Spielberg (2017) 22

Steven Spielberg egyike a világ leghíresebb filmeseinek. A közel ötven éves pályafutása során páratlan életművet alkotott. Most elmeséli életét, egyedülálló kapcsolatát a filmkészítéssel. A keserédes gyerekkorától kezdve végigkövethetjük pályáját a felemelkedésen, majd a hihetetlen… [tovább]

angol
angol

Szereposztás

Leonardo DiCaprioönmaga
Laura Dernönmaga
Tom Hanksönmaga
Christian Baleönmaga
Harrison Fordönmaga
Cate Blanchettönmaga
Liam Neesonönmaga
Daniel Craigönmaga
Steven Spielbergönmaga
Martin Scorseseönmaga

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 2

Várólistára tette 86


Kiemelt értékelések

Saille 

Több mint kétórás, mégis magával ragadó. Pedig abszolút hagyományos dokumentumfilm, statikus ülő interjúkkal, filmbevágásokkal, vágóképekkel, semmi extra.
De tartalmilag nagyon érdekes, érintik a gyerekkorát, az első filmjeit, a családját, hogyan tört be Hollywoodba, a kasszasikereit, Lucasékkal való barátságát, a származását, stb.
Ami a legérdekesebb volt, a tiniként forgatott háborús rövidfilmjei, a Cápa, a Párbaj sikerei, A harmadik típusú találkozások üzenete, Lucas, Brian De Palma, Scorcese, Coppola baráti köre, mit szóltak a Csillagok háborúja vázlatához, kitől kapta Indiana Jones alakjának ötletét, aztán, hogyan s miért tért vissza a zsidó gyökereihez, miért akarta leforgatni a Schindler listáját, milyenek voltak az első digitális dinók a Jurassic Parkban, milyen volt a Világok harca, a München vagy a Lincoln forgatása, stb.
Hires pályatársak és színészek is megszólalnak a filmben: Liam Neeson, Tom Hanks, Leonardo Di Caprio, Drew Barrymore, Jeff Goldblum, Dustin Hoffmann vagy épp Daniel Day-Lewis.
Szóval mindenképpen érdemes megnézni annak, aki szereti Hollywood blockbustereit. :)

Little_Monster 

Sok érdekességet megtudhatunk a zseniális rendezőről, mivel nagyon nagyra tartom a munkásságát, számomra élmény volt nézni, hogy mit tett le a mester az asztalra az évek alatt. Nem semmi életút, ezt eddig is tudtuk, nem lesz egyszerű utána csinálni.

Timi98 

Már régóta megakartam nézni, hiszen nagyon szeretem Spielberg filmjeit. Igazából elég tömény, viszont nagyon jól összefoglalja a lényeget. Aki szereti Spielberg munkásságát az élvezni fogja és érdekesnek találja majd.

Renita144

Rengeteg újdonságot tudhatunk meg, mivel nagyon jól bemutatja Spielberg munkasságát, amit számos életrajzi elemmel is kiegészít. Egyedül a hosszával volt bajom, de megértem hogy egy ilyen életpálya bemutatását nem tudták a készítők bezsúfolni másfél órába. Én akár egy több részes dokumentumfilm-sorozatként jobban el tudtam volna képzelni.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján