Hadak útján (2011) 211

War Horse
146' · amerikai, indiai · dráma, háborús, történelmi 12

2 díj · 15 jelölés

A Hadak útján egy Albert nevű fiú és Joey névre hallgató lovának elsöprő erejű története. Nehéz idők járnak, nemsokára kitör az I. világháború. Albert édesapja eladja Joey-t a brit lovasságnak, akik rögtön be is vetik őt a frontvonalakon túl – így megkezdődik Joey kalandos utazása, háttérben az… [tovább]

angol · magyar

Képek 23

Szereposztás

Jeremy IrvineAlbert Narracott
Benedict CumberbatchStewart őrnagy
Tom HiddlestonNichols százados
Emily WatsonRose Narracott
David ThewlisLyons
Peter MullanTed Narracott
Toby KebbellGeordie
Leonard CarowMichael
David KrossGünther Schröder
Liam CunninghamOrvos

További szereplők

Kedvencelte 36

Várólistára tette 175


Kiemelt értékelések

Lexy

Csodaszép film volt ez a barátságról, a szeretetről, de legfőképpen a kitartásról. Már epekedve várom azt a pillanatot az életemben, amikor számomra is olyan fontossá válik valami, mint amilyen Albert számára volt Joey. Gyönyörűen ábrázolták benne a kötődést lovas és lova között. Ez a film határozottan bebizonyította azt, hogy léteznek olyan dolgok, amelyek örökké tartanak, és van amiről soha sem szabad lemondani.
Rengeteg magával ragadó jelenet volt a filmben, a kedvencem az volt, amikor az angol és a német katona együtt segítettek kiszabadulni a lónak.
Én személy szerint a lány jelenlétét kissé feleslegesnek éreztem, hiszen semmi pluszt nem adott a történetnek, de ez legyen a legnagyobb problémám.
Kicsit hosszú film, de megéri rászánni az időt!

Emerson 

Ez meg miért volt két és fél órás? Iszonyú lassú film… kezdve a ló születésétől (áh, muszáj, hogy egy lovas filmben mindig mutassák, ahogy megszületik a ló? Miért? Ilyen alapon akárhány film van, mindig mutassák ahogy megszületik a főhős! Bleh…) Aztán fél óra azzal telik el, hogy a ló gazdája betöri a pacit. Aranyos meg minden, de konkrétan semmi sem történik csak huhogás meg random vágtázás. Aztán jön a háború, ide-oda lökődik szerencsétlen paripa, hihetetlenebbnél hihetetlenebb dolgok történnek vele és már komolyan azt várom, mikor kezd el emberi hangon beszélni, mert úgy viselkedik, mint egy kétlábú… imádom az állatokat (többre tartom őket, mint jó néhány fajtatársamat), de azért embert ne faragunk belőlük. Ez így nagyon meseszerű volt, ezért a gigászi érzelmi megrázkódtatások is elkerültek.
Apropó, a németek miért nem németül beszéltek?
Maradok a The Lighthorsmennél, ott legalább a szerepek nem csúsztak el.

Trixi 

Hosszú?
…..Igen
Már már meseszerű?
…..Igen
…….és ez baj?
NEM!
Sajnáltam, hogy a kedvenceim (B.Cumberbatch, T.Hiddleston) nem sokat szerepeltek a filmben, pedig T.H. egy kis színt vitt a produkcióba. De a film főszereplője mégiscsak a ló volt. Ahová Joey vetődik, mindenhol a háború borzalmai várnak rá, de mindig van 1-2 jótét lélek (mindkét oldalon) , akiknek fontos egy állat élete is. Ami egy háború közepén elég meglepő, hisz az emberé sem ér túl sokat, azaz semmit. Voltak hatásvadász pillanatok, és hagytam magam levadászni :D :D . Az ágyú vontatását én is megszenvedtem, hogy a szögesdrótról ne is beszéljek, és a nagypapával is együtt könnyeztem spoiler – szóval elő a zsepikkel.

MrsCumberbatch 

Nem volt rossz, de maradjunk annyiban, hogy nem az én stílusom. Ezt a három csillagot is csak Benedict és Tom kiváló kettőse miatt adom. Az ők kevesebb mint 20 perce volt a film csúcspontja.

A többi szörnyű. Iszonyatosan vontatott, néhol pedig túl.. kapkodós és hirtelen ugrálós. Vontatott, mégis kidolgozatlan. Szerencsétlen ló 10-20 percig volt valahol, aztán ment is tovább – legalább is műsor időben ennyi, de a valóság sem jobb; 1-3 nap…

A vége meg még zavarosabb volt, alig volt a kiscsajnál a ló, miért lett olyan fontos neki? spoiler

Minden esetre, amit üzennék annak, aki még nem látta: A film egy LÓ életét követi le, ahogy az ”gazdáról gazdára” kerül. A filmnek nincs igazán emberi főszereplője. Ennek egy ló a főszereplője. Tehát ha valamelyik színész miatt akarod megnézni számíts arra, hogy 10-30 percet fogod látni egyhuzamban, aztán soha többet – kivéve akit de. :')

Kinek ajánlom? Első sorban azoknak akiket nem zavar ha egy állat a főszereplő. Másodszor azoknak akik olyan elvakultan szeretik Steven Spielberget, hogy szerintük soha egy rossz, de még közepes filmet sem csinált – nekik úgy is tetszeni fog, már megnézés előtt. És harmadszor azoknak, akik szeretik a háborús filmeket – bár… Nem tudom. Lehet annak is gyenge. Inkább lightos háborús film akarok lenni nyafogás xd

7 hozzászólás
paavel 

Már a legelején, akkor állítottam volna le a forgatást és küldtem volna haza a stábot hosszú pihenőre, amikor – nem is azt volt fájó látni, hogy egy hátaslóval szántanak, hanem hogy – direkt köves, sziklás talajt akarnak felszántani vele: a hollywoodi agyakban biztosan nincs meg annak a belátásnak a képessége, ami minden józan – sőt még részeg! – paraszti észben is megvan: előbb az ember, a gazdi a mancsával kiszedi a nagyobb köveket – amikből az egész telket körbeérő kerítést építhet –, majd aztán küldi rá az ekét. De itt a fim első truvája az volt, hogy ez a paci még a sziklákat is elboronálja. Hatásvavászatból aranyérem.
A film első reális jelenete az 59. percben jő el: amikor a német géppuskák hamburgerhúst aprítanak az angol lovasroham állományából. Akik karddal rohamoznak, mert aznap reggel nem osztották ki a revolvereket? Á, hagyjuk, kár az agyat működésbe helyezni Spielgbergnél, ő sem tette. A mozizáshoz elég a könnycsatornát összekötni az egyik szemmel, a „film” ideális nézője egy lombikban úszó preparált lószem, annak legalább lenne minek drukkolnia.
A világháborús jelenetekért néztem meg, akadt is pár érvényes jelenet, de leginkább ezeket is elszúrták.

Kiskakukk 

Ez nem háborús film, hanem egy giccses és roppant bugyuta tündérmese. Akár a Disney logó is elfért volna rajta…

Vér semmi nem volt benne (azt az egy-két lehorzsolt térdet nem vagyok hajlandó ideszámolni).

Értelmetlen jelenetekből ezzel szemben nem volt hiány.
Először is, a ”kedvencem”: amikor a ló belegabalyodik a szögesdrótokba, rángatózik, küszködik…. és végül… *dobpergés* ….semmi baja nem lesz, mikor kiszedik belőle. Anyám borogass.

Aztán amikor géppuskával megszórják a lovasokat (Ejj, de gyorsan futottak ezek a német fiúk, hogy lehagyva a brit lovas rohamot, gyorsan behuppantak a géppityuk mögé!) mire sok-sok ember leteleportálódik a nyeregből és sok-sok paci fekszik a zsenge fűben. VÉR SEHOL. Belek, esetleg? Arról ne is álmodjatok.

Az elején a fiú ekés performansza valóban az agybaj határát súrolja, de a főretardált a családfő, az apuka volt. Ez a pasas tényleg valami értelmi fogyatékos volt. spoiler És aztán, amikor a ló nem akarja felvenni a hámot, amivel apuka elmebeteg módjára hadonászik mellette… Na, kitaláljátok? spoiler

A hab a tortán… nem is, a meggyszem a hab tetején, amikor bejelentik a katonáknak, hogy vége van a háborúnak. Reakció? Én ezekre vártam: álló ováció, örömkönnyek, nagy sóhajok… Erre: csöndben ülnek. Igen.

Nem tetszett. A két csillagot a csodaszép lovak kapják, minden más értékelhetetlen. (Na jó, Tom Hiddleston egy nagyon szép férfi, de ez önmagában nem menti meg a filmet, meg aztán a karaktere spoiler, szóval… 2 csillag.)

3 hozzászólás
rhysciar

Hiába Spielberg, hiába háborús film, túl hosszúra nyújtották. Legalább háromszor kezdtem bele, mire végigértem rajta.

Hippoforaccus 

Lessie hazatér, egy kicsit más köntösbe bújtatva. Lessie ezúttal egy ló, és a háború viszontagságin keresztül jut haza, de alapjában véve ugyanaz…

SunflowerSz 

Nem mondom, hogy rossz film, de túl hosszú… közben sokminden történik, de igazából tényleg csak inkább magával a lóval. A rendezés persze szép, Spilberg-től nyilván nem vár mást az ember, de engem annyira nem tudott megvenni a film. Még csak azt sem mondanám, hogy háborús filmnek elment, mert nem igazán ez volt a középpont. Az eleje jobban tetszett egyébként, mint a vége ez egyértelmű, de túl mély nyomokat nem hagyott bennem.


Népszerű idézetek

Silence1989 

Talán többféle módon lehet bátornak lenni. Tudtad, hogy a franciáknak vannak a legjobb postagalambjaik? Ők megváltoztathatják a háborút, azzal, hogy az üzeneteik célba érnek. Elengedik őket a fronton és hazaküldik őket. Mindössze ennyit tudnak. De hogy hazajussanak, át kell repülniük a háború felett. El tudod ezt képzelni, milyen szörnyű lehet? Átrepülni annyi fájdalom és kegyetlenség felett, és tudni, hogy soha nem nézhetsz lefelé. Csakis előre nézhetsz, különben soha sem jutsz haza. Kérdem én, mi lehet ennél bátrabb?

Ufír 

Rosie Narracott: I might hate you more, but I'll never love you less.

Papp_Fanna8

Albert: Vannak remek napok, de a mai nem lesz az…

Bogesxd 

Peter: Ez a császárom arca. És bizony elégedetlenül néz rám.

Letti23 

You should never give a name to anything you are certain to lose.

MrsCumberbatch 

Michael: Az étel jó Olaszországban, ugye?
Gunther: Igen, nagyon jó.
Michael: És a nők?
Gunther: Nem olyan jók, mint az étel…
Michael: Mert túl sokat esznek?

SzV 

Rose Narracott: Lehet, hogy most gyűlöllek, de mindig szeretni foglak.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján