Indiana Jones és a kristálykoponya királysága (Indiana Jones 4.) (2008) 161

Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull
122' · amerikai · kaland 12

2 díj · 8 jelölés

Javában dúl a hidegháború. Indiana Jones tevékenysége is szemet szúr a hatóságoknak, a régészprofesszort ki akarják rúgni az egyetemről. Jones találkozik az ifjú Mutt-tal, aki a segítségével meg akarja szerezni a legendás kincset, Akator kristálykoponyáját. A két kincsvadász Peruba utazik, ám… [tovább]

angol

Képek 1

Szereposztás

Harrison FordIndiana Jones
Cate BlanchettIrina Spalko
Karen AllenMarion Ravenwood
Shia LaBeoufMutt Williams
Ray Winstone'Mac' George Michale
John HurtProfessor Oxley
Jim BroadbentDean Charles Stanforth
Neil FlynnSmith
Hirdetés

Kedvencelte 14

Várólistára tette 35


Kiemelt értékelések

piciszusz 

A lego játékból már nagyjából ismertem a sztorit, de azért még tudott újat is mutatni és kifejezetten élveztem ezt a részt. Szeretek az inka/maja beütésű sztorikat. Szerintem ez egy tök jó (befejező?) része lett a sorozatnak.

viky0222

Mintapéldája annak, hogyan rontsunk el egy jó filmsorozatot egyik pillanatról a másikra. A történetet a mai napig nem bírtam feldolgozni, mindig előjön bennem a WTF érzés, amikor csak eszembe jut a film. Pedig szívesen elfelejteném, hogy létezik. :D Unalmas is votl, és elvitték a tipikus amerikai, Hollywood-i filmek irányába azzal, hogy előkerült Indy spoiler Pedig az ötlet nem volt kifejezetten rossz, de a kivitelezés lett borzalmas. Inkább soha többet nem nézem meg, aki pedig nem látta, az hagyja is úgy. :D

Kstimi 

Azt kell, hogy mondjam ez sikerült a legkevésbé, de talán az 5. rész lehetőség a javításra. Kár lenne ha csak a folytatások miatt tönkre menne ez a nagyszerű filmsorozat. Ugyan hozta a tipikus Indi-hangulatot, volt benne bőven kaland és izgalom, mégis: a mű dolgok tönkre tehetik a filmes élményt. Indi fia jó ötlet volt, viszont ez az UFO dolog nagyon nem…vagy lehet hogy ötletnek jó, de a megvalósítás pocsék folyamata kihatott a végeredményre, emiatt nem adhatok több csillagot..

Morn

Igen, őt nem vagyok hajlandó elfogadni Indy-filmként. Mondjuk tény, hogy kaptam egy erőteljes ráhatást a kedvestől, hogy hajlandó velem újra megnézni, de tudjam, hogy ez nem létezik. Megnéztük. Egyetértettem, ez valóban nem létezik, innentől kezdve ha lehet, ne vegyünk tudomást a film létezéséről és sohatöbbet.
Szinte már annyira szánalmas megmozdulások vannak benne, hogy nem is szimplán vicces, hanem hogy a francba került ez bele érzése lesz tőle az embernek (ld.: Tarzan). No meg az egész történet béna, Indy fiatalkori botlása, szerető előhozása.. pff.. nem. Erőltetett és rossz. Nem jött át.

desertangelable 

Kétségtelen, hogy ez a rész nem sikerült olyan jól, mint a korábbi három, de én akkor is szeretem az Indiana Jones filmek hangulatát és mint ilyen, nem tudom, nem élvezni. :)
Nekem jó volt és ezt is többször láttam.

3 hozzászólás
sgtGiggsy 

A második leggyengébb Indiana Jones film, de még így is nagyon szórakoztató. A tipikus Indy-feeling és humor is megvolt benne, és bár a sztori lehetett volna jobb, teljesen jól visszaadta a zseniális első és harmadik rész hangulatát (szerencsére a hulladék második részhez semmilyen mértékben sem hasonlított) Értem én, hogy sokan ugyanazt a gyermeki örömöt akarták átélni a nézése során, mint mikor először látták a régi részeket, de az esélytelen volt. A Kristálykoponya Királysága egy szórakoztató kalandfilm a jó öreg Indiana Jones recept felhasználásával. Abszolút méltó a széria nevéhez.

ZsoltNagy_2 

Nagyon tetszett. Kicsit féltem a folytatástól. Nem voltam benne biztos, hogy kell még egy rész Indiből. Megnézés után kellemeset csalódtam és már azt mondtam hogy még még még egy részt azonnal. Indiana Jonesból sosem elég. Szerintem sajnálatra folytatás már nem lesz mert Ford már nem fiatal, de olyan folytatás meg borzalmas lenne amiben nincs benne, úgy hogy megfelelő lezárás is volt ez a film.

LukeSkywalker 

George Lucas ráerőszakolta akaratát Steven Spielbergre. Az eredmény a Kristálykoponya.
Kár, hogy az Indiana Jones-saga így ért véget.
De talán a 2020-ra ígért 5. résszel jóvá tudják tenni ezt a botlást.

Addig is: Nuke the fridge.


Folytatása

Összehasonlítás

Indiana Jones


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján