Arthur (Arthur 1.) (1981) 14

5 díj · 1 jelölés

A multimilliomos Bach ultimátumot ad részeges, céltalan fiának, Arthurnak: vagy feleségül veszi üzlettársa lányát, vagy kitagadja az örökségéből. De a szeretetreméltó playboy nem szereti Suzant, ellenben felfigyel egy ruhaüzletben egy lányra. A szegény pincérnő, Linda éppen apjának lop el egy… [tovább]

angol

Képek 1

Szereposztás

Dudley MooreArthur Bach
Liza MinnelliLinda Marolla
John GielgudHobson
Geraldine FitzgeraldMartha Bach
Jill EikenberrySusan Johnson
Stephen ElliottBurt Johnson
Barney MartinRalph Marolla
Thomas BarbourStanford Bach
Ted RossBitterman
Justine JohnstonPearl Bach nagynéni

Kedvencelte 4

Várólistára tette 13


Kiemelt értékelések

bonnie9 

Gyerekkori kedvencek egyike. Néhány havonta biztos megnéztem, de már vagy húsz éve nem láttam. Ilyen újrázáskor mindig félek a csalódástól, de most szerencsére elmondhatom, minden érzés maradt a régiben.
Ha Arthurt, mint valós embert elemezném, akkor ő egy nagyra nőtt gyerek, alkoholos töltettel, nem kifejezetten vonzó arcberendezéssel és gátlástalanul sok pénzzel. Nem igazán az a típus, akit első hallásra a kedvelhető kategóriába sorolnék. Viszont ha ezt a filmet nézem, az egész lénye a hibái ellenére mégis szerethetővé válik. Dudley Moore Csuja Imre hangján, jó forgatókönyvvel és jó szinkrondramaturggal – simán elnézi az ember az infantilis hülyeségeit és még nevetni is lehet rajta. Liza Minelli egy jelenség, akit vagy kedvel az ember, vagy nem. Én kedvelem. :) A mellékszereplők (Linda apja, Hobson és Bitterman) is olyan körítést biztosítanak, amitől az egész történet egy végtelenül kedves, bohókás romantikus történetté válik, pedig ritka kivételektől eltekintve nem vagyok a műfaj híve.
És most „vén” fejjel szembesülök azzal, hogy Bitumen valójában Bitterman, Hopson pedig Hobson. Sebaj. Nekem marad az elhallott verzió a fülemben.
És most jöttem rá, hogy a zongorás jelenetnél pár ütem elhangzik egy másik gyerekkori kedvencből, a Horgonyt felből a Susie dalból. https://www.youtube.com/watch…

3 hozzászólás

Folytatása

Összehasonlítás

Arthur


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján