Mindenütt nő (2002) 186

Sweet Home Alabama
108' · amerikai · romantikus, vígjáték 12

Melanie Carmichael New York egyik legmenőbb fiatal divattervezője, gyönyörű és bájos, ráadásul most kérte meg a kezét a város legkívánatosabb agglegénye, Andrew Hennings, aki nemcsak vonzó, hanem nagyon gazdag is. Melanie mégis a vőlegénye nélkül utazik haza, hogy falusi szüleivel közölje a jó… [tovább]

angol

Képek 6

Szereposztás

Reese WitherspoonMelanie Carmichael
Josh LucasJake Perry
Patrick DempseyAndrew Hennings
Candice BergenKate Hennings
Mary Kay PlacePearl Smooter
Fred WardEarl Smooter
Ethan EmbryBobby Ray
Kevin SussmanBarry Lowenstein
Dakota Fanningfiatal Melanie
Thomas Curtisfiatal Jake

További szereplők

Kedvencelte 32

Várólistára tette 94


Kiemelt értékelések

Theana 

A magyar címet megint nem értem, az angol már megint sokkal jobb. Én tényleg próbáltam nagyon szeretni, de er odadobott megjegyzéseitől már a falra másztam. Ráadásul ez a spoiler sem volt ínyemre. De a csillagok azért járnak az aranyos pillanatokért, amik között ugyan van hatásvadász, de spoiler.

Charityy 

Nagyon aranyos romantikus film. A két pasi is kedvelhető, egyik sem idegesítő. A történet nem csak humoros, de még fordulatokban is gazdag. Nem tudhatod hogy kit választ a végén.

1 hozzászólás
Nihilchan 

Nem vagyok lenyűgözve. Egyrészt nagyon sokáig kerülgettem ezt a filmet, mert gyűlölöm a szerelmi háromszöges sztorikat. Másrészt viszont nem bántam meg, hogy megnéztem, de nem lett a kedvenc filmem. A két fiú helyes, bájos, jóképű; minden adottságuk megvolt ahhoz, hogy jó romantikus főhősök legyenek. Melanie viszont… talán értem a tetteit, de nagyon nem tudtam felfogni, hogy attól, hogy megváltozott az élete a városban, miért kell úgy viselkednie, mint egy utolsó, elviselhetetlen parasztnak a film háromnegyedében. Szóval az eddig látott alakításai közül megvan Reese legkevésbé kedvelt karaktere.
Ugyanakkor a vidéki városka hangulata nekem nagyon tetszett, ráadásul ez egy ideális őszi film. Vannak nagyon szerethető személyei a történetnek és akad sírós jelenet is ugyanúgy, ahogy sokszor meg is mosolyogtatott. Nem rossz kis filmecske, de valahogy totál hiteltelennek érzem. És gratulálok a magyar cím megalkotójának…

KHLexa 

Régen imádtam, de most nem fogott meg annyira. A vége még mindig full romantikus. Azt imádom.

Dorka 

Végre egy romantikus film, amiben mind a két férfi, akik között őrlődik a főszereplő, vállalható, aranyos, helyes, és nem egyértelmű, ki a jó választás. Sweet Home Alabama. Szerettem.

catboybrainrot

Hát ez végtelenül… amerikai volt.
Én egyébként tényleg nem szeretem annyira ezeket a tipikusan déli kisvárosban játszódó filemeket, de ha ettől elvonatkoztatunk, akkor kijelenthetjük, hogy aranyos volt.
Bár tipikusan azok közé a filmek közé tartozik, ahol én máshogy döntöttem volna, mint a főhősnő, de tényleg szórakoztató volt, az a tipikus rom-com a történettel, karakterekkel és a hozzáillő zenékkel.
spoiler
=^-^=

ÁrnyékVirág

Azt hiszem, nem nekem valók a komédiák. Pedig jelenleg komolyabb filmre nincs idegem.
De tényleg, az ilyen spoiler fordulatoktól mindig ideges leszek. Meg az alaptörténettől is: a csaj otthagyja az Alabamai kisvárost, mert utálja, elmegy és megvalósítja önmagát a nagyvárosban, és aztán mikor adminisztratív dolgok miatt mégis hazalátogat, rájön, hogy mégis azt az életet szeretné? És higyjem el azt, hogy boldog is lesz a döntésével, mint ahogy a happy end sugallja? Á mindegy, hagyjuk.
Reese-t azért bírom.

K_Maria

Eddig egyetlen alkalommal sem sikerült könnybe lábadt szemek nélkül végignéznem.

Letti23

Alapjáraton nem szeretem az olyan filmeket, ahol szerelmi háromszög van, ebben a filmben egy kicsit idegesített is. Nem tudtam eldönteni, hogy melyik pasinak szurkolok igazán.:D Tetszett, hogy tudtam azonosulni a főszereplővel egy-két szempontból. Volt, ahol egy kicsit unalmas volt, de legalább egy ültömben végignéztem, és nem állítgattam le folyamatosan.:D Összességében nem volt ez olyan rossz, pillanatnyi kikapcsolódás, igazi bambulós film az olyan napokra, amikor az agyunk nem tud befogadni semmi komolyat.

Chriss 

Egyszerű kis film, még a vége is kiszámítható volt, én mégis annyira szerettem :) Csak nem tudom, honnan jött a magyar cím… :/


Népszerű idézetek

Theana 

Jake Perry: Jópofának számítasz északon, vagy ahonnan jöttél?

Theana 

Melanie Carmichael: Csak vízummal volna szabad ideutazni.

Theana 

Jake Perry: Két különböző személybe vagyunk szerelmesek.

Theana 

Stella Kay Perry: Véletlenek pedig nincsenek.

Theana 

Earl Smooter: Nem ülhetsz meg egy fenékkel két lovat.

Theana 

fiatal Jake: Nem válaszolsz, vagy nem jössz hozzám feleségül?
fiatal Melanie: Jake Perry, tízéves vagyok! Még vár a nagybetűs élet!

Theana 

Jake Perry: Szivi, csak mert lassan beszélek, nem vagyok hülye.

Theana 

Wallace Buford: Nem állítom, hogy könnyű elérni magát.

Destiny 

Melanie: És mért akarnál feleségül venni?
Jake: Hogy bármikor megcsókolhassalak.


Hasonló filmek címkék alapján