Bob, az utcamacska (2016) 89

A Street Cat Named Bob
103' · angol · dráma, vígjáték

Amikor James Bowen egy sérült, vörhenyes szőrű, kóbor macskát talált egy folyosón, még fogalma sem volt arról, hogy az élete mennyire meg fog változni. James egyik napról a másikra élt London utcáin, és biztosan tudta, hogy amire végképp nincs szüksége, az egy háziállat.
Mégsem tudott… [tovább]

angol
angol

Képek 2

Szereposztás

Luke TreadawayJames Bowen
Ruta GedmintasBelle
Joanne FroggattVal
Anthony HeadNigel Bowen
Beth GoddardHilary
Darren EvansBaz
Caroline GoodallMary
Tony JayawardenaTony
Ruth SheenElsie
Sasha DickensFaith

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 18

Várólistára tette 146


Kiemelt értékelések

Valentine_Wiggin 

Nagy macskás gazdiként mindig elszomorított, hogy sokan állítják, a macskák nem képesek igazán kötődni az emberhez, igazán hűséges társsá válni, és nagy hatást gyakorolni az életünkre – a három macskámból kettő saját döntéséből kötött ki nálunk, és bár szerencsére töredékannyi problémával sem nézek szembe, mint James, azért mindig ott a lelki támogatás valamelyikük részéről.
Ez a film nagyon szépen rámutat, milyen hűséges, sőt, életmentő barát lehet egy macska. Bob aranyos, néhol kicsit bajkeverő módon tanítja a gazdáját, és vigyáz rá, amikor arra van szükség. James-t pedig megkedveltem, szurkoltam neki – tudtam, hogy boldog lesz a végkifejlet, de mégis végigizgultam minden sötétebb pillanatát. Több ilyen történet kéne. Fontos, hogy beszéljünk a drogról, és arról az állapotról, amibe viheti az embert – itt is voltak jelenetek, a történet elején, a főszereplő metadon elvonási szakaszában, stb. amikor látszott, hogy iszonyú helyzetről van szó, amiből pokoli lehet kijönni – de én inkább ilyen formában szeretném ezt látni, mint amit a Rekviem, egy álomért bemutatott. Mert itt ott volt a fény az alagút végén, volt küzdelem, és volt remény is.
Inspiráló, lélekemelő film, és mindenkinek kell egy Bob.

3 hozzászólás
Kemiviki 

Nagyon szép, aranyos és megható történet volt. Sokan el sem hiszik, hogy az állatok ilyen nagy hatással tudnak lenni az emberre. Pedig itt a bizonyíték, hogy igen is tudnak hatni ránk.
Sajnálom, hogy sokan még mindig fogyóeszközként tekintenek a macskákra, és nem úgy mint egy barátra, mint egy családtagra.

3 hozzászólás
walksdowonders 

Minden elveszett lélek mellé kellene egy Bob.

Bevallom őszintén, nem igazán vagyok macskás, de eme rozsdás cicus története után másképpen fogok tekinteni rájuk.
Néhány (nem kevés) jelenetnél szinte ökölbe szorult a gyomrom (ezt most elképzeltem…), mert biztos voltam benne, hogy valami szörnyű tett, esemény fogja lezárni azt. Biztosan éreztetek már ti is így. Mint amikor például egy gyanútlan idegen betéved egy sötét sikátorba, nagy valószínűséggel már ki sem jön onnan (legalábbis élve), és te már akkor megérzed ezt, amikor még szinte be sem sétált a sötétségbe.
Nos, ilyen érzés kerített hatalmába több jelenetnél is. Aztán szinte megkönnyebbültem, amikor jött a következő, az előbbi pedig lezárást nyert bármiféle gond, baj, szomorúság mentesen. Mint például amikor spoiler, vagy amikor spoiler. Egyszerűen csak megtörténtek. Semmi hatásvadászat. Csak az élet. Talán valakinek pont emiatt fog egy kissé laposnak tűnni (még legépelni is nehéz ezeket a szavakat, hiszen én pont emiatt szerettem bele, a valódiságába, a letisztultságába).
Látva az emberi reakciókat – melyek őszinteségét el is hittem, mivel egy igaz történet alapján készült filmről beszélünk – egy picit visszatért az emberiségbe vetett hitem. Egy picit.

(Akarom a könyvet!)

(A héten ez már a sokadik szívet melengető alkotás amihez szerencsém volt, mi van itt, kérem??? Megtört az átok!)

RVivi

Végre egy macskás film és nem egy kutyás. És végre egy állatos film, aminek végén nem egy tragédia miatt könnyezel. Imádtam. Aranyos és megható. Tuti, hogy elolvasom a könyvet is.
Ui.: Macskával nézve az igazi.

Elhaym

Ez a történet nagyon emberi és szerethető. Bob. <3

kkata76 

Jó film, csak azért kap 8 csillagot, mert a könyv sokkal-sokkal-SOKKAL jobb. A cica egy tünemény, és a másik főszereplő, Luke Treadaway is tetszett. Slusszpoénként meg megjelent James Bowen dedikáltatni a végén :)

Everrie 

audio: magyar, felirat: –

Kedves kis történet egy ember és macska barátságáról, ahogy a két élőlény egymásnak segítséget, támogatást nyújt. Tetszik, ahogy megmutatkozik a Bob és James közötti párhuzam. Mindketten az utcánk éltek, egymást szoktatják le a rossz szokásaikról, mindketten magányosak voltak. Most pedig ott vannak egymásnak, és vigyáznak egymásra minden értelemben.

Az állatoknak tényleg ilyen hatása van az emberekre, minden depresszióval küzdő egyénnek szüksége lenne egy cicára, kutyára maga mellé.

Egyébként maga a film története nagyon tetszett, de iszonyatosan nyújtottnak, és hosszúnak éreztem olykor.

Szencsike 

Nem kedvelem a macskákat. Bob az egyik kivétel (No. 1. Garfield, No. 2 Bob). A könyvön is pityeregtem, a filmen is pityeregtem. Nagyon szép lett a filmes verzió, Bob egy tünemény itt is. Sok-sok boldog évet kívánok nekik együtt :)

Corvus_CoRex 

A macsek aranyos volt, meg oké, hogy az állat állat az ember állat legjobb barátja és ha valakire, hát rájuk számíthatunk, meg meg kell harcolnunk a harcaink, de nem volt egy nagy durranás. :s Nem tudom mire számítottam, azaz, nem tudtam, hogy drogos volt a fickó és hogy majd erről szól… nem tudom. Valami jópofa, ugyanakkor megható állatos filmre vágytam. D:

3 hozzászólás
Papillon_εïз 

Azért a kevés csillag – a macska ellenére is –, mert végig paráztam, hogy el fog pusztulni. Mert ugye a legtöbb állatos moziban ez történik. Nem is szeretem a hasonló sztorikat.
Ez egy kedves kis történet, szívbe markoló, sírtam is rajta (másodjára is). Végső soron jó látni, hogy az állatok mekkora hatással vannak az emberek lelkiállapotára.


Népszerű idézetek

Valentine_Wiggin 

Nő: Mennyit kér a macskáért?
James: Mennyit kér a fiáért?

Valentine_Wiggin 

Díler: A mennyországot akarod? Nálunk mindenféle van… Fehér, barna…
James: Én… Én… Én csak a macskámat akarom. Vörös cica, nem látták?


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján