A Hangya és a Darázs (Marvel 20.) (Hangya 2.) (2018) 514

Ant-Man and the Wasp
118' · amerikai · akció, sci-fi, kaland, vígjáték 12

„Az Amerika Kapitány: Polgárháború eseményei után Scott Langnek (Paul Rudd) szembe kell néznie döntésének következményeivel, szuperhősként és apaként egyaránt. Miközben próbál egyensúlyt teremteni emberi élete és a Hangyaként rá háruló felelősségei között, Hope van Dyne (Evangeline Lilly) és Dr.… [tovább]

angol
angol
magyar

Képek 19

Szereposztás

Paul RuddHangya (Scott Lang)
Evangeline LillyDarázs (Hope van Dyne)
Michael DouglasHank Pym
Michael PeñaLuis
Michelle PfeifferJanet van Dyne
Hannah John-Kamenszellem
Judy GreerMaggie Lang
Walton GogginsSonny Burch
Abby Ryder FortsonCassie Lang
Laurence FishburneDr. Bill Foster / Góliát

További szereplők

Kapcsolódó zónák

Minden, ami MARVEL

645 tag · 838 karc · Utolsó karc: 2022. május 26., 11:06 · Bővebben


Kedvencelte 51

Várólistára tette 151


Kiemelt értékelések

Yuuko 

Nem hittem volna, hogy ennyire fog tetszeni, végig nagyon szórakoztató volt, sokat nevettem rajta. Bírtam Scott és Hope párosát, és Scott és Cassie apa-lánya pillanatait, de a kedvencem Luis volt. Annyit nevettem szinte minden megmozdulásán.

LoneWolf 

Jöhetnék a klisés lehúzó maszlaggal, amit mindenhol olvasok, miszerint: „A Végtelen Háború után ez egy jelentéktelen film, a főgonosz felejthető…” meg bla, bla, bla. Csak sajnálni tudom azokat, akik így látják, hiszen számukra elveszett a film lényege. Ennek sosem volt célja, hogy egy szinten legyen a fent említett művel, hisz ez eleve lehetetlen. Egy szóló darab sem tudna akkora tétekben játszani. A Hangya és a Darázs fő feladata szerintem 2 dologban rejlett:
(A) Ismét egy könnyedebb, szórakoztató, mégis látványos sztorit bemutatni a közönségnek, a legutóbbi SOKK után.
(B) Jobban bemutatni a karaktereket, (spoiler) mielőtt bedobják őket is a nagy csetepatéba, hisz rajtuk kívül mindenkinek minimum 3 film jutott már előtte.
Ezeket teljesítette is, bőven, hisz van olyan jó, mint az első, látványban, sztoriban, humorban, sőt… Egy dologban még jobban is teljesít. Ez pedig a 'gonosz'. Olvastam, hogy sokan lehúzzák, de eleve nem is ő volt itt a központi figura. Ez a film ezúttal nem az ellenség köré épült, nem róla szólt első sorban, mivel ő csupán egy mellékszál lett, (A hangsúly most az 'anyakomplexus'-on van, mint a BvS, vagy a Polgárháború esetében.) de a Szellem karaktere sokkal érdekesebb, mind háttérileg, mind képességében, mint Darren Cross volt. spoiler
Mindezek mellett kaptunk visszautalásokat a Polgárháborúra, a S.H.I.E.L.D.-re és Laurence Fishburne, illetve Michelle Pfeiffer által értékes szereplőkkel bővült az MCU, akiknek még bőven szánhat nagyobb jelentőséget a stúdió, hisz van bennük potenciál.
Nem igazán tudom ezt tovább ecsetelni, hisz tetszett és az első rész kedvelőinek mindenképp ajánlani tudom, szóval rátérnék a stáblistás jelenetre, melynek tartalmát kilóméterekről lehetett sejteni, de még így is okozott meglepetést:
spoiler

Törpillaa 

Imádom, ezt is már az első Hangya film nekem nagyon tetszett, és most ez is. :-) ❤ Vicces, szórakoztató, pörgős, fordulatos, akciódús, látványos, imádtam a lassított részeket, és a verekedős lövöldözős részeket egyaránt. :-D A Darázs is nagyon menő volt, bírtam azt a szerkót is, ugyanúgy ahogy a Hangyáét is. :-D Teljesen jól kiegészítik egymást ebben a részben Hope és Scott, sokkal jobban, mint az első részében, ahol Hope engem kicsit idegesített, de itt nagyon menő volt. :-D Szellemet is nagyon bírtam, ő is tetszett nekem nagyon is. spoiler Szóval itt is voltak vicces jelenetek, amiken jókat nevettem, és látványosak is. A szereplők még mindig nagyon jók, kezdve Paul Rudd-al, őt nagyon bírom, annyira vicces, és a poénjai meg a beszólásai is találóak. :-) A másik szereplő, akit nagyon bírok az Luis, vagyis Michael Peña, őt is nagyon megkedveltem vicces egy pasi, és annyira laza. Már több filmben is láttam őt, de eddig mindegyikben nagyon szimpi volt nekem. Nagyon szórakoztató tud lenni, az ő poénjai is viccesek. :-) Plusz még az a másik kettő pasi is tök jó fejek, bár nagyon dinkák, de jól kiegészítik Luist és Scottot. :-D Kurt és Dave is nagyon szórakoztatóak. :-D Evangeline Lilly, ebben a filmben belevaló csajszi volt, végre ő is megmutatta mit tud igazán. :-) Ez az új szereplő a Szellem csaj csak dobott rajta, és a kislány még mindig nagyon cuki. :-) Még Hope anyja is jó fej az apjával együtt, Bill is még szimpi volt nekem. :-) Whoo is, és a Cassie anyuja és pót apja is. spoiler De Sonnyt és az embereit nagyon nem csíptem. :-D

Shad 

Az előző SOKK után elvégezte a feladatát :) kicsit feloldotta a fél univerzum elvesztését, könnyed vígjátékkal. Sztori zéró, valóban klisék halmaza, sok poén lelőve az előzetesekben, ettől függetlenül én végig jól szórakoztam és abszolút kikapcsolta az agyam:) Nem a legkiemelkedőbb Marvel darab, de egy Hangya filmtől ilyet sose várjunk:) BTW első előzetest mindenképp megéri megvárni a végén, az utolsót (legeslegvégsőt) időkidobás (már szerintem:P)

moonchristal 

Nekem őszintén jobban tetszett, mint az első rész, nagyon szerettem a humorát, a képi világát, a történetet. Szórakoztató volt, kikapcsolt, megnevettetett, biztos, hogy újranézős. spoiler

bkata12 

Nagyon jó folytatás lett szerintem az első részhez, ez is hasonlóan viccesre sikeredett, és Paul Rudd még mindig fantasztikus. Annyira örültem, hogy a Bosszúállók – Végtelen háború (2018) után egy ilyen könnyed, vidám és vicces film jött. spoiler

3 hozzászólás
Rahenys 

Attól függetlenül, hogy a Végjáték előtt elspoilereztem magamnak a cselekményt, még egész élvezhető volt. Sokszor felnevettem rajta, sőt, már egész máshogy tekintek Scott-ra. Eddig nem szerettem a karaktert, sőt, még a Végjátékban sem lopta be magát a szívembe, most viszont megszerettem. (azt hiszem ideje lesz újranézni a Hangyát)
Hope karakterét imádom, Evangeline Lilly hozta a formáját. A szellemcsaj is szimpatikus volt.
A film fénypontja számomra Laurence Fishburne volt. Mikor először megpillantottuk hátulról, rögtön beugrott ki Ő, „Ott van Crawford ügynök!” reagáltam le rögtön, majd igazam is lett. ^^ (számomra Fishburne mindig is Crawford ügynök marad a Hannibal-ból, viszont jó volt látni más szerepben is, még ha ez nem is illett rá teljesen :'D )
Jól indult a film és jól is zárult le. Egy percre sem unatkoztam, nem is értem, hogy miért nem néztem meg a moziban. :'D

Oroa 

hát vicces meg minden de nem lesz a kedvenc marvel filmem. :)

Luna

Lehet velem van a baj, de úgy vagyok ezzel, hogyha egy film szórakoztat, és tudok rajta jókat nevetni, akkor nem rossz film. És ez van A Hangya és a Darázzsal is. Szórakoztató volt, és kellőképpen frissítő a Végtelen Háború után – egyészen a kisfilmig -. Egy olyan film volt, ahol végre, legalább is számomra végre, szerethetőek voltak a karakterek. Az összes. A „főellenség is”. Ez egy olyan film volt, ahol nincs nagy boss, akit el kell gyepálni, hanem valami olyasmi, ahol az elvek, célok – valahol a múlt – üttközése miatt sodródtak össze a szereplőink, és nagyon tetszett, hogy sokkal inkább az egyénni motivációk miatt álltak szemben egymással, nem pedig azért, mert van egy nagyon-nagyon gonosz és sötét főellenség, akit le kell gyakni.
A „negatív” szereplők is éppen olyan viccesek és kedvelhetőek voltak, mint a főhőseink. Különösen az volt szívmelengető és szuper, amikor Scott és a lánya szerepelt. Örülök, hogy mostanra már a gyerekkarakterek is önmagukhoz hűek és badassak, mint a Farkasban is.
Egyszóval, szerethető és vicces film, na! :D


Népszerű idézetek

Sunshine 

Scott: Mondja, maguknál a kvantum valamiféle töltelékszó?

Sunshine 

– Minek a rövidítése az FBI? Fontoskodó Buzgómócsingok Irodája?

Kicsicsillag95 

Scott: – Ez a legjobb ajándék amit kaptam tőled. Megható, hogy szerinted én vagyok a világ legjobb nagyija.
Cassie: – Nem volt más csak ilyen.
Scott: – Úgy kötnék neked egy pulcsit.

Kicsicsillag95 

Hope: – Oh te jó ég, nem semmisítetted meg.
Hank: – Mi?
Scott: – Az volt élete fő műve Hank, nem tehetem tönkre. Lezsugorítottam aztán elpostáztam Luis-nak.
Hank: – Szóval feladtad a ruhámat a postán?
Scott: – Hé, tökre megbízhatóan szállítanak. Ma már küldemény azonosítót is adnak mint a UPS.

Papp_Fanna8 

Hank Pym: Kérsz dobozos üdítőt és gumicukrot?
Scott: Tényleg tud adni?

BlackWidow 

Scott: Mondja maguknál a kvantum aféle töltelékszó?


Hasonló filmek címkék alapján