Rio 2. (Rio 2.) (2014) 138

Azúr és Csili boldogan él három fiókájával Rio de Janeiro egyik lakályos fakoronáján. Csili szerint azonban a kicsiknek hasznára válna, ha belekóstolnának az igazi madáréletbe is, jót tenne nekik egy kalandtúra az Amazonas vadonjában. A városhoz szokott családfő nehezen boldogul a dzsungelben,… [tovább]

magyar
angol

Képek 15

Szereposztás

Jesse EisenbergAzúr (hang)
Jamie FoxxNico (hang)
Anne HathawayCsili (hang)
Leslie MannLinda (hang)
George LopezRafael (hang)
Rodrigo SantoroTulio (hang)
Jemaine ClementNigel (hang)
Tracy MorganLuiz (hang)
Will.i.amPedro (hang)
Jake T. AustinFernando (hang)

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 11

Várólistára tette 63


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Cuki volt és nagyon tetszett. Csodás helyszín volt és sokat nevettem, jó volt a zene, és a történet is tetszett. :-)

Szeszj 

Az első rész jobban tettszett, persze ez sem volt rossz, csak nem tudom valahogy ez kicsit unalmasabb volt. Voltak benne jó poénok, és aranyos is volt, a piciket nagyon imádtam, haláliak voltak. Az Amazonas pedig gyönyörű. Örülök hogy a készítők ezt a témát hozták fel, nagyon fontos hogy az erdő irtást megakadályozók, tetszett ahogy ebben megakadályozták.
A szereplők még mindig jók, csak kár hogy Luiz keveset szerepelt.
A zenék is fantasztikusak! :D https://www.youtube.com/watch…

Theana 

Egyáltalán nem lett jobb, mint az első része, sőt nincs is vele egy szinten. Az első része tényleg jó volt, vicces, aranyos, és élveztem benne mindent. Itt viszont a poénok (jók voltak, de…) kicsit erőltetettnek éreztem. Nem tetszett, hogy Azúr és Csili életébe spoiler. A kölykök (kölykök?? XD) édesek voltak, és őket emelném ki, ők voltak a legjobbak. :'D Rajtuk viszont tényleg nagyokat röhögtem. :DD

piciszusz 

Az előző részre nem nagyon emlékszem, de ez most nagyon tetszett. Tök jók voltak az énekek, a „táncok”, jó volt a szemnek és jókat röhögtem a békán meg a lajháron :D

Londonna 

Háááát… Jó, elismerem, aranyos, de… Ha nem lett volna benne Nigel, eléggé untam volna. Ő egy szuper karakter, kivitelezésileg is sokkal igényesebb mint a legtöbb kis kékség, vizuálisan is nagyobb élmény volt. A Gabival való kapcsolata pedig extrémcuki, szóval, ha egyszer kap spin-offot a film, remélem, velük. Azt megnézném, sőt, lehet, hogy még moziba is elmennék a kedvükért.
A történet üzenete: esetlen, hézagos, lapos, összecsapott, olyan… semmilyen. Felnőtt fejjel legalábbis totál nem hatott meg ez a fakivágósdi, holott egyébként meg nyilván én is a természetvédelem mellett vagyok. De itt annyira nem volt hangsúly…
A családi konfliktus: na, ebben már inkább volt valamennyi spiritusz, viszont nem is tudom… Én inkább éreztem ezt a szálat konkrétan FELNŐTT problémának. Azt meg minek belepakolni egy – alapvetően – gyerekeknek készült filmbe? Pláne, ha ez az egészben a legfajsúlyosabb? Egyébként ez a rész is kissé untatott. Egyedül az Azúr – após részeket élveztem nagyon, a többi… Mehh.
A gyerekek karakterei nekem nem szimpatikusak, ahogyan a többi madáré sem. Komolyan mondom, hogy az egész sztoriban Nigel a legkirályabb. Őt viszont tényleg meg kell zabálni, annyira cuki. Amikor pedig bottal piszkálják, hát felb….k bennem az ideg, hogy de pofán verném a pasit, grrr.
Szóval, ez nekem nem lesz sokszornézős, viszont beletekerős az igen. Nigel részei, Gabi dala, illetve a portugál zenei betét nagyon tetszett, de a többi dalt elhagyhatták volna.

2 hozzászólás
Lex

Ez egy nagyon jó második rész. Mindig örülök, ha olyan folytatásokkal találkozom, amik kb. ugyanazt a színvonalat tudják nyújtani, mint az előzményeik.

A története megint nagyon bejött azért, mert ismét egy komoly témát vettek elő a készítők: most az esőerdők kiirtását helyezték középpontba. De hogy ne csak erről szóljon a story, kitalálták, hogy kék ara papagájokat találtak az Amazonas vidékén. És természetesen Csili leghőbb vágya, hogy odamenjen, míg Azúrnak… hát, neki nem éppen. De hogy boldog legyen az asszony, felkerekedik a kis család. És aztán belecsöppenünk egy jó kis após-vő csatározásba, amolyan Shrek 2. stílusban. De aztán persze a közös cél összehozza őket. Aranyos volt és szép a történet.

A látványa ennek a résznek is nagyon tetszett, nagyon szép volt a rajzolása, gyönyörűek voltak a papagájok, és az esőerdő is szép volt. A zenék annyira nem jöttek be, valahogy nem az igaziak, de hát nem lehet minden tökéletes. :)

Éva_Kovács_2 

Wow.Hát ez hozza az első rész színvonalát.Kevesebb volt benne a túlkomplikálás,bár az após nem kifejezetten volt szimpi,főleg amikor spoiler,még a végén valami kis dicséret féleséget még vártam volna tőle Azurra.Vagy valami bocsánatkérést.Itt is nevettem bár nem olyan sokat,mint az első részben.A kakadu nagy volt,mint mindig.A béka még végig gyanús volt nekem is,hogy spoiler,azért azt tudom,hogy néz ki.Minden ott volt és külön piros pont ,ahogy Hamvas Dániel énekelt,még ha csak keveset is.Gondolom két mondatra nem akartak külön énekest szerződtetni.:D Összességében szuper kis animációs film!Ajánlom mindenkinek!

egridori

Az első részt imádtam, de ez most nagyon nem jött át. Erőltetett, Azúr pedig néha nagyon fárasztó, és nem vicces volt. Anya bealudt, de a lényeg, hogy a gyereknek tetszett.

brena 

Cukiiiiii. Jobban tetszett az első résznél!

Gizmoo0707

Az első részt imádtam itt viszont nagyon nem állt össze a dolog. A focizó papagájok pedig egyenesen szánalmassá ették az egészet… Kár érte… Pedig egészen jól indult és a behozott új karakterek is nagyon szerethetők voltak.


Népszerű idézetek

Londonna 

"Lenni vagy nem lenni: az itt a kérdés.
Akkor nemesb-e a lélek, ha tűri
Balsorsa minden nyűgét s nyilait;
Vagy… ha kiszáll tenger fájdalma ellen,
S fegyvert ragadva véget vet neki?"

Londonna 

Jajj, annyira cuki, mikor… ilyen sötét és komor vagy!

Londonna 

– Kicsi vagy a sátáni kacajhoz.
– Értem. Imádlak!…

Londonna 

♪ Az este csendes, nincs semmi zaj,
Aludj még, semmi baj,
De hadd súgjak meg annyit, hogy titkon e csaj… (Ó!)
Érted ééég!…

Azt mondják, hogy gáz, mi több,
Torz ez a nász, de a szív szava szent,
S én érzem itt bent,
Hogy ez oly… sorsszerű!…

Bár csattanhatna csókod a számon,
Én másra se vágyom,
De mérgem – ó, higgy nekem! – felfújna így,
És a torkodra forrna a szó!…

Óóóó…

Ha madarakat kérsz, akkor mondd,
Én hozok, nem gond,
Lehet piros vagy zöld,
Csak mondd azt, hogy 'Öld!';
S elhull: haha!

Értsd meg már: Áááá!
Minket béklyóba zár!…
E kínzó vágy!

Vááágy!
Ó, végzetes vágy!
Vááágy!

Tudnod kell! Igen…
Már szívem oly rég várt Rád!…
(Átölel.)
A szerelmünk csak ábránd.

Ábránd és vááágy!
Vááágy!
Végzetes vágy!
Vááágy!

Lelkünk hát eggyé vált,
És most… nincs más.
(Csak egy árny.)
Semmi más.
(Árny.)
Csak a bú.
(Huhúúú…)
Csak tabu.

Ó, jó Rómeóm; így Júliád,
Milyen szép ez, de lásd,
Oly kevés érintés,
Több se kell, s lelked már…
Tova száll!…

Így hoz ránk rút halált ez a végzetes vágy… ♪

Londonna 

Nigel! Nigel, ó! Te meg én… Két különc. Egy mérgező béka… S egy szárnyaszegett madár!… Nem hasonlítunk, de egy a sorsunk.

Londonna 

Nem hajkurásszuk tovább a madárkánkat. Megvárjuk, hogy eljöjjön a kis előadásunkra. Míg én rabul ejtem őket a hangommal, addig a nézők közt elvégzi munkáját Gabi, az én édes kis tömegpusztító fegyverem…

Londonna 

– A károgó kakadu komor kopóként útra kél. Ez Shakespeare is lehetne…
– De ha ő mondaná, nem lenne ilyen szép…
– Hát igen…


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján