Tintaszív (2008) 223

Inkheart
106' · amerikai, angol, német · kaland, fantasy, családi 12

Amikor Mo Folchart (Brendan Fraser) felolvas egy történetet, a szereplők életre kelnek. Egy alkalommal azonban megfordul a dolog, és váratlanul a felesége kerül át a könyv lapjaira, és a Tintaszív című könyv rabja lesz. Mo kilenc éven keresztül próbálja megtalálni a könyvet, hogy kiszabadíthassa… [tovább]

angol

Képek 9

Szereposztás

Brendan FraserMortimer Folchart
Andy SerkisKaprikornusz
Eliza BennettMeggie Folchart
Paul BettanyPorkéz
Jim BroadbentFenoglio
Rafi GavronFarid
Helen MirrenElinor Loredan
John ThomsonDarius
Lesley SharpMortola
Sienna GuilloryTeresa Folchart

További szereplők

Kedvencelte 54

Várólistára tette 93


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Idétlennek tűnik, de nagyon szerethető. Főleg a gyereklelkű felnőtteknek. Helen Mirren volt a kedvencem, eszméletlen figurát alakított, de Brendan Fraser is aranyos volt. Nekem ez totál felejthető, egyszernézős film, de jó volt a lelkemnek.

AniTiger 

Egyszerűen imádom. Ez az a film, ami elsőre rettenetesen gagyinak tűnt, aztán jobban megnézve mind inkább megtetszett a sztori. Szeretem az apukát, az elveszett anyukát, a félig kimesélt szereplőket, a kissé dinka gonoszokat, az egész történet fanyar, melankolikus humorát. Annyira imádnám, ha folytatnák… de teljesen esélytelen.

(Kedvenc: Helen Mirren és Paul Bettany *.*)

5 hozzászólás
Emerson 

Jutalomfalat gyereklelkű molyoknak.
(csak nekem tűnt fel, hogy Helen Mirren motoron ülve kiköpött Szupernagyi?)

1 hozzászólás
Theana 

A történet érdekes, a szereplők kedvelhetőek. :) Brendan remek apát játszott, szintúgy férjet. Helen Mirrer is hozta a formáját, imádtam. :D
2 dolog nem világos:
– Mikor Mo el kezdte mesélni, hogy mi történt az anyjával, az ott nem volt tiszta. A fülszövegből értettem csak meg, hogy mi történt.
– A másik az, hogy Meggie miért nem apának hívja Mo-t
De amúgy nagyon jó lett, igazi fantasy.

2 hozzászólás
UViki 

Nem volt rossz film, bár változtatnék pár dolgot rajta de szerethető volt. A szereplőket kedveltem, a látvány tetszett. Én ajánlom, esélyt érdemel.

Törpillaa 

Nem igazán fogott meg engem ez a film. A könyvet még nem olvastam, de biztos jobb lehet, mint a film.

bonnie9 

Szeretemmese, gyerekfelnőttmese, szeretemkönyvadaptáció.
Először a filmet láttam, utána olvastam, így nekem mindkettő önállóan is megállja a helyét (az eltérések, egyszerűsítések ellenére). Azt sajnálom csak, hogy a magyar kiadók nem folytatták a trilógiát, és a film is egyke maradt (ám abban a szerencsés helyzetben, hogy nincs durva függővége, csak amolyan "van benne lehetőség").
Köszönettel tartozom Cornelia Funkenak, aki a regény írásakor Brendan Frasert képzelte Mo szerepére, és köszönettel tartozom Brendannak, aki el is játszotta. Ugyan ritka példa jó magyar szinkront készítettek, de a legjobb mégis eredetiben hallgatni – Cornelia Funke igen kellemes hangú felolvasót választott. :)
Paul Bettany számomra nagy meglepetés volt az Angyalok és Démonok után, hiteles színészi játék és egy minden hibája ellenére szerethető karakter. (Az első nézés óta persze láttam Bettanyt másban is és tényleg jó színész – szerintem.)
Helen Mirren alapjáraton zseniális, Gollam pedig emberi alakban sem barátságosabb.

KillerCat

Bár másfajta filmre számítottam, de összességében nagyon szép mese volt ez! Lehetett volna látványosabb és logikusabb is az egész, de a karakterek és a történet a hátán vitte a filmet.

krlany 

Hát, nem is tudom… vannak benne logikátlanságok bőven. Viszont Helen Mirren motoron, no ez a látvány legalább megérte!:)

Negative_Singularity

Csak egyetlen gondolat, mert ha többet vések ide, akkor elkezdem kritizálni a filmet, márpedig azt most nagyon nem szeretném: a fantáziának semmi sem szabhat határt :) És milyen jó ez így.


Népszerű idézetek

Negative_Singularity

Mo: Az írott szónak nagy a hatalma; légy óvatos vele.

NaNa_88 

Én nem vágyom vissza a vacak könyvembe!

Zizifalva

Farid: Savanyú vagy, mint a kecskevizelet.


Hasonló filmek címkék alapján