Kedvencelte 9

Várólistára tette 103


Kiemelt értékelések

elentiya 

Nem erre számítottam, de így, hogy végignéztem, kifejezetten tetszik az egész történet megvalósítása. Az első részben még kicsit fura volt a mai és az akkori kor keveredése, de a végére nekem ez tetszett a leginkább. Az egész üzenete pedig így is átjött, és szerintem egy jó sorozat lett.

Zsuzsanna_Botond

A magyar irodalom órák egyik legnagyobb hiányossága talán, hogy nem tanulunk semmit az angol-amerikai költészetről. Nagyon kíváncsi voltam erre a sorozatra, a trailer után olyan Reign feelinget kaptam: történelmi szereplőt felpörgetünk egy kis modern hangulattal. Teljesen bejött, a fiatal korosztálynak könnyen fogyasztható sorozat készült a halál után vágyódó, a saját apja által vérfertőző kapcsolatba kényszerített (csak utalások vannak rá a sorozatban) tehetséges költőnőről, aki a társadalom által rákényszerített szerep ellen küzd. Egyáltalán nem zavartak a feminista gondolatok, jól voltak beleágyazva a történetbe.
A sorozat után tuti kedvet lehet kapni a Dickinson versekhez, várom a második évadot!

clarity 

nagyon vártam, és még csak az első két részt láttam, de eléggé felemás érzéseim vannak. valahogy egy katyvasz az egész. az lenne a koncepció, hogy úgy próbálják megismertetni a tizenéves közönséggel Dickinsont, hogy belekeverik a 21. sz.-i életérzést? nagyon jók a zenék, de nem passzol. se a mai beszéd stílus (szleng) vegyítése az akkori „modorossággal” ennek ellenére biztos végig nézem az évadot.

jobb lett volna, ha a 2. évadot is egyben adják le, de legalább három részt egyszerre.


Népszerű idézetek

Haspók 

Amikor veled vagyok…csak akkor érzem, hogy élek.

agnieszka 

Ha belegondolok, ki akarna örökké egyedül lenni?
Ez fura.
Az embereknek társ kell a túléléshez.

1. évad 4. rész – Nem bírom a magányt
MilkywayWithHoney

If I feel physically as if the top of my head were taken off, I know that is poetry.

agnieszka 

Az ember már a közelségével is bántja a másikat.
Ez a civilizáció legnagyobb veszélye.

1. évad 4. rész – Nem bírom a magányt

Hasonló filmek címkék alapján