Nagy hal (2003) 320

Big Fish
125' · amerikai · kaland, dráma, fantasy !

0 díj · 14 jelölés

A halálos beteg Edward Bloom ágyánál összegyűlik a család. A beszélgetések során az apa felidézi életét. Mindig is a tündérmesék világában élt. Nyolcévesen, ágyhoz kötött betegként napjait a Világ Könyves Enciklopédiájának olvasásával tölti. Különösen az aranyhalakról szóló cikk ragadja meg. Tíz… [tovább]

angol

Képek 9

Szereposztás

Ewan McGregorfiatal Ed Bloom
Albert Finneyidős Ed Bloom
Helena Bonham Carterfiatal Jenny
Billy CrudupWilliam
Jessica LangeSandy Bloom
Danny DeVitoAmos
Alison Lohmanfiatal Sandra Bloom
Marion CotillardJosephine
Missi PyleMildred
David DenmanDon Price

További szereplők

Kedvencelte 115

Várólistára tette 225


Kiemelt értékelések

Zahra 

Mikor elkezdtem a fimet, nem is tudtam, hogy Tim Burtön rendezte, de nézés közben gyorsan nyilvánvalóvá vált xd Nem hiába, megvan a jellegzetes stílusa, amit imádok. Iszonyatosan tetszett ez a film is a fantasy jellege miatt, a szereplők és a történet miatt, valamint az egész látványvilága fantasztikus.

AniTiger 

Pár havonta új megnézem, mert odáig vagyok a történetért. Elsőre a látványvilága fogott meg, aztán a kicsit Leharcolt oroszlánokos története, de ugyebár Tim Burton is nagy szerelmem.
Sajnos ez is mélyebb értelmű, szívhez szóló mozi, amit nálunk nem tolerálnak, de a múlt hónapban odaragadtak velem a tévé elé a családtagjaim és végignézték velem.
Ewan McGregort iszonyatosan jó Ed Bloom!

1 hozzászólás
Nia1985

Nem tipikus Tim Burton film, ha nem Danny Elfman szerezte volna a zenéjét, ha nem lenne benne Helena Bonham Carter, ha nem olyan lenne a látványvilág, amilyen, akkor észre sem vennénk, hogy ő rendezte. De így azért elég árulkodó a dolog. :)
Aki alapvetően nem szereti a munkásságát, annak is ajánlom ezt a filmet, igazán különleges csemege!

Popovicsp87 

Nem volt rossz film, az eleje rendesen megdolgoztatja az agyat.
Olyan jeleneteket kapunk, hogy magunk is kételkedni kezdünk az öreg Ed épelméjűségében. A végére szerencsére összeáll a kép.
Egy picit hosszúnak éreztem.

Dreamer_ 

Eddig ez a film kimaradt valahogy az életemből, de nagyon tetszett, megható mondanivaló, mesés világ, pont nekem való. :)

Emerson 

Ez olyan volt, mintha Wes Anderson mesélte volna, csak savanyúcukorral vattacukor helyett…

schummyka 

Hangulata szerintem a Forrest Gump & Amélie csodálatos élete c. filmek keveréke; és mivel Tim Burton rendezte, így inkább a fantasy felé tolódik a látványvilág..
Talán kicsit nehezen indul, ill. picit ellenszenves a főszereplő fiatal alakban a film elején, de aztán beindul..!
Puzsér TOP50-es lista miatt néztem a filmet – és tényleg érdemes rászánni az időt! Ez legalább egy 9/10-es film.

IviKawaii 

Még egy Tim Burton film, amit imádtam! Bár igaz, nagyon az én ízlésemnek megfelelőek a filmjei. Azt hiszem joggal rajonganak a művészek a műveiért, mert részben olyanok is mint valami művészfilmek, kicsit fantasy jellegűek és ez a Nagy halban is megmutatkozik (kérem ne haragudjon meg senki, hogy mertem általánosítani). Sok jó színész van benne, kedves, szerethető karakterekkel és mesékkel. Azt hiszem kell egy bizonyos mértékű érzelmi intelligencia, ahhoz, hogy értékelni tudjuk, amit láttunk. Nagyon szép a látványvilága, a története, a mondanivalója, a jelmezek…. nagyon tetszett, én csak ajánlani tudom.

LooneyLuna23

Szeretem azokat az alkalmakat, amikor random módon, régebben hallott vagy olvasott információk alapján, különösebb elvárások nélkül kiválasztok magamnak egy filmet, aminek megnézéséből egy csodálatos élmény kerekedik ki. Amellett, hogy lenyűgözött a részletgazdag és gyönyörű látványvilágával, a sztoriját is imádtam, ami számomra a történetmesélésben rejlő varázslatról szólt és arról, hogy az életben minden pillanatot, kalandot meg kell élni, ki kell élvezni, hogy aztán legyen miből elbeszéléseket szőni az elkövetkező generációk szórakoztatására. Nekem úgy, ahogy voltak, nagyon tetszettek Edward történetei, s mikor a mesék világába beszivárgott a valóság, szomorú is voltam, meg nem is. Jó ötletnek tartottam, hogy bemutatják mesélőnk eredeti inspirációit, ugyanakkor kissé zavart, hogy ezzel átmenetileg kirángattak engem abból a csodás mesevilágból. Miután elindultunk ebbe az irányba, arra számítottam, a többi szereplő hátteréről is lehull a lepel, de igazából nem bánom, hogy nem így lett, mert legalább náluk megmaradt a varázslat. A hullámzó érzelemvilágú apa-fiú viszonyban Will hozzáállását nem is igazán értettem, hogy miért akarta mindenáron megtudni a történetek mögött rejlő pontos igazságot ahelyett, hogy a mesék lényegére figyelt volna, de szerencsére idővel megváltozott a gondolkodásmódja. A színészek egyébként remekül játszották el szerepeiket, nekem érdekes kis adalék volt Ewan McGregort megint egy vidám, bohókás hősszerelmesként látni, két hónappal azután, hogy megnéztem a Moulin Rouge-t. :)
Összességében nézve egy bűbájos, szívmelengető, helyenként kifejezetten humoros filmről van szó, röviden azt is mondhatnám, hogy egy elbűvölő történet a történetek elbűvölő erejéről.


Népszerű idézetek

bonnie9 

Akkor rádöbbentem, hogy sokan, akiket gonosznak tartunk, csupán magányosak és baj van a modorukkal.

jCsilla

Ha elment a hajó, csak a bolond úszik utána. Én világéletemben bolond voltam.

jCsilla

Azt mondják, amikor meglátjuk életünk szerelmét, megáll az idő. Ez igaz. De azt nem mondják, hogy amikor ismét elindul, rettenetesen felgyorsul, hogy utolérje önmagát.

jCsilla

Azon az éjszakán rájöttem, hogy azok, akiket gonosznak vagy boszorkánynak gondolsz, egyszerűen csak magányosak, és a társasági érintkezést hiányolják.

virrasztó

Van helyzet, amikor küzdeni kell és van helyzet, amikor fel kell adni.

jCsilla

Néha az egyetlen módja, hogy megfogjunk egy megfoghatatlan nőt, az, ha gyűrűt adunk neki.

Zahra 

We were like strangers who knew each other very well.

jCsilla

Egy ember annyiszor mondja el a történeteit, hogy eggyé válik velük. Azok túlélik őt, s így ő maga is halhatatlan lesz.

Annamarie 

Idegenek voltunk, akik jól ismerik egymást.

WolfEinstein

A fű oly zöld,
Az ég oly kék,
Fantom nagyon klassz hely.


Hasonló filmek címkék alapján