Szarvasbébi (2024–2024) 90

Baby Reindeer
30' · egyesült királysági · dráma, vígjáték, életrajzi, minisorozat 18 !
7 rész (epizódhossz: 30')

Amikor a nehézségekkel küszködő humorista jót tesz egy sebezhető nővel, fojtogató megszállottságot vált ki belőle, ami félő, hogy mindkettőjük életét tönkreteszi.

angol · angol
magyar

Képek 5

Szereposztás

Richard GaddDonny Dunn
Jessica GunningMartha
Nava MauTeri
Tom Goodman-HillDarrien
Joe BoneJoe
Jamie MichieHarris
Danny KirraneGino
Shalom Brune-FranklinKeeley
Mark WatsonCompere

Kedvencelte 9

Várólistára tette 76


Kiemelt értékelések

hullaszto

Az utóbbi idők egyik legjobb sorozata amit láttam.

(Sent from my Ihpone)

Szeszj 

Sokkoló! Ha egy szóval kellene értékelnem akkor biztos hogy ez lenne az.
Hosszabban értékelve sokszor a hideg rázót, főleg azért hogy Martha milyen mértékig képes volt elmenni és hogy mennyire bele élte magát abba hogy spoiler. Persze hozzá kell főznöm hogy Donny is hibás volt ebben az egészben, végül ő is be ismerete de akkor már sajna késő volt!
Borzasztó hogy ilyen megtörténik a való életben, és hány ilyen van amiről igazából senki sem tud vagy mer beszélni és nem csak a zaklatásra értem itt. spoiler.
Mindkettő színész előtt le a kalappal, de főleg Jessica Gunning előtt, zseniálisan hozta a szerepét, brutális alakítás volt!
Remélhetőleg mindketten kaptak segítséget és valahogyan rendbe tudták hozni az életüket!
https://deadline.com/wp-content/uploads/2024/04/baby-re…

duracell

Egyszerűen nem tudtam nem odanézni. Csak jött egyik epizód a másik után és hiába viselt meg, hiába éreztem, hogy ezt utólag meg fogom bánni, mert biztosan lesz még rosszabb (oh boy, mennyire igazam lett), csak ültem a tévé előtt, mint egy igazi katasztrófaturista és tényleg nem bírtam nem nézni. Elképesztő, és le a kalappal Richard Gadd előtt, amiért volt ereje nemcsak megírni, de eljátszani is mindent, ami néhány évvel ezelőtt megtörtént vele.

clarity 

a Szarvasbébi sötét, fullasztó, nyomasztó, beteges, félelmetes. közben az idealista kis éned végig nagyon szurkol, hogy történjen már végre valami felszabadító, fellélegzős, boldogságot sugalló jó dolog is (ami percekre meg is történik), hogy utána ismét megkapd a következő hatalmas pofont. manapság nagyon is aktuális témával operál. külön tetszett, hogy férfi szemszögből karolták fel a dolgot és nem fordítva, hiánypótló. olyan történet, ami elgondolkodtat, és még napokig veled marad. a színészi játék pazar. Richard Gadd-re odafigyelek ezentúl. a konklúzió meg nem újdonság, k*rva toxikus, beteg világban élünk. nagyon oda kell figyelni, hogy kinek-minek-hogyan nyílsz meg és adsz oda magadból részeket, mert ha nem jók a radarjaid és nem kapcsolsz időben – lásd főhősünket – csúnya, sebző véget érhet a történeted. persze sokakra eleve rászabták az áldozat szerepet és nehéz belőle kitörni, ezt is nagyon jól bemutatja a sorozat.

dontpanic

Hátborzongató.
Főleg, ha van (bármelyik témában is) személyes érintettsége a nézőnek.

Amit (többek között) nagyon jól csinál ez a sorozat: ez nem egy egyszerű stalker-áldozat sorozat, hanem kőkeményen megmutatja, hogy az az ember, aki egy ilyen szituba keveredik, miken megy át ezek alatt, mi az, amivel ő maga is adott esetben hozzájárul a szituáció kialakulásához, hol vannak a rések a pajzsán, amiken ezen a mentálisan súlyosan beteg emberek be tudnak hatolni, és hogy a kialakult szituációban is tud hullámzani az, hogy ki van éppen „felül” és „alul”. Hogy mennyire nem fekete-fehér egy ilyen szituáció, amikor megjelenik a hízelgés, az empátia, az önmagad megkérdőjelezése, az önmagadról alkotott képed megingása, és hogy hogy játszik rá ezekre (még ha öntudatlanul is) a másik.
És hogy egyébként mit nyer az ember ezekkel a helyzetekkel, azaz miért érdemes benne maradni, és hogy mennyire nagyon, de nagyon nehéz kikeveredni belőle, amikor már az egész sok lesz. Rád ragad az egész, mint sár a cipőd talpára, és csak nyúlik, nyúlik.

Tényeg fantasztikus sorozat, ennyire hiteles alkotást még sosem láttam a témában.

Imoran 

Wow, na ez marha jó volt! Nagyon sok JÓ pillanata volt a filmnek, amikor a szám elé kaptam a kezem, hogy „Na neeeee, ez durva!” A torkom sokszor összeszorult, a végére szinte mindenre választ kapunk (az iPhone dolgot mondjuk nem teljesen értem, felvágás akart lenni? viccesek voltak az elírások, amikor Martha idegbe jött).
Engem a coming outos jelenet vágott a padlóra, amikor Donny kitálal a szüleinek és Donny apjának reakciója könnyeket csalt a szemembe. Basszus! Érdemes volt megnézni!

3 hozzászólás
eNNBeus 

Szinkronosan néztem végig amit már sajnálok, mert bár nagyon mozgalmas és fordulatos volt, de a főszereplő szinkronos narrációja piszok érdektelen volt számomra, mintha egy izgalmas szórakoztató sztorit olvasott volna fel az újságból. A sztori súlyosságáról már az előttem szólóak elmondtak minden érdemit, én sem tudnék többet hozzátenni. DE mégis maradt bennem hiányérzet, nem tudom megfogni hol. Ki kell benne emelnem Donny apukáját, akit piszkosul bírtam benne, pont ezzel az elementáris erővel osztottam volna ki én is a pics@t a telefonban mint ahogyan ő tette, hatalmas pacsi neki! Viszont minden szenvedése küzdelme és sz@rs@ga ellenére sem tudtam valahogy igazi sajnálatot érezni a főszereplő iránt, ezt nem tudta a sorozat nekem megadni. Lehet nem is volt célja, és nem is akarok utána nézni hogy hány százalékban követte pontosan a valós történéseket, de ha a vége nem úgy alakul ahogy, már előtte is, azt éreztem hogy nanemááááááááááááááár, kérlek, ne legyél ennyire önmagad ellensége légyszi.

Lori_ 

A történet rövid leírása szerint van egy humoristának készülő, Londonban lakó, és egy helyi kocsmában pultosként dolgozó férfi, aki megsajnál a pubba belépő, látszólag sebezhető nőt, akiből ez az egész fojtogató megszállottságot vált ki, annak minden következményével együtt, mindkettőjük életére nézve. A minisorozat egyszerre megdöbbentő, ijesztő, nem kicsit elgondolkodtató. Amikor felmerül az inzultálás, általában mindig az a szempont kerül előtérbe, hogy egy férfi zaklat egy nőt, pedig fordítva is előfordul. Az is figyelemfelkeltő volt számomra, ami ugyan nem újdonság, miszerint egyre több veszélyes és beteg figura mászkál a világban, nem mindegy, mennyire adod ki magad, az információid, és ebben a social media egy meghatározó veszélyforrás, amivel szintúgy óvatosan kell bánni.

lakatoszoltan01 

Ez a sorozat annyira frusztráló, kaparni lehet a falat tőle. Tökéletesen bemutatja, mi is pontosan a zaklatás, a kihasználás, a megsajnálás, az erőszak, az önbecsülés és annak hiánya… Rengeteg dolog besűrítve 3 és fél órába. A részek nincsenek túlnyújtva, őszinték és a színészek nagyon jól hozzák a szerepüket. Ez ijesztő volt…

MyrtilSol

Hát ez megkínzott. De nagyon komoly témát dolgoz fel. Szomorú, hogy volt alapja, de jó, hogy elkészült és párbeszédre késztet embereket.


Népszerű idézetek

David_Lakner 

Donny: Egyszerűen képtelen voltam szeretni őt. És már látom. Látom, mit veszítettem el vele, és már azt is látom, miért rontottam el pont így. Mondom, mi az oka, rendben? Az, hogy van valami, amit jobban szerettem nála. És tudják, mi az a dolog? Az öngyűlölet. Imádom. Függővé tesz. Nem ismerek semmi mást.

6. rész – Episode 6
clarity 

Donny: You see… that's what abuse does to you, you know? It made me this sticking plaster for all of life's weirdos. This open wound for them to sniff at.

6. rész – Episode 6
David_Lakner 

Donny: Az üzenetek folyamatosan áradtak, mióta ismertem. Most csend lett. Furcsa, kísérteties csend. Teltek a hetek, és kezdtem pánikba esni. Az e-mailek megmutatták a hangulatváltásait. Tudtam, mikor szomorú, mikor hiányol, mikor beteg, részeg vagy dühös. Most nem volt semmi. Éjszaka nem tudtam aludni, mert aggódtam, sőt, rettegtem, hogy egy reggel arra ébredek, öngyilkos lett, és egy e-mailben leírja, hogy miattam.

5. rész – Episode 5
David_Lakner 

Donny: Hiányzott? Hiányzott a dráma, a figyelem, hogy addig sem gondoltam Terire, magamra és Darrienre? Hiányzott? És a legfurcsább az volt, hogy elkezdtem maszturbálni rá.

5. rész – Episode 5
clarity 

Martha: Some people run away by packing their bags. Others run away by standing in the same place for too long.

1. rész – Episode 1
clarity 

Donny: She had the kind of boundless positivity reserved only for those fighting the most unspeakable circumstances.

3. rész – Episode 3

Hasonló filmek címkék alapján