Julie & Julia – Két nő, egy recept (2009) 275

Julie & Julia
123' · amerikai · dráma, romantikus, vígjáték, életrajzi 12

1 díj · 3 jelölés

Julie, a harmincas írónő alkotói válságban szenved. Elhatározza, hogy egy év alatt megfőzi az összes receptet, ami Julia Child híres, a francia szakácsművészetről írt könyvében található, és internetes blogban számol be az ezzel kapcsolatos élményeiről. Julia Child élete is megelevenedik, aki a… [tovább]

angol · magyar

Képek 28

Szereposztás

Meryl StreepJulia Child
Amy AdamsJulie Powell
Stanley TucciPaul Child
Chris MessinaEric Powell
Linda EmondSimone Beck
Helen CareyLouisette Bertholle
Joan Juliet BuckMadame Brassart
Mary Lynn RajskubSarah
Jane LynchDorothy McWilliams
Vanessa FerlitoCassie

További szereplők

Kedvencelte 61

Várólistára tette 102


Kiemelt értékelések

Nevra 

TILOS KORGÓ GYOMORRAL MEGNÉZNI EZT A FILMET.
Ez a film örök kedvenc. Meryl Streep főz és cuki. Egy borzasztóan kedves karakter. Az, hogy kb. 0 tudással kezdte és milyen profi szakácsnő lett.
Julie Powell kitartása példaértékű szerintem. Nem volt könnyű egszerre blogot írni, vezetni a háztartást, a párkapcsolat is ott volt, és még a főzésben új dolgokat is meg tanulni. De végül a kitartás meghozta az eredményét.
Remek film, szuper színészekkel, fantasztikus ételekkel és zenékkel. Na meg a helyszínek…csodásak.
Waaa azok az ételek…*_* *_* *_*

Dreamer_ 

Íme a tökéletes főzős nőknek való vígjáték ;)
Olyan bűbájos, hogy folyton mosolygok amikor nézem, na meg folyton éhes leszek tőle :D

desertangelable 

Bármennyire közhely így kezdeni egy értékelést, de esetemben tökre igaz: nem tudom, hogy miért vártam ilyen sokáig, hogy megnézzem ezt a filmet! Halványan dereng, mintha annak idején valaki azt mondta volna, hogy nem olyan nagy szám, én meg voltam olyan hülye, hogy elhittem. Pedig ez a film igenis nagy szám, ugyanis rendkívül szórakoztató, amellett, hogy aki figyel, még egy-két hasznos tanácsot is elleshet a konyhából. Többszörnézős, kedves, bájos, humoros film. Csak ajánlani tudom!

Honey_Fly 

Nagyon bájos film és sokféleképpen inspiráló. Szinte minden nap főzök, örömmel. Szeretek kísérletezni és új recepteket is kipróbálni, de nem igazán gondolok úgy az ételre, mint az önmegvalósítás eszközére. Az evés egy szükséges dolog. Emellett persze élvezetes is, naná! De nem ez a nap fénypontja. Én valahogy így állok ehhez a témához. Lehet, hogy csak az én olvasatomban jön le ez a filmből, de úgy éreztem, az igazi mondanivaló az, hogy soha nincs késő kezdeni valamit magunkkal. És itt inkább be is fejezem az értékelést mielőtt klisékkel kezdenék ömlengeni arról, amit most tényleg úgy gondolok, ahogy. Bármennyire is csacskának és amerikai maszlagnak tűnik, szerintem jót tesznek ilyen filmek amikor az ember némileg a béka segge alatt tartózkodik. Ha pedig nincs ott, akkor is kellemes kikapcsolódást ígér. De most megyek és sütök palacsintát.

8 hozzászólás
Rebane 

Ha magam alatt vagyok, mindig megnézem ezt a filmet. Szerintem nagyon inspiráló, ha az ember elanyátlanodva érzi magát :)

7 hozzászólás
Gizmoo0707 

Nagyon aranyos film. Igazán szorakoztató! :) csak most nagyon éhes lettem. :D

NaNa_88 

Ezt a filmet szerintem ezerszer jobban tudtam volna értékelni, ha több közöm van a főzéshez. Néha már annyira untam, hogy nincs más témájuk csak, hogy hogyan csontozzunk ki egy kacsát, vagy hogyan főzzünk homárt.
Mindenesetre érdekes volt végig nézni két különböző nő életútját. spoiler

Dorka 

Az első fél óra annyira jó volt, hogy nagyon ingerült lettem, hogy nem tudtam tovább nézni (véget ért a délutáni alvás), aztán a lelkesedésem este kicsit csökkent, talán hosszú lett a film, vagy nem tudom. De így is egy nagyon kellemes, szívesen ajánlós film, cuki férjekkel :) És azt hiszem, ez az első film Meryl Streep-pel, amit eredeti hanggal néztem (meglepődtem rajta).
Amy Adams-nek fura volt ez a haj elsőre, de aztán megszoktam.
Stanley Tucci-tól pedig az első film, amiben pozitív karaktert alakít.
Tetszett, határozottan inspiráló, azonnal be is jelöltem egy rakat könyvet várólistásnak :))

2 hozzászólás
Syan

Tetszett a sztori, a színészek nagyon hitelesek voltak, de sokszor már kínzásnak éltem meg, hogy a sok finom falatból nekem nem jutott. :D

EfCsabi

A csillagozásból látható, hogy nagyon tetszetős egy film. Kellenesen köti össze a múltbéli Julia Child életének bemutatását a jelenkori Julie Powell mindennapjaival. Meryl Streep hatalmasat alakít ebben a filmben, kicsit utánakerestem és megnéztem pár régebbi Julia Child videót, és azok alapján tökéletesen hozza a kedves és bohókás francia konyha imádó szakácsot/feleséget/társszerzőt. Végigkövethetjük a jelenkori Julie küzdelmeit is a mindennapi mókuskerékkel, és együtt élvezhetjük vele, ahogy ebből a főzésen keresztül kiszakad. Jó volt látni, ahogy magára talált a főzésben és a blogolásban, hogy mennyire foglalkozott a rajongókkal, és hogyan küzdötte le a fellépő gondokat, még ha nem is elsőre.
Kellemes kis délutáni/esti mozi, főleg akkor ha valami vidámra és élettel (vagy étellel :P) telire vágysz.


Népszerű idézetek

Fatma

– What would I do if you haven't fallen in love with me?
– But I did.

Nadja_Blue

Tudod, mi a jó a főzésben? Hogy egy olyan nap után, amikor semmi sem volt biztos, de ezt úgy értsd, hogy tényleg semmi, hazajövök és holtbiztosra vehetem, hogyha összekeverek tojássárgáját, csokit, cukrot és tejet, abból sűrű krém lesz. Jelent némi vigaszt.

1 hozzászólás

Hasonló filmek címkék alapján