Álom luxuskivitelben (1961) 187

Breakfast at Tiffany's
115' · amerikai · dráma, romantikus, vígjáték

3 díj · 5 jelölés

Holly Golightly (Audrey Hepburn) reggelizés közben egyre csak a luxusékszerbolt csábító kirakatát bámulja. Ez álmai netovábbja, hiszen tizennyolc évesen otthagyta szülővárosát és férjét, hogy divatos frizurával és negyven centis szipkából pöfékelve mint playgirl meghódítsa New York előkelő… [tovább]

angol

Képek 12

Szereposztás

Audrey HepburnHolly Golightly
George PeppardPaul Varjak
Patricia Neal2-E
Buddy EbsenGolightly
Martin BalsamO. J. Berman
Mickey RooneyMr. Yunioshi
José Luis de VilallongaJosé da Silva Pereira
Dorothy WhitneyMag Wildwood
Hirdetés

Kedvencelte 87

Várólistára tette 172


Kiemelt értékelések

Kikiriki

Már jó rég óta meg akartam nézni..
Különleges film egy különleges korból, New York, Audrey Hepburn, George Peppard és nagyon aranyos cica.. :)
Nekem tetszett!

kiruu 

Régen szenvedtem ennyire film közben. Minden percét untam, rettentően vártam, hogy vége legyen. Nem tudok mit kezdeni ezzel az egésszel. Nem aranyos, nem romantikus, hanem unalmas és bizarr. Holly egyszerűen bolond, de komolyan. Az még oké, hogy gazdag férjet akar, de az egyéb dolgai… Sajnos Paul karaktere jó volt, és ezért sajnálom, hogy ez a film ennyire rossz. A cica kap két csillagot, Paul meg egyet. A többi minősíthetetlen. Ezért nem kapkodom el a klasszikusokat, amiket mindenki ajánl, mert nekem a többségük nem jön be.

viky0222

Fogalmam sem volt, mire számítsak, nem igazán néztem utána azon kívül, hogy Audrey Hepburn játszik benne, igazából csak miatta akartam megnézni. Nagyon tetszett, aranyos, romantikus, és úgy összességében csak jólesik nézni. Holly karaktere nem lett kedvenc, nem mindig tudtam megérteni, de egyáltalán nem vont le a film értékéből. Biztos, hogy még sokszor előkerül, ahogy most már az is biztos, hogy nagyon megkedveltem Audrey Hepburn-t.

Pandalány

Úgy szeretem ezt a filmet! :)
Semmi túlbonyolítottság, hanem színtiszta szórakozás, kedves poénok,
és Audrey játéka bámulatos. Könnyed stílus, csodás zene, és New York! :*
Szuper élmény volt nagy vásznon is látni végre, sosem mertem remélni, hogy egyszer sikerül látnom.

Dorka 

Ó, hát ez igazán nagyon tetszett! :) Leszámítva azt a kínai japán felsőszomszédot… de a két főszereplőt nagyon bírtam :) Kár, hogy nem sok filmben játszott ezután Georges Peppard.
Alapvetően a történet viszonylag egyszerű, és kicsit kiszámítható (bár én egy ellenkező véget is el tudtam volna képzelni), de nagyon kellemes, tetszik a hangulata.

janetonic

Nem akartam ma megnézni a tévében, mégis ott ragadtam – mindig így járok, valahogy vonz ez a film és rögtön behúz. Holly csakis Audrey Hepburne által lehet igazán Holly, és tudom, hogy sokaknak idegesítő és elviselhetetlen karakter, de ilyennek kell lennie ahhoz, hogy az a néhány mondat, amit a taxiból kiszállva a film végén Paul mond, igazán betaláljon.
Capote könyvben is megírta ezt, de hiába próbáltam többször is, mindig kiesett a kezemből. Ha egyszer elolvasom, talán ki merem jelenteni azt a ritkán igaz állítást, hogy a film jobb a könyvnél.

Hiranneth

Első teljesen végig nézett Audrey Hepburn-os filmem :D. Eddig általában félig a tévében elkapott film részletek voltak csak.
Kissé lassan indul be, és őszintén szólva Holly alakja nem lett a kedvencem, ellenben Paul-lal.

Dexter79

Kizárólag Audrey Hepburn miatt gondoltam azt, hogy meg kell néznem. Nem tudtam, hogy miről szól, de egyáltalán nem erre számítottam. Holly teljesen flúgos volt, és semmi más nem érdekelte csak, hogy egy gazdag pasihoz hozzámenjen. Folyton csacsogott és kicsit felszínesnek tartottam. Azonban Paul-lal másképp viselkedett, néha előjött belőle az ártatlan kislány. Nem volt egy pörgős film, de Hepburn játéka, ruhái és hajai, valamint Peppard stílusa vitte előre a filmet.
Az utolsó monológ a taxi ajtajában mindent elmond a film valódi lényegéről.
Nem vagyok macskás, de a végén, ahogy ázott fejjel néz a korlát mögül… meg kell zabálni, egyből Garfield jutott róla eszembe. :)

Horváth_Evelyn 

Nagyon aranyos film volt. Nem gondoltam volna, hogy kedvelni fogom Audrey Hepburnt. Nagyon kedves és meglepő módon nem idegesítő a karaktere. Valódi ripacs, ugyebár. A cicát sajnáltam. Borzalom.


Népszerű idézetek

Bethany_

Tudod mi a te bajod, kedves névtelen barátnőm? Az, hogy buta vagy. És nincs bátorságod. Nem mersz szembenézni a tényekkel, és saját magaddal sem. Félsz az érzéseidtől. Pedig azok, akik szeretik egymást, összetartoznak, és csak együtt lehetnek igazán boldogok. Szabad szelleműnek vallod magad, és félted a szabadságodat. Rettegsz attól, hogy valaki kalickába zár. Hiába, máris falakat vontál magad köré. És hiába menekülsz Brazíliába, Texasba vagy bárhova, ezek a falak ott is körülfognak. Mert akárhová mégy, mindig is magányos maradsz.

1 hozzászólás
virrasztó

Holly: I'll tell you one thing Fred, darling. I'd marry you for your money in a minute. Would you marry me for my money?
„Fred”: In a minute.
Holly: I guess it's pretty lucky neither of us is rich, hm?
„Fred”: Yeah.

Dexter79

Holly: Így tehát, drága Fred, ma éjjel komoly elhatározásra jutottam.
Fred: És pedig mire?
Holly: Lelépek erről az ingoványos terepről.
Fred: Gratulálok Holly!
Holly. A terep süllyed gazdaságilag és társadalmilag, és én ezért feladom.

EBrody

Mindig szerettelek azért, mert nem vagy olyan, mint mások. De gondold el, milyen kétségbeesésemre szolgált megtudnom, ezen a durva és közönséges stíluson keresztül, hogy te mennyire más vagy attól az ideáltól, amit egy férfi az én hitemmel és az én karrieremmel magáénak vall.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján