Mezítláb a parkban (1967) 80

Barefoot in the Park
106' · amerikai · romantikus, vígjáték 12

0 díj · 1 jelölés

A Broadway vígjátékmestere, Neil Simon adaptálta saját sikerdarabját az ifjú konzervatív ügyvédről és különc menyasszonyáról e klasszikus filmhez. Robert Redford maga az egyenesség. Jane Fonda pedig újdonsült felesége, aki életét az örömök hajszolásának szenteli. Ahogy a mézeshetek extázisa… [tovább]

angol

Képek 10

Szereposztás

Robert RedfordPaul Bratter
Jane FondaCorie Bratter
Mildred NatwickMrs. Ethel Banks
Charles BoyerVictor Velasco
Herb EdelmanHarry Pepper
Mabel AlbertsonHarriet

Kedvencelte 22

Várólistára tette 38


Kiemelt értékelések

desertangelable 

Két okból néztem meg ezt a filmet, egyrészt a Robert Redford plecsni miatt, másrészt nem értettem, hogy egy romantikus filmet hogy szerethetnek ennyien, még pasik is. Azt hiszem az első félóra meg is adta a választ rá…. szerintem hangosan nevettünk a lépcsőházas jeleneteken… az öreg postás minden vitt. Rendkívül szórakoztató és üdítő film afféle humorral, ami szerintem mindenkit megnevettet. :) Két dolog volt zavaró benne, Corie hisztijelenete, és ami még jobban zavart Tahi Tóth László, mint Redford szinkronhagja, keresve sem lehetett volna találni hozzá nem illőbb szinkronhangot az egyszer biztos. Szeretem Tahi Tóth Lászlót meg a hangját is, de köze sincs Robert Redford sármjához. Mindenesetre újranézős, az tuti!

1 hozzászólás
bonnie9 

Az az igazság, hogy sokkal jobban tetszett, mint amennyire vártam. Köztudottan mindennel szkeptikus vagyok, amin rajta van a romantikus címke, de mindig rá kell jöjjek, hogy igazából főleg az utóbbi két évtized filmtermése ábrándított ki totálisan, a régiek között akadnak kifejezetten emészthető darabok. Például ez is, ahol a Neil Simon féle humor elnyomja a szerelmi vekengések kínját.
Jane Fonda karaktere ugyan valami elképesztő mértékben irritáló (tényleg borzalmasan), de szerencsére ezt azért egészen jól ellensúlyozza Redford a bájosan szerencsétlen férj szerepében. A mellékszereplők jópofák, a párbeszédek pedig viccesek.
Bobby spoiler pedig kifejezetten szórakoztató volt. :D
Egyébként a humora mögött azért van pár mondat, amire érdemes odafigyelni :)

Dorka 

Ó! Corie néha azért már sok, de akkor is szörnyen bájos ez a film! És Jane Fonda és Robert Redford! És Mrs. Banks-et is nagyon bírtam! :) Az mondjuk kiderülhetett volna még, spoiler.

mazsolafa

Sajnálom, de nekem nem jött át. Annyira idegesített Corie, hogy én az első 5 percben elváltam volna.

Sister 

Rengetegszer láttam már, anyukám javaslatára néztem meg. :) Nagy-nagy kedvencem, leginkább a humora miatt. Neil Simon fantasztikusan vicces jeleneteket álmodott meg a mézeshetek utáni pár életéről. Robert Redford elragadó és sármos a fiatal ügyvéd szerepében (Tahi-Tóth László isteni választás :)), Jane Fonda pedig imádni valóan bájos ifjú feleségként.

A ’60-70-es évek New Yorkja lenyűgözően modern már akkor is! Egyébként egy ideig kacérkodtam a gondolattal, hogy majd egyszer én is olyan lovashintón megyek körbe az esküvőm után, mint Corie és Paul, akkoriban nagyon megtetszett ez az ötlet. :)

Megunhatatlan vígjáték!

Magányos_Neutron

Szeretem a 60-as évek férfi-női karaktereit, megvan bennük a nemi jelleg, a nőkben a naivság, szeretet, de mindemellett nem is olyan butácskák. A férfiak pedig gondoskodó fejei az akár még csak kezdetleges családoknak is.
Mindemellett ez a film nagyon szívet melengető, aranyosan és humorosan mutatja be egy kezdő házaspár szárnybontogatásait. Sokkal jobban szeretem a régi rom-comokat, talán ezek a dolgok még velünk is megtörténhetnek, nem úgy, mint a 90-2000-es évek habos változatai.

Myachi

Kesze kusza amúgy egyenes, egyszerű és aranyos történet .:)

Rebarbara 

Megint csak azt tudom mondani, hogy jó a mondanivalója, van mit tanulni belőle, van min elgondolkozni, de sajnos Corie (Jane Fonda) nagyon túljátszotta magát, elég idegesítő volt.
Ennek ellenére a díszletek, a város, a hatvanas évek (a nagy kedvencem) engem elvarázsoltak.

Blissenobiarella 

Aranyos film, egyszer-kétszer jót nevettem, de annyira nekem nem jött át.
Sajnos Jane Fonda engem baromira idegesített, és valahogy a történet sem volt olyan alaposan felépítve, jó pár dolognak semmi értelme nem volt benne. Egyszer meg lehet nézni, mert szórakoztató, de szerintem van jobb Neil Simon ennél, nem is egy.

piciszusz 

Egy ismerősöm ajánlotta pár éve, aki nagyon szereti a régi filmeket, gondoltam jó lesz főzés mellé. Zörgésnek jó volt a háttérben, de nem tetszett egyáltalán, sajnálom Tibi.


Népszerű idézetek

bonnie9 

Ethel: I had to park the car three blocks away. Then it started to rain so I ran the last two blocks. Then my heel got caught in a subway grating. When I pulled my foot out, I stepped in a puddle. Then a cab went by and splashed my stockings. If the hardware store downstairs was open, I was going to buy a knife and kill myself.

bonnie9 

Corie: Darling, say something.
Paul: It's six… it's six flights. Did you… did you know it's six flights?
Corie: No it isn't, it's only five.
Paul: What about that big thing, hanging outside the building?
Corie: That's not a flight; it's a stoop.
Paul: It looked like a stoop, but… climbs like a flight.

bonnie9 

Harry Pepper: How long did you say you were married?
Corie: Six days.
Harry Pepper: He won't notice the place is empty 'til June.


Hasonló filmek címkék alapján