Megbocsátasz valaha? (2018) 69

Can You Ever Forgive Me?
107' · amerikai · dráma, vígjáték, életrajzi, krimi

0 díj · 3 jelölés

A híres életrajz írónő (és macskabarát) Lee Israel igaz története, aki a ’70-es ’80-as években olyan hírességek életéről írt, mint Katherine Hepburn, Tallulah Bankhead, Estee Lauder és az újságíró Dorothy Kilgallen. Mikor Lee írásait már nem akarják kiadni, mert nem tart lépést a változó… [tovább]

angol

Szereposztás

Melissa McCarthyLee Israel
Richard E. GrantJack Hock
Dolly WellsAnna
Ben FalconeAlan Schmidt
Christian NavarroKurt
Erik LaRay HarveySolanas ügynök

Kedvencelte 2

Várólistára tette 92


Kiemelt értékelések

Little_Monster 

Maga a történet nem is lenne nagy szám, ha nem sikerült volna ilyen remekül eltalálni a karaktert. Épp ezért én nagyon élveztem, az irodalmi és LMBT vonal pedig külön olyan rétegeket adott hozzá, ami miatt egy percig se lankadt a figyelmem. McCarthy jól játszott, remekül hozta a megkeseredett, zsémbes öreglányt, akinek ami a szívén az a száján. Lee és Jack közös jelenetei voltak a kedvencem, imádtam a barátságuk minden jelenetét, szépen bontották ki a törékeny és érző szívű főszereplőt, aki a hatalmas kőfal mögött lapul.

MrsCumberbatch 

Hát, nem egy tipikus Melissa McCarthy film (szerencsére figyelmeztetve voltam előre, bár az első pár percben azonnal lejön egyébként) , de működött. Viszont elég szomorú volt Melissát egy ilyen leharcolt öregasszonynak látni…. Szerintem Melissa 69 éves korában is fiatalabban fog kinézni mint itt és most ebben a filmben…

Őszintén megvallom, Melissát szívesebben látom vígjátékokban, egy bohókás életvidám nőt alakítva, de amit itt leművelt… Én adtam volna neki Oscart.

A történet maga nagyon érdekes. Bár az totál nem világos hogy ha Lee kb 700 levelet hamisított és adott el akkor hogy lehetett mindig leégve? Értem én, hogy voltak tartozásai és telt-múlt az idő, de kb semmit nem vásárolt… Néha meghívta egy-egy adag drága kajára a haverját de ennyi.. Minden pénzét elitta?? :/

Ez számomra eléggé nagy kérdőjel és hatalmas hiányosságnak gondolom, hogy erre azért nem tértek ki. Mert oké látszott, hogy alkohol problémája van, de közel sem tűnt annyira vészesnek, mint mondjuk Jack függőségge… Pedig ha elvonóra ítélték nem lehetett kicsi. Főleg a feljebb említett dolog miatt, hogy sose volt pénze. Miért? Mert elitta?

Egy szó mint száz. A filmnek vannak bőven hiányosságai, de Melissa alakítása páratlan volt.

Egyébként: Mi az Istent keres ezen a filmen a vígjáték címke? Volt benne egy-két poén de nem mondanám vígjátéknak…

2 hozzászólás
desertangelable 

Hálás vagyok annak, aki végre normális szerepet adott Melissa McCarthynak, még a végén lehet, hogy kimászik ebből a lúzer, idióta vígjáték skatulyából, aminek őszintén szólva nagyon örülnék.
A film nem túl nagyszabású, sokak számára talán unalmas is lesz, engem mégis lekötött. McCarthy nagyszerűen hozta a kicsit igénytelen, lecsúszott írónőt, aki annyira vágyik az elismerésre, mint amennyire kerülni szeretné az embereket. Számomra érdekes, hogy valaki értékesnek tartotta ezt a történetet annyira, hogy megfilmesítse, mégsem tűzdelte tele akkora hatásvadász jelenetekkel, mint amennyire esetleg a főszereplő szerette volna, hanem készített belőle egy olyan kis szürke, de mégis nagyszerű filmet, amilyen az írónő maga is volt.

happybeboop 

Nem mondom, hogy lelkesen fogtam neki, ugyanis azon kevesek közé tartozom, akik nem bírják elviselni Melissa McCarthy ezen stílusú karakterszerepeit. És hát most sem változott a véleményem. Lehet, ha ezt láttam volna tőle először, és nem buta vígjátékokban, ahol még taszítóbb, akkor azt mondom, hogy ez egy ügyes színészi teljesítmény. De egy tucatnyi szánalmas vígjáték után, már csak egy a sorban. Akinek a színészi képessége viszont kiemelkedő volt a filmben, az nem más Richard Grant. Ami meglepetés is volt számomra, mert előzetes kritikákban nem nagyon hallottam a nevét.
A történet nem volt túl izgalmas, igazából elég unalmas volt. Lassú történetvezetés, és kevés izgalom. A szereplőket nem tudtam megérteni, nem tudtam azonosulni velük, bár ez lehet az előzetes ellenszenvemből fakadt.

Anna93 

Kifejezetten jó volt látni ilyen szerepben Melissat.
A film nem egy „ingergazdag”, és gyors film, kifejezetten lassú, de érdekes történet volt, és jó színészekkel, nekem tetszett :D

Viszont vígjátéknak nem mondanám, vannak benne jó viccek, de inkább komoly a hangulata.


Népszerű idézetek

Nocharity 

I don't know why I told you. It's a waste of a secret.

Little_Monster 

Lee Israel: You were friends with Julia…
Jack Hock: Steinberg. She's not an agent anymore – she died.
Lee Israel: She did? So young.
Jack Hock: Or maybe she didn't die. Maybe she just moved to the suburbs – I always confuse those two. No, that's right. She got married and had twins.
Lee Israel: Better to have died.

Nocharity 

I trusted you. I don't know if you've noticed this, but I don't do that. And you have reminded me why that is.


Hasonló filmek címkék alapján