Indiana Jones és a Végzet Temploma (Indiana Jones 2.) (1984) 204

Indiana Jones and the Temple of Doom
118' · amerikai · akció, kaland 12

Balul üt ki Indiana Jones tárgyalása a rettegett kínai bűnszervezet vezetőjével. Hősünk, oldalán Willie-vel, a bárénekesnővel és Picúrral, a kínai kisfiúval menekülni kényszerül Sanghajból. Indiában kötnek ki, ahol az egyik kis falu lakosai Jones segítségét kérik. Nem elég, hogy az oltárukról… [tovább]

angol

Képek 1

Szereposztás

Harrison FordIndiana Jones
Kate CapshawWillie Scott
Jonathan Ke QuanPicúr
Amrish PuriMola Ram
Roshan SethChattar Lal
Ric YoungKao Kan
Dan AykroydEarl Weber
Hirdetés

Kedvencelte 38

Várólistára tette 42


Kiemelt értékelések

Sydney 

Mind a 8 csillagot Indy-nek adom a végtelen önuralma miatt, mert nem hagyta valahol egy barlangban ezt a rikácsoló és visítozó nõszemélyt!!

Charityy 

Na, az a sipákoló nő halálra idegesített, ami sajnos levett a film értékéről, pedig egyébként jó rész volt.

viky0222

Valamivel kevésbé tetszett ez a rész, mint az első, néhol kifejezetten furcsa volt a történetszál, az egész környezet. Na meg az a nő… Rettenetesen idegesítő volt, állandóan sipákolt, és rontott a film értékén. Ellenben Picúrt szerettem. Na meg Indy-t sem lehet nem szeretni. A kincsvadászos dolgok még mindig bejönnek, és ahhoz képest, milyen régi film már, alig érződik, ráadásul itt még normális poénokat írtak a filmekbe. :)

WolfEinstein

Szerintem ez a legdurvább része az Indiana Jones-filmeknek. Végig pörög, egy pillanatra sem hagyja lankadni a figyelmet. Jól elhúznak egy jelenetet, hogy a lehető legtöbbet kihozzák belőle. A film csúcspontja nekem a csillés üldözős jelenet, az valami félelmetesen látványosan és körömtövigrágósan meg van koreografálva. Willie karaktere telitalálat a hisztis, kibírhatatlan primadonnaként. És John Williams zenéje akkor is mindent visz!

Valcsa

Mindent összevetve, nekem egy hangyányival jobban tetszett, mint az első rész. Igaz, az eleje borzalmasan unalmas volt, nehéz volt odafigyelni – a szőke csaj meg aztán még az előző film barna csajánál is idegesítőbb volt (ha tudtam volna, mi vár rám ebben a filmben, Marionra korábban egy rossz szót se szóltam volna… :D). Sajnáltam, hogy a történet is igazán csak a végén indul be (mikor Indi és Picur rátalál a titkos járatra, onnantól már egész izgalmas volt). Kapott még 1 csillagot az előzőhöz képest, de még mindig nem lesznek sokszor újranézősek ezek a filmek… :/ Kár.

Hippoforaccus 

Amíg az első rész vicces volt, ez inkább csak nevetséges. Leginkább a két, rettentően idegesítő mellékszereplő (a nő és a gyerek) miatt. Ha ezt a két vinnyogó-vihogó lényt nem tették volna bele, sokkal jobb lett volna az egész. De így, ez csak az első rész paródiája lett.

piciszusz 

Hát ez valami borzalmas volt. Sose láttam még ezt a részt, nem is tudom milyen indíttatásból ültem le megnézni. Lehet ha gyerekként láttam volna, akkor most nosztalgia miatt több csillagot adnék, de így 30 év után már nem bírja legyűrni a szervezetem. Meg tudtam volna folytani azt a csajt, csak sikítani tudott. A zenei aláfestések viszont nagyon el voltak találva.

1 hozzászólás
madárka

Nagyon tetszett! Sokkal izgalmasabb volt, mint a Frigyláda. Ezen tényleg izgultam, hogy vajon mi fog történni.

Kstimi 

Nem rossz, de nem ez a kedvencem. Végig pörgős film, de nekem mégsem nyújt annyi izgalmat, mint a többi rész.

Morn

Indy még mindig tud, érdemes volt belekóstolni a trilógiába (igen, szigorúan trilógia!). A nőci mondjuk eléggé idegesített, de hát ha ilyen karakter kellett, akkor ilyen kellett. No meg ebben látható egy igen romantikus jelenet, amikor az úriember szó szerint a szívét ajánlja fel.. :D


Folytatása

Összehasonlítás

Indiana Jones


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján