Ready Player One (2018) 191

140' · amerikai · akció, sci-fi, kaland 12

Amikor egy népszerű videójáték rendszer megalkotója meghal, virtuális verseny indul milliárdos vagyonáért. A versenyben a felhasználók ölni is hajlandóak a győzelemért.

angol
angol
angol
magyar
magyar
angol
angol
angol

Képek 3

Szereposztás

Olivia CookeSamatha Evelyn Cook / Art3mis
Ben MendelsohnNolan Sorrento
Tye SheridanWade Owen Watts / Parzival
Mark RylanceJames Donovan Halliday
Simon PeggOgden Morrow
Hannah John-KamenF'Nale Zandor
T. J. Milleri-R0k
Simone KirbyLoretta
Win MorisakiDaito
Philip ZhaoShoto

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 33

Várólistára tette 314


Kiemelt értékelések

NaNa_88 

Nem mondanám rossznak, de a tökéletesnek a közelében sem járt.
Látványos, szórakoztató, hihetetlenül mozgalmas. Talán részben elhozta a könyv élményét, de nem ugyanazt a vibrálást kaptam, az biztos. Azt, hogy mennyire összetett az Oasis világa, azt filmen nem lehet visszaadni. Valamennyire megoldották. És ehhez segítségül hívták a Microsoftot meg legfőképpen a Blizzardot, akik vélhetőleg talicskával hordták a pénzt Spielberg bácsi elé. :D
Én úgy ültem be, hogy már nem most olvastam, nem emlékszem a részletekre, direkt nem is vettem a kezembe újra, hogy ne tudjak belekötni minden apró sz@rba. Ez sikerült is. Viszont volt egy hibája, ami a csillagozásom is erősen befolyásolta, mégpedig a szövegkönyv. Bedobtak olyan nyálas kliséhalmaz, f*s dumákat, hogy a belem kifordult. Volt egy kis MARVEL feeling. Ez a része nagyon nem tetszett. Pár történeti rész se volt az igazi, de azokon nem akadtam fenn annyira.
Összességében élveztem, lekötött, újra fogom nézni, ha lesz egy felesleges fél napom. XD

4 hozzászólás
LoneWolf 

„Epilepsziás roham: A film”
Valószínűleg túl magasak voltak az elvárásaim, de én nem dobtam tőle hátast. Attól, hogy tele lett nyomva easter eggekkel, még nem érzem gamer közelinek, plusz Steven Spielberg alkotásainak sorából is erősen kilóg valamiért. Egyszerűen nem éreztem benne a stílusát. Ha nem tudom eleve, hogy ő rendezte, meg nem mondtam volna. Olyannyira Transformers szintű katyvasz a rengeteg CGI csata, (Komolyan, már a fejem majdnem belefájdult, pedig bőven hozzászoktam már az ilyesmikhez az elmúlt 10-20 évben.) hogy már-már odapöccinthetnék a végére, hogy: „Inspired by Michael Bay”.
Ami a tényleges tartalmat, tehát a sztorit illeti az sem egy nagy eresztés, számomra túl egyszerű, nincsenek meghökkentő fordulatok, hatalmas leleplezések, de még a tanulság is csak amolyan: „Meh…”, nem beszélve a totálisan beleerőltetett szerelmi szálról. Azon kevés történetek egyike volt ez, ahol inkább a kapzsi EA szintű gonosznak szorítottam, mint a szinte be nem mutatott kocka csapat tagjainak, akik nevét sem igen tudtam megjegyezni.
A csillagozásomból persze látni, hogy a lehúzó kritikám ellenére is lágyszívűen bántam vele, hiszen mindezek ellenére is megvoltak a maga kapós pillanatai, illetve Simon Pegg aprócska szerepét is értékeltem, szóval nézhetetlennek semmiképp nem mondanám és egy megtekintést azért bőven megérdemel, de nálam ennyire futotta neki.

10 hozzászólás
Pnikolett

Az elején megmondom őszintén megijedtem rendesen,hogy ez nekem nagyon nem fog tetszeni… Aztán eljött az a pont amikor már vitt magával a történet és egészen kíváncsi is lettem, így lekötött és eltelt az a 140 perc (ami azért valljuk be egy kicsit sok :D)
Igazából a sztori elég egyszerű és a végkimenetel sem tartogatott semmi váratlant, de maga a világ és a mondanivaló nekem legalábbis átjött..valamennyire. A durva ebben az,hogy amennyit fejlődik és amerre tart a világ,én simán elképzelhetőnek találom,hogy az emberek inkább élnének egy virtuális világban, mint a valóságban.

Rekaboni 

Nálam max pont, mert azt kaptam amit vártam. Egész jó kis adaptáció, nem hiába, Spielberg nagyon tud. Zene, látvány nagyon ott van, imádtam az OASIS-beli jeleneteket. Szinészek is piros pontot kapnak, hitelesek voltak. Szerelmi szál kissé nyálas lett, de még bőven az elnézhető kategóriából. Szóval igen, ezt a filmet megéri megnézni, főleg moziban, gamereknek pedig kötelező!

4 hozzászólás
Shad 

Noh jó kereshetnék benne hibákat, de nem akarok. Tegyük hozzá a könyvet nem olvastam, de ezek után elfogom :) Én 12 év mmorpg után irgalmatlanul élveztem:) Senki ne várjon hatalmas sztorit, alapvetően ez egy akció-"vígjáték" némi tanulsággal, semmi több :) Szórakoztatni akar és ennyi. A látvány IMAX-ban teljesen ott volt, régi játékosok pedig rengeteg szituációban ráismernek saját magukra:) Pl első találkozáskor a játéknevén hívsz valakit (én még így 12 év távlatából is nem egy barátomat játék nevén hívom, ahogy ők is Shadnek hívnak engem élőben:P ) :) Életre szóló barátságokat kötsz (sokszor az egész világból…) vagy épp tényleg megtalálod a szerelmet:) Én a férjemet az mmorpg-nek köszönhetem ;) Aztán ha valaki nem csak a fő sztorira koncentrált, hanem nézte a háttérben az avatarokat is, ráismerhetett rengeteg játékra:) Street Fightertől kezdve az újabb Overwatch, Final fantasy és egyéb játékokig:) Merlin gömbjének varázsigéje, a Szent kézigránát … annyi geek cucc van benne elrejtve és ezek mind csak, amiket most így elsőre felfedeztünk :) Egyszer tuti megnézem csak azért, hogy a háttérben lévőket is megnézzem :P Sokat nevettünk, a 11 éves ninja ott volt a toppon:D Igaz a szerelmi szál kicsit túl csöpögősre sikeredett, de ezt most megbocsátom:P
Hibája is van, de nem akarok vele foglalkozni. Moziban nagyon jó kis két órát és sok nevetést adott, nekem ennyi kellett és azt teljes mértékben megkaptam:))

RVivi

Őszintén? Nem vártam tőle semmit, nem tudtam róla semmit. Még decemberben láttam az előzetesét, de már rég elfelejtettem… Úgy álltam hozzá, hogy ha a film tetszeni fog, elolvasom a könyvet is. Azóta már beszereztem a könyvet. :D Hihetetlen szuper volt, izgalmas, aranyos, szerethető karakterekkel. Imádtam az Oasist, nagyon tetszettek a virtuális karakterek és világ.

2 hozzászólás
Fummie 

Tetszett a látvány, a zene, imádtam az utalásokat, behúzott a film hangulata, csak a legfontosabb dolgok nem működtek: a sztori, a karakterek, az üzenet.
Bővebben: http://fummiekonyvtara.blogspot.hu/2018/03/filmes-sarok…

brena

2014.augusztusaban olvastam, sokmindenre már nem emlekszem,csak hogy nagyon nagyon tetszett! A film is!!!! Lekötött teljes mértékben. Abszolut nem ereztem a 140 percet,pedig melo utan este néztük. Felirattal!!!! Király volt!
Újra akarom nézni 3Dben!!!!

Elisorne

8 csillag, mert a sztory át lett írva elég szépen. Anno mikor kijött a trailer nem tetszett, mert Tracer ott vigyorgott. Azonban miközben a filmre mentünk és meséltem a Drágának mi a story leesett hogy ha meghagynák a popkultúrális utalásokat a nézők 80%-a nem értené. Így attól eltekintettem, megbékéltem Tracerrel és a Final Fantasy huszonvalahány főszereplőjével is. Élveztem azt a két órát. A látvány szép volt, a történet megvalósítása is elment. Lehet azonban, hogy jobb lett volna 2-3 részben elmesélni mindezt, kidolgozva a karaktereket és a világot. Merem ajánlani minden kocka lelkű embernek :)

Masni

Nem volt rossz. Mondom ezt úgy, hogy a könyvet még nem olvastam. Várólistára tettem, aztán majd kiderül, hogy mennyire volt részletes és látványos hozzá képest.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján