A barátságos óriás (2016) 131

The BFG
117' · amerikai, angol · kaland, fantasy 6

0 díj · 10 jelölés

Egy Szofi nevű kislány találkozik a Hatalmas és Barátságos Óriással, aki, dacára rémisztő külsejének, valójában melegszívű lény, és fajtája által száműzetett, mivel nem hajlandó kisfiúkat és kislányokat enni.

angol

Képek 5

Szereposztás

Rebecca HallMary
Mark RylanceA HABÓ
Bill Haderóriás
Penelope WiltonA Királynő
Ruby BarnhillSophie
Rafe SpallMr. Tibbs
Hirdetés

Kedvencelte 7

Várólistára tette 142


Kiemelt értékelések

Lady_Hope

Elég-e egy filmnél, ha gyönyörű, és látványos, és bambulatos?
Nemdenem. Dehogy is! Pedig ez az eddigi leggyönyörűbb film, amit láttam. Olyan csodálatosan szép, ahogy az álmok kavarognak a befőttesüvegekben! De sajnos néha kicsit vontatott volt, a cselekményével voltak gondjaim. Mert egy gyerek, aki a történetet élvezné, elalszik, bármilyen szép is az animáció. Míg egy felnőtt, aki meg élvezné az animációt elalszik a történeten.
A zene egyszerűen csodálatos! El se hiszem hogy lehet valami ennyire kárpitozatos.
Habár meseszépséges, sajnos ez nem elég.
De akkor is örvendek hogy megnéztem! :)

Gabye

Olvastam a könyvet nem is olyan rég, uh sok meglepetést nem okozott, bár itt-ott kimaradtak dolog vagy épp hozzáadtak olyat, ami a könyvben nem volt, de összességében az alaptörténet megegyezik. Mégis talán többet is ki lehetett volna hozni belőle. Ami viszont vitathatatlan, hogy a képi világa és a zene nagyon szép és BFG nagyon kedves karakter. Viszont kicsit összecsapottnak éreztem, főleg a végét. De ezzel együtt sem bánom hogy megnéztem.

Near

Szép színes, így meseszerű.
Érdekes a beszéd és ezért egy-egy mondat vicces. Az első tíz percben.
Viszont tökéletesen elaludt az egész család úgy húsz-harminc perc alatt. Még én is, pedig nagyon rossz alvó vagyok. Pirospont!

Röfipingvin

Minden kis átírás, betoldás és foltozás ellenére nekem hozta a könyv hangulatát :) Viszont sokallom a két órát, mert a korosztály, aki igen élvezné, az pont a hossza miatt lehet, hogy nem fogja.

jancsibohi 

az eleje-közepe nagyon tetszett, mert kedves, szép és eredeti, a végén a problémamegoldás viszont kissé egyszerű és valahogy túl gyermetegre sikerült. (nem olvastam a könyvet, így új volt a sztori)
viszont teljesen belezúgtam BFG mosolyába. onnantól kezdve, hogy először láttam mosolyogni, azon törtem a fejem, hogy kire hasonlít, de nem tudtam rájönni. majd ha rájövök, frissítek. :)

Arwen5

Keserédes történet. Benne van a barátság, de a magány is. Benne van az elfogadás, de a kirekesztés is. Vidám történetnek álcázza magát, de ha mélyen belenézel az óriás szemébe, látod mennyire szomorú is.
Viszont rengeteget lehet rajta nevetni, a vicces szavakon, helyzeteken.
Megéri megnézni. És mekkorát néztem, amikor a végén kiírták, hogy Steven Spielberg rendezte.

Piroshaj

Egy szóval tudnám jellemezni:cuki. A látványvilága gyönyörű, bár ettől függetlenül szerintem értelmetlen volt 3D-ben megnézni.

Carmilla 

Stockholm-szindrómás kislány esete az emberrabló, kisnövésű óriással. :)

Bohemian 

Jesszum pepi, mi a bűbánat volt ez!? Még a CGI furasága nem is zavart volna annyira, de ez a sztori egyszerűen hihetetlenül sz….. khm, rossz volt. A Big Fu..in' Giant egész jópofa meg aranyos, de ez a történet valami vicc. spoiler A leányka játéka is idegesítő volt, az óriásabb óriások bugyutasága is. Még gyerekfilmnek is kevés és gáz. -_–

Lex

Egyértelműen inkább gyerekeknek szól a film, de én most hagytam magam visszarepíteni a gyerekkorba. A látvány fantasztikus volt, a történet szórakoztató (az utolsó fél óra egyenesen haláli :D) és a szereplők is nagyon szerethetőek. Örülök, hogy sikerült annyira a hatása alá kerülnöm, hogy őszinte gyermeki lelkesedéssel és kacagva nézhettem végig, így 26 évesen. :)


Népszerű idézetek

LukeSkywalker 

Sophie: Miért ragadtál el?
A HABÓ: Mert hajlottam a magányos szívedet a világ összes titkos suttogása között.

1 hozzászólás

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján