Kedvencelte 103

Várólistára tette 188


Kiemelt értékelések

Sydney 

Egy film tele Easter Egg-ekkel egy Easter Egg megtalálásáról :D

NaNa_88 

Nem mondanám rossznak, de a tökéletesnek a közelében sem járt.
Látványos, szórakoztató, hihetetlenül mozgalmas. Talán részben elhozta a könyv élményét, de nem ugyanazt a vibrálást kaptam, az biztos. Azt, hogy mennyire összetett az Oasis világa, azt filmen nem lehet visszaadni. Valamennyire megoldották. És ehhez segítségül hívták a Microsoftot meg legfőképpen a Blizzardot, akik vélhetőleg talicskával hordták a pénzt Spielberg bácsi elé. :D
Én úgy ültem be, hogy már nem most olvastam, nem emlékszem a részletekre, direkt nem is vettem a kezembe újra, hogy ne tudjak belekötni minden apró sz@rba. Ez sikerült is. Viszont volt egy hibája, ami a csillagozásom is erősen befolyásolta, mégpedig a szövegkönyv. Bedobtak olyan nyálas kliséhalmaz, f*s dumákat, hogy a belem kifordult. Volt egy kis MARVEL feeling. Ez a része nagyon nem tetszett. Pár történeti rész se volt az igazi, de azokon nem akadtam fenn annyira.
Összességében élveztem, lekötött, újra fogom nézni, ha lesz egy felesleges fél napom. XD

4 hozzászólás
Mes

Nagyon csalódott vagyok, gondoltam, hogy nem a könyvet kapom vissza, de azt nem feltételeztem, hogy ennyire.Számomra ez a film kibelezte a könyvet, elvette minden komolyságát, teljesen átvariálta a történetet, és kaptunk egy amerikai sziruppal leöntött sz@rt. Két pont a látványért jár, az jó volt.

2 hozzászólás
Rekaboni

Nálam max pont, mert azt kaptam amit vártam. Egész jó kis adaptáció, nem hiába, Spielberg nagyon tud. Zene, látvány nagyon ott van, imádtam az OASIS-beli jeleneteket. Szinészek is piros pontot kapnak, hitelesek voltak. Szerelmi szál kissé nyálas lett, de még bőven az elnézhető kategóriából. Szóval igen, ezt a filmet megéri megnézni, főleg moziban, gamereknek pedig kötelező!

7 hozzászólás
Shad 

Noh jó kereshetnék benne hibákat, de nem akarok. Tegyük hozzá a könyvet nem olvastam, de ezek után elfogom :) Én 12 év mmorpg után irgalmatlanul élveztem:) Senki ne várjon hatalmas sztorit, alapvetően ez egy akció-"vígjáték" némi tanulsággal, semmi több :) Szórakoztatni akar és ennyi. A látvány IMAX-ban teljesen ott volt, régi játékosok pedig rengeteg szituációban ráismernek saját magukra:) Pl első találkozáskor a játéknevén hívsz valakit (én még így 12 év távlatából is nem egy barátomat játék nevén hívom, ahogy ők is Shadnek hívnak engem élőben:P ) :) Életre szóló barátságokat kötsz (sokszor az egész világból…) vagy épp tényleg megtalálod a szerelmet:) Én a férjemet az mmorpg-nek köszönhetem ;) Aztán ha valaki nem csak a fő sztorira koncentrált, hanem nézte a háttérben az avatarokat is, ráismerhetett rengeteg játékra:) Street Fightertől kezdve az újabb Overwatch, Final fantasy és egyéb játékokig:) Merlin gömbjének varázsigéje, a Szent kézigránát … annyi geek cucc van benne elrejtve és ezek mind csak, amiket most így elsőre felfedeztünk :) Egyszer tuti megnézem csak azért, hogy a háttérben lévőket is megnézzem :P Sokat nevettünk, a 11 éves ninja ott volt a toppon:D Igaz a szerelmi szál kicsit túl csöpögősre sikeredett, de ezt most megbocsátom:P
Hibája is van, de nem akarok vele foglalkozni. Moziban nagyon jó kis két órát és sok nevetést adott, nekem ennyi kellett és azt teljes mértékben megkaptam:))

LukeSkywalker 

Nem is tudom. Annyi bajom volt ezzel a filmmel…
Szinte hihetetlen, hogy a Schindler listája, a Ryan közlegény megmentése rendezője csinálta, és ezt a lehető legpozitívabb értelemben mondom. Hogy valaki 71 évesen ennyire érezze a mai fiatalok ízlésvilágát, miközben elvileg a ’80-as években felnőtt, illetve a korszak iránt rajongó nézőket is meg kívánja szólítani, egészen elképesztő. Erre csak Spielberg képes.

Ezzel együtt nekem mérhetetlenül nem tetszett. Vagy én kezdek nagyon megöregedni, és az agyam lassul, de ezt az iszonytató gyorsaságú vizuális kavalkádot már képtelen vagyok befogadni, összezavar, és már-már arra késztet, hogy elfordítsam a fejem. Túl sok információ. Olyan, mint a mai modern videojátékok, ahol annyi inger éri az embert, hogy két lépés után „meghal”. Amikor a Star Wars Battlefronttal akartam játszani, állandóan frusztrált, hogy néhány lépés után kinyiffantam, mert mire felfogtam, mi történik körülöttem, lelőttek. Lehet, hogy én, aki még a jó öreg Commodore 64-en és Nintendon, Game Boyon szocializálódtam, már nem vagyok képes befogadni ennyi audiovizuális információt, de az is lehet, hogy Spielberg vitte abszolút túlzásba. Most arról nem beszélek, hogy a karakterek mennyire fejlődnek, mert a regényben sem vitte túlzásba az író. Nekem ez a film egy totális színkavalkád, katyvasz, amibe mindent beleöntöttek, aztán jól összekavarták. Mint a Jack című filmben, amikor Robin Williamsék összeöntöttek mindent, és aztán megetették Bill Cosbyval. Nem csoda, hogy a végeredménytől hányingere támad az embernek. Egyszerűen sok(k).

Továbbá nagyon nem tetszett, hogy behozták Kubrick klasszikusát, a Ragyogást, és úgy játszadoztak vele, mintha Disneyland-i látványosság volna. Ha megadták volna a kellő tiszteletet és sokkal félelmetesebbé tették volna, akkor talán lett volna súlya. Így viszont szinte olyan, mintha kiröhögnék. A regényben amúgy is a Háborús játékokba mennek be. Tudom, hogy a Warnernek könnyebb volt a saját gyártású filmjét használni, ráadásul Spielberg és Kubrick is barátok voltak, de akkor is. Különben is ettől féltem: hogy a sok referencia a jogdíjak miatt nem lesz életképes, illetve megvalósítható, és majd helyettesítik más filmekkel. Pedig az író nem véletlenül írta éppen azokat a filmeket, zenéket a könyvbe, hiszen rá ezek hatottak, a Háborús játékok, nem pedig a Ragyogás. Na mindegy.
Mark Rylance pedig engem nagyon nem győzött meg, inkább zavart az enyhén autisztikus figurájával. Olivia Cooke pedig túl szép. De legalább jó színésznő.

Tudtam, hogy ezt a regényt lehetetlen jól megfilmesíteni, ezért volt garantált, hogy Hollywood megcsinálja. Nem tudom, milyen lett volna, ha nem Spielberg rendezi, de számomra ez egy őrült pszichedelikus agymenés, aminek sokszor köze nincs a regényhez. Tökéletesen megvalósítja mindazt, ami a legnagyobb baj jelenleg az amerikai mainstream filmekkel: megadja mindazt a nézőknek, amit ők akarnak, miközben elfelejt eredeti lenni, az egész olyan, mint az érzelemnélküli szex: kielégítő, de utána semmi mást nem érzel, csak ürességet. Ez a fajta abszolút túlzásba vitt rajongókiszolgálás a halála a(z amerikai) filmkészítésnek. Minél előbb véget ér, annál hamarabb menekülhet meg a felnövekvő fiatal generáció a szellemi-lelki elbutulástól, kiüresedéstől.

Szomorúan veszem tudomásul, hogy megszületett az első Steven Spielberg-film, ami nem tetszik, és amit nem is fogok megvenni blu-rayn.

LoneWolf

„Epilepsziás roham: A film”
Valószínűleg túl magasak voltak az elvárásaim, de én nem dobtam tőle hátast. Attól, hogy tele lett nyomva easter eggekkel, még nem érzem gamer közelinek, plusz Steven Spielberg alkotásainak sorából is erősen kilóg valamiért. Egyszerűen nem éreztem benne a stílusát. Ha nem tudom eleve, hogy ő rendezte, meg nem mondtam volna. Olyannyira Transformers szintű katyvasz a rengeteg CGI csata, (Komolyan, már a fejem majdnem belefájdult, pedig bőven hozzászoktam már az ilyesmikhez az elmúlt 10-20 évben.) hogy már-már odapöccinthetnék a végére, hogy: „Inspired by Michael Bay”.
Ami a tényleges tartalmat, tehát a sztorit illeti az sem egy nagy eresztés, számomra túl egyszerű, nincsenek meghökkentő fordulatok, hatalmas leleplezések, de még a tanulság is csak amolyan: „Meh…”, nem beszélve a totálisan beleerőltetett szerelmi szálról. Azon kevés történetek egyike volt ez, ahol inkább a kapzsi EA szintű gonosznak szorítottam, mint a szinte be nem mutatott kocka csapat tagjainak, akik nevét sem igen tudtam megjegyezni.
A csillagozásomból persze látni, hogy a lehúzó kritikám ellenére is lágyszívűen bántam vele, hiszen mindezek ellenére is megvoltak a maga kapós pillanatai, illetve Simon Pegg aprócska szerepét is értékeltem, szóval nézhetetlennek semmiképp nem mondanám és egy megtekintést azért bőven megérdemel, de nálam ennyire futotta neki.

10 hozzászólás
Pnikolett

Az elején megmondom őszintén megijedtem rendesen,hogy ez nekem nagyon nem fog tetszeni… Aztán eljött az a pont amikor már vitt magával a történet és egészen kíváncsi is lettem, így lekötött és eltelt az a 140 perc (ami azért valljuk be egy kicsit sok :D)
Igazából a sztori elég egyszerű és a végkimenetel sem tartogatott semmi váratlant, de maga a világ és a mondanivaló nekem legalábbis átjött..valamennyire. A durva ebben az,hogy amennyit fejlődik és amerre tart a világ,én simán elképzelhetőnek találom,hogy az emberek inkább élnének egy virtuális világban, mint a valóságban.

RVivi

Őszintén? Nem vártam tőle semmit, nem tudtam róla semmit. Még decemberben láttam az előzetesét, de már rég elfelejtettem… Úgy álltam hozzá, hogy ha a film tetszeni fog, elolvasom a könyvet is. Azóta már beszereztem a könyvet. :D Hihetetlen szuper volt, izgalmas, aranyos, szerethető karakterekkel. Imádtam az Oasist, nagyon tetszettek a virtuális karakterek és világ.

2 hozzászólás
csartak 

Szerintem ez rendben volt, jól szórakoztam.


Népszerű idézetek

Nocharity 

(…) Itt ülök a nagy semmi egyik zugában, és őrzöm a kis semmit, ami az enyém.

Razor 

[Wade esik-kel az OASIS-en belül.]
Wade: H, mi a fenét csinálsz már?
H: Mit? Biztos Mario Kartot gyakorlok. Az IOI ki akar nyírni minket!

Bogesxd 

Halliday: Bármennyire is rettenetes tud lenni a valóság, mégis az az egyetlen hely, ahol lehet egy jót enni.

Nocharity 

Meghackelte a szíved, hogy bejusson a fejedbe.

Nocharity 

Fogalmad sincs a valóságról, nem tudod azt, hogy mi van odakint! Te itt élsz, de ez egy illúzió… és én nem fogok itt kábulni veled.

Nocharity 

Parzival: Nem hallottad? Azt mondtam, szeretlek!
Artemis: Nem, nem szeretsz! Azt tudod, amit mondok neked, csak azt látod, amit mutatok neked! Abba vagy szerelmes.

Hippoforaccus 

(Nolan Sorrento): Hogy az ördögbe szökhettek meg?
(i-R0k): Jöhet a hosszú verzió? Maguk szúrták el. Az emberei meg akarták ölni, ami, és ezt szépítő kritikának szánom, béna ötlet volt, mert csak lelassította volna a pasit. Viszont az én tervem, ami zseniális volt, mert zseni vagyok, az működött.
(Nolan Sorrento): Még fent van a toplistán.
(i-R0k): Tudom, hogy fent van, Nolan, de le fog kerülni róla. Rákerestem, hogy hány Wade vásárolt az utóbbi idóben X-1-es boot-ruhát. Lecsekkoltam őket a nyilvántartásban és voila. Ami franciául van, és azt jelenti megvan a pasi.

Kicsicsillag95 

– Én nem láttam a Ragyogást. Nagyon félelmetes?
– Öhm, nem mertem nézni csak eltakart szemmel.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján