Én, Pán Péter (2004) 181

Finding Neverland
106' · amerikai, angol · dráma, életrajzi

1 díj · 7 jelölés

A sikeres skót színpadi szerző, James Matthew Barrie egy nap találkozik a Llewelyn Davies családdal: négy árva fiúval és gyönyörű édesanyjukkal. Barrie, a rosszallások ellenére, összebarátkozik a családdal és a fiúkkal mindenféle huncutságot eszelnek ki. Kivételes képzelőereje vitorlás hajóvá… [tovább]

magyar

Képek 5

Szereposztás

Johnny DeppSir James Matthew Barrie
Kate WinsletSylvia Llewelyn Davies
Dustin HoffmanCharles Frohman
Julie ChristieMrs. Emma du Maurier
Radha MitchellMary Ansell Barrie
Freddie HighmorePeter Llewelyn Davies
Joe ProsperoJack Llewelyn Davies
Nick RoudGeorge Llewelyn Davies
Luke SpillMichael Llewelyn Davies
Ian HartSir Arthur Conan Doyle

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 37

Várólistára tette 105


Kiemelt értékelések

AniTiger

Nem egy rossz film, bár eléggé szomorú. Hiába vannak benne jó színészek, nem mindenki adott bele apait-anyait a munkába… :/ Persze Depp bácsi nagyot alakított és Hoffman is jól hozta a karaktert. Igazából csak a többi Pán Péter feldolgozásomhoz képest nem jó film, azokhoz mérten ennyi a csillagszám – elvonatkoztatni pedig nem sikerült…

Emilie

Nagyon tetszett, főleg, amikor Neverland-be kerültünk, azok a jelenetek jól lettek megcsinálva! Bár én hiányoltam belőle a zenét, hiszen nekem volt szerencsém látni a Broadway musicalt Matthew Morrison főszereplésével, de így is ugyanúgy összetörte a szívem, zene ide vagy oda.

Kemiviki 

Nem tudom, mennyi a valóságalapja, de gondolom azért van benne valami, ha már a film életrajzi címkét kapott. Ha van, ha nincs nekem azért tetszett.
Aranyos, megható és szomorú film egyben. A Neverlandes jelenetek tetszettek a legjobban.
Lehet nem éppen a legjobb dolog ennyi idősen is „álomvilágba” menekülni, de azt mondom sokkal de sokkal jobb ez a lehetőség, minden más menekülési próbálkozásnál (drog, pia).
Talán azért is fogott meg annyira a film, mert én is egy „álomvilágba” menekülök, ha tele van a hócipőm mindennel. Könyvnek, meg WoWnak, meg Minecraftnak hívják az álom világaim:D

Jadeline

Az egyik kedvenc Johnny Depp filmem. :) Persze Barrie sem egészen ”százas” alak. Deppben viszont azt szeretem,hogy mindig őrült,de az őrület különböző árnyalatait vagy fajtáit képes eljátssza…

Rémálom 

Valóságalapja semmi. Rózsaszín cukormázas hollywoodi nyáltörténet, de így is tetszett, ami nagy szó!

5 hozzászólás
Little_Sunshine

Nagy kedvenc, szép, megható történet, ezerszer is megnézném!

andy332488

Aranyos film, szeretem az ilyet, ami azt mutatja meg, hogy hogyan íródott meg egy mű, milyen valóságos dolgok ihlették. Mint a Szerelmes Shakespeare.
Nem szoktam Johny Deppet ilyen fiatalon látni, és nem sokkal ez előtt néztem a Charlie és a csokigyárat, így néha emlékeztetett az arckifejezése Willy Wonkáéra. :D És azt is felfedeztem, hogy a kisfiú is ugyanaz a két filmben! :D Egyébként, megható, szomorkás, de néhol mulatságos történet. spoiler

Valcsa

Olyan sok jót hallottam már erről a filmről, hogy ez alapján elég magasra tettem a lécet, már ami az elvárásaimat illeti… De nem sikerült megugrani… Nagyon nem. :/
Maga a történet aranyos és szívhez szóló és megható és stb stb. Félárva gyerekek, akiknek egyszer csak felbukkan az életükben egy jótevő a mesés és gazdag fantáziavilágával; egy író, aki aztán mindent megváltoztat – és ugyanez fordítva is. Mindemellett tanúi vagyunk egy házasság és egy család felbomlásának, egy fiatal író törekvéseinek, hogy sikerüljön valami igazán emlékezetest színpadra vinnie. Ez a film sok dologról szól, kétségtelen. És ez jól is van így. De ezekkel a „képzelgésekkel” nagyon nem tudtam megbarátkozni… :/ A képi megoldások szépek és találóak voltak, ezt elismerem, de annyira abszurd volt az egész, hogy nem tudtam ezzel azonosulni… (pl. mikor James és Mary elvonulnak külön-külön a szobáikba, akkor Mary egy hagyományos szobára nyitja ki az ajtót, James meg egy „álomvilágra”…. vagy pl. mikor westerneset játszik James a gyerekekkel és szó szerint megváltozik a teljes környezetük is… -.- Vagy pl. ami a film legeslegvégén történik… Nem vagyok benne biztos, hogy normális és egészséges dolog, ha az ember ilyen szinten menekül a valóságból, hogy beképzel magának dolgokat…)
Egynek elment. De még egyszer biztosan nem fogom megnézni..

Valentine_Wiggin 

Nagyon gyomron vágott. Mivel már több Pán Péter feldolgozást értékeltem, látható, ez a mese és én elválaszthatatlan társak vagyunk gyakorlatilag kisgyermekkorom óta, csak ahogy felnőttem (na, jó, ahogy épp felnövögetek, még nem vagyok ott :D), egyre jobban megértettem, mit is jelent valójában. Pán Péter hősből gyerek lett, Hook gonosztevőből megérthető antagonista, az elveszett fiúk vagány, vidám csapatból, elveszett árvák. Az elmúlt hetek rengeteg elemzése, és gondolkodása a mesén kissé átformálta a gyerekkori emlékeket, de erre a filmre, őszinte leszek, nem voltam felkészülve.
Hogy jó-e? Nem, nem az. Hogy zseniális-e? Természetesen. Mindenképpen azután ajánlom, hogy az ember megnézte a feldolgozások nagy részét, mert soha többé nem fog rájuk úgy tekinteni, mint régen. Tudva, hogy milyen tragédiák, traumák vezettek a megírásához, még a szokásosnál is keserédesebb megnézni/elolvasni az eredeti művet.
Azt hiszem, a mondat, amivel össze lehet foglalni a történetet: „Nem én vagyok Pán Péter. Ő az.” A kis Peter kimondta a legnagyobb igazságot, hogy legyen bár róla elnevezve a főhős, nem ő az az elveszett, gyermekkorba mindig visszavágyó, a bánatból, kétségbeesésből kiutat a feltétlen hitben, és a fantáziában találó alak, akiből Pán Péter lett, hanem maga az író. Csodálatosan lett bemutatva, és nem tudom hová tenni az élményt. Elszomorító, mellbevágó, de valahol megcsillan benne a remény. Egyszer látni kell, de nem azért csak ennyiszer, mert nem fantasztikus… hanem mert mint sok remek dráma esetében, ezt az élményt is egyszer, így lehet átadni.

Bee

Érdemes megnézni. Akkor is ha nem vagy Depp fan. Szép történet és jól filmre vitt alkotás. Sokszor láttam és egyszer sem untam.
Johnny pedig megint megtalálta a neki valót :) A kissé zizzent író, aki valahol mind gyerek, ezt hibátlanul adja.


Népszerű idézetek

Zzsófi

You find a glimmer of happiness in this world, there’s always someone who wants to destroy it.

Zzsófi

Peter Pan: …when the first baby laughed for the first time, the laugh broke into a thousand pieces and they all went skipping about and that was the beginning of the fairies. And now when every new baby is born, its first laugh becomes a fairy. So there opught to be one fairy for every boy and girl.
Wendy: Ought to be? Isn't there?
Peter Pan: Oh, no. Children know such a lot now. Soon, they don't believe in fairies. And every time a child says, „I don't believe in fairies”, there's a fairy somewhere that falls down dead.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján