München (2005) 59

0 díj · 8 jelölés

Steven Spielberg részben Magyarországon forgatott nagyszabású alkotása, a München egy nemzetközi szereplőgárdát felvonultató, lebilincselő történelmi thriller, amely az 1972-es müncheni olimpián a 11 izraeli sportoló meggyilkolását követő eseményeket dolgozza fel. A megtörtént események alapján… [tovább]

angol

Szereposztás

Eric BanaAvner
Daniel CraigSteve
Ciarán HindsCarl
Mathieu KassovitzRobert
Hanns ZischlerHans
Ayelet ZurerDaphna
Geoffrey RushEphraim
Moritz BleibtreuAndreas
Tom WlaschihaFürstenfeldbruck hiradó stábtag
Omar MetwallyAli

További szereplők

Kedvencelte 9

Várólistára tette 77


Kiemelt értékelések

Little_Monster 

Nagyon untam és amikor épp nem untam, akkor azon gondolkoztam, hogy hányszor hányféleképpen láttam már ugyanezt. Háború, terroristák, bosszú, gyilkosság, kémek, elég csak a címkék közül egyet kiemelni és az első három találatban lesz egy pont ilyen, vagy hasonló film. Még talán a szereplők is ugyanezek lesznek. Indokolatlanul hosszú volt és vontatott, és épp mikor a PTSD miatt kezdett volna érdekelni, vége lett.

Imma 

Szégyen és gyalázat, az egyetlen, ami megmaradt ebből a filmből, az, hogy szünet nélkül vetítették le, és a végére már majd' bepisiltem.

1 hozzászólás
Remake

Hatásos. Én kerestem a lövedékeket magamon a film után.

Lobo

Azt hittem, hogy mindenki elfogult és direkt nem írnak jót a Münchenről. Különben is hajlamos vagyok juszt is megnézni és kedvelni olyan filmet is, amiről esetleg a szívem mélyén tudom, hogy nem kéne, de valami szentimentális okból én mégis kitartok, s meglátom benne azt, amiért szerethető. Úgy gondoltam, hogy ezzel a filmmel is így lesz. De nem. Egyszerűen nem tudott megfogni, hiába volt minden, hiába szép Eric Bana szeme, és Daniel Craignek is imádnivaló az angolja, jókat lehet mosolyogni, hogy az Operaház jobb oldala Párizs, balja Róma, a Madách tér környéke meg London… de ez kábé 4 perc, a többi 160 perc pedig gyöntődés, fészkelődés, unalom és kis híján elalvás volt. Értettem én a mondanivalót, amit rendesen szájbarágtak, de nem lehetett volna jobb filmet csinálni erről? Ilyen alapanyaggal, körítéssel? Valahol mégis elvszett valami.

kamububu 

Egy film az értelmetlenségről. Az első kb. egy óra még valamennyire nézhető, a maradék részében pedig azon töprengtem, hogy hova ér el a történet. Egyszerűen nem volt semmi kifutása, semmi íve, semmi dinamikája, semmije. Az egész olyan amatőrnek tűnt. Biztos lesz majd, aki megmagyarázza nekem, amit nem tudok, meg hogy Spielberg miért gyárt ilyen unalmas filmet, de egyszerűen szomorú, hogy a klasszikus autók tetszettek a legjobban a filmben.


Hasonló filmek címkék alapján