Játékháború 2. (Toy Story 2.) (1999) 229

Toy Story 2
92' · amerikai · animációs, kaland, vígjáték 0

2 díj · 7 jelölés

Ugye mindenki emlékszik még a Toy Story – Játékháború című, korszakváltást jelző rajzfilmre, s abban Woody és Buzz Lightyear szédületes kalandjaira? Hát most itt a folytatás! De minő borzalom: Woodyt elrabolják! Számos rettenthetetlen és számtalan nagyon is rettenthető játék-pajtása, a… [tovább]

angol

Szereposztás

Tim AllenBuzz Lightyear (hang)
Tom HanksWoody (hang)
Joan CusackJessie (hang)
Kelsey GrammerStinky Pete (hang)
Don RicklesKrumplifej úr (hang)
Jim VarneySlinky kutya (hang)
Wallace ShawnRex (hang)
John MorrisAndy (hang)
Wayne KnightAl McWhiggin (hang)
Hirdetés

Kedvencelte 35

Várólistára tette 29


Kiemelt értékelések

viky0222

Az első rész egy picikét jobban tetszett, de mégis szuperül megcsinált folytatás. Jó a története, tetszett, hogy megismertük Woody történetét, kaptunk új szereplőket, akik ugyan olyan jók, mint az eddigiek. Megmaradt a vicces része is, izgalmas és meglepően érdekes témát boncolgat azzal. hogy vajon mi a jobb. Kiállítási tárgyként tekintsünk a játékokra, vagy az a jobb, ha játszunk velük, akkor is, ha megviseltek lesznek az évek során. Egyértelműen a második.

Kemiviki 

Az első rész jobban tetszett, valahogy nem volt az igazi. Szerintem amúgy a játék akkor játék ha használják őket. Értem, hogy sokan szeretik gyűjtetni a cuccokat, de a polcon vitrinben lévő tárgyakhoz soha sem fogják az embert érzelmek fűzni.

kedaiyun

Amikor először láttam a Toy Story 2-t, úgy éreztem, ez még jobban is tetszett, mint az első rész. Újranézés után is pont így vagyok vele. Ebben a részben ismét felteszik a játéklét nagy kérdéseit. Ezúttal Woody bizonytalanodik el, miután elszakad a karja, és a polcra kerül. A felbukkanó új szereplők is nagyban befolyásolják gondolatait: vajon mi a jobb? Egy gyerek, azaz szerető gazda kezeiben lenni, vállalva a kopás és sérülés veszélyeit, vagy gyári állapotban, de nem játékként, hanem kiállítási tárgyként létezni? Ráadásul megismerjük Woody eredeti történetét is, mert összeáll a régi csapata is. Tetszett a történetben (és ez vonatkozik a Toy Story 3-ra is), hogy az új szereplőket nem felejtették el a készítők, hanem végig szerepelnek azok, akik az előző részben újként léptek be. Ilyen pl. Buksi, Krumplifej asszonyság vagy a három sípolós marslakó, akikről tényleg azt gondoltam, hogy csak pár perces epizódszereplők lesznek.

tomi0803

Nem tudom megítélni, hogy ez vagy az első rész tetszett-e jobban, mindkettő gyerekkori kedvenc. Tele van szerethető karakterekkel, nagyon aranyos film, s érdekes kérdést is tesz fel – nem muszáj játékként tekinteni a kérdésre, baráti kapcsolatokra is ki lehet vetíteni. Alig várom, hogy lássam a harmadik részt. :)

Little_Monster 

Talán a háromból ez tetszett a legkevésbé, de még erre sem mondanám, hogy színvonalon aluli volt. Az alap történetet nagyon jól továbbgondolták, nem hagyták ellaposodni. Kedves volt, érdekes, izgalmas, annak ellenére, hogy már az elején tudjuk, mi lesz a vége.

mvancsika 

Visszatérnek kedvenc játékaink, hogy ismét egy izgalmas történettel szórakoztassanak minket. Ez egy jól sikerült folytatás, a játékok igazán ötletesen oldják meg a felmerülő problémákat.

Ancsúr 

Nekem ez az egyik kedvenc részem. Jessie dala meg több, mint imádnivaló ezzel a magyar hanggal.

Osli75 

Ezt a részt láttam először, nem is tudtam, hogy létezik előzmény. Nagyon sokszor néztük a gyerekekkel és megunhatatlan. Jó poénok, kedves szereplők.
Egy játéknak az a „dolga” hogy a gyerek használja. Ne a polcon álljon! Nem baj, ha kopik, de ha elszakad, varrjuk meg, még akkor is, ha nem lesz tökéletes. És úgy az igazi, ha nem tökéletes, mert ha a gyerek varrja meg, talán még jobban becsüli utána. Sajnos manapság már nem ez a jellemző a gyerekekre. Rengeteg játékot kapnak, sok silány minőségűt is. Eltörik, kap újat. Jó lenne, ha mindenkinek ilyen gyerekszobája lenne, mint Andynek.

Andro 

Ez első rész sokkal jobb volt. Ebből valami nagyon hiányzott.


Népszerű idézetek

I_luv_Krisztián 

Aranyásó: Veszélyes hely a nagyvilág, ha az ember játék.

I_luv_Krisztián 

Krumplifej asszonyság: Idegen játékokkal ne álljatok szóba!

I_luv_Krisztián 

Woody: Tudod, csak a kezdet nehéz. A többi gyerekjáték.

Nocharity 

Woody: (…) Szívesen elmegyek Japánba!
Krimplifej: Az eszed ment oda!

Nocharity 

Buzz: Még mindig félsz?
Woody: Andyre gondolsz? Nem. Semmi nem tarthat örökké.
Buzz: Büszke vagyok rád, cowboy!
Woody: Különben is, ha elmegyek innen, a jó öreg Buzz Lightyear is velem tart majd! A végtelenbe, és tovább.


Folytatása

Összehasonlítás

Toy Story


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján