Joy (2015) 248

1 díj · 2 jelölés

Joy (Jennifer Lawrence) neve azt jelenti: öröm. És valószínűleg nem véletlenül. Különleges nő: szeszélyes, bolondos, elszánt és erős; és bármire hajlandó, hogy együtt tartsa családját, melynek tagjai legalább olyan dilisek és olyan makacsok, mint ő maga. Nincs túl sok esélye a sikerre. És ez ad… [tovább]

angol
angol
magyar

Képek 46

Szereposztás

Jennifer LawrenceJoy
Dascha PolancoJackie
Elisabeth RöhmPeggy
Madison Wolfefiatal Peggy
Isabella Crovetti-Crampfiatal Joy
Robert De NiroRudy
Bradley CooperNeil Walker
Virginia MadsenTerry
Isabella RosselliniTrudy
Édgar RamírezTony

További szereplők

Kedvencelte 29

Várólistára tette 267


Kiemelt értékelések

Theana 

Zseniális. A film főszereplő karaktere nagyon motiváló, a színészi játék is remek, mégis valamit hiányoltam, csak éppen, nem tudom mit. Egyébként fantasztikus.
Egy év és 14 nap után újranézve is azt mondom, zseniális!

Charityy 

Remek film, remek színészekkel és egyedi sztorival. Ráadásul még mondanivalója is van, ami egy hatalmas plusz pont. Hinni kell az álmainkban, küzdjünk értük és akkor sikerülni fog! Sosem szabad feladni, még akkor sem, ha épp a padlón vagyunk!

1 hozzászólás
Alexa18

Imádtam. Fantasztikus film volt és Jennifer Lawrence megint megmutatta, hogy megérdemelte azt az Oscart. :)

Zohanna

Nagyon inspiráló, hogy egy nő is kiemelkedhet a tehetségével, és kitartása nem hiábavaló. Ehhez még hozzáadódik Jennifer Lawerence csodálatos színészi képessége, és tadammm.

ziara

Én általában be szoktam tudni lőni, hogy mi az, ami tetszeni fog nekem, és mi az, ami nem. Ennél a filmnél tévedtem. Azt hittem, hogy nagyon bejön majd, de nem. Lehet, hogy nem mélyültem el annyira hozzá, hogy igazán értékelni tudjam, de nem igazán jött át.
Persze tiszteletre méltó, amit véghez vitt a csaj, de még ezt sem tudtam teljesen átérezni. Nekem nem ült ez a film, valahogy lógott a levegőben:(
A szereplők jól játszanak, de nem tudtam igazán megkedvelni őket, pedig én általában elég jól bele tudok helyezkedni egyes emberek helyzetébe, érzéseibe, de itt ez sem sikerült.

3 hozzászólás
Emilie

Nem igazán jutok Joy-jal dűlőútra. Tetszett is, meg nem is, és képtelen vagyok dönteni, hogy melyik érzelmem dominánsabb. Én úgy készültem, hogy kapok egy remek társadalomkritikát arról, hogy a felsőbb szintek csordultig férfiakkal vannak megtöltve, mintha a nőket valahogy talán félelemből kizárnák onnan. Ehelyett kaptam egy limonádét, néhány jégkockával, amik a film végére teljesen elolvadtak. A soundtrack tipikus David O. Russel (akivel a filmhez hasonlóan nem tudok dűlőre jutni), a felvételek nagyon szépek, esztétikusak, JLaw pedig uralja az egész filmet a játékával. Komolyan mondom, minden mozdulata olyan dinamikus, és süt belőle az a törtetés, ami megvan a karakterében. Szerintem nélküle a film csak egy közepes alkotás lenne. Mindegy, azért megérte megnézni. ;)

Márta_Péterffy 

Nagyon kellemes csalódás volt ez a film! Engem erősen emlékeztet a Napos oldal c. filmre, nem a témája, hanem a sírvaröhögős, ironikus hangulata. Persze amiatt is, mert ugyanaz a rendező, és három főszereplő.
David O. Russeltől ez a harmadik film, ami szörnyen tetszett!

6 hozzászólás
Törpillaa 

Imádtam. Még mindig nagyon szeretem a színésznőt és a filmjeit. Nem hittem volna, hogy ennyire tetszeni fog az éhezők viadalában alakított szerepéhez képest és kellemeset csalódtam. :) Nagyon jól össze lett rakva a film és a mondanivalója is jó volt egyszerűen fantasztikus volt látni más szerepben is. Jók voltak a színészek és a zenék is. Csodáltam Joy-t, hogy nem adta fel a kudarcai ellenére a vágyait és az álmait és küzdött értük nagyon, de nagyon tetszett. :)

Pandalány

Érdekes, jó film, ráadásul az év utolsó napján néztük, jó lezárása volt így az évnek. Érdemes volt beülni rá a moziba. a helyes mozis fiúról nem is beszélve!
A színészek remekül játszottak, jó szereposztás, jó zenék, nem egy sablonos sztori. A mondanivalója pedig az számomra ennek a filmnek, hogy mindig hinnünk kell az álmainkban és vágyainkban, nem szabad soha feladni. És milyen igaz!

Kino 

Az ember azt hinné, hogy a film arról szól milyen mocsok férfiuralom van, amiben egy nő csak akkor állhatja meg a helyét, ha törtet és nem adja fel, és akkor valóra válthatja az álmait az üzleti életben. Szerencsére Joy karaktere ebben a helyzetben lehetett volna akárki, akár férfi is, nem pont a nemén múlott a dolog. Egy egyszerű ember találmányáról szól és arról, hogy ez az egyszerű ember nem hajlandó megelégedni a kiszolgáltatott, szürke élettel. Egészen meglepő, hogy De Niro jóval többet van ebben a filmben, mint Bradley Cooper. Persze nem is baj különösebben, de ő már csak az idős papa szerepét viszi, és annyira nem is érdekes. A film sem érdekes túlzottan. A Napos Oldal sem volt túl megrázkódtató, az is hasonló könnyed drámaisággal bírt, abban mégis jó volt nézni a karakterek közti dinamikát. Itt van egy öntudatra ébredt törtető és van egy rakás érdektelen báb a háttérben. Ha kap is jelölést a film az Oscarra, díjat talán most nem kéne. Annak ellenére, hogy Jennifer Lawrence továbbra is a legnagyobb pozitívuma a műveknek amikben játszik. De az önmegvalósító háziasszony szerepe egy (a narráció miatt leginkább valami béna családi filmnek tűnő) kesernyés limonádéban szerencsére nem a pályája csúcsát jelenti. Nőjogi filmnek tehát gyenge, családi filmnek száraz és komolytalan, drámának túl sekély és könnyed, vígjátéknak pedig még karácsonyi film mértékkel sem nevezhető.


Népszerű idézetek

Theana 

fiatal Jackie: Kell egy jóképű herceg. Az mindenképp kell, egy herceg!
fiatal Joy: Nekem nem kell herceg. Ez a különleges erőm, hogy boldogulok nélküle.

duracell

Never speak, on my behalf, about my business, again!

2 hozzászólás
duracell

You know what you are? You're like a gas leak. We don't see, we don't smell you, and your silently killing us all.

Theana 

Tony: Tudom, de nem számít, ha kevés az esélye. Azt kell csinálnod, amit szeretsz.

Theana 

Mimi: Ők voltak Amerika legjobb elvált párja. Sokkal jobb barátokká váltak, mint a házasságuk alatt.

duracell

Don't ever think that the world owes you anything, because it doesn't. The world doesn't owe you a thing.

Theana 

Young Joy: When you're hiding you're safe, because people can't see you. But funny thing about hiding: you're even hidden from yourself.

duracell

Christie: Mimi said that you were the one born to help carry us on to success.
Joy: No, Christie, Mimi was wrong. The world does not give you opportunities, the world destroys the opportunities. It breaks the heart.

duracell

When you're hiding you're safe, because people can't see you. But funny thing about hiding: you're even hidden from yourself.

judybee 

Rudy: Viccelsz velem? Banántorta vagy extra rummal. Egy holdutazás vagy angyalszárnyakon.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján