Kedvencelte 4

Várólistára tette 81


Kiemelt értékelések

Lady_Hope

Egy nagyon furcsa, egyedi angol film egy rendkívüli öreg hölgyről aki egy furgonban él, és 15 évre leparkol egy író előkertjében.
Egyszerre volt szívét melengető, vicces, iszonyú és szomorú. Maggie Smith varázslatosan alakítja a megzavarodott, bunkó de tiszteletreméltó ladyt.
Remek történet, és ahogy a végén kiderült: a legjobb történeteket az élet írja :)

ori_andras

A kertbérlő nem az évszázad filmje, de még az évtizedé sem, de egy olyan alkotás, amit egyszer érdemes megnézni, főleg a két főszereplő színészi játékának köszönhetően. Bár minden kritika Maggie Smith alakítását dicsőíti, nekem Alex Jennings jobban tetszett. Mondjuk inkább úgy: újabb élmény volt. Maggie Smith gyakorlatilag ugyanazt a karaktert játszotta, amit a Downton Abbey epizódjaiban megszokhattunk már tőle, csupán a társadalmi ranglétra másik végén áll.
Viszont Alex Jennings figurája, a homoszexuális színházi szerző, Alan Bennet visszafogottságában is érdekesebb karakter volt. Szimpatikus, rejtőző ember, aki a környezetéhez képest a tolerancia és emberség mintaszobra.

A történet elég egyszerű és kiszámítható volt, a film erénye inkább a gunyoros társadalom ábrázolásban rejlett. A gazdag környék angol figurái, a látszat fenntartása, ami az összekötő kapocs volt az utca lakói és a két főszereplő között.
Az író a homoszexualitását próbálja titkolni, az önszántából hajléktalanná vált nő a bűneit, az utca lakói az álszentségüket. Egyszerű mondanivaló egy egyszerű filmtől, de néha pont ennyi elég is.

https://oriandras.hu/kertberlo-lady-van/

kamububu 

Ez a film nagyon sokat ígért az előzetes alapján, de valahogy mégsem sikerült beváltania a hozzá fűzött reményeimet. Másfél óra Hóbortra számítottam, de helyette egy olyan filmet láttam, ami nem volt annyira komoly, hogy komolynak nevezzem, de nem volt annyira szórakoztató sem, hogy vicces legyen. Természetesen Maggie Smith most is imádnivaló, ezt a szerepet is kiválóan hozza, úgyhogy azért egyszeri megtekintésre ajánlom.

piciszusz 

A filmért magárt annyira nem voltam oda, de basszus ez a Maggie bárkit el tud játszani.

Martyna2

Mindenképpen megéri megnézni. Maggie Smith remekül hozza a szerepét. Imádtam, amit Alan karakterével műveltek.

Osli75 

Zseniális film és Maggie Smith is remekel benne. Kicsit angol, kicsit szomorkás, de szerettem!

ancsr 

Én azt hittem, hogy ez a film vicces lesz és persze Maggie Smith zseniális és nekem ő nagyon szórakoztató, de alapvetően ez egy tök szomorú film volt. Meg kicsit sajnos unalmas is.

EszgéGabi

Kíváncsi voltam erre a filmre – főképp Maggie Smith miatt – egy jó kis vígjátékot vártam, de ez nem az, inkább dráma, némi morbid humorral körítve. Akik „bírják” az angolokat, azok ezt a filmet is kedvelni fogják. Az alap szituáció manapság banálisnak számít, élemedett korú hajléktalan nő teszi próbára a jól nevelt angol családok tűrőképességét Az első harmadán több egymást követő estén elaludtam – beismerem. Aztán végignéztem, és sírtam rajta. Könnyű valakit megítélni úgy, hogy nem ismerjük a történetét. Az angolok próbára teszik a néző türelmét: a tudathasadásos, unszimpatikus, buzi író – szimpla kis alak – lassacskán kideríti az idős hölgy múltját, és akkor elszégyelljük magunkat…milyen felszínesek vagyunk, hogy ilyen könnyedén ítélkezünk mások felett.
Viszont az angolok bánásmódja a hajléktalannal nagyon különbözött a honitól, ha nem is megértőek , de segítőkészek voltak, nem úgy mint nálunk, ahol még jó, ha csak közömbösen és nem megvetően állnak hozzájuk az emberek.

Nagy_Emese95

Aki egy nagyon angol, elmélkedős, és hihetetlenül kedves filmet szeretne nézni, azt ezzel a filmmel meg is kapja!

Corvus_CoRex 

Nem igazán vígjáték, legalábbis nem a kacagtató fajta. Azért volt benne 1-2 jópofa megmozdulás. Pl. mikor jöttek a szektások, a fickó meg jól kikosarazta őket. :D Mindenkinek így kéne. :P Már csak azért is, mert a filmben is látni, hova vezet a túlzott vallási fanatizmus. Sajnáltam szegény nénit… :/


Népszerű idézetek

EBrody

A feloldozás nem olyan, mint egy buszbérlet. Nem járhat le.

EBrody

Néhány férfi azért nősül meg, hogy utána gondolnia se kelljen az asszonyra.

Corvus_CoRex 

Szektások: Jó napot! Lakozik e házban Jézus Krisztus?
Alan: Nem. Talán a furgonban.

Corvus_CoRex 

Orvos: Szeretném bevinni a kórházba, egy napi megfigyelésre és vizsgálatokra.
Miss Shepherd: Nem, mindig is hittem a hagyma hatásában.
Orvos: Értem. De annak is megvannak a korlátai. Orvosi értelemben.

Kogoro 

Nem vagyok koldus. A magam ura vagyok.

Kogoro 

– Használhatnám az illemhelyét?
– Nem, nem lehet leöblíteni.
– Engem nem zavar.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján