteletem, én a 15. kéz meg fejmozdulat átállítás után mondtam volna, hogy na jóóóó engem felejtsetek el :D Az, amit ezek az emberek véghez vittek, szuper! Jó ez a mese, bár néha azért ijesztő, de jó. Más. Mint a többi elérhető mese. Örülök, hogy megnéztem! :)

EBrody

Nem tudom, hogy mi alapján kapta meg a „családi” címkét, mert nem nézetném meg egy álmos vasárnap délután ezt gyerekekkel. Nézzék csak meg a szüleik, sírják ki ők a lelküket is a végén.
Tipikus Guillermo del Toro, tátott szájjal nézed, hogy milyen gyönyörű a képi világ és nem érted, hogy ami ilyen szép, annak a története hogy szaggathatja szét ennyire a szívedet.

lakatoszoltan01 

Ez egy felnőtteknek szóló átdolgozás, ami sokkal reálisabban és a történelembe helyezve értelmezi a mesét sokkal több mondanivalóval, mint a sima mese. Nem csak a gyermekkor és gyerekesség a téma, hanem a szeretet, önfeláldozás, barátság, emberiség, bizalom, és egy köteg egyéb érzés.
Se a film eleje, se a vége nem átlagos. Érdemes megnézni az „így készült” filmet is, mert sok kulisszatitkot tudhatunk meg belőle.

A slow motion filmezés, a bábuk, a rengeteg munka lenyűgözővé tették a filmet. Én mindenképp ajánlom megnézni (felnőtteknek).

Ancsi0526

Ez egy nagyon különleges film. Az elején teljesen szokatlan volt a figurák külalakja, és nem is tetszett az első félóra. Ráadásul ez egy reform változata az eredeti és első Pinokkiónak, amit én leginkább szeretek, viszont jól állt neki ez a feldolgozás a háborúval. Nem bántam meg, hogy megnéztem, mert a vége nagyon kedves, szeretnivaló. A zenéje is szép.
Viszont inkább felnőtt mese, kicsi gyerekeknek szerintem félelmetes lehet.


Népszerű idézetek

Londonna 

– Hogy lehetsz ennyire vak?! Tökéletesen vak! Hiszen szeret téged! Még sokat kell tanulnia, de olyannak szeret, amilyen vagy! Belehalnál, ha viszont szeretnéd?!

Londonna 

– Légy egyszerűen csak az, aki vagy. Mert… Mert szeretlek. Olyannak, amilyen vagy.

Londonna 

– Nem akarok teher lenni. Nem akarok neki fájdalmat okozni.

Ódor_Endre 

– Are you playing a game?

– I wanna play! Please, please, can I play?
– What part of dead don't you understand?
– It's boring in there. I hate being dead.

Ódor_Endre 

– The one thing that makes human life precious and meaningful, you see, is how brief it is.

Ódor_Endre 

– I fight for the land
I fight oversea
For baby-poops-his-pants
Right there in front of me
The poop in hand, for fatherland
– Poop?
– Yes. Poop, Your Excellency.
– Il Duce, Il Duce
Go smell your farts and pray
Eat your boogers, your slime
You can also get mine
– Poop! Poop! Poop! Poop!
– Ah!
– Like a bag of poop
Magnificent and free
You are farting
Farting in the men's lavatory
You're a poop!

Eat caca, big baby
Eat caca, we are strong!

Ódor_Endre 

– Life can bring great suffering. And eternal life can bring eternal suffering.

Ódor_Endre 

– Are you scared? Of dying?
– Me? Nah. I died a couple times. It was all right. There's rabbits and card games and a lot of sand. Blue sand.


Hasonló filmek címkék alapján