Nagy hal (2003) 186

Big Fish
125' · amerikai · kaland, dráma, fantasy

0 díj · 4 jelölés

A halálos beteg Edward Bloom ágyánál összegyűlik a család. A beszélgetések során az apa felidézi életét. Mindig is a tündérmesék világában élt. Nyolcévesen, ágyhoz kötött betegként napjait a Világ Könyves Enciklopédiájának olvasásával tölti. Különösen az aranyhalakról szóló cikk ragadja meg. Tíz… [tovább]

angol

Képek 9

Szereposztás

Ewan McGregorEd Bloom (fiatal)
Albert FinneyEd Bloom (idős)
Helena Bonham CarterJenny - fiatalon
Billy CrudupWilliam
Jessica LangeSandy Bloom
Danny DeVitoAmos
Alison LohmanSandra Bloom - fiatalon
Marion CotillardJosephine
Missi PyleMildred
David DenmanDon Price

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 74

Várólistára tette 156


Kiemelt értékelések

AniTiger

Pár havonta új megnézem, mert odáig vagyok a történetért. Elsőre a látványvilága fogott meg, aztán a kicsit Leharcolt oroszlánokos története, de ugyebár Tim Burton is nagy szerelmem.
Sajnos ez is mélyebb értelmű, szívhez szóló mozi, amit nálunk nem tolerálnak, de a múlt hónapban odaragadtak velem a tévé elé a családtagjaim és végignézték velem.
Ewan McGregort iszonyatosan jó Ed Bloom!

1 hozzászólás
Charityy 

Mikor elkezdtem a fimet, nem is tudtam, hogy Tim Burtön rendezte, de nézés közben gyorsan nyilvánvalóvá vált xd Nem hiába, megvan a jellegzetes stílusa, amit imádok. Iszonyatosan tetszett ez a film is a fantasy jellege miatt, a szereplők és a történet miatt, valamint az egész látványvilága fantasztikus.

Ciccnyog

Nem tipikus Tim Burton film, ha nem Danny Elfman szerezte volna a zenéjét, ha nem lenne benne Helena Bonham Carter, ha nem olyan lenne a látványvilág, amilyen, akkor észre sem vennénk, hogy ő rendezte. De így azért elég árulkodó a dolog. :)
Aki alapvetően nem szereti a munkásságát, annak is ajánlom ezt a filmet, igazán különleges csemege!

Emerson 

Ez olyan volt, mintha Wes Anderson mesélte volna, csak savanyúcukorral vattacukor helyett…

Little_Sunshine 

Eddig ez a film kimaradt valahogy az életemből, de nagyon tetszett, megható mondanivaló, mesés világ, pont nekem való. :)

ZsanettMeow

Imádom a filmben teremtett világot.
Imádom a filmet.
És sosem tudnám megmagyarázni, pontosan miért.

Morn

Teljesen új az élmény, még dolgozgat bennem. Odáig vagyok érte! A sok képtelen, eltúlzott történettel, a kis mellékszálakkal, plusz, egzotikus szereplőkkel, az ugrálásokkal, McGregor néhol már ijesztő (és szinte pszichopata szerű) vigyorával, és a gyönyörű női szereplőkkel… Minden tökéletesen passzolt, nagyon élveztem, és még a feliratról se nagyon puskáztam. :)

IviKawaii 

Még egy Tim Burton film, amit imádtam! Bár igaz, nagyon az én ízlésemnek megfelelőek a filmjei. Azt hiszem joggal rajonganak a művészek a műveiért, mert részben olyanok is mint valami művészfilmek, kicsit fantasy jellegűek és ez a Nagy halban is megmutatkozik (kérem ne haragudjon meg senki, hogy mertem általánosítani). Sok jó színész van benne, kedves, szerethető karakterekkel és mesékkel. Azt hiszem kell egy bizonyos mértékű érzelmi intelligencia, ahhoz, hogy értékelni tudjuk, amit láttunk. Nagyon szép a látványvilága, a története, a mondanivalója, a jelmezek…. nagyon tetszett, én csak ajánlani tudom.

Zea

Ez az a tökéletes film amely számomra példázza a Tim Burton jelenséget. (… és én se tudom megmondani, hogy mi az :) )

zeana 

Nekem….ez….most….így…..annyira….nem….elnézést….


Népszerű idézetek

jCsilla

Néha az egyetlen módja, hogy megfogjunk egy megfoghatatlan nőt, az, ha gyűrűt adunk neki.

jCsilla

Ha elúszott a hajó, csak a bolond úszik utána. Én világéletemben bolond voltam.

jCsilla

Azon az éjszakán rájöttem, hogy azok, akiket gonosznak vagy boszorkánynak gondolsz, egyszerűen csak magányosak, és a társasági érintkezést hiányolják.

virrasztó 

Van helyzet, amikor küzdeni kell és van helyzet, amikor fel kell adni.

jCsilla

Egy ember annyiszor mondja el a történeteit, hogy eggyé válik velük. Azok túlélik őt, s így ő maga is halhatatlan lesz.

Charityy 

We were like strangers whi knew each other very well.

jCsilla

Azt mondják, amikor meglátjuk életünk szerelmét, megáll az idő. Ez igaz. De azt nem mondják, hogy amikor ismét elindul, rettenetesen felgyorsul, hogy utolérje önmagát.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján