A fiú, akit Karácsonynak hívnak (2021) 245

A Boy Called Christmas
106' · francia, angol · kaland, dráma, fantasy, családi 7

Nikolas karácsonyi kalandjainak története. Egy karácsonyi rajzfilm, mely Matt Haig azonos című regényén alapszik, és amelyben hó, elfek, emberrablás, még több hó és Maggie Smith szerepel.

angol · angol
magyar

Szereposztás

Michiel HuismanJoel
Maggie SmithRuth néni
Jim Broadbentkirály
Toby JonesTopo papa
Kristen WiigCarlotta néni
Sally HawkinsVodol anya
Stephen MerchantMiika (hang)
Indica WatsonNusi
Henry LawfullNikolas
Zoe Margaret CollettiIgazságtündér

További szereplők

Kedvencelte 14

Várólistára tette 145


Kiemelt értékelések

Netta88 

Aranyos mese a karácsonyról, arról, hogy igazából miről kellene szólnia a karácsonynak. :)

Tárnok_Emese

Csodálatos film volt.♥
Nagyon-nagyon vártam,hogy kijöjjön és egyáltalán nem csalódtam benne.Tele volt érzelemmel,varázslattal és reménnyel.Ez a film az,amilyennek a karácsonynak tényleg lennie kéne,amiről tényleg szólnia kéne az ünnepnek és,amit meg kéne élnünk minden évben.Nem is találom a szavakat,annyira meghatott és lenyűgözött ez a történet,nagyon boldog vagyok,hogy megnéztem és visszaadta azt az érzést,amiről a régi karácsonyok szóltak.A szereplők csodásak voltak a Nikolasban lakozó szeretet és jóindulat varázslatos volt,Miika sok vidám pillanatot okozott,a király pedig szintúgy haláli volt,spoiler Illetve azt ki kell emelnem,hogy a vége megdöbbentett spoiler Úgy érzem karácsony napján is előfogom venni,addig pedig a könyvet is beszerzem!♥

Mentavirág

Azt hinnéd, hogy 2021-re a filmgyártók megtanultak könyveket adaptálni. De tévedsz. Inkább vegyünk egy eredeti, egyedi humorú történetet, változtassunk meg rajta teljesen értelmetlen dolgokat, majd toljuk a nép arcába. Nesztek, ez jó lesz. Hát, nem lett jó.

Szencsike 

Aranyos film lett, de azt kell mondjam a könyv jobb. Jó a megvalósítás, de alapvetően nem egy nagy eresztés a film. A karácsonyi filmek közegéből sem emelkedik ki, de nincs a legrosszabbak között sem. Volt pár változtatás amin felhúztam a szememet (a KArácsony név kérdése), de egy élvezhető, kedvelhető alkotást készítettek belőle.

2 hozzászólás
eszter_m 

Nagyon aranyos, szívmelengető mese volt. De őszintén szólva féltem a truth pixie-től, talán az anarchista rá a legmegfelelőbb jelző.
A színek csodásak voltak. Mivel a könyvet nem olvastam, ezért nem tudnám értékelni, milyen adaptációnak, de a kedvem meghozta hozzá, hogy kiderítsem.

Elephant

Vegyes érzéseim vannak ezzel a filmmel kapcsolatban, mivel a könyv teli van csodával, ez meg teli van Vodol Anyó (?) problémáival…? Először azt hittem, rosszul hallok, amikor Vodol anyót emlegettek, mert a könyvben Vodol apó szerepelt. A nemeken kívül mégis, a legfőbb különbség, hogy Vodol anyónak jól jönne egy terapeuta, míg Vodol apónak csak egy marék cukorka vagy egy ölelés kellett volna ahhoz, hogy szebbnek lássa az életet, mert alapvetően úgy viselkedett, mint egy kis durcás óvodás, akinek anya nem enged mesét nézni.
Visszatérve a filmhez, Vodol anyó miatt sokkal sötétebb lett, valamint ha jól emlékszem, Nikolas apjának sorsa sem lett úgy kimondva a könyvben, mint a filmben. Talán tévedek ezen a ponton, és már szükségem lenne egy újraolvasásra.
Aminek még örültem, az az volt, hogy Glimpi nagyon hozta a formáját, emiatt hamar megszerettem a karakterét itt is.
Végül pedig, mit hiányoltam?
A leginkább azt, ami a könyveket szórakoztatóvá tette. Az újságkivágások, amelyeket öröm volt nézegetni a könyv lapjain, itt teljesen kimaradtak egy alkalomtól eltekintve, amikor is a Vodol anyó által vezetett újságot három másodpercre – vagy még annyira se – látja a néző. Pedig olyan hangulatosra megcsinálták azt is! Kaphatott volna egy kicsivel nagyobb hangsúlyt ez a része a királyos vonal mellett, én azt mondom.
Összességében tetszett, de nem annyira, hogy újranézős legyen, pedig a drága Maggie Smith mindent megtett, ami módjában állt. Ha már Maggie Smith, tetszett a jelenszálas rész is tanulság szempontjából. A gyerekek imádnivalóak voltak, az elején az a kis humor jót tett a filmnek – és ez az, amit hiányoltam. Humort, mert az hiányzott, a könyvben pedig olyan sok volt belőle…
Valamint Topó apót a kis ükunokáját sem ismertük meg a filmből, akik pedig fontos karakterek a könyvben, és kár, hogy ilyen hangsúlytalanok, ilyen kis meh, semmilyenek lettek..

2 hozzászólás
grgrnt 

✧・゚: *✧・゚:*(❁ꈍωꈍ❁)*:・゚✧*:・゚✧
・°☆.。.:* TURNIP DOLL*:.。.☆°・
✧・゚: *✧・゚:*(❁ꈍωꈍ❁)*:・゚✧*:・゚✧

spoiler

SunflowerSz 

Tavaly karácsonykor olvastam a könyvet, ami nagyon aranyos volt. A film… hát szépen megcsinálták ez tény és való, a modern rész adott neki egyfajta keretet, de ugyanakkor voltak eltérések, amelyek szerintem elég furák lettek. Mindettől függetlenül nem rossz film, a gyerekszínészek aranyosak és tényleg jó hangulatteremtő így karácsony előtt.

dontpanic

Egy élőszereplős film, ami rajzfilm akar lenni. :)
Többször kellett emlékeztetnem magam rá, hogy nem animációs filmet nézek, annyira olyan volt a látványvilága a díszletekkel, jelmezekkel, illetve ezekkel a filterekkel, amiket ráraktak.

Én a könyvet nem ismerem, úgyhogy csak ebből tudok kiindulni.
Szerintem ez a film a gyászról szól, és azoknak/azokról, akik gyásszal, veszteséggel küzdenek az ünnepekkor. (Vagy, akinek balta van a kezében, az mindent #egérnek# szögnek lát? Nem, nem, ez a film akkor is erről szól, és kész.)

Ilyen értelemben szép, még ha fájdalmas is az üzenete: van élet a gyászon túl is, van remény, lesz még boldogság, öröm és akár még karácsony is.


Népszerű idézetek

SmiLyKa25

Nikolas megmutatta a királynak, hogy nem az ajándék számít , noha azok gyönyörűek voltak, hanem az amit jelképeznek.
Azért ajándékozunk hogy kimutassuk a törődésünket, hogy aztán osztozhassunk annak örömében, amely öröm megadja majd a reményt hogy az házról házra terjedjen a földkerekségen.

Kingali76

A szeretet ára gyakran a gyász, ami nagyon gyötrelmes fizetség.


Hasonló filmek címkék alapján