Szellemirtók (Szellemirtók 1.) (1984) 298

Ghostbusters
105' · amerikai · akció, sci-fi, kaland, vígjáték, fantasy 12

1 díj · 5 jelölés

Dr. Venkmant (Bill Murray), Dr. Stantzot (Dan Aykroyd) és Dr. Spenglert (Harold Ramis), a mániákus parapszichológusokat kirúgják az egytemről, ahol eddig tanítottak és kutatásaikat végezték. Megélhetésük és Manhattan érdekében szellemirtó irodát nyitnak. Az első komoly megbízásuk nem is várat… [tovább]

angol

Képek 17

Szereposztás

Bill MurrayDr. Peter Venkman
Dan AykroydDr. Raymond Stantz
Harold RamisDr. Egon Spengler
Sigourney WeaverDana Barrett
Rick MoranisLouis Tully
Annie PottsJanine Melnitz
Ernie HudsonWinston Zeddmore
William AthertonWalter Peck
Larry KingLarry King
David MarguliesLenny polgármester

További szereplők

Kedvencelte 53

Várólistára tette 91


Kiemelt értékelések

Nyx

Körülbelül egy hete láttam először a Szellemirtókat, de már most visszanézve nem értem, miért gondolkoztam a csillagozáson. Ha ez nem tízcsillagos film, akkor mi az?

Az értékelés már más tészta. Rengeteget agyaltam, hogy oldhatnám meg ezt anélkül, hogy egy mániákus nyálgépnek tűnnék, jópárszor elkezdtem leírni a gondolataimat, de végül mindig kiléptem, mondván, majd gondolkozok rajta. Ez annyira elcséptelt, de teljesen igaz… nem találok szavakat, amik leírnák ezt az érzést. Teljesen szerelmes vagyok ebbe a filmbe, bármilyen hülyén is hangzik. Bevallom, azóta már kétszer újranéztem (és még jó sokszor újra is fogom). Nem mindennap találkozok ilyen filmélménnyel.

Órákig tudnám magasztalni, de inkább befejezem itt.

1 hozzászólás
Kemiviki 

A zene az első ami eszembe jut róla az az ütős zene!
A film maga is ütős, és bármikor megtudom nézni. Nagyon szeretem:) Szórakoztató, humoros és jópofa történet:) Örök klasszikus!

Popovicsp87 

Klasszikus, vagy sem, én ezt a filmet nem szeretem. Rengeteg benne a jó ötlet, de a szereplők annyira idegesítettek, hogy megöltek minden jelenetet.
Egyedül Dana és Winstont kedveltem, de ők nagyon keveset szerepeltek. A többiek, (Bill Murray-jel az élen) annyira ellenszenvesek voltak, hogy örültem, amikor nem láttam őket.
Az effektek jók, bár rosszul öregedtek. spoiler
A zenéje kiváló, a történet elmegy, bár sok benne a lyuk.

LoneWolf 

Sigourney Weaver, Dank Aykroyd, Bill Murray és a 80-as évek egyik legjobban sikerült fantasy vígjátéka. Szerintem nem is kell erről többet mondani, de sajnos már ebből is készült reboot, szóval az ektoplazma óvjon mindnyájunkat!

VMalfoy 

Sokáig húztam a film megnézését, de most hogy végre rászántam magam, azt kell mondjam, hogy kár lett volna kihagyni. Rendkívül szórakoztatónak találtam egész végig és nem csak a szellemek ’80-as évekbeli megvalósítása miatt, hanem mert a film tényleg vicces volt. A karakterek emberiek és a kitartásuk csodálatra méltó.

carragher 

Zene nagyon ütős. Ha meghallom a rádióban máris a filmnek a képei jutnak eszembe. Azok az ocsmány szellemek. Közben hatalmas poénok. Igazi klasszikus de már nem üt annyira mint régen.

Negative_Singularity

Mit szépítsem, nekem ez mindidáig kimaradt… az egyik nap adták a tv-ben, akkor lemaradtam az első 20 percről, de szerencsére ma is adásban volt, így pótoltam az elejét.
És, hát… nem voltam elragadtatva, és egyáltalán nem a látvány miatt, ami igazából nem volt olyan rossz, egy vígjáték simán elbírja az ilyet. A történet volt nekem lapos, pedig az ötlet nem volt rossz, de valahogy… nem hozott olyan nagy bummot.
Gondolom más lenne a véleményem, ha gyerekként látom. De a zene az jó volt, a mai napig mindig van valaki, aki beteszi egy bulin xD

Kitticica

A mese nekem sem maradt ki az életemből és nagyon szerettem, így biztos voltam benne, hogy a film is tetszeni fog. Imádni valóak a színészek és humor is akadt bőven. Talán lehetett volna egy picit ijesztőbb is, de gondolom elsősorban a vígjátékon volt a hangsúly és a szellemek kifigurázása. Remek nosztalgia volt, és persze a zenéjét mindig szívesen meghallgatom.

Hippoforaccus 

A történet hagy egy kis kívánnivalót maga után, de a látvány ( ami ahhoz képest, hogy mikori, teljesen rendben van), és a szereplők pótolják ezt a hiányt.
Főleg Murray-t tudom kiemelni a szereplők közül. Zseniális, ahogy ezt a közönyös, okoskodó karaktert hozza.

Marcsi0603 

Régebben nagyon szerettem, mai szemmel viszont már nagyon gagyi. Mondjuk a poénok még mindig ütősek, szeretem a szereplőket, főleg Egont. Bill Murray mindig is idegesített, de Sigourney Weaver jól játszik itt is. A zene külön szót érdemel, ugyanis imádom, de a film maga inkább csak egy olyan közepes sztori. A rajzfilmsorozatban sokkal jobb részek is vannak, ha választani lehet, akkor azt nézem inkább.


Népszerű idézetek

Pandalin 

Peter: Nem a barátnőm! Azért érdeklődök iránta, mert az ügyfelünk, és mert a paplan fölött alszik. Jó 10 centivel a paplan fölött.

barbikaunatkozik 

Dr. Ray Stantz: Ön a Gozer-i Gozer? Jó estét! New York állam és New York város hatóságaitól kapott különleges felhatalmazás birtokában megparancsolom, hogy hagyjon fel minden természetfeletti tevékenységgel, és térjen vissza eredeti lakhelyére vagy egy párhuzamos dimenzióba.

Pandalin 

Egon: Szeretnék mintát venni az agyából.
Louis: Állok elébe.

Sunshine 

Abban hiszek, amiben akarja. Csak fizessenek meg érte.

Nyx

Dr. Peter Venkman: We came, we saw, we kicked its ass!

Nyx

Janine Melnitz: Oh, that's very fascinating to me. I read a lot myself. Some people think I'm too intellectual but I think it's a fabulous way to spend your spare time. I also play raquetball. Do you have any hobbies?
Dr. Egon Spengler: I collect spores, molds, and fungus.

Nyx

Dr. Ray Stantz: Listen… do you smell something?


Folytatása

Összehasonlítás

Szellemirtók


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján