Joy (2015) 231

1 díj · 2 jelölés

Joy (Jennifer Lawrence) neve azt jelenti: öröm. És valószínűleg nem véletlenül. Különleges nő: szeszélyes, bolondos, elszánt és erős; és bármire hajlandó, hogy együtt tartsa családját, melynek tagjai legalább olyan dilisek és olyan makacsok, mint ő maga. Nincs túl sok esélye a sikerre. És ez ad… [tovább]

angol
Angol
Magyar

Képek 46

Szereposztás

Jennifer LawrenceJoy
Dascha PolancoJackie
Elisabeth RöhmPeggy
Madison Wolfefiatal Peggy
Isabella Crovetti-Crampfiatal Joy
Robert De NiroRudy
Bradley CooperNeil Walker
Virginia MadsenTerry
Isabella RosselliniTrudy
Édgar RamírezTony

További szereplők

Kedvencelte 28

Várólistára tette 263


Kiemelt értékelések

Theana 

Zseniális. A film főszereplő karaktere nagyon motiváló, a színészi játék is remek, mégis valamit hiányoltam, csak éppen, nem tudom mit. Egyébként fantasztikus.
Egy év és 14 nap után újranézve is azt mondom, zseniális!

Charityy 

Remek film, remek színészekkel és egyedi sztorival. Ráadásul még mondanivalója is van, ami egy hatalmas plusz pont. Hinni kell az álmainkban, küzdjünk értük és akkor sikerülni fog! Sosem szabad feladni, még akkor sem, ha épp a padlón vagyunk!

1 hozzászólás
Alexa18

Imádtam. Fantasztikus film volt és Jennifer Lawrence megint megmutatta, hogy megérdemelte azt az Oscart. :)

Zohanna

Nagyon inspiráló, hogy egy nő is kiemelkedhet a tehetségével, és kitartása nem hiábavaló. Ehhez még hozzáadódik Jennifer Lawerence csodálatos színészi képessége, és tadammm.

ziara 

Én általában be szoktam tudni lőni, hogy mi az, ami tetszeni fog nekem, és mi az, ami nem. Ennél a filmnél tévedtem. Azt hittem, hogy nagyon bejön majd, de nem. Lehet, hogy nem mélyültem el annyira hozzá, hogy igazán értékelni tudjam, de nem igazán jött át.
Persze tiszteletre méltó, amit véghez vitt a csaj, de még ezt sem tudtam teljesen átérezni. Nekem nem ült ez a film, valahogy lógott a levegőben:(
A szereplők jól játszanak, de nem tudtam igazán megkedvelni őket, pedig én általában elég jól bele tudok helyezkedni egyes emberek helyzetébe, érzéseibe, de itt ez sem sikerült.

3 hozzászólás
Márta_Péterffy 

Nagyon kellemes csalódás volt ez a film! Engem erősen emlékeztet a Napos oldal c. filmre, nem a témája, hanem a sírvaröhögős, ironikus hangulata. Persze amiatt is, mert ugyanaz a rendező, és három főszereplő.
David O. Russeltől ez a harmadik film, ami szörnyen tetszett!

6 hozzászólás
Emilie

Nem igazán jutok Joy-jal dűlőútra. Tetszett is, meg nem is, és képtelen vagyok dönteni, hogy melyik érzelmem dominánsabb. Én úgy készültem, hogy kapok egy remek társadalomkritikát arról, hogy a felsőbb szintek csordultig férfiakkal vannak megtöltve, mintha a nőket valahogy talán félelemből kizárnák onnan. Ehelyett kaptam egy limonádét, néhány jégkockával, amik a film végére teljesen elolvadtak. A soundtrack tipikus David O. Russel (akivel a filmhez hasonlóan nem tudok dűlőre jutni), a felvételek nagyon szépek, esztétikusak, JLaw pedig uralja az egész filmet a játékával. Komolyan mondom, minden mozdulata olyan dinamikus, és süt belőle az a törtetés, ami megvan a karakterében. Szerintem nélküle a film csak egy közepes alkotás lenne. Mindegy, azért megérte megnézni. ;)

Törpillaa 

Imádtam. Még mindig nagyon szeretem a színésznőt és a filmjeit. Nem hittem volna, hogy ennyire tetszeni fog az éhezők viadalában alakított szerepéhez képest és kellemeset csalódtam. :) Nagyon jól össze lett rakva a film és a mondanivalója is jó volt egyszerűen fantasztikus volt látni más szerepben is. Jók voltak a színészek és a zenék is. Csodáltam Joy-t, hogy nem adta fel a kudarcai ellenére a vágyait és az álmait és küzdött értük nagyon, de nagyon tetszett. :)

Pandalány

Érdekes, jó film, ráadásul az év utolsó napján néztük, jó lezárása volt így az évnek. Érdemes volt beülni rá a moziba. a helyes mozis fiúról nem is beszélve!
A színészek remekül játszottak, jó szereposztás, jó zenék, nem egy sablonos sztori. A mondanivalója pedig az számomra ennek a filmnek, hogy mindig hinnünk kell az álmainkban és vágyainkban, nem szabad soha feladni. És milyen igaz!

sziromkiállítás

Különleges téma, érdekes feldolgozásban.

Nagyon szerettem a díszletet, az öltözékeket, a felfordulást és persze Joy-t. Jennifer Lawrence remekül alakította Joy karakterét, még ha nem is tudom, hogy Joy Mangano milyen is igazából. Érződött, hogy szívét-lelkét a szerepbe tette, és így csodálatos eredménye lett ennek. A cselekmény is egyszerű volt, de mégis a végére valami naggyá nőtte ki magát. Különösen tetszett Bradley Cooper apró, de annál fontosabb szerepe. Öhm, igen, még mindig jóképű…

Tegnap még csak 9 csillagot adtam a filmnek, de visszagonolva, azt hiszem megér az tízet is és egyik legkedvesebb filmemmé is avatom.


Népszerű idézetek

Theana 

fiatal Jackie: Kell egy jóképű herceg. Az mindenképp kell, egy herceg!
fiatal Joy: Nekem nem kell herceg. Ez a különleges erőm, hogy boldogulok nélküle.

duracell

Never speak, on my behalf, about my business, again!

2 hozzászólás
Theana 

Mimi: Ők voltak Amerika legjobb elvált párja. Sokkal jobb barátokká váltak, mint a házasságuk alatt.

Theana 

Tony: Tudom, de nem számít, ha kevés az esélye. Azt kell csinálnod, amit szeretsz.

duracell

You know what you are? You're like a gas leak. We don't see, we don't smell you, and your silently killing us all.

Theana 

Young Joy: When you're hiding you're safe, because people can't see you. But funny thing about hiding: you're even hidden from yourself.

duracell

When you're hiding you're safe, because people can't see you. But funny thing about hiding: you're even hidden from yourself.

duracell

Don't ever think that the world owes you anything, because it doesn't. The world doesn't owe you a thing.

duracell

Christie: Mimi said that you were the one born to help carry us on to success.
Joy: No, Christie, Mimi was wrong. The world does not give you opportunities, the world destroys the opportunities. It breaks the heart.


Hasonló filmek címkék alapján