Szellemirtók (Szellemirtók 1.) (1984) 210

Ghostbusters
105' · amerikai · akció, sci-fi, kaland, vígjáték, fantasy 12

0 díj · 5 jelölés

Dr. Venkmant (Bill Murray), Dr. Stantzot (Dan Aykroyd) és Dr. Spenglert (Harold Ramis), a mániákus parapszichológusokat kirúgják az egytemről, ahol eddig tanítottak és kutatásaikat végezték. Megélhetésük és Manhattan érdekében szellemirtó irodát nyitnak. Az első komoly megbízásuk nem is várat… [tovább]

angol

Képek 15

Szereposztás

Bill MurrayDr. Peter Venkman
Dan AykroydDr. Raymond Stantz
Harold RamisDr. Egon Spengler
Sigourney WeaverDana Barrett
Rick MoranisLouis Tully
Annie PottsJanine Melnitz
Ernie HudsonWinston Zeddmore
William AthertonWalter Peck
Larry KingLarry King
David MarguliesLenny polgármester

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 36

Várólistára tette 51


Kiemelt értékelések

Nyx

Körülbelül egy hete láttam először a Szellemirtókat, de már most visszanézve nem értem, miért gondolkoztam a csillagozáson. Ha ez nem tízcsillagos film, akkor mi az?

Az értékelés már más tészta. Rengeteget agyaltam, hogy oldhatnám meg ezt anélkül, hogy egy mániákus nyálgépnek tűnnék, jópárszor elkezdtem leírni a gondolataimat, de végül mindig kiléptem, mondván, majd gondolkozok rajta. Ez annyira elcséptelt, de teljesen igaz… nem találok szavakat, amik leírnák ezt az érzést. Teljesen szerelmes vagyok ebbe a filmbe, bármilyen hülyén is hangzik. Bevallom, azóta már kétszer újranéztem (és még jó sokszor újra is fogom). Nem mindennap találkozok ilyen filmélménnyel.

Órákig tudnám magasztalni, de inkább befejezem itt.

1 hozzászólás
Kemiviki 

A zene az első ami eszembe jut róla az az ütős zene!
A film maga is ütős, és bármikor megtudom nézni. Nagyon szeretem:) Szórakoztató, humoros és jópofa történet:) Örök klasszikus!

carragher 

Zene nagyon ütős. Ha meghallom a rádióban máris a filmnek a képei jutnak eszembe. Azok az ocsmány szellemek. Közben hatalmas poénok. Igazi klasszikus de már nem üt annyira mint régen.

Kitticica

A mese nekem sem maradt ki az életemből és nagyon szerettem, így biztos voltam benne, hogy a film is tetszeni fog. Imádni valóak a színészek és humor is akadt bőven. Talán lehetett volna egy picit ijesztőbb is, de gondolom elsősorban a vígjátékon volt a hangsúly és a szellemek kifigurázása. Remek nosztalgia volt, és persze a zenéjét mindig szívesen meghallgatom.

Zajec_Sternenkind 

Mit szépítsem, nekem ez mindidáig kimaradt… az egyik nap adták a tv-ben, akkor lemaradtam az első 20 percről, de szerencsére ma is adásban volt, így pótoltam az elejét.
És, hát… nem voltam elragadtatva, és egyáltalán nem a látvány miatt, ami igazából nem volt olyan rossz, egy vígjáték simán elbírja az ilyet. A történet volt nekem lapos, pedig az ötlet nem volt rossz, de valahogy… nem hozott olyan nagy bummot.
Gondolom más lenne a véleményem, ha gyerekként látom. De a zene az jó volt, a mai napig mindig van valaki, aki beteszi egy bulin xD

LoneWolf

Sigourney Weaver, Dank Aykroyd, Bill Murray és a 80-as évek egyik legjobban sikerült fantasy vígjátéka. Szerintem nem is kell erről többet mondani, de sajnos már ebből is készült reboot, szóval az ektoplazma óvjon mindnyájunkat!

Marcsi0603

Régebben nagyon szerettem, mai szemmel viszont már nagyon gagyi. Mondjuk a poénok még mindig ütősek, szeretem a szereplőket, főleg Egont. Bill Murray mindig is idegesített, de Sigourney Weaver jól játszik itt is. A zene külön szót érdemel, ugyanis imádom, de a film maga inkább csak egy olyan közepes sztori. A rajzfilmsorozatban sokkal jobb részek is vannak, ha választani lehet, akkor azt nézem inkább.

Pandalin

A rajzfilmet azért jobban szerettem, de ez a film is nagyon jó, egy igazi klasszikus! Egyértelműen Bill Murray a legjobb benne meg a nagy fehér (hogy is hívják?) szellem. :D
A manapság már viccesnek és gagyinak tűnő szellemek régen elég félelmetesek voltak, főleg gyerek szemmel. :)

Andro 

Megunhatatlan, örökzöld klasszikus. Még gyerekként láttam először, és már akkor imádtam. Azóta számtalanszor láttam. Lehet, hogy az effektek mai szemmel picit gagyik, de a történet, a poénok és a színészek mindent visznek.

Fummie

Túl kicsi voltam, amikor először láttam, és hetekig féltem a szellemektől. Valószínűleg most sem merném sötétben megnézni.


Népszerű idézetek

Pandalin

Peter: Nem a barátnőm! Azért érdeklődök iránta mert az ügyfelünk és mert a paplan fölött alszik. Jó 10 centivel a paplan fölött.

Pandalin

Egon: Szeretnék mintát venni az agyából.
Louis: Állok elébe.

Nyx

Dr. Peter Venkman: We came, we saw, we kicked its ass!

barbikaunatkozik 

Dr. Ray Stantz: Ön a Gozer-i Gozer? Jó estét! New York állam és New York város hatóságaitól kapott különleges felhatalmazás bírtokában megparancsolom, hogy hagyjon fel minden természetfeletti tevékenységgel és térjen vissza eredeti lakhelyére vagy egy párhuzamos dimenzióba.

Nyx

Janine Melnitz: Oh, that's very fascinating to me. I read a lot myself. Some people think I'm too intellectual but I think it's a fabulous way to spend your spare time. I also play raquetball. Do you have any hobbies?
Dr. Egon Spengler: I collect spores, molds, and fungus.

Nyx

Dr. Ray Stantz: Listen… do you smell something?


Folytatása

Összehasonlítás

Szellemirtók


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján