Amerikába jöttem (1988) 182

Coming to America
116' · amerikai · romantikus, vígjáték 12

0 díj · 2 jelölés

Akeem herceg (Eddie Murphy), a kis afrikai ország uralkodójelöltje dúsgazdag ember. Mindene megvan amit csak akarhat, ám úgy érzi üres az élete, mert nincs olyan nő, akibe bele tudna szeretni. A hercegnek pedig feleség kell, méghozzá olyan, aki sem nem a pénzéért, sem nem a hatalmáért megy… [tovább]

angol

Képek 39

Szereposztás

Eddie MurphyPrince Akeem / Clarence / Randy Watson / Saul
Arsenio HallSemmi / Extremely Ugly Girl / Morris / Reverend Brown
James Earl JonesKing Jaffe Joffer
John AmosCleo McDowell
Madge SinclairQueen Aoleon
Shari HeadleyLisa McDowell
Louie AndersonMaurice
Samuel L. Jacksonrabló
Eriq La SalleDarryl Jenks
Raymond D. Turnerpólóárus az esküvőn
Hirdetés

Kedvencelte 31

Várólistára tette 14


Kiemelt értékelések

NaNa_88 

Ezt is láttam már egy párszor, de legutoljára vagy ezer évvel ezelőtt. Meglepődtem, hogy még mindig tudok rajta nevetni. Jó volt régen, jó most is! Kellemes kikapcsolódás.

Hippoforaccus 

Valahogy jobbra emlékeztem, pedig amúgy sem gondoltam túl jó filmnek. Sok kicsi részletben néztem meg, állandóan meg kellett állítanom, mert nem bírtam egyszerre ennyi kínosságot végignézni. A vége felé, amikor emberként viselkednek, már egész jó, de addig, amíg két életképtelen idióta van a főszerepben, nagyon nem jött be.

piciszusz 

Amikor születtem kihívás (http://snitt.hu/kihivasok/amikor-szulettem) miatt néztem újra. Hát azt kell mondanom, hogy még mindig megállja a helyét (a ruhákon kívül). Még mindig szórakoztat ennyi év után is. És nagyon röhögtem amikor megláttam Samuel L. Jacksont.

Baly 

Csak úgy ment a TV-ben és egyből érdekelt, hogy mi sül ki belőle. Tényleg tetszett, kellemes volt így egy korai estére. Később is meg tudnám nézni, amúgy is szeretem az Eddie Murphy filmeket :)

Horváth_Evelyn 

Ezerszer láttam már. Mindig nevetek rajta. Már csak a nosztalgia miatt is. Eddie Murphy újabb filmjeit nem tolerálom, de a régiek nagyon jók.
És szexiscsokoládé! Szexiscsokolá-dé! :D

Badiga

Nagyon sokszor, szinte évente megnézem/láttam már ezt a filmet. nekem mindig olyan leányregényes modern kiadásban jön a herceg fehér lovon, ebben az esetben limuzinnal nagy adag humorral, és még ha a pénzről is szól viccesen a történet nemcsak a romantikáról ezt valahogy sosem érzékeltem benne, szóval nekem alap romantikus humoros film.

Zoja009

Ez amolyan régi bugyuta film, kis romantikával. Egyszer nézős.

EloiseBlack

Mindig amikor néztük Anyuval vagy elment az áram vagy az adás ment el vagy 20-ára sikerült a végét mgnézni

kedaiyun

Rengetegszer láttam ezt a filmet korábban, mindig megnéztem, ha adták a tévében. Klasszikus 80-as évekbeli vígjáték, melyben Eddie Murphy több szerepet is alakít. Az alaptörténet a jól ismert „idegen ember idegen földön” témáját dolgozza fel, plusz benne van az álruhás herceg-motívum is.
A film eleinte helyzetkomikumokkal operál, ahogy Akeem megpróbál beilleszkedni, és úgy tenni, ahogy szerinte az amerikaiak tennének. Aztán ott van a szerelmi szál is, ami szintén tele van tűzdelve poénokkal, kezdve Lisa apjának megfeleléssel, vagy mondjuk már eleve a McDowell's gyorsétterem is vicces. De az egyik kedvencem volt a Szexi Csokoládé-jelenet is. A filmben egyébként talán összesen két fehér szereplő van, a többiek feketék, és köztük ott van James Earl Jones és Samuel L. Jackson is.
Nekem továbbra is tetszik ez a film, biztosan meg fogom még nézni párszor. Ami negatívum, hogy szerintem néhány jelenet egy kicsit túl volt nyújtva, de lehet, hogy ezt csak most láttam így.


Népszerű idézetek

Andro 

Tudjátok, én is takarítással kezdtem. Most pedig már salátát mosok. Hamarosan krumplit is süthetek, és húst. Egy-két éven belül üzletvezető lehetek.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján