Idegenben (Marvel 23.) (Pókember 2.) (2019) 632

Spider-Man: Far From Home
130' · amerikai · akció, sci-fi, kaland, vígjáték 12

1 díj · 0 jelölés · Snitt-díj-jelölt 2020

Pókember nem pihenhet. Az már kiderült, hogy az ifjú pók egyedül is képes megmenteni a világot, és csoportban is megállja a helyét, de közben ő úgy érzi, hogy neki is jár mindaz, ami bármelyik középiskolásnak: és a haverjaival európai utazásra indul.
De éppen, amikor végre élvezhetné… [tovább]

magyar
angol

Képek 26

Szereposztás

Tom HollandPókember (Peter Parker)
ZendayaMichelle Jones
Jacob BatalonNed Leeds
Marisa TomeiMay néni
Jake GyllenhaalMysterio (Quentin Beck)
Samuel L. JacksonNick Fury
Cobie SmuldersMaria Hill
Tony RevoloriFlash Thompson
Angourie RiceBetty Brant
J. K. SimmonsJ. Jonah Jameson

További szereplők

Kapcsolódó zónák

Minden, ami MARVEL

645 tag · 835 karc · Utolsó karc: 2022. május 24., 08:39 · Bővebben


Kedvencelte 99

Várólistára tette 125


Kiemelt értékelések

Chriss 

Hát ez nekem nagyon tetszett :D Vicces volt, mozgalmas, fordulatos és néhol elgondolkodtató. A látvány is szuper volt, a zene nem kevésbé. Tom Holland remek pókember, talán ő tetszik a legjobban a szerepben :)

szaniko62

I love Led Zeppelin
Cicc
Night Monkey
Even Dead I'm The Hero
Kukucskáló
Boszorkányok
Pók micsoda

Köszönöm, csak ennyit akartam, megyek tovább sírni♥️

Nehogy azt gondoljátok, hogy csak ennyi maradt meg a filmből, de tegnap ennyire tellett tőlem.:D

Törpillaa 

Imádom, imádom, ez a része is nagyon jó volt, és vicces. :-) ❤ Nagyon szórakoztató, a jelenetek is látványosak voltak, és izgalmas, pörgős, fordulatos, verekedős, lövöldözős, robbantós akciófilm, és az alapsztori is tökéletes, akciódús, a zenék is tetszettek nagyon is. :-) Végig élveztem az egész filmet, jókat röhögtem, a vicces jeleneteken, és a beszólásokon egyaránt. :-D Tom Holland annyira cuki, imádom, Pókemberként nagyon tetszik, és egész vicces is tud lenni, bírom a humorát. :-) ❤ Jake Gyllenhaal is egész jó volt, nagyon érdekes karaktere volt. spoiler Ned és Betty tök cuki páros volt. :-) De leginkább Peter és Michelle tetszettek nekem, jó párosok ők ketten. :-) Voltak kedvenc jeleneteim, és az összecsapások is nagyon látványosak voltak, a látványvilág pedig fantasztikus volt, annyira bírom Pókembert, és Tomnak igazán jól áll ez a szerep. ❤ spoiler Happyt viszont nagyon bírom, és May nénit, annyira jó pofák, és még ők is összeillettek. :-) Pókember szerkóját pedig imádom. :-) ❤ A helyszínek is jók voltak, szórakoztatóak és látványosak. :-)

Yuuko 

Anno még moziban láttam először a tesóimmal, és jó szokásomhoz híven akkor még nem is láttam az első részt. Tetszett, de Tony tényleg nagyon hiányzott belőle. spoiler Bár azért bizonyos értelemben eléggé körülötte is forogtak a dolgok. Mindenesetre pörgős volt, szórakoztató is, és a stáblistás jelenetek miatt már alig várom a folytatást.

LoneWolf 

Hiába szórakoztam jól és adtam 'kiemelkedőbb' csillagozást a filmnek, tapasztalatból tudom, hogy az átlag Marvel fanok 90%-ban elsiklanak még a legnyilvánvalóbb hibák, illetve hiányosságok felett is. Pont emiatt igyekszem a lehető legőszintébb lenni, még úgy is, hogy összességében tetszett és egy erősebb darabnak tartom az eddigiek sorában.
Nem titok, hogy a Marvel szeret a biztonságra játszani, ritkán kockáztat és ez az új Pókember-nél sem volt másként. Persze minek is változtatna a bevált recepten, ha így is milliárdos összegeket hoz a konyhára. Kicsit megkavarja, a levest, hogy látszólag más legyen, mi pedig boldogan megesszük újra, meg újra, hisz egyszer már jólesett.
Az új ezáltal hozta az elvárt színvonalat, de hiába a még nem látott ellenfél, a friss, európai környezet, ezekkel együtt is nagyjából a Hazatérés szintjén mozog. Valahol javult az elődjéhez képest, gondolok itt a látványosabb akciókra és a szorosabb MCU összefüggésekre, (Végjáték, Polgárháború, Vasember 1, spoiler) mégis több helyen a megszokott sablonokat ismétli. Ezeket pontokba foglalva összegezném:
– Az írók továbbra sem képesek elszakadni Peter szerelmi életétől és ezúttal már 7. alkalommal is az imádott nő megszerzésén van a hangsúly. (Tobey és Garfield korában legalább kaptunk munka, tanulmányi, illetve barátügyi gondokat is… oké, itt meg megkaptuk a „Tony Stark-e vagy?” vonalat)
– Csupán az nincs tisztában Mysterio valódi természetével, aki eddigi életét egy ablak és ajtó nélküli pincében raboskodva töltötte, szóval nem mondok újat azzal, hogy a Gyllenhaal karakterének motivációja szintén egy bevált sémát követ. Pókember egyik legikonikusabb ellenfeléből ugyanis egy átlag Vasember gonoszt csináltak. Ezt láttuk az első 3 Vasemberben, de konkrétan még az előző Pókemberben is. (spoiler)
– Az előzőből következik a 3. visszatérő elem, ami leginkább a Vasember 3. fordulatára emlékeztetett. Természetesen mindenki tudja, hogy Mysterio az illúziók mestere, így az alapvető megtévesztést el is nézzük, ha a karakterről van szó, de sajnos egy olyan dolgot is behazudtak nekünk, amire a trailerek alatt még a képregényekben kevésbé jártas nézőknek is felcsillant a szeme. (spoiler)
– A szuperhősök egykori névjegye a titkos személyazonosság volt, mellyel szeretteiket igyekeztek megóvni néhányan, azonban az MCU ezt kb. teljesen eltörölte. Mióta Vasember színt vallott a nyilvánosság előtt, azóta kb. az egész Bosszúállók csapat valódi neve nyitott könyv a civil lakosság számára is. Egyedül Pókember tartotta magát picit ezen a téren, de már a korábbi filmek minden egyes részében is leleplezte valaki. (MJ, Harry, Norman, Dr. Octopus, MAY NÉNI! és még sorolhatnánk.) A helyzet itt a következő: spoiler
Ahogy azonban írtam, hibái ellenére is simán elrepül vele az a 2 óra, amit kb. észre se vesz az ember. Mégis összességében inkább egy újabb Pókember fűszerezésű Vasember filmnek mondanám, mintsem vérbeli, 100%-os pókmozinak. (spoiler)
Pár apróság még a végére.
– Tetszett, hogy az elején kitértek a „Csettintések” (Pittyénés) hatásaira, ami szintén érdekes helyzeteket eredményezett.
– Az olyan extra szereplők, mint Fury és Hill, remekül el lettek oszlatva a sztoriban.
– Hiába Mysterio hátterének és alap tervének sablonossága, Gyllenhaal kihozta karakteréből a maximumot és ezzel simán bekerült a TOP5 MCU ellenség közé, hisz eleve kevés gonosz izzasztotta meg ennyire a hőst, nem beszélve a nagy csattanóról, ami nem is feltétlenül az ő, hanem inkább az egyik társának az érdeme.
– A humora nagyjából a helyén volt, bár itt is előfordult, hogy már kissé soknak éreztem.
– A csúcspont egyértelműen a 2 stáblistás jelenet, ami egyben szomorú is, hisz míg az alap műre 8 csillagot adtam, addig ez a két kis szösszenet megérné a 10-et. spoiler Végre a teljes összegzéshez érve csak annyit mondanék: Nézzétek!

MrsCumberbatch 

Hát ez… Jó volt! :))

Látványilag mindenképpen megér egy misét, bár szerintem a Doctor Strange-hez még mindig nem ér fel, de eléggé akart rá hasonlítani. Nekem is rettenetesen hiányzik spoiler és féltem, hogy kicsit túl sok erő lesz fordítva spoiler, de szerencsére nem. És igen, itt is elég sokat foglalkozik a csajozással, de pont azt beszéltük a barátnőmmel, hogy fele annyit nem, mint a másik két trilógiában…

Mysterio pedig nem tudom, hova tenni. Mint karakter nagyon jó! Mint gonosz, eeeee… de mint ember…. egy mocskos kis *@?"!'%ˇ! Komolyan, ennek az embernek semmi sem szent?! Oké, felfogtuk, mint egy durcás kisgyerek, akinek elvették a játékát spoiler vergődik egy sort és kihasználja Peter emberségét spoiler, mert tudja, hogy Parker igen is tudja, hogy milyen érzés spoiler…. Aztán még meggyalázza spoiler emlékét, csak szidja és mocskolja… spoiler De az a pont ahol igazán ellenszenvessé vált, amikor kijelentette, hogy lazán spoiler. Na mindegy. Az viszont tetszett, hogy ő egy olyan gonosz, aki spoiler.

Na de a post-creditek. Mindenképpen üljétek végig a fimet, mert végre ismét kettőt láthatunk! A második szerintem tök felesleges, van értelme, de nem sok, pont nem érdekel. Ha előre tudom, hogy csak ennyi van ott, nem ülöm végig. Nektek is leírom, ha gondoljátok: spoiler
Na de az első! Hát az.. Fúú… Az eleje lényegében a filmnek a folytatása. spoiler Aztán, jön egy hatalmas csavar. spoiler Hát csak ültem a moziban tátott szájjal és mondom what the…??!!

4 hozzászólás
pvik13 

Szuper! Ugyan úgy imádom mint a többit! Mysterio nagyon érdekes karakter spoiler Na viszont ugye ez a vég ez nagyon odatett…na most kíváncsi leszek mi lesz drága Peterrel mert nagyon számítok egy epic folytatásra.

Shad 

Két óra tömény szórakozás, szinte semmi sztorival, de rég kapcsoltam ki ennyire:))
és amit soha senki nem mond el: az első mini videót mindenképpen várjátok meg az ugye hamar jön és Van minivideó a legeslegvégén is :) csak mert az ember mindig ott ül totál hülyén érezve magát, hogy akkor most feleslegesen dekkol ott a legeslegvégéig vagy nem:P

Lili98

Bizonyos emberek utálniiiiiiii fognak ezért. Szóval előre is bocsánat…
De szerintem, SZERINTEM, szerintem jobb,volt mint a Végjáték! Legalábbis én jobban élveztem és sokkal jobban tetszett!
Talán eddigi legjobb Pókember film lett.
Tele volt humorral, látvánnyal, és még izgalmas is volt!
Bizonyos jelenetek elképesztőek voltak és csak ámultam, hogy woooooooooow.
Tom Holland meg…hát ♥♥♥♥
Remélem lesz újabb rész.:)

2 hozzászólás
Kemiviki 

Hát ez a film nagyon meglepett. Az első részt nagyon untam és le is húztam rendesen. De ez a rész meg bejött :D Nem, én sem tudok kiigazodni magamon :)
De komolyan sokkal jobb lett mint az első rész. A humora is tetszett, a zenék is jók. A harcok előtt meg le a kalappal :)
Nagyon örültem, hogy foglalkoztak a csettintések következményével. Pont elég időt szántak rá és nem is nem vitték túlzásba.
Mysterio karaktere nagyon tetszett, igen eléggé sablonos a motivációja, de akkor is menő volt. Főleg a végén azért eléggé rendesen megkavarta az állóvizet. És Jake Gyllenhaal nagyon jól játszott.
És Peter is sokat fejlődött szerintem, az a rész amikor spoiler .

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Fireheart

Peter Parker: I'm just a friendly neighbourhood Spider-Man.
Nick Fury: Bitch please, you've been to space.

Sunshine 

Fury: Ha még egy ember bekopogtat, megint temetésre fogunk menni.

Sunshine 

Fury: Starktól kaptál egy komoly, sok milliárd dolláros taktikai felderítő rendszert, és mi volt az első ötleted? „Felrobbantom a haverokat!”

Nocharity 

Peter: Sorry, it's broken…
Michelle: I don't mind. I like it better in broken.

Fireheart

Peter Parker: MJ, I-
MJ: …am Spider-Man.
Peter Parker: No, of course not!
MJ: I mean it's kind of obvious.

Nocharity 

Sorry! I'm obsessed with telling the truth, even if it hurts someone.

Sunshine 

Peter: Én vagyok pókember… és nagyon elszúrtam.

Nocharity 

People didn't believe before… nowadays they believe anything.


Hasonló filmek címkék alapján