Hadak útján (2011) 142

0 díj · 15 jelölés

A Hadak útján egy Albert nevű fiú és Joey névre hallgató lovának elsöprő erejű története. Nehéz idők járnak, nemsokára kitör az I. világháború. Albert édesapja eladja Joey-t a brit lovasságnak, akik rögtön be is vetik őt a frontvonalakon túl – így megkezdődik Joey kalandos utazása, háttérben az… [tovább]

angol · magyar

Képek 22

Szereposztás

Jeremy IrvineAlbert Narracott
Benedict CumberbatchStewart őrnagy
Tom HiddlestonNichols százados
Emily WatsonRose Narracott
David ThewlisLyons
Peter MullanTed Narracott
Toby KebbellGeordie
Leonard CarowMichael
David KrossGünther Schröder
Liam CunninghamOrvos

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 26

Várólistára tette 124


Kiemelt értékelések

Lexy

Csodaszép film volt ez a barátságról, a szeretetről, de legfőképpen a kitartásról. Már epekedve várom azt a pillanatot az életemben, amikor számomra is olyan fontossá válik valami, mint amilyen Albert számára volt Joey. Gyönyörűen ábrázolták benne a kötődést lovas és lova között. Ez a film határozottan bebizonyította azt, hogy léteznek olyan dolgok, amelyek örökké tartanak, és van amiről soha sem szabad lemondani.
Rengeteg magával ragadó jelenet volt a filmben, a kedvencem az volt, amikor az angol és a német katona együtt segítettek kiszabadulni a lónak.
Én személy szerint a lány jelenlétét kissé feleslegesnek éreztem, hiszen semmi pluszt nem adott a történetnek, de ez legyen a legnagyobb problémám.
Kicsit hosszú film, de megéri rászánni az időt!

Theana 

„…egy Albert nevű fiú és Joey névre hallgató lovának elsöprő erejű története."
A film felétől a szemem könnyes azóta. Az emberek borzalmasan bántak a lovakkal, ahogy Joey-val is.
Nem tudok mit mondani, hatalmas erejű történet. Próbálok normálisan értékelni, de nem megy.

Emerson 

Ez meg miért volt két és fél órás? Iszonyú lassú film… kezdve a ló születésétől (áh, muszáj, hogy egy lovas filmben mindig mutassák, ahogy megszületik a ló? Miért? Ilyen alapon akárhány film van, mindig mutassák ahogy megszületik a főhős! Bleh…) Aztán fél óra azzal telik el, hogy a ló gazdája betöri a pacit. Aranyos meg minden, de konkrétan semmi sem történik csak huhogás meg random vágtázás. Aztán jön a háború, ide-oda lökődik szerencsétlen paripa, hihetetlenebbnél hihetetlenebb dolgok történnek vele és már komolyan azt várom, mikor kezd el emberi hangon beszélni, mert úgy viselkedik, mint egy kétlábú… imádom az állatokat (többre tartom őket, mint jó néhány fajtatársamat), de azért embert ne faragunk belőlük. Ez így nagyon meseszerű volt, ezért a gigászi érzelmi megrázkódtatások is elkerültek.
Apropó, a németek miért nem németül beszéltek?
Maradok a The Lighthorsmennél, ott legalább a szerepek nem csúsztak el.

Trixi 

Hosszú?
…..Igen
Már már meseszerű?
…..Igen
…….és ez baj?
NEM!
Sajnáltam, hogy a kedvenceim (B.Cumberbatch, T.Hiddleston) nem sokat szerepeltek a filmben, pedig T.H. egy kis színt vitt a produkcióba. De a film főszereplője mégiscsak a ló volt. Ahová Joey vetődik, mindenhol a háború borzalmai várnak rá, de mindig van 1-2 jótét lélek (mindkét oldalon) , akiknek fontos egy állat élete is. Ami egy háború közepén elég meglepő, hisz az emberé sem ér túl sokat, azaz semmit. Voltak hatásvadász pillanatok, és hagytam magam levadászni :D :D . Az ágyú vontatását én is megszenvedtem, hogy a szögesdrótról ne is beszéljek, és a nagypapával is együtt könnyeztem spoiler – szóval elő a zsepikkel.

rhysciar

Hiába Spielberg, hiába háborús film, túl hosszúra nyújtották. Legalább háromszor kezdtem bele, mire végigértem rajta.

Hippoforaccus 

Lessie hazatér, egy kicsit más köntösbe bújtatva. Lessie ezúttal egy ló, és a háború viszontagságin keresztül jut haza, de alapjában véve ugyanaz…

paavel

Már a legelején, akkor állítottam volna le a forgatást és küldtem volna haza a stábot hosszú pihenőre, amikor – nem is azt volt fájó látni, hogy egy hátaslóval szántanak, hanem hogy – direkt köves, sziklás talajt akarnak felszántani vele: a hollywoodi agyakban biztosan nincs meg annak a belátásnak a képessége, ami minden józan – sőt még részeg! – paraszti észben is megvan: előbb az ember, a gazdi a mancsával kiszedi a nagyobb köveket – amikből az egész telket körbeérő kerítést építhet –, majd aztán küldi rá az ekét. De itt a fim első truvája az volt, hogy ez a paci még a sziklákat is elboronálja. Hatásvavászatból aranyérem.
A film első reális jelenete az 59. percben jő el: amikor a német géppuskák hamburgerhúst aprítanak az angol lovasroham állományából. Akik karddal rohamoznak, mert aznap reggel nem osztották ki a revolvereket? Á, hagyjuk, kár az agyat működésbe helyezni Spielgbergnél, ő sem tette. A mozizáshoz elég a könnycsatornát összekötni az egyik szemmel, a „film” ideális nézője egy lombikban úszó preparált lószem, annak legalább lenne minek drukkolnia.
A világháborús jelenetekért néztem meg, akadt is pár érvényes jelenet, de leginkább ezeket is elszúrták.

Sisyll

Történet egy különös lóról, egy különös ember-ló kapcsolatról. Elgondolkodtat arról mekkora szerepe is volt a lovaknak a háborúban. Szegény szerencsétlenek világ életükben az emberek akaratának áldozatai és eszközei voltak.
Kicsit giccsesnek éreztem imitt-amott, de ettől eltekintve csak egy két-könnycsepp legördült az arcomon, ami nálam már a siker jele.


Népszerű idézetek

Ufír 

Rosie Narracott: I might hate you more, but I'll never love you less.

Silence1989 

Talán többféle módon lehet bátornak lenni. Tudtad, hogy a franciáknak vannak a legjobb postagalambjaik? Ők megváltoztathatják a háborút, azzal, hogy az üzeneteik célba érnek. Elengedik őket a fronton és hazaküldik őket. Mindössze ennyit tudnak. De hogy hazajussanak, át kell repülniük a háború felett. El tudod ezt képzelni, milyen szörnyű lehet? Átrepülni annyi fájdalom és kegyetlenség felett, és tudni, hogy soha nem nézhetsz lefelé. Csakis előre nézhetsz, különben soha sem jutsz haza. Kérdem én, mi lehet ennél bátrabb?

I_luv_Krisztián

Albert: Vannak remek napok, de a mai nem lesz az…

Bogesxd 

Peter: Ez a császárom arca. És bizony elégedetlenül néz rám.

LukeSkywalker 

Michael: Az étel jó Olaszországban, ugye?
Gunther: Igen, nagyon jó.
Michael: És a nők?
Gunther: Nem olyan jók, mint az étel…
Michael: Mert túl sokat esznek?

Letti23 

You should never give a name to anything you are certain to lose.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján