Indiana Jones és a kristálykoponya királysága (Indiana Jones 4.) (2008) 292

Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull
122' · amerikai · akció, kaland, fantasy 12 !

2 díj · 8 jelölés

Javában dúl a hidegháború. Indiana Jones tevékenysége is szemet szúr a hatóságoknak, a régészprofesszort ki akarják rúgni az egyetemről. Jones találkozik az ifjú Mutt-tal, aki a segítségével meg akarja szerezni a legendás kincset, Akator kristálykoponyáját. A két kincsvadász Peruba utazik, ám… [tovább]

angol

Képek 1

Szereposztás

Harrison FordIndiana Jones
Cate BlanchettIrina Spalko
Karen AllenMarion Ravenwood
Shia LaBeoufMutt Williams
Ray Winstone'Mac' George Michale
John HurtProfessor Oxley
Jim BroadbentDean Charles Stanforth
Neil FlynnSmith
Igor JijikineDovcsenko
Alan DaleRoss tábornok

További szereplők

Kedvencelte 32

Várólistára tette 49


Kiemelt értékelések

Kiskakukk 

A film megtekintése után megörültem, hogy három hűtő is van a lakásban.

viky0222 

Mintapéldája annak, hogyan rontsunk el egy jó filmsorozatot egyik pillanatról a másikra. A történetet a mai napig nem bírtam feldolgozni, mindig előjön bennem a WTF érzés, amikor csak eszembe jut a film. Pedig szívesen elfelejteném, hogy létezik. :D Unalmas is votl, és elvitték a tipikus amerikai, Hollywood-i filmek irányába azzal, hogy előkerült Indy spoiler Pedig az ötlet nem volt kifejezetten rossz, de a kivitelezés lett borzalmas. Inkább soha többet nem nézem meg, aki pedig nem látta, az hagyja is úgy. :D

2 hozzászólás
Hippoforaccus 

Nem értem, miért van ez a film ennyire lehurrogva… Igaz az előzőek inkább a mitológiára és a vallásra építkeztek, ebbe viszont beleszőttek egy kis sci-fit is spoiler. Egyáltalán nem vészes, sőt, élvezhető sztori, sok-sok humorral és akcióval.

piciszusz 

A lego játékból már nagyjából ismertem a sztorit, de azért még tudott újat is mutatni és kifejezetten élveztem ezt a részt. Szeretek az inka/maja beütésű sztorikat. Szerintem ez egy tök jó (befejező?) része lett a sorozatnak.

DittaV 

Nem vagyok egy űrlényes sztorikat kedvelő ember, de akkor is tetszett ez a rész. Nem mondom, hogy extra, de azért nem rossz. Bár arra erősen kíváncsi leszek, vajon mit tesznek majd az ötödik részbe ezek után.

8 hozzászólás
Popovicsp87 

Mindig necces egy filmszériához hozzányúlni húsz év múlva. Van amikor ez jobban sül el, de ebben az esetben pont az ellenkezője sikerült.
Nem mintha rossz film lenne, de nekem hiányzott belőle a régi Indy, sokkal konkrétabb a misztikus szál és elborultabb az egész.
A nácikat lecserélték szovjetekre, Indy egy hűtőben túlél egy atomrobbanást, öregebb, de nem töri magát össze és még sorolhatnám.
Rossz filmnek egyáltalán nem mondanám, de hiányzott az a báj, ami a régi filmeket jellemezte. Persze értem a célzást, hogy miért készülhetett, de ezt bármelyik kalandfilmtől megkapom.
Nem is csúszott könnyen.

sgtGiggsy 

A második leggyengébb Indiana Jones film, de még így is nagyon szórakoztató. A tipikus Indy-feeling és humor is megvolt benne, és bár a sztori lehetett volna jobb, teljesen jól visszaadta a zseniális első és harmadik rész hangulatát (szerencsére a hulladék második részhez semmilyen mértékben sem hasonlított) Értem én, hogy sokan ugyanazt a gyermeki örömöt akarták átélni a nézése során, mint mikor először látták a régi részeket, de az esélytelen volt. A Kristálykoponya Királysága egy szórakoztató kalandfilm a jó öreg Indiana Jones recept felhasználásával. Abszolút méltó a széria nevéhez.

Timi98 

Azt kell, hogy mondjam ez sikerült a legkevésbé, de talán az 5. rész lehetőség a javításra. Kár lenne ha csak a folytatások miatt tönkre menne ez a nagyszerű filmsorozat. Ugyan hozta a tipikus Indi-hangulatot, volt benne bőven kaland és izgalom, mégis: a mű dolgok tönkre tehetik a filmes élményt. Indi fia jó ötlet volt, viszont ez az UFO dolog nagyon nem…vagy lehet hogy ötletnek jó, de a megvalósítás pocsék folyamata kihatott a végeredményre, emiatt nem adhatok több csillagot..


Folytatása

Összehasonlítás

Indiana Jones


Hasonló filmek címkék alapján