Álom luxuskivitelben (1961) 321

Breakfast at Tiffany's
115' · amerikai · dráma, romantikus, vígjáték !

3 díj · 5 jelölés

Holly Golightly reggelizés közben egyre csak a luxusékszerbolt csábító kirakatát bámulja. Ez álmai netovábbja, hiszen 18 évesen otthagyta szülővárosát és férjét, hogy divatos frizurával és 40 centis szipkából pöfékelve mint playgirl meghódítsa New York előkelő világát. Adakozó kedvű kísérőkben… [tovább]

angol

Képek 13

Szereposztás

Audrey HepburnHolly Golightly
George PeppardPaul Varjak
Patricia Neal2-E
Buddy EbsenGolightly
Martin BalsamO. J. Berman
Mickey RooneyMr. Yunioshi
José Luis de VilallongaJosé da Silva Pereira
Dorothy WhitneyMag Wildwood

Kedvencelte 127

Várólistára tette 248


Kiemelt értékelések

Theana 

Holly is a whole mood.
A régi filmekkel néha bajban vagyok, mert nem mindig tud lekötni, minden nagyon más a mai filmgyártáshoz képest, és abba nőttem bele, de itt végig nagyon érdekelt a történet is, a szereplők is, noha sok minden igazándiból nem történt. Nem tudom, hogy Audrey Hepburn volt ennyire káprázatos, vagy maga a film időtálló, mindenesetre nagyon élveztem minden percét. Talán már a maga korában sem volt teljesen eredeti, mégis százszor választanám ezt, mint egy mai romcomot. Nagyon bájos minden ripacsságával együtt.

Nihilchan 

A film kapcsán vannak tagadhatatlan dolgok, mint például: Audrey Hepburn eszméletlen szépség, imádtam a karakterét és a film egész hangulatát. A ruhák gyönyörűek voltak, a macska pedig aranyos. A film elejét nagyon élveztem, köszönhetően Holly személyiségének, de a két órás játékidő alatt kissé unalomba hajlott az egész. Főleg középtájon veszítettem el az érdeklődésem. Örülök, hogy megnéztem, egy élmény volt, de alapvetően nem az én világom ez a film.

kiruu 

Régen szenvedtem ennyire film közben. Minden percét untam, rettentően vártam, hogy vége legyen. Nem tudok mit kezdeni ezzel az egésszel. Nem aranyos, nem romantikus, hanem unalmas és bizarr. Holly egyszerűen bolond, de komolyan. Az még oké, hogy gazdag férjet akar, de az egyéb dolgai… Sajnos Paul karaktere jó volt, és ezért sajnálom, hogy ez a film ennyire rossz. A cica kap két csillagot, Paul meg egyet. A többi minősíthetetlen. Ezért nem kapkodom el a klasszikusokat, amiket mindenki ajánl, mert nekem a többségük nem jön be.

Kikiriki

Már jó rég óta meg akartam nézni..
Különleges film egy különleges korból, New York, Audrey Hepburn, George Peppard és nagyon aranyos cica.. :)
Nekem tetszett!

Lunemorte 

Ez a film ennyi év után is időtálló! Nem is értem, hogy nem láttam korábban? Annyira nagy hatással volt rám, hogy nehéz összeszedni a gondolataimat…
Adott egy szeleburdi lány, akit sokan őrültnek, de aranyosnak tartanak. Egymás után falja a férfiakat, nem törődik az érzéseivel, őt „nem lehet kalitkába zárni", ő ennél több. Erősnek mutatja magát és határozottnak, elfojtja az összes érzését. Aztán többször elszakad nála a cérna és olyankor őrjöng, majd újra elfojtja az érzéseit és mintha mi sem történt volna, újra álarc mögé bújik. És így megy az élete. Kevés ember bírja őt elviselni hosszú távon. Amikor bármi is komolyabb lenne, inkább elmenekülne. (Teljesen magamra emlékeztetett amúgy szinte minden szempontból, úgyhogy megértem).
A szomszédja egy igazán jópofa férfi, akinek sikerül megszelídítenie a „vadat" és jobban megérti a lányt.
A macska nagyon aranyos és a zenék is telitalálat.
Tényleg nagyon jó film és nem az a csöpögős, hanem igazi melodráma.

ChEebor 

Tökéletes atmoszférával rendelkező film. Minden a helyén van benne, olyan gyönyörűen ábrázolja a korát, hogy már csak ezért egy élmény volt. Maga a történet rendben van, szép, jó nézni, érdekesen szimbolizálja Holly gondolatait, ugyanakkor lassú is. Viszont a Hepburn-Peppard páros játéka minden problémát feledtet.

viky0222 

Fogalmam sem volt, mire számítsak, nem igazán néztem utána azon kívül, hogy Audrey Hepburn játszik benne, igazából csak miatta akartam megnézni. Nagyon tetszett, aranyos, romantikus, és úgy összességében csak jólesik nézni. Holly karaktere nem lett kedvenc, nem mindig tudtam megérteni, de egyáltalán nem vont le a film értékéből. Biztos, hogy még sokszor előkerül, ahogy most már az is biztos, hogy nagyon megkedveltem Audrey Hepburn-t.

Pandalány 

Úgy szeretem ezt a filmet! :)
Semmi túlbonyolítottság, hanem színtiszta szórakozás, kedves poénok,
és Audrey játéka bámulatos. Könnyed stílus, csodás zene, és New York! :*
Szuper élmény volt nagy vásznon is látni végre, sosem mertem remélni, hogy egyszer sikerül látnom.

Dorka 

Ó, hát ez igazán nagyon tetszett! :) Leszámítva azt a kínai japán felsőszomszédot… de a két főszereplőt nagyon bírtam :) Kár, hogy nem sok filmben játszott ezután Georges Peppard.
Alapvetően a történet viszonylag egyszerű, és kicsit kiszámítható (bár én egy ellenkező véget is el tudtam volna képzelni), de nagyon kellemes, tetszik a hangulata.


Népszerű idézetek

Bethany_

Tudod mi a te bajod, kedves névtelen barátnőm? Az, hogy buta vagy. És nincs bátorságod. Nem mersz szembenézni a tényekkel, és saját magaddal sem. Félsz az érzéseidtől. Pedig azok, akik szeretik egymást, összetartoznak, és csak együtt lehetnek igazán boldogok. Szabad szelleműnek vallod magad, és félted a szabadságodat. Rettegsz attól, hogy valaki kalickába zár. Hiába, máris falakat vontál magad köré. És hiába menekülsz Brazíliába, Texasba vagy bárhova, ezek a falak ott is körülfognak. Mert akárhová mégy, mindig is magányos maradsz.

1 hozzászólás
virrasztó

Holly: I'll tell you one thing Fred, darling. I'd marry you for your money in a minute. Would you marry me for my money?
„Fred”: In a minute.
Holly: I guess it's pretty lucky neither of us is rich, hm?
„Fred”: Yeah.

bonnie9 

Holly: Pontosan 4 másodpercre van szükséged arra, hogy innen elérd az ajtót. Én kettőt adok.

Londonna 

– Pedig nem volt dilis. Csak kicsi és csendes.

Dexter79 

Holly: Így tehát, drága Fred, ma éjjel komoly elhatározásra jutottam.
Fred: És pedig mire?
Holly: Lelépek erről az ingoványos terepről.
Fred: Gratulálok Holly!
Holly. A terep süllyed gazdaságilag és társadalmilag, és én ezért feladom.

Londonna 

– Néha jól jön, ha az embert bolondnak nézik.

Viktoria_0014 

Hibát követsz el, ha folyton vad lelkekbe szeretsz bele.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján