Szellemirtók (2016) 317

Ghostbusters
117' · amerikai, ausztrál · akció, sci-fi, vígjáték, fantasy 12

0 díj · 2 jelölés

Szellemek még mindig vannak, és szellemirtókra is szükség van. Az új szellemet Paul Feig ereszti ki a palackból, aki Melissa McCarthy-val a főszerepben az elmúlt évek legnagyobb vígjátékait hozat tető alá: Nekik köszönhetjük a Koszorúslányok-at a Női szervek-et és A kém-et is.
Az új… [tovább]

angol

Szereposztás

Melissa McCarthyAbby Yates
Kristen WiigErin Gilbert
Leslie JonesPatty Tolan
Kate McKinnonJillian Holtzmann
Chris HemsworthKevin
Ed Begley Jr.Ed Mulgrave
Sigourney WeaverRebecca Gorin
Ernie HudsonBill bácsi
Dan Aykroydtaxis
Annie Pottspultos

További szereplők

Kedvencelte 10

Várólistára tette 101


Kiemelt értékelések

lipotdorka 

Oké. Kérdés. Miért kellett ezt a filmet a földbe döngölni, MÉG MIELŐTT EGYÁLTALÁN MOZIBA KERÜLT? Őszintén. Nő főszereplők? Nem hinném, hogy ez akkora probléma. Nem az átlagos, megszokott, amerikai álomnő főszereplők? Nem hinném, hogy ez akkora probléma. „Megszégyenítése az eredetinek?” Nem hinném, hogy ez igaz. Paul Feig? Hatalmas forma.
Szóval nem igazán értem, mi a gond. Egy szórakoztató, könnyed vígjáték, amit akármikor újranéznék. Nekem tetszett. Az egyedüli amit bánok a filmmel kapcsolatban az, hogy nem a moziban tudtam megnézni.
Gyere rám internet :D

1 hozzászólás
Nihilchan 

Én kedveltem a csajokat, pont olyan lehetetlenül idióták voltak, mint amit elvártam egy ilyen filmtől. És sosem gondoltam, hogy ezt így fogom gondolni, de Chris Hemsworth nagyon élte a buta, de szép, szőke fiú szerepét. Idióta egy figura volt. Szerintem ez lehetett volna egy tök jó, agyzsibbasztó vígjáték, de valahogy a forgatókönyv vagy a rendezés csúszott el nagyon, mert inkább simán debil lett. Kár érte, mert láttam benne potenciált. De azért egyszer simán megnézhető, csak sajnos viccesnek nem vicces.

Kemiviki 

Ez egy vacak. Ennyire alpári és ennyire agyromboló filmet is régen láttam. Borzalom.
A történet egy hatalmas nulla, a karakterek többsége idegesítő és agyhalott. Talán egy kis remény Holtzmann-ban leledzett, de nagyon kevés, talán pár vonásnyi. Még Chris Hemsworth is idegesített, és atya ég hogy lehetett ilyen hülye, hogy elfogadta ezt a szerepet… Paródia az egész. És Bill Murray tette fel a pontot erre…

Újranézés: Soha de soha többet, többé nincs az a kihívás amiért újra megteszem.

viky0222 

Nálam abszolút pozitív csalódás lett belőle, de ehhez azt is érdemes tudni, hogy nem láttam az eredetit, sőt semmit nem tudok róla a zenén kívül. Nem kell óriási dologra számítani, nincs különösebben egyedi története, nekem teljesen Scooby Doo vibe-ja volt az egésznek, nem tudom miért XD viszont voltak benne jó poénok. Chris Hemsworth karakterén a fejemet fogtam, de kellett ő azért ide. És végre egyszer ez a fajta karakter férfi volt és nem nő. És persze imádom, hogy nők a főszereplők. Nem is értem, miért olyan probléma ez sokaknak. Tudom, tudom, az eredetiben férfiak vannak, de ez egy remake, és nem a régi film, úgy is kell rá tekinteni, és mindjárt élvezhető. :)

Rekaboni 

Jobb, mint amire számítottam. Teljesen jó volt egy kis nyári limonádénak, nevetni is lehet rajta. Kevin esetlen figuráját nagyon bírtam és természetesen a szellemírtókat is :D

Fummie

Kedves, Paul Feig!
Tegyél egy szivességet az emberiségnek, és ne csinálj több filmet.
Köszi!

Az a szomorú, hogy ez akár egy jó film is lehetett volna. Nem az a baj, hogy remake-elték az eredetit, nem is az, hogy nők a főszereplők, még csak az sem, hogy több ponton is tiszteleg az eredeti előtt (ezek a jelenetek egyébként egész jók lettek), sőt a zenével sem volt semmi bajom. Az a baj, hogy a forgatókönyv egy nagy rakás f*s. A karakterek elviselhetetlenek, a párbeszédek bugyuták, a poénok nem viccesek. Ez egy vígjátékban azért elég gáz. Percenként volt vagy két poénosnak szánt beszólás vagy dolog, és ebből 9, azaz kilenc volt vicces. Igen, számoltuk. Annyira utálom az alpári humort.
És most megfogadom, hogy nem ülök be minden hülyeségre csak azért, mert Night azt mondja, üljünk már be rá, legalább poén lesz. Nem volt az.

Valentine_Wiggin 

Úgy ültem be erre a filmre, hogy ismertem az eredetit, tudtam, hogy más lesz, és erre is számítottam.
Nekem túlszárnyalta az eredetit. Míg ott Bill Murray karaktere abszolút főszereplő volt, és igazából a többiek háttérbe szorultak, itt a karakterek sokkal kidolgozottabbak voltak. Színtisztán szórakoztató film? Egyértelműen. Nincs mély értelme? Nincs bizony. Beolvas a politikusoknak? Beolvas. Kicsit túlságosan is beolvas a férfiaknak? Igen. És emellett könnyezve röhögtem rajta? Igen, mert erre számítottam. Ezzel a háttérrel, ezzel a szereplőgárdával ez egy teljesen korrekt film, ami pontosan annyit teljesített, amennyit vártam tőle, hogy elengedjem magam, és nevessek. Aki ezt keresi, az nagyon fogja élvezni.
(És jó kérdés, hogy folytatásról, vagy remake-ről van szó. A trailer folytatásnak mutatta, ám a film inkább remake hangulatot kelt.)

Törpillaa 

Ezt annyira imádtam. Végig röhögtem az egészet szórakoztató és vicces volt. Annyira tetszett és nem csak Chris Hemsworth miatt. De őt is nagyon bírtam, hogy ennyire butácska szerepet kapott a filmben és a végén a tánca annyit röhögtem rajta. :D Tetszett, hogy ennyire modern lett a film története és nőt vannak főszerepben. Annyira bírtam őket főleg Melissa McCarthy-t nagyon bírom a nőt. Vannak vicces poénjai. Nekem tetszett az egész és a jelenetek is.

dulkap 

Abszolút kellemes meglepetés a film. Az előzetesek és a szereposztás miatt nem vártam tőle túl sokat. Azonban, ha megvan a képesség az emberben, hogy független filmként tekintsen rá, akkor egész jól lehet szórakozni rajta. Nagyon látványos (jó ötlet az optikai tuning), a humor faktor is rendben van és a szereplőktől se nyílik ki a bicska az ember zsebében. Mondjuk kicsit érdekesen jön ki, hogy egy csapat nőre koncentráló vígjátékban egy férfi karakter a legviccesebb. Süt Hemsworth játékából, hogy nagyon élvezte az egészet.
Látva a filmet és objektíven nézve, ha már mindenképpen fel akarták támasztani a sorozatot, az egyetlen jó megoldás az volt, hogy egy női csapattal leheljenek bele új életet. Sajnos Harold Ramis halála miatt nem lehetett az eredeti stábbal már megcsinálni, más férfiakkal meg szerintem nem sikerült volna jól. Ez sem hibátlan, kicsit hosszú és azért nem állítom, hogy tökéletes volt a casting, de hiába voltak fenntartásaim, abszolút szórakoztatóra sikeredett.

Ditta 

Imádom az eredeti Szellemirtókat, tényleg nagy rajongójuk vagyok, de ezt a filmet nem lehet egy napon sem említeni velük. Nem azzal van a problémám, hogy most nők a szellemirtók. Miért ne? Eltelt 30 év (ezt azért rossz leírni), de hogy tehetünk úgy, mintha az a 2 film nem is lett volna? Végig azt éreztem, hogy „de hát ez már megtörtént, még ha nem is pontosan így? Most mi vaaan?”
Az viszont tetszett, még ha csak egy-egy kis jelenet erejéig is, hogy felbukkantak az eredeti színészek is a filmben, bár nagyon furcsa volt szkeptikusként látni Bill Murrayt…

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Valentine_Wiggin 

Abby: Az a könyv a mi gyerekünk. És te magára hagytad a gyerekünket, mielőtt megtanult volna repülni.
Erin: Abby, a könyvek nem tudnak repülni. És a gyerekek sem, szóval…

2 hozzászólás
pizza42 

Erin: Hány évesek vagyunk?
Holtzmann: 2040 van.
Erin: Mi??
Holtzmann: Az elnökünk egy növény.

Valentine_Wiggin 

Erin: Te hogy tudsz ilyenkor enni?
Holtzmann: Parazaba.

Valentine_Wiggin 

Abby (Holtzmann-ről): Majdnem felvették a CERN-be.
Erin: Miért csak majdnem?
Holtzmann: Hát, volt egy kis pitty-putty…

Valentine_Wiggin 

Abby (Erinnek): Ne felejtsd el, hogy láttunk egy igazi szellemet! És gyönyörű volt!
Holtzmann: Mármint, míg ki nem akadt az állkapcsa, és ki nem dobta rád az ektoplazmát…

Nocharity 

Ed Mulgrave: Fent van az Amazonon, keménykötésű és ekönyv.
Erin: Mi?!
Ed Mulgrave: Sőt, még hangoskönyv is van! Csakhogy én tudok olvasni.

Valentine_Wiggin 

Holtzmann: Célozz a táblára, és lesz egy picike bummocska. *robbanás* Hm, elszámoltam. Közepes bumm volt.

Valentine_Wiggin 

Erin: Szerinted is jóképű, nem?
Abby: Kevin?
Erin: Igen.
Abby: Dehogyis, agyifogyi szegény.


Hasonló filmek címkék alapján