Jetikölyök (2019) 165

Snitt-díj-jelölt 2020

A mese nagyszabású, 3000 mérföldes utazásra viszi közönségét Sanghaj utcáitól a lélegzetelállító havas himalájai tájakig. Amikor egy csintalan baráti társaság találkozik egy fiatal jetivel, kalandos felfedezőútra indulnak, hogy összehozzák a varázslatos teremtményt a családjával a föld… [tovább]

angol
magyar

Képek 6

Szereposztás

Albert TsaiPeng (hang)
Chloe BennetYi (hang)
Sarah PaulsonDr. Zara (hang)
Tenzing Norgay TrainorJin (hang)
Joseph IzzoEverest (hang)
Eddie IzzardBurnish (hang)
Tsai ChinNai Nai (hang)
Michelle WongYi anyja (hang)
Rich DietlFőnök (hang)
James HongJakpásztor (hang)

További szereplők

Kedvencelte 33

Várólistára tette 106


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Bűbájos mese, tele szeretettel, kedves karakterekkel, izgalommal és gyönyörű tájakkal. Az animáció nagyon tetszett, tényleg szép látványt kaptunk. A történet nem ült le, végig pörögtek az események. Az én ízlésemnek talán kicsit sok is volt a cselekmény, de közben azért karakterfejlődést is láthattunk. Everest elképesztően aranyos volt, nagyon szerettem a megmozdulásait. Nagyon kedvelhető, modern rajzfilm.

kiruu

Csodálatosan szívmelengető. Varázslatos tájak, remek kis utazás, és a végére te is hinni fogsz a jetikben. :)

MrsCumberbatch 

Nos, nem ez lesz életem meséje, de inkább jó volt mint rossz. A történet nagyon aranyos, szívbemarkoló. Árad a szeretet és a kedvesség majdnem minden masodpercéből. De azért néhol elég kis butuska volt.

Sister

Nagyon cuki, bár helyenként cseppet bugyuta mese, viszont a látványvilága mindenért kárpótol. Ezek a tájak, te jó ég! Csodás volt valamennyi! :) A zenéje is kifogástalan, és hát Everest búcsúját én is megkönnyeztem egy kicsit. Tökéletes esti program volt mára. :)

dontpanic

Animációs napokat tartok – betáraztam egy csomó, az utóbbi pár évben készült animációs filmből, és szépen lassan átrágom magam rajtuk. Csak az a baj, hogy túl erős volt a kezdés… a Medvevilág Szíciliábantól tudtam mire számítsak, a könyv ismeretében, de az igazi wow-élményt a Wolfwalkers hozta el (pedig, ismerve a készítők előző két filmjét, tudtam, hogy nagy csalódás itt sem érhet).

Az a baj, hogy a Ww. után bármi jött volna, csalódás lett volna, ezt tudtam is, de annyira fájt a művészi magasságokból lecsöppenni egy valóban gyerekeknek készült, kissé naiv és lebutított történetbe.

Ettől még ez a film nem rossz, csak ne a Wolfwalkers után nézzétek. :D Illetve gyerekközönségnek szerintem kifejezetten jó lehet, így képzelem.

Ami kissé idegesít, és ez nem a film hibája: miért, miért, miért állandóan az az alapsztori a gyerekeknek szóló filmekben, hogy az egyik szülő meghalt (jobb esetben elváltak). Értem, hogy kell egy kiindulópont, mert boldog gyerekkorból nehéz jó filmet csinálni. De miért pont ez mindig a konfliktus? Annyi minden más lehetne. Egyszer, egy felnőtt közönségnek készült sorozat kapcsán olvastam, hogy amikor a halál az egyetlen konfliktusforrás a történetben, az lusta megoldás. Annyi minden van még az életben, ami nehézséget okozhat a szereplőknek.

Nem tudom, ebbe kicsit belefáradtam, nagyon kíváncsi leszek, a többi animációs film majd hogyan dolgozik ezzel a trope-pal.

A film nekem néha túlzás és sok volt spoiler

Az animációról sokan írják, milyen szép – engem nem nyűgözött le, de ennek is köze lehet ahhoz, hogy előzőleg két, hagyományos technikával rajzolt, 2D filmet néztem, én azt a fajta animációt sokkal szebbnek látom mindig. Ami lenyűgözött: az arckifejezések! Én talán animációs filmben még sose láttam ennyire kifejező arcjátékokat.

Illetve: hát az a kisegér az utóbbi évek egyik legcukibb animációs jelensége. :) Kaphatott volna nagyobb szerepet is a filmben. :) spoiler

Összességében aranyos, de tipikusan az a film, ami viszont tényleg a fiatalabb korosztálynak készült, felnőtt fejjel már kevésbé lenyűgöző.

piciszusz 

Jajj ez nagyon cuki volt. És tényleg a család a legfontosabb!

Lilla99

Nagyon tetszett az egésznek a kivitelezése. A rajzolás már az első percekben megfogott, szerintem nagyon jól sikerült. És a karakteresek is. Humorosak voltak, jók voltak a beszólásaik, de végig volt benne tartalom, Yi-ben pedig a spoiler. Everest is hihetetlenül aranyos volt. Bár őszintén…spoiler. A végét pedig tényleg majdnem megkönnyeztem, olyan jó volt látni, ahogy spoiler.


Népszerű idézetek


Hasonló filmek címkék alapján