Indiana Jones és a Végzet Temploma (Indiana Jones 2.) (1984) 330

Indiana Jones and the Temple of Doom
118' · amerikai · akció, kaland, fantasy 12

Balul üt ki Indiana Jones tárgyalása a rettegett kínai bűnszervezet vezetőjével. Hősünk, oldalán Willie-vel, a bárénekesnővel és Picúrral, a kínai kisfiúval menekülni kényszerül Sanghajból. Indiában kötnek ki, ahol az egyik kis falu lakosai Jones segítségét kérik. Nem elég, hogy az oltárukról… [tovább]

angol

Képek 21

Szereposztás

Harrison FordIndiana Jones
Kate CapshawWillie Scott
Jonathan Ke QuanPicúr
Amrish PuriMola Ram
Roshan SethChattar Lal
Ric YoungKao Kan
Dan AykroydEarl Weber
Philip StoneCaptain Blumburtt
Roy ChiaoLao Che
David YipWu Han

További szereplők

Kedvencelte 56

Várólistára tette 67


Kiemelt értékelések

Sydney 

Mind a 8 csillagot Indy-nek adom a végtelen önuralma miatt, mert nem hagyta valahol egy barlangban ezt a rikácsoló és visítozó nõszemélyt!!

3 hozzászólás
Charityy 

Na, az a sipákoló nő halálra idegesített, ami sajnos levett a film értékéről, pedig egyébként jó rész volt.

viky0222 

Valamivel kevésbé tetszett ez a rész, mint az első, néhol kifejezetten furcsa volt a történetszál, az egész környezet. Na meg az a nő… Rettenetesen idegesítő volt, állandóan sipákolt, és rontott a film értékén. Ellenben Picúrt szerettem. Na meg Indy-t sem lehet nem szeretni. A kincsvadászos dolgok még mindig bejönnek, és ahhoz képest, milyen régi film már, alig érződik, ráadásul itt még normális poénokat írtak a filmekbe. :)

Popovicsp87 

Fiatalabb koromban ezt a részt kevésbé szerettem, az indiai kultúra nagyon távol áll tőlem.
Újranézve viszont jobban tetszett, hangulatos izgalmas, kicsit sötétebb.
Viszont Willie-t nem értem, hogy miért nem áldozták fel Kálinak, megkímélt volna a ripacskodástól és a két órás sivításától.

WolfEinstein 

Szerintem ez a legdurvább része az Indiana Jones-filmeknek. Végig pörög, egy pillanatra sem hagyja lankadni a figyelmet. Jól elhúznak egy jelenetet, hogy a lehető legtöbbet kihozzák belőle. A film csúcspontja nekem a csillés üldözős jelenet, az valami félelmetesen látványosan és körömtövigrágósan meg van koreografálva. Willie karaktere telitalálat a hisztis, kibírhatatlan primadonnaként. És John Williams zenéje akkor is mindent visz!

Hippoforaccus 

Amíg az első rész vicces volt, ez inkább csak nevetséges. Leginkább a két, rettentően idegesítő mellékszereplő (a nő és a gyerek) miatt. Ha ezt a két vinnyogó-vihogó lényt nem tették volna bele, sokkal jobb lett volna az egész. De így, ez csak az első rész paródiája lett.

Valcsa 

Mindent összevetve, nekem egy hangyányival jobban tetszett, mint az első rész. Igaz, az eleje borzalmasan unalmas volt, nehéz volt odafigyelni – a szőke csaj meg aztán még az előző film barna csajánál is idegesítőbb volt (ha tudtam volna, mi vár rám ebben a filmben, Marionra korábban egy rossz szót se szóltam volna… :D). Sajnáltam, hogy a történet is igazán csak a végén indul be (mikor Indi és Picur rátalál a titkos járatra, onnantól már egész izgalmas volt). Kapott még 1 csillagot az előzőhöz képest, de még mindig nem lesznek sokszor újranézősek ezek a filmek… :/ Kár.

Victorious 

Nem olyan jó mint az előző rész de én ezen is jól szórakoztam. A gyereket bírtam (durva belegondolni,hogy már 40 felett jár a színész),igazából Willievel sem volt gondom sokakkal ellentétben(szerintem a helyzetében teljesen érthető sokszor,hogy sikonyál).
Az evéses rész volt itt a kedvencem :D
Még mindig érdekes amúgy ez a 12-es besorolás :D

piciszusz 

Hát ez valami borzalmas volt. Sose láttam még ezt a részt, nem is tudom milyen indíttatásból ültem le megnézni. Lehet ha gyerekként láttam volna, akkor most nosztalgia miatt több csillagot adnék, de így 30 év után már nem bírja legyűrni a szervezetem. Meg tudtam volna folytani azt a csajt, csak sikítani tudott. A zenei aláfestések viszont nagyon el voltak találva.

1 hozzászólás
Little_Monster 

Kicsit csökkent a színvonal az előzőhöz képest, pedig a készítő gárda még mindig elsőosztályú. Fordot mindig is imádtam nézni, mikor ennyire élvezi, amit csinál, viszont a partnerként kapott nő lénye, hangja és viselkedése elképesztően sokat rontott a filmélményen.


Népszerű idézetek

S_Bíborka 

Indiana Jones: Wear your jewels to bed Princess?

Willie: Yeah… and nothing else. Shock you?

Indiana Jones: Nothing shocks me. I'm a scientist.

S_Bíborka 

Indiana Jones: Willie, Willie, Willie. What kind of a name is that? Is it short for something?

Willie: Willie is my professional name, Indiana.

Short Round: Hey, lady! You call him Dr. Jones!

Indiana Jones: *My* professional name.

S_Bíborka 

Indiana Jones: Mola Ram! Prepare to meet Kali… in Hell!

S_Bíborka 

Az áldozatul bemutatott férfi: Om Namha Shivaye, Om Namha Shivaye, Om Namha Shivaye…
(ó, Istenem, ó, Istenem, ó, Istenem…)

S_Bíborka 

Short Round: What is Sankara?

Indiana Jones: Fortune and glory, kid. Fortune and glory.

S_Bíborka 

Willie: There are two dead people in here!

Indiana Jones: There's gonna be two dead people in here! Hurry!


Folytatása

Összehasonlítás

Indiana Jones


Hasonló filmek címkék alapján