Szellemirtók (Szellemirtók 1.) (1984) 356

Ghostbusters
105' · amerikai · akció, sci-fi, kaland, vígjáték, fantasy 12

1 díj · 5 jelölés

Dr. Venkmant (Bill Murray), Dr. Stantzot (Dan Aykroyd) és Dr. Spenglert (Harold Ramis), a mániákus parapszichológusokat kirúgják az egytemről, ahol eddig tanítottak és kutatásaikat végezték. Megélhetésük és Manhattan érdekében szellemirtó irodát nyitnak. Az első komoly megbízásuk nem is várat… [tovább]

angol

Képek 19

Szereposztás

Bill MurrayDr. Peter Venkman
Dan AykroydDr. Raymond Stantz
Harold RamisDr. Egon Spengler
Sigourney WeaverDana Barrett
Rick MoranisLouis Tully
Annie PottsJanine Melnitz
Ernie HudsonWinston Zeddemore
William AthertonWalter Peck
Larry KingLarry King
David MarguliesLenny polgármester

További szereplők

Kedvencelte 61

Várólistára tette 98


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Anno láttam már párszor a tévében is, nem egy rossz film, vannak benne vicces részek, bár nem túl sok. A szereplők is eléggé jók voltak, szórakoztatóak is, de a film mégsem lett a kedvencem, a zenék viszont tetszettek nekem. spoiler

Szeszj 

Szégyenszemre még csak most látom először, persze rengeteg részletet láttam belőle, a történet is ismerem de valahogy eddig nem volt szerencsém a filmhez, pedig fenomenális film, mind a történet, a szereplők, a humora, egyszerűen nagyon jól van összerakva.
A zenéje még mindig első osztályú. https://www.youtube.com/watch…
A szereplők pedig kiemelkedők voltak, Bill Murray volt a kedvencem de a többiek is nagyon jók voltak.
Biztos vagyok benne hogy máskor is megnézem mert nagyon tetszett, sajnálom hogy eddig kimaradt de örülök hogy most megnéztem. :D
https://i.pinimg.com/originals/bd/00/bf/bd00bfaa7b7a540…
https://i.gifer.com/1dtE.mp4

Nyx

Körülbelül egy hete láttam először a Szellemirtókat, de már most visszanézve nem értem, miért gondolkoztam a csillagozáson. Ha ez nem tízcsillagos film, akkor mi az?

Az értékelés már más tészta. Rengeteget agyaltam, hogy oldhatnám meg ezt anélkül, hogy egy mániákus nyálgépnek tűnnék, jópárszor elkezdtem leírni a gondolataimat, de végül mindig kiléptem, mondván, majd gondolkozok rajta. Ez annyira elcséptelt, de teljesen igaz… nem találok szavakat, amik leírnák ezt az érzést. Teljesen szerelmes vagyok ebbe a filmbe, bármilyen hülyén is hangzik. Bevallom, azóta már kétszer újranéztem (és még jó sokszor újra is fogom). Nem mindennap találkozok ilyen filmélménnyel.

Órákig tudnám magasztalni, de inkább befejezem itt.

1 hozzászólás
Kemiviki 

A zene az első ami eszembe jut róla az az ütős zene!
A film maga is ütős, és bármikor megtudom nézni. Nagyon szeretem:) Szórakoztató, humoros és jópofa történet:) Örök klasszikus!

LoneWolf 

Sigourney Weaver, Dank Aykroyd, Bill Murray és a 80-as évek egyik legjobban sikerült fantasy vígjátéka. Szerintem nem is kell erről többet mondani, de sajnos már ebből is készült reboot, szóval az ektoplazma óvjon mindnyájunkat!

Popovicsp87 

Klasszikus, vagy sem, én ezt a filmet nem szeretem. Rengeteg benne a jó ötlet, de a szereplők annyira idegesítettek, hogy megöltek minden jelenetet.
Egyedül Dana és Winstont kedveltem, de ők nagyon keveset szerepeltek. A többiek, (Bill Murray-jel az élen) annyira ellenszenvesek voltak, hogy örültem, amikor nem láttam őket.
Az effektek jók, bár rosszul öregedtek. spoiler
A zenéje kiváló, a történet elmegy, bár sok benne a lyuk.

Pandalány

Annyira abszurd és annyira ’80-as évek! :D De közben meg vicces, szórakoztató és irtó retró az egész filmnek a hangulata. Megmosolyogtam a közismert zenéjét, meg Bill Murray szövegét, de mindegyik főszereplő remek.
A CGI „fantasztikus”, tudom nagyon kezdetleges az egész látványvilág, de pont ettől autentikus az egész film. A végén az a nagy robbanás és a lehulló fehér „cukorkrém” fenomenális.

Victorious 

Nem feltétlenül leszek népszerű, de nekem valamennyire csalódás volt. Lehet a maga idejében nagyobbat ütött és a „nosztalgiaszemüveg” is megszépíti a dolgokat, de sajnos én egyszer sem láttam korábban, így nem volt ez meg nekem.
Nem mondom, hogy rossz lenne a story, de nem nyújtott nagyon semmi kiemelkedőt sem. Humora is „okés” volt. Főkarakterei a maguk módján kedvelhetőek, bár sajnos Sigourney Weaver Danája elég semmilyen karakter volt, de a vele kapcsolatos szerelmi szál sem fog a legkidolgozottabbak közé tartozni.
A korát tekintve az effektek minőségét nem rovom fel neki :D
A zenéje persze nem véletlenül ikonikus.

VMalfoy 

Sokáig húztam a film megnézését, de most hogy végre rászántam magam, azt kell mondjam, hogy kár lett volna kihagyni. Rendkívül szórakoztatónak találtam egész végig és nem csak a szellemek ’80-as évekbeli megvalósítása miatt, hanem mert a film tényleg vicces volt. A karakterek emberiek és a kitartásuk csodálatra méltó.

carragher 

Zene nagyon ütős. Ha meghallom a rádióban máris a filmnek a képei jutnak eszembe. Azok az ocsmány szellemek. Közben hatalmas poénok. Igazi klasszikus de már nem üt annyira mint régen.


Népszerű idézetek

Pandalin

Peter: Nem a barátnőm! Azért érdeklődök iránta, mert az ügyfelünk, és mert a paplan fölött alszik. Jó 10 centivel a paplan fölött.

barbikaunatkozik 

Dr. Ray Stantz: Ön a Gozer-i Gozer? Jó estét! New York állam és New York város hatóságaitól kapott különleges felhatalmazás birtokában megparancsolom, hogy hagyjon fel minden természetfeletti tevékenységgel, és térjen vissza eredeti lakhelyére vagy egy párhuzamos dimenzióba.

Pandalin

Egon: Szeretnék mintát venni az agyából.
Louis: Állok elébe.

Sunshine 

Abban hiszek, amiben akarja. Csak fizessenek meg érte.

Nyx

Dr. Peter Venkman: We came, we saw, we kicked its ass!

Nyx

Janine Melnitz: Oh, that's very fascinating to me. I read a lot myself. Some people think I'm too intellectual but I think it's a fabulous way to spend your spare time. I also play raquetball. Do you have any hobbies?
Dr. Egon Spengler: I collect spores, molds, and fungus.

Nyx

Dr. Ray Stantz: Listen… do you smell something?

muznik 

Dr. Stantz: Jobb ha különválunk.
Dr. Spengler: Jó ötlet.
Dr. Venkman: Úgy több kárt tudunk okozni.


Folytatása

Összehasonlítás

Szellemirtók


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján