Kedvencelte 44

Várólistára tette 153


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Bevallom, azért halogattam ezt a mesét, mert engem Szenilla kegyetlenül irritált az első részben és nem voltam meggyőződve arról, hogy szükségem van egy olyan folytatásra, aminek ő a főszereplője.
Ehhez képest kellemesen csalódtam, mert ez egy nagyon szerethető, izgalmas történet lett. Szimpatikusak voltak az új szereplők és tetszett Szenilla és a szülei közötti kapcsolat. Látszik, hogy felnőtt fejjel néztem, mert végig azon elmélkedtem, milyen nehéz lehetett ez a szituáció az anyukájának és az apukájának. Viszont durván az ötvenedik-hatvanadik percnél úgy éreztem, hogy kifújt a sztori és nem kéne további bonyodalmakkal és akciókkal fűszerezni. De voltak benne jó poénok, dráma és cukiság is, úgyhogy rendben volt ez. Nem az az újranézős fajta számomra, de szórakoztatónak találtam.

krlany 

Szóval én nem annyira bírom Szenillát, mert attól még, hogy valaki mindent elfelejt, még nem kell kamikaze módjára végigsöpörnie a világon és ezzel veszélybe sodornia másokat. Illetve egy csomó dologra meg emlékezett rövidtávon is, habárugye…
Mondanom sem kell, hogy a fókák, hát ugye a fókák… és a vége poénban Gerard… no meg, hogy az első film zacskós halai is megérkeznek ennek a végére… De a legmenőbb mégiscsak kommandós Hank.

lipotdorka 

13 év elég nagy idő ahhoz, hogy ne a pénz motiváljon, hanem az, hogy az akkori kicsiket (mint jómagam) vissza tudja rángatni az akkori időben. Nem volt kérdés, nekem ezt látnom kellett.
Nem csalódtam a filmben, aranyos volt, és tényleg olyan jó volt a mozivászon elé beülni és visszakalandozni egy kicsit, de ennél kicsit jobbat vártam. Nem volt rossz, de nem olyan, mint mondjuk az első rész, egy Jégvarázs, vagy egy Agymanók.
A karakterek szerethetőek és cukik, de a történetük nincs túlságosan kidolgozva. A zene és az animáció egyszerűen fantasztikus. A humora a helyén van, vannak benne vicces részek. Ami még külön tetszett, az az, hogy egy kis tudást is csöpögtettek a filmbe, így a gyerkőcök okosodni is tudnak közben. (Őszintén, hány gyerek tudott az echolokációról? :P)
Egy gond van vele. Nem igazán tudott újat mutatni az eredeti filmhez képest. Furcsa, hiszen a Pixar elég jó a folytatásokat illetően. Mindig sikerül neki valami újragondoltat, kreatívat alkotni. Ettől Pixar a Pixar, és ezért szeretem jobban más animációsfilm-készítő stúdióknál. :)
Összességébe tehát nekem azért bejött, de a látvány miatt érdemes mindenképpen a 3D-t választani. :)

kiruu

Csavaros kis történetet kapott Szenilla. Szerintem a mellékszereplők miatt lett nagyon ütős, imádtam őket.

Popovicsp87 

Nem igazán kedvelem, értam, hogy miért kell egy filmnek 13 évvel később folytatást/spin offot csinálni.
Akármennyire húztam a szám, ez is egy egész szórakoztató filmre sikeredett, bár az utolsó 30 perc már eléggé hihetetlen lett.
Szenilla múltja érdekes volt, és nem is olyan buta hal.
A poénok annyira nem voltak viccesek, sőt kifejezetten sértőnek is lehetne őket venni.

NaNa_88 

Ez olyan jut is, marad is. :D
Az első filmnek nyilván a nyomába se ér, de a pici Szenilla láttán én speciel cukiság rohamot kaptam. :D
Egyszer ez is elment és lekötött, de azért én inkább maradnék Némó nyomában. ;)

Szeszj 

Jaj szerintem nagyon édes mese volt! ^-^ Az elején a kicsi Szenilla nagyon aranyos volt! Egyem meg! :D A történet is jó volt, izgalmas, aranyos és vicces is! :D Az első részt is imádtam, nagyon sokszor néztem meg kiskoromban, tudtam hogy ezt is imádni fogom! :D A vége nagyon aranyos lett! :D Az új szereplőket is bírtam, főleg a polipot! :D

2 hozzászólás
Lady_Hope

Nekem nagyon tetszett! A kedvenc szereplőm Kautzky Armand lett. :D Fergeteges poén volt. :)
A látvány, a humor, a karakterek voltak a film alappillérei. De a történetben a csavarok csavargásai olyan szinten csavargósak voltak, hogy már majdnem becsavarodtam a csavargásuktól. Ha még egy csavart tettek volna bele, előhúztam volna a csavarhúzómat.
Oh, what a wonderful world!

Csak egy kérdés: Azt tudja valaki hogy a gyerekek 90% miért érez késztetést arra hogy narrálja a filmet, mintha vak lenne a többi néző?
„Odament!” "Jajj, becsukódott az ajtó!" „Itt a hal!”

Felejthetetlen élmény. :)

4 hozzászólás
Emerson 

Csak utólag esett le, hogy ez a Nemo második része. Hát jobb lett volna ha maradunk a bohóchalaknál, mert Dory olyan szinten irritáló volt, hogy szertettem volna kirántva látni. bocs
Már a hangjától is falra másztam és az, hogy állandóan ugyanazt hajtogatta…áh. Az állatkerti ökörködés és a fókák miatt kap 6 csillagot spoiler, de egyébként felejtős az egész. Éljen a rövidtávú memória!

csartak

Bájos kis történet, de semmi extra, ezek a animációs sztorik már nem sok újat nyújtanak. A polip tetszett benne a legjobban.


Népszerű idézetek

duracell

Ússz és evezz, ússz és evezz!
Anyu írta ezt a dalt,
Ez majd minket továbbhajt.

Londonna 

– Te is beloptad magad a szívembe. Mind a háromba.

Pázsint_Dalma_Györgyi

Minek tervezel folyton? Nekem sosincs tervem….Mert a legjobb dolgok véletlenül történnek. Ilyen az élet.

Londonna 

– Mázlid van. Ha nincs emléked, nincs gondod.


Hasonló filmek címkék alapján