A Hangya és a Darázs (Marvel 20.) (2018) 327

Ant-Man and the Wasp
118' · amerikai · akció, sci-fi, kaland, vígjáték 12

„Az Amerika Kapitány: Polgárháború eseményei után Scott Langnek (Paul Rudd) szembe kell néznie döntésének következményeivel, szuperhősként és apaként egyaránt. Miközben próbál egyensúlyt teremteni emberi élete és a Hangyaként rá háruló felelősségei között, Hope van Dyne (Evangeline Lilly) és Dr.… [tovább]

angol
angol
magyar

Képek 19

Szereposztás

Paul RuddHangya (Scott Lang)
Evangeline LillyDarázs (Hope van Dyne)
Michael DouglasHank Pym
Michael PeñaLuis
Michelle PfeifferJanet van Dyne
Hannah John-Kamenszellem
Judy GreerMaggie Lang
Walton GogginsSonny Burch
Abby Ryder FortsonCassie Lang
Laurence FishburneDr. Bill Foster / Góliát

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 33

Várólistára tette 152


Kiemelt értékelések

LoneWolf

Jöhetnék a klisés lehúzó maszlaggal, amit mindenhol olvasok, miszerint: „A Végtelen Háború után ez egy jelentéktelen film, a főgonosz felejthető…” meg bla, bla, bla. Csak sajnálni tudom azokat, akik így látják, hiszen számukra elveszett a film lényege. Ennek sosem volt célja, hogy egy szinten legyen a fent említett művel, hisz ez eleve lehetetlen. Egy szóló darab sem tudna akkora tétekben játszani. A Hangya és a Darázs fő feladata szerintem 2 dologban rejlett:
(A) Ismét egy könnyedebb, szórakoztató, mégis látványos sztorit bemutatni a közönségnek, a legutóbbi SOKK után.
(B) Jobban bemutatni a karaktereket, (spoiler) mielőtt bedobják őket is a nagy csetepatéba, hisz rajtuk kívül mindenkinek minimum 3 film jutott már előtte.
Ezeket teljesítette is, bőven, hisz van olyan jó, mint az első, látványban, sztoriban, humorban, sőt… Egy dologban még jobban is teljesít. Ez pedig a 'gonosz'. Olvastam, hogy sokan lehúzzák, de eleve nem is ő volt itt a központi figura. Ez a film ezúttal nem az ellenség köré épült, nem róla szólt első sorban, mivel ő csupán egy mellékszál lett, (A hangsúly most az 'anyakomplexus'-on van, mint a BvS, vagy a Polgárháború esetében.) de a Szellem karaktere sokkal érdekesebb, mind háttérileg, mind képességében, mint Darren Cross volt. spoiler
Mindezek mellett kaptunk visszautalásokat a Polgárháborúra, a S.H.I.E.L.D.-re és Laurence Fishburne, illetve Michelle Pfeiffer által értékes szereplőkkel bővült az MCU, akiknek még bőven szánhat nagyobb jelentőséget a stúdió, hisz van bennük potenciál.
Nem igazán tudom ezt tovább ecsetelni, hisz tetszett és az első rész kedvelőinek mindenképp ajánlani tudom, szóval rátérnék a stáblistás jelenetre, melynek tartalmát kilóméterekről lehetett sejteni, de még így is okozott meglepetést:
spoiler

Törpillaa 

Imádom. Nekem nagyon bejött, imádom a Marvel filmek hőseit. Vicces és szórakoztató, pörgős volt. Nagyon tetszett ez a rész is egy csomót nevettem rajta, látványos volt, egyszerűen fantasztikus. :-) Az akciójelenetek ebben is tetszettek. :D Jók voltak a szereplők. Paul Rudd-t nagyon bírtam, Michael Peña-t, is megkedveltem vicces figurák voltak. Evangeline Lilly ebben a filmben belevaló csajszi volt, végre ő is megmutatta mit tud igazán. Ez az új szereplő szellem csaj csak dobott rajta„ és a kislány még mindig nagyon cuki. :-)

Shad 

Az előző SOKK után elvégezte a feladatát :) kicsit feloldotta a fél univerzum elvesztését, könnyed vígjátékkal. Sztori zéró, valóban klisék halmaza, sok poén lelőve az előzetesekben, ettől függetlenül én végig jól szórakoztam és abszolút kikapcsolta az agyam:) Nem a legkiemelkedőbb Marvel darab, de egy Hangya filmtől ilyet sose várjunk:) BTW első előzetest mindenképp megéri megvárni a végén, az utolsót (legeslegvégsőt) időkidobás (már szerintem:P)

moonchristal 

Nekem őszintén jobban tetszett, mint az első rész, nagyon szerettem a humorát, a képi világát, a történetet. Szórakoztató volt, kikapcsolt, megnevettetett, biztos, hogy újranézős. spoiler

Kemiviki 

Hmm, nem lenne hátrányos végre bepótolnom Amerika kapitány filmjeit. *sóhaj* Meg mondjuk az sem lenne hátrány, ha végre szépen sorban nézném meg őket. Na mindegy, majd következőre.
Nem lett annyira jó szintem mint a első rész, de a poénokban nem volt hiány most sem :D Tetszett, hogy most nem a világot akarták megmenteni. Nekem a „főgonoszunk” is szimpatikus lett, kíváncsi vagyok vissza e tér a későbbiekben.
A megmentős szál viszont logikátlanságokkal teli, valahogy ezt azért jobban átkellet volna gondolni, vagy jobban megmagyarázni, addig míg el nem hiszem, hogy valami úton módon ez „lehetséges”.
Ui: A stáblista utáni jelenettel kapcsolatban, onnan hogy a fenébe tudott visszajönni?

bkata12

Nagyon jó folytatás lett szerintem az első részhez, ez is hasonlóan viccesre sikeredett, és Paul Rudd még mindig fantasztikus. Annyira örültem, hogy a Bosszúállók – Végtelen háború (2018) után egy ilyen könnyed, vidám és vicces film jött. spoiler

3 hozzászólás
Oroa 

hát vicces meg minden de nem lesz a kedvenc marvel filmem. :)

Szencsike 

Nincsen semmi gond a filmmel, mert hozza a kötelező Marvel szintet. Igazából semmi extra nincsen benne, amolyan kis átlagos, egynek jó: a sztori, a kaland, a humor, az akció, a CGI. Jól sikerült minden, de nem lett kiemelkedő a Marvel filmek közöl. Remélem a Végjátékban megmagyarázzák, hogy mi lett a sorsa szegény Scottynak a csettintés után…

phantomoftardis

Nem volt ez rossz, mégis nem is tudom, nekem ez az egész Hangyaemberes dolog olyan semleges. Persze vicces, meg izgalmas, de mégis. Számomra még mindig hiányzik valami extra, ami a többi Marvel filmben meg általában megvan és olyan jóvá teszi őket. Mégis tényleg, egyszer nem volt rossz ez a film, bár szerintem nem sikerült megugornia az első részt, sőt…

Luna

Lehet velem van a baj, de úgy vagyok ezzel, hogyha egy film szórakoztat, és tudok rajta jókat nevetni, akkor nem rossz film. És ez van A Hangya és a Darázzsal is. Szórakoztató volt, és kellőképpen frissítő a Végtelen Háború után – egyészen a kisfilmig -. Egy olyan film volt, ahol végre, legalább is számomra végre, szerethetőek voltak a karakterek. Az összes. A „főellenség is”. Ez egy olyan film volt, ahol nincs nagy boss, akit el kell gyepálni, hanem valami olyasmi, ahol az elvek, célok – valahol a múlt – üttközése miatt sodródtak össze a szereplőink, és nagyon tetszett, hogy sokkal inkább az egyénni motivációk miatt álltak szemben egymással, nem pedig azért, mert van egy nagyon-nagyon gonosz és sötét főellenség, akit le kell gyakni.
A „negatív” szereplők is éppen olyan viccesek és kedvelhetőek voltak, mint a főhőseink. Különösen az volt szívmelengető és szuper, amikor Scott és a lánya szerepelt. Örülök, hogy mostanra már a gyerekkarakterek is önmagukhoz hűek és badassak, mint a Farkasban is.
Egyszóval, szerethető és vicces film, na! :D


Népszerű idézetek

I_luv_Krisztián 

Hank Pym: Kérsz dobozos üdítőt és gumicukrot?
Scott: Tényleg tud adni?

Sunshine 

Scott: Mondja, maguknál a kvantum valamiféle töltelékszó?

Sunshine 

– Minek a rövidítése az FBI? Fontoskodó Buzgómócsingok Irodája?

Kicsicsillag95 

Scott: – Ez a legjobb ajándék amit kaptam tőled. Megható, hogy szerinted én vagyok a világ legjobb nagyija.
Cassie: – Nem volt más csak ilyen.
Scott: – Úgy kötnék neked egy pulcsit.

Kicsicsillag95 

Hope: – Oh te jó ég, nem semmisítetted meg.
Hank: – Mi?
Scott: – Az volt élete fő műve Hank, nem tehetem tönkre. Lezsugorítottam aztán elpostáztam Luis-nak.
Hank: – Szóval feladtad a ruhámat a postán?
Scott: – Hé, tökre megbízhatóan szállítanak. Ma már küldemény azonosítót is adnak mint a UPS.

Sunshine 

Scott Lang: Hold on, you gave her wings?
Dr. Hank Pym: And Blasters.
Scott Lang: So I take it you didn't have that tech available for me?
Dr. Hank Pym: No, I did.

[névtelen]

Jimmy Woo: You got away with it this time, Scott, but I'll be seeing you again.
Scott Lang: Where?
Jimmy Woo: Huh?
Scott Lang: Where will you be seeing me again?
Jimmy Woo: Like, in general I'll see, like, the next time you… do something bad I'll be there…
Scott Lang: Oh.
Jimmy Woo: …to catch you.
Scott Lang: You'll be watching and…
Jimmy Woo: Yeah.
Scott Lang: I thought you were inviting me somewhere.
Jimmy Woo: Why would I do that?
Scott Lang: That's what I was wondering. Why would you do that? I…
Jimmy Woo: Like a party? Or dinner or something?
Scott Lang: I don't know, I thought you were…
Jimmy Woo: No, I meant…
Scott Lang: …planning the evening.
Jimmy Woo: No, I meant to, like, arrest you.
Scott Lang: No, that'd be a little strange.
Jimmy Woo: Like, I'll arrest you later again.
Scott Lang: Take it easy.
Jimmy Woo: Okay. [turns to leave then turns back to Scott] Did you want to grab dinner or something? Because, I mean –
[Scott shakes his head no]
Jimmy Woo: Because I'm free…


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján