A Hangya és a Darázs (Marvel 20.) (Hangya 2.) (2018) 369

Ant-Man and the Wasp
118' · amerikai · akció, sci-fi, kaland, vígjáték 12

„Az Amerika Kapitány: Polgárháború eseményei után Scott Langnek (Paul Rudd) szembe kell néznie döntésének következményeivel, szuperhősként és apaként egyaránt. Miközben próbál egyensúlyt teremteni emberi élete és a Hangyaként rá háruló felelősségei között, Hope van Dyne (Evangeline Lilly) és Dr.… [tovább]

angol
angol
magyar

Képek 19

Szereposztás

Paul RuddHangya (Scott Lang)
Evangeline LillyDarázs (Hope van Dyne)
Michael DouglasHank Pym
Michael PeñaLuis
Michelle PfeifferJanet van Dyne
Hannah John-Kamenszellem
Judy GreerMaggie Lang
Walton GogginsSonny Burch
Abby Ryder FortsonCassie Lang
Laurence FishburneDr. Bill Foster / Góliát

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 37

Várólistára tette 147


Kiemelt értékelések

LoneWolf 

Jöhetnék a klisés lehúzó maszlaggal, amit mindenhol olvasok, miszerint: „A Végtelen Háború után ez egy jelentéktelen film, a főgonosz felejthető…” meg bla, bla, bla. Csak sajnálni tudom azokat, akik így látják, hiszen számukra elveszett a film lényege. Ennek sosem volt célja, hogy egy szinten legyen a fent említett művel, hisz ez eleve lehetetlen. Egy szóló darab sem tudna akkora tétekben játszani. A Hangya és a Darázs fő feladata szerintem 2 dologban rejlett:
(A) Ismét egy könnyedebb, szórakoztató, mégis látványos sztorit bemutatni a közönségnek, a legutóbbi SOKK után.
(B) Jobban bemutatni a karaktereket, (spoiler) mielőtt bedobják őket is a nagy csetepatéba, hisz rajtuk kívül mindenkinek minimum 3 film jutott már előtte.
Ezeket teljesítette is, bőven, hisz van olyan jó, mint az első, látványban, sztoriban, humorban, sőt… Egy dologban még jobban is teljesít. Ez pedig a 'gonosz'. Olvastam, hogy sokan lehúzzák, de eleve nem is ő volt itt a központi figura. Ez a film ezúttal nem az ellenség köré épült, nem róla szólt első sorban, mivel ő csupán egy mellékszál lett, (A hangsúly most az 'anyakomplexus'-on van, mint a BvS, vagy a Polgárháború esetében.) de a Szellem karaktere sokkal érdekesebb, mind háttérileg, mind képességében, mint Darren Cross volt. spoiler
Mindezek mellett kaptunk visszautalásokat a Polgárháborúra, a S.H.I.E.L.D.-re és Laurence Fishburne, illetve Michelle Pfeiffer által értékes szereplőkkel bővült az MCU, akiknek még bőven szánhat nagyobb jelentőséget a stúdió, hisz van bennük potenciál.
Nem igazán tudom ezt tovább ecsetelni, hisz tetszett és az első rész kedvelőinek mindenképp ajánlani tudom, szóval rátérnék a stáblistás jelenetre, melynek tartalmát kilóméterekről lehetett sejteni, de még így is okozott meglepetést:
spoiler

Törpillaa 

Imádom. Nekem nagyon bejött, imádom a Marvel filmek hőseit. Vicces és szórakoztató, pörgős volt. Nagyon tetszett ez a rész is egy csomót nevettem rajta, látványos volt, egyszerűen fantasztikus. :-) Az akciójelenetek ebben is tetszettek. :D Jók voltak a szereplők. Paul Rudd-t nagyon bírtam, Michael Peña-t, is megkedveltem vicces figurák voltak. Evangeline Lilly ebben a filmben belevaló csajszi volt, végre ő is megmutatta mit tud igazán. Ez az új szereplő szellem csaj csak dobott rajta„ és a kislány még mindig nagyon cuki. :-)

Shad 

Az előző SOKK után elvégezte a feladatát :) kicsit feloldotta a fél univerzum elvesztését, könnyed vígjátékkal. Sztori zéró, valóban klisék halmaza, sok poén lelőve az előzetesekben, ettől függetlenül én végig jól szórakoztam és abszolút kikapcsolta az agyam:) Nem a legkiemelkedőbb Marvel darab, de egy Hangya filmtől ilyet sose várjunk:) BTW első előzetest mindenképp megéri megvárni a végén, az utolsót (legeslegvégsőt) időkidobás (már szerintem:P)

moonchristal 

Nekem őszintén jobban tetszett, mint az első rész, nagyon szerettem a humorát, a képi világát, a történetet. Szórakoztató volt, kikapcsolt, megnevettetett, biztos, hogy újranézős. spoiler

Mrs_Stark

Attól függetlenül, hogy a Végjáték előtt elspoilereztem magamnak a cselekményt, még egész élvezhető volt. Sokszor felnevettem rajta, sőt, már egész máshogy tekintek Scott-ra. Eddig nem szerettem a karaktert, sőt, még a Végjátékban sem lopta be magát a szívembe, most viszont megszerettem. (azt hiszem ideje lesz újranézni a Hangyát)
Hope karakterét imádom, Evangeline Lilly hozta a formáját. A szellemcsaj is szimpatikus volt, annak ellenére, hogy a gyilkosságtól sem riadt volna vissza.
A film fénypontja számomra Laurence Fishburne volt. Mikor először megpillantottuk hátulról, rögtön beugrott ki Ő, „Ott van Crawford ügynök!” reagáltam le rögtön, majd igazam is lett. ^^ (számomra Fishburne mindig is Crawford ügynök marad a Hannibal-ból, viszont jó volt látni más szerepben is, még ha ez nem is illett rá teljesen :'D )
Jól indult a film és jól is zárult le. Egy percre sem unatkoztam, nem is értem, hogy miért nem néztem meg a moziban. :'D

bkata12 

Nagyon jó folytatás lett szerintem az első részhez, ez is hasonlóan viccesre sikeredett, és Paul Rudd még mindig fantasztikus. Annyira örültem, hogy a Bosszúállók – Végtelen háború (2018) után egy ilyen könnyed, vidám és vicces film jött. spoiler

3 hozzászólás
Kemiviki 

Hmm, nem lenne hátrányos végre bepótolnom Amerika kapitány filmjeit. *sóhaj* Meg mondjuk az sem lenne hátrány, ha végre szépen sorban nézném meg őket. Na mindegy, majd következőre.
Nem lett annyira jó szintem mint a első rész, de a poénokban nem volt hiány most sem :D Tetszett, hogy most nem a világot akarták megmenteni. Nekem a „főgonoszunk” is szimpatikus lett, kíváncsi vagyok vissza e tér a későbbiekben.
A megmentős szál viszont logikátlanságokkal teli, valahogy ezt azért jobban átkellet volna gondolni, vagy jobban megmagyarázni, addig míg el nem hiszem, hogy valami úton módon ez „lehetséges”.
Ui: A stáblista utáni jelenettel kapcsolatban, onnan hogy a fenébe tudott visszajönni?

Oroa 

hát vicces meg minden de nem lesz a kedvenc marvel filmem. :)

Luna

Lehet velem van a baj, de úgy vagyok ezzel, hogyha egy film szórakoztat, és tudok rajta jókat nevetni, akkor nem rossz film. És ez van A Hangya és a Darázzsal is. Szórakoztató volt, és kellőképpen frissítő a Végtelen Háború után – egyészen a kisfilmig -. Egy olyan film volt, ahol végre, legalább is számomra végre, szerethetőek voltak a karakterek. Az összes. A „főellenség is”. Ez egy olyan film volt, ahol nincs nagy boss, akit el kell gyepálni, hanem valami olyasmi, ahol az elvek, célok – valahol a múlt – üttközése miatt sodródtak össze a szereplőink, és nagyon tetszett, hogy sokkal inkább az egyénni motivációk miatt álltak szemben egymással, nem pedig azért, mert van egy nagyon-nagyon gonosz és sötét főellenség, akit le kell gyakni.
A „negatív” szereplők is éppen olyan viccesek és kedvelhetőek voltak, mint a főhőseink. Különösen az volt szívmelengető és szuper, amikor Scott és a lánya szerepelt. Örülök, hogy mostanra már a gyerekkarakterek is önmagukhoz hűek és badassak, mint a Farkasban is.
Egyszóval, szerethető és vicces film, na! :D

brena

Tetszett, vagány volt. Imádtam ezt a zsugoritsuk le/növesszük meg cuccot :)))
Sürgősen pótolnom kell a hiányosságom(1. Rész megnézése)…


Népszerű idézetek

Sunshine 

Scott: Mondja, maguknál a kvantum valamiféle töltelékszó?

I_luv_Krisztián 

Hank Pym: Kérsz dobozos üdítőt és gumicukrot?
Scott: Tényleg tud adni?

Sunshine 

– Minek a rövidítése az FBI? Fontoskodó Buzgómócsingok Irodája?

Kicsicsillag95 

Scott: – Ez a legjobb ajándék amit kaptam tőled. Megható, hogy szerinted én vagyok a világ legjobb nagyija.
Cassie: – Nem volt más csak ilyen.
Scott: – Úgy kötnék neked egy pulcsit.

Kicsicsillag95 

Hope: – Oh te jó ég, nem semmisítetted meg.
Hank: – Mi?
Scott: – Az volt élete fő műve Hank, nem tehetem tönkre. Lezsugorítottam aztán elpostáztam Luis-nak.
Hank: – Szóval feladtad a ruhámat a postán?
Scott: – Hé, tökre megbízhatóan szállítanak. Ma már küldemény azonosítót is adnak mint a UPS.

BlackWidow

Scott: Mondja maguknál a kvantum aféle töltelékszó?

Sunshine 

Scott Lang: Hold on, you gave her wings?
Dr. Hank Pym: And Blasters.
Scott Lang: So I take it you didn't have that tech available for me?
Dr. Hank Pym: No, I did.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján