Joy (2015) 204

1 díj · 2 jelölés

Joy (Jennifer Lawrence) neve azt jelenti: öröm. És valószínűleg nem véletlenül. Különleges nő: szeszélyes, bolondos, elszánt és erős; és bármire hajlandó, hogy együtt tartsa családját, melynek tagjai legalább olyan dilisek és olyan makacsok, mint ő maga. Nincs túl sok esélye a sikerre. És ez ad… [tovább]

angol
Angol

Képek 46

Szereposztás

Jennifer LawrenceJoy
Dascha PolancoJackie
Elisabeth RöhmPeggy
Madison Wolfefiatal Peggy
Isabella Crovetti-Crampfiatal Joy
Robert De NiroRudy
Bradley CooperNeil Walker
Virginia MadsenTerry
Isabella RosselliniTrudy
Édgar RamírezTony

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 27

Várólistára tette 243


Kiemelt értékelések

Theana

Zseniális. A film főszereplő karaktere nagyon motiváló, a színészi játék is remek, mégis valamit hiányoltam, csak éppen, nem tudom mit. Egyébként fantasztikus.
Egy év és 14 nap után újranézve is azt mondom, zseniális!

Charityy 

Remek film, remek színészekkel és egyedi sztorival. Ráadásul még mondanivalója is van, ami egy hatalmas plusz pont. Hinni kell az álmainkban, küzdjünk értük és akkor sikerülni fog! Sosem szabad feladni, még akkor sem, ha épp a padlón vagyunk!

1 hozzászólás
Alexa18

Imádtam. Fantasztikus film volt és Jennifer Lawrence megint megmutatta, hogy megérdemelte azt az Oscart. :)

Zohannna

Nagyon inspiráló, hogy egy nő is kiemelkedhet a tehetségével, és kitartása nem hiábavaló. Ehhez még hozzáadódik Jennifer Lawerence csodálatos színészi képessége, és tadammm.

Márta_Péterffy 

Nagyon kellemes csalódás volt ez a film! Engem erősen emlékeztet a Napos oldal c. filmre, nem a témája, hanem a sírvaröhögős, ironikus hangulata. Persze amiatt is, mert ugyanaz a rendező, és három főszereplő.
David O. Russeltől ez a harmadik film, ami szörnyen tetszett!

6 hozzászólás
LukeSkywalker 

A Joy egy alulértékelt film.
Az a baj, hogy David O. Russell-től és Jennifer Lawrence-től a Napos oldal és az Amerikai botrány után mindenki minimum csodát várt. Eközben csináltak egy kifejezetten jó filmet, ami nem akar hegyeket megmozgatni, nem akarja a helyéről kibillenteni a világot, csupán elmesél egy rendkívül személyes történetet egy kemény és határozott nő egyéni sorsáról.
Jennifer Lawrence kiváló, noha ő maga sincs tisztában saját potenciáljával. Talán ezért képes kéz- és lábremegés nélkül meglenni egy helységben egy olyan színészlegendával, mint Robert De Niro. Sőt, láttuk, mire képes, akár le is játssza őt a színről, ha arról van szó. Sajnálom, hogy nem adatik meg, hogy láthassam egyszer a nagy Jackkel (Nicholson) a vásznon. Na az nem lenne semmi.
A film másik értéke ismét Bradley Cooper, aki sokkal jobb színész annál, amilyen szerepeket játszik. Vagy az ügynöke szar, vagy ő választ nagyon rosszul. Szerencsére Russell felismerte benne a nagyságot és Cooper be is bizonyítja újra meg újra, hogy nem csak szédítően jóképű, hanem nagyon jó színész is.
A Joy „hibája” éppen az, hogy annyira intim kis történet. Hogy egy ilyen hiperszupersztár játszik benne, akit X-Men és Éhezők viadala-filmek gigaprodukcióiban szokott meg a közönség. Azok nem filmek, azok popcorn propagandák. Amikor Lawrence végre valóban játszik, akkor hirtelen megzavarodik a tini rajongótábora. Pedig Lawrence vérbeli színésznő, akinek komoly és fontos filmekben a helye, nem pedig milliárdos franchise-okban (nyilván azok jobban fizetnek).
A Joy ezzel együtt nem kiváló film, viszont nagyon jó film, amit az idő igazolni fog.

Törpillaa 

Imádtam. Még mindig nagyon szeretem a színésznőt és a filmjeit. Nem hittem volna, hogy ennyire tetszeni fog az éhezők viadalában alakított szerepéhez képest és kellemeset csalódtam. :) Nagyon jól össze lett rakva a film és a mondanivalója is jó volt egyszerűen fantasztikus volt látni más szerepben is. Jók voltak a színészek és a zenék is. Csodáltam Joy-t, hogy nem adta fel a kudarcai ellenére a vágyait és az álmait és küzdött értük nagyon, de nagyon tetszett. :)

Emilie

Nem igazán jutok Joy-jal dűlőútra. Tetszett is, meg nem is, és képtelen vagyok dönteni, hogy melyik érzelmem dominánsabb. Én úgy készültem, hogy kapok egy remek társadalomkritikát arról, hogy a felsőbb szintek csordultig férfiakkal vannak megtöltve, mintha a nőket valahogy talán félelemből kizárnák onnan. Ehelyett kaptam egy limonádét, néhány jégkockával, amik a film végére teljesen elolvadtak. A soundtrack tipikus David O. Russel (akivel a filmhez hasonlóan nem tudok dűlőre jutni), a felvételek nagyon szépek, esztétikusak, JLaw pedig uralja az egész filmet a játékával. Komolyan mondom, minden mozdulata olyan dinamikus, és süt belőle az a törtetés, ami megvan a karakterében. Szerintem nélküle a film csak egy közepes alkotás lenne. Mindegy, azért megérte megnézni. ;)

Pandalány 

Érdekes, jó film, ráadásul az év utolsó napján néztük, jó lezárása volt így az évnek. Érdemes volt beülni rá a moziba. a helyes mozis fiúról nem is beszélve!
A színészek remekül játszottak, jó szereposztás, jó zenék, nem egy sablonos sztori. A mondanivalója pedig az számomra ennek a filmnek, hogy mindig hinnünk kell az álmainkban és vágyainkban, nem szabad soha feladni. És milyen igaz!

sziromkiállítás

Különleges téma, érdekes feldolgozásban.

Nagyon szerettem a díszletet, az öltözékeket, a felfordulást és persze Joy-t. Jennifer Lawrence remekül alakította Joy karakterét, még ha nem is tudom, hogy Joy Mangano milyen is igazából. Érződött, hogy szívét-lelkét a szerepbe tette, és így csodálatos eredménye lett ennek. A cselekmény is egyszerű volt, de mégis a végére valami naggyá nőtte ki magát. Különösen tetszett Bradley Cooper apró, de annál fontosabb szerepe. Öhm, igen, még mindig jóképű…

Tegnap még csak 9 csillagot adtam a filmnek, de visszagonolva, azt hiszem megér az tízet is és egyik legkedvesebb filmemmé is avatom.


Népszerű idézetek

duracell 

Never speak, on my behalf, about my business, again!

2 hozzászólás
Theana

fiatal Jackie: Kell egy jóképű herceg. Az mindenképp kell, egy herceg!
fiatal Joy: Nekem nem kell herceg. Ez a különleges erőm, hogy boldogulok nélküle.

duracell 

You know what you are? You're like a gas leak. We don't see, we don't smell you, and your silently killing us all.

Theana

Tony: Tudom, de nem számít, ha kevés az esélye. Azt kell csinálnod, amit szeretsz.

Theana

Mimi: Ők voltak Amerika legjobb elvált párja. Sokkal jobb barátokká váltak, mint a házasságuk alatt.

Theana

Young Joy: When you're hiding you're safe, because people can't see you. But funny thing about hiding: you're even hidden from yourself.

duracell 

When you're hiding you're safe, because people can't see you. But funny thing about hiding: you're even hidden from yourself.

duracell 

Don't ever think that the world owes you anything, because it doesn't. The world doesn't owe you a thing.

duracell 

Christie: Mimi said that you were the one born to help carry us on to success.
Joy: No, Christie, Mimi was wrong. The world does not give you opportunities, the world destroys the opportunities. It breaks the heart.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján