A fiú, akit Karácsonynak hívnak (2021) 46

A Boy Called Christmas
106' · francia, angol · kaland, dráma, fantasy, családi

Nikolas karácsonyi kalandjainak története. Egy karácsonyi rajzfilm, mely Matt Haig azonos című regényén alapszik, és amelyben hó, elfek, emberrablás, még több hó és Maggie Smith szerepel.

angol · angol
magyar
Magyar
Angol · Angol

Szereposztás

Michiel HuismanJoel
Maggie SmithAunt Ruth
Jim BroadbentFather Vodol
Toby JonesFather Topo
Kristen WiigAunt Carlotta
Sally HawkinsMother Something
Stephen MerchantMiika (hang)
Indica WatsonLittle Noosh
Henry LawfullNikolas
Zoe Margaret CollettiIgazságtündér

Kedvencelte 3

Várólistára tette 176


Kiemelt értékelések

Tárnok_Emese

Csodálatos film volt.♥
Nagyon-nagyon vártam,hogy kijöjjön és egyáltalán nem csalódtam benne.Tele volt érzelemmel,varázslattal és reménnyel.Ez a film az,amilyennek a karácsonynak tényleg lennie kéne,amiről tényleg szólnia kéne az ünnepnek és,amit meg kéne élnünk minden évben.Nem is találom a szavakat,annyira meghatott és lenyűgözött ez a történet,nagyon boldog vagyok,hogy megnéztem és visszaadta azt az érzést,amiről a régi karácsonyok szóltak.A szereplők csodásak voltak a Nikolasban lakozó szeretet és jóindulat varázslatos volt,Miika sok vidám pillanatot okozott,a király pedig szintúgy haláli volt,spoiler Illetve azt ki kell emelnem,hogy a vége megdöbbentett spoiler Úgy érzem karácsony napján is előfogom venni,addig pedig a könyvet is beszerzem!♥

Mátrixi

Annyi nyál karácsonyi filmen túl, vagy éppen miattuk: kényeztetés ez a film.

SunflowerSz 

Tavaly karácsonykor olvastam a könyvet, ami nagyon aranyos volt. A film… hát szépen megcsinálták ez tény és való, a modern rész adott neki egyfajta keretet, de ugyanakkor voltak eltérések, amelyek szerintem elég furák lettek. Mindettől függetlenül nem rossz film, a gyerekszínészek aranyosak és tényleg jó hangulatteremtő így karácsony előtt.

Elephant

Vegyes érzéseim vannak ezzel a filmmel kapcsolatban, mivel a könyv teli van csodával, ez meg teli van Vodol Anyó (?) problémáival…? Először azt hittem, rosszul hallok, amikor Vodol anyót emlegettek, mert a könyvben Vodol apó szerepelt. A nemeken kívül mégis, a legfőbb különbség, hogy Vodol anyónak jól jönne egy terapeuta, míg Vodol apónak csak egy marék cukorka vagy egy ölelés kellett volna ahhoz, hogy szebbnek lássa az életet, mert alapvetően úgy viselkedett, mint egy kis durcás óvodás, akinek anya nem enged mesét nézni.
Visszatérve a filmhez, Vodol anyó miatt sokkal sötétebb lett, valamint ha jól emlékszem, Nikolas apjának sorsa sem lett úgy kimondva a könyvben, mint a filmben. Talán tévedek ezen a ponton, és már szükségem lenne egy újraolvasásra.
Aminek még örültem, az az volt, hogy Glimpi nagyon hozta a formáját, emiatt hamar megszerettem a karakterét itt is.
Végül pedig, mit hiányoltam?
A leginkább azt, ami a könyveket szórakoztatóvá tette. Az újságkivágások, amelyeket öröm volt nézegetni a könyv lapjain, itt teljesen kimaradtak egy alkalomtól eltekintve, amikor is a Vodol anyó által vezetett újságot három másodpercre – vagy még annyira se – látja a néző. Pedig olyan hangulatosra megcsinálták azt is! Kaphatott volna egy kicsivel nagyobb hangsúlyt ez a része a királyos vonal mellett, én azt mondom.
Összességében tetszett, de nem annyira, hogy újranézős legyen, pedig a drága Maggie Smith mindent megtett, ami módjában állt. Ha már Maggie Smith, tetszett a jelenszálas rész is tanulság szempontjából. A gyerekek imádnivalóak voltak, az elején az a kis humor jót tett a filmnek – és ez az, amit hiányoltam. Humort, mert az hiányzott, a könyvben pedig olyan sok volt belőle…
Valamint Topó apót a kis ükunokáját sem ismertük meg a filmből, akik pedig fontos karakterek a könyvben, és kár, hogy ilyen hangsúlytalanok, ilyen kis meh, semmilyenek lettek..

Junes 

Elsősorban Maggie Smith miatt néztem meg a filmet, másodsorban mert a karácsonyról szól, és ebben az időszakban ipari mennyiségben fogyasztom a hasonló tematikájú filmeket.
Sajnos Maggie Smith kevesebbet szerepelt, mint amire számítottam, de így is jó volt. Tetszett a mesében mese felépítés, a karakterek szerintem jól eltaláltak voltak. Örülök, hogy a nagy BLM jegyében nem fekete fiú lett a főszereplője a filmnek, hanem a finn emberek alapkinézetét figyelembe véve egy inkább vöröses hajú fehér fiú.
Volt benne kellő mennyiségű akció, gonoszság, undokság, meg persze egy-két megható jelenet is, de nem annyira megható, hogy azon elpigyeredtem volna. Lehet, jövőre ismét megnézem, de akkora benyomást nem tett rám, és különösen nem érzem az ingert, hogy akkor ezek után el szeretném olvasni a könyvet.
Ah, a kisegér nagyon cuki volt azokkal a nagy szemekkel. Kimondottan tetszett a karaktere.

a_girl92 

Hát ez nem volt rossz, sőt aranyos kis mese volt így szombat estére <3. Bár az igazmondó tündér ( a kislány ) néha kicsit idegesítő volt, de összességében tetszett. <3 .

eve58 

Mese a mesében.
A Karácsony legendájának újraértelmezése beszélő egérrel, repülő szarvassal, és az imádnivaló Maggie Smith-szel…
Nekem nagyon tetszett!

MrsAbbie

Én szerettem nézni. Csodás színek, jó kis mese.
A könyvet is olvastam régebben, de nem emlékszem rá részleteiben, így nem is tudom kritizálni az eltéréseket.
Boldog karácsonyt!

Szabina_7

Aranyos, egyszer nézhető film. Karácsony estére tökéletes.


Népszerű idézetek

Barbara_Lövői_Szántó

Nikolas megmutatta a királynak, hogy nem az ajándék számít , noha azok gyönyörűek voltak, hanem az amit jelképeznek.
Azért ajándékozunk hogy kimutassuk a törődésünket, hogy aztán osztozhassunk annak örömében, amely öröm megadja majd a reményt hogy az házról házra terjedjen a földkerekségen.


Hasonló filmek címkék alapján