Vakrandim az élettel (2017) 75

My Blind Date with Life · Mein Blind Date mit dem Leben
111' · német · dráma, romantikus, vígjáték, életrajzi 12

Egy tinédzser fiú, Saliya halálra rémül, amikor orvosai közlik vele, hogy hamarosan elveszti szeme világát. Annak ellenére, hogy mindenki figyelmezteti arra, hogy nézzen szembe élete új korlátaival, ő szilárdan kitart álma mellett, hogy egy luxushotelben dolgozzon. Anélkül, hogy említést tenne… [tovább]

magyar

Szereposztás

Kostja UllmannSaliya Kahawatte
Jacob MatschenzMax
Anna Maria MüheLaura
Johann von BülowKleidenschmidt
Alexander HeldFried
Uwe Preussszemész
Nilam FarooqSheela
Kida Khodr RamadanHamid

Kedvencelte 17

Várólistára tette 122


Kiemelt értékelések

bettibujdoso

Kellemesen csalódtam. Nagyon jókor találtam meg ezt a filmet, nagyon-nagyon tetszett!

ziara

Már régen várólistáztam ezt a filmet, de eddig még nem kerítettem rá sort. Bajban vagyok a német, egyébként a magyar és szinte az összes európai romantikus filmmel is. Ami az amerikaiaknál könnyednek hat sokszor (persze ott is van sok-sok kivétel), az nálunk erőlködés szagú. Bár ebben a filmben több volt az előbbiből, de nekem filmileg csak 7-es, de mivel igaz történeten alapul, kalapemeléskênt adtam rá 8-at. Nem adta fel az álmát, és beteljesítette azt.

andy332488 

Nagyon tetszett ez a film! Vígjáték, de nem az az erőltetett, ami arról szól, hogy minden percben nevetni akarj… Dráma, de nem az a halálos betegséges, hogy az élettől is elmenjen a kedved… Nem csoda, hogy igaz történet alapján készült, valóban olyan, mintha egy hétköznapi ember spoiler megpróbáltatásait látnám, akinek folyamatosan szurkoltam, hogy sikerüljön megoldania az adott feladatot. Nem semmi, amit elért, hogy nem látott, mégis annyi mindent megtanult!
Múltkor egy csoportban keresett egy anyuka olyan filmeket, amelyek a főhős megpróbáltatásairól, kitartásáról, elszántságáról szólnak, és megnézheti a 9 és a 12 éves gyerekeivel. Hát, ha nem lenne ebben a filmben az az 1-2 percnyi szexjelenet, simán ajánlanám, ugyanis szerintem ezt gyerekek is megértenék, hiszen a látás nem olyan dolog, ami korhoz kötött spoiler, ebbe bárki bele tudná képzelni magát!
A főhős aranyos volt, a Max-szel való barátságuk kialakulása pedig jópofa és életszerű. Nagyon tetszett, amikor az elején kisegítette őt azzal az egy lódítós mondattal spoiler, hogy a számára ismeretlen srác is kapjon esélyt arra, hogy bekerüljön a csapatba, még akkor is, ha elkésett.
A végén spoiler, és ennek így kellett lennie, de nagyon küzdelmes utat járt be addig, és csodálom őt a kitartásáért!! Örülök, hogy spoiler.
Helyet kap a a film a „2020-ban megismert és tényleg megérintett” listámon! ;) :)
Ja, és már az is sokat mond, hogy önként írtam róla értékelést, és nem azért, mert valamelyik kihíváshoz kell, hogy írjak róla valamit… :P :P

Sister 

Hihetetlenül inspiráló film egy olyan emberről, aki fogyatékossága ellenére sem mondott le az álmairól. Saly mellé olyan őrangyalok, barátok állnak, akik mindenben segítik őt, hogy megkaphassa az áhított, szállodai diplomáját. Ez a fiú elképesztő utat jár be; kitartása, szorgalma és eltökéltsége bárkinek például szolgálhat. Nálam tökéletesen betalált ez a történet, már az előzetese alapján is tudtam, hogy nekem való lesz, és nem is tévedtem. :)

Alessana

Ez a film… Darabokra szaggatott, majd mint egy puzzle-t, felépített.
Új kedvencet avattam ♥

mandu 

Németül néztem, mert nem találtam az én verziómhoz normális feliratot…
12 év nyelvtanulás után is rendkívül keveset értettem a párbeszédekből.
Ez sokat elvett az élményből… Kár, mert amúgy vártam. :/

Fremy18

Ez a film eszméletlen volt. Kedvencem lett. :))


Népszerű idézetek

clarisssa

Ha egyedül mész, gyorsabban haladsz, de ha a barátaiddal, akkor messzebbre juthatsz.

Carmilla 

– Biztos azért lettem vak, hogy ne kelljen látnom téged!

Carmilla 

– Az én két szemem elég lesz kettőnknek!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján