Hadak útján (2011) 127

War Horse
146' · amerikai, indiai · dráma, háborús, történelmi 12

0 díj · 15 jelölés

A Hadak útján egy Albert nevű fiú és Joey névre hallgató lovának elsöprő erejű története. Nehéz idők járnak, nemsokára kitör az I. világháború. Albert édesapja eladja Joey-t a brit lovasságnak, akik rögtön be is vetik őt a frontvonalakon túl – így megkezdődik Joey kalandos utazása, háttérben az… [tovább]

angol · magyar

Képek 22

Szereposztás

Jeremy IrvineAlbert Narracott
Benedict CumberbatchStewart őrnagy
Tom HiddlestonNichols százados
Emily WatsonRose Narracott
David ThewlisLyons
Peter MullanTed Narracott
Toby KebbellGeordie
Leonard CarowMichael
David KrossGünther Schröder
Liam CunninghamOrvos

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 21

Várólistára tette 111


Kiemelt értékelések

Lexy

Csodaszép film volt ez a barátságról, a szeretetről, de legfőképpen a kitartásról. Már epekedve várom azt a pillanatot az életemben, amikor számomra is olyan fontossá válik valami, mint amilyen Albert számára volt Joey. Gyönyörűen ábrázolták benne a kötődést lovas és lova között. Ez a film határozottan bebizonyította azt, hogy léteznek olyan dolgok, amelyek örökké tartanak, és van amiről soha sem szabad lemondani.
Rengeteg magával ragadó jelenet volt a filmben, a kedvencem az volt, amikor az angol és a német katona együtt segítettek kiszabadulni a lónak.
Én személy szerint a lány jelenlétét kissé feleslegesnek éreztem, hiszen semmi pluszt nem adott a történetnek, de ez legyen a legnagyobb problémám.
Kicsit hosszú film, de megéri rászánni az időt!

Theana 

„…egy Albert nevű fiú és Joey névre hallgató lovának elsöprő erejű története."
A film felétől a szemem könnyes azóta. Az emberek borzalmasan bántak a lovakkal, ahogy Joey-val is.
Nem tudok mit mondani, hatalmas erejű történet. Próbálok normálisan értékelni, de nem megy.

Emerson 

Ez meg miért volt két és fél órás? Iszonyú lassú film… kezdve a ló születésétől (áh, muszáj, hogy egy lovas filmben mindig mutassák, ahogy megszületik a ló? Miért? Ilyen alapon akárhány film van, mindig mutassák ahogy megszületik a főhős! Bleh…) Aztán fél óra azzal telik el, hogy a ló gazdája betöri a pacit. Aranyos meg minden, de konkrétan semmi sem történik csak huhogás meg random vágtázás. Aztán jön a háború, ide-oda lökődik szerencsétlen paripa, hihetetlenebbnél hihetetlenebb dolgok történnek vele és már komolyan azt várom, mikor kezd el emberi hangon beszélni, mert úgy viselkedik, mint egy kétlábú… imádom az állatokat (többre tartom őket, mint jó néhány fajtatársamat), de azért embert ne faragunk belőlük. Ez így nagyon meseszerű volt, ezért a gigászi érzelmi megrázkódtatások is elkerültek.
Apropó, a németek miért nem németül beszéltek?
Maradok a The Lighthorsmennél, ott legalább a szerepek nem csúsztak el.

Trixi 

Hosszú?
…..Igen
Már már meseszerű?
…..Igen
…….és ez baj?
NEM!
Sajnáltam, hogy a kedvenceim (B.Cumberbatch, T.Hiddleston) nem sokat szerepeltek a filmben, pedig T.H. egy kis színt vitt a produkcióba. De a film főszereplője mégiscsak a ló volt. Ahová Joey vetődik, mindenhol a háború borzalmai várnak rá, de mindig van 1-2 jótét lélek (mindkét oldalon) , akiknek fontos egy állat élete is. Ami egy háború közepén elég meglepő, hisz az emberé sem ér túl sokat, azaz semmit. Voltak hatásvadász pillanatok, és hagytam magam levadászni :D :D . Az ágyú vontatását én is megszenvedtem, hogy a szögesdrótról ne is beszéljek, és a nagypapával is együtt könnyeztem spoiler – szóval elő a zsepikkel.

rhysciar

Hiába Spielberg, hiába háborús film, túl hosszúra nyújtották. Legalább háromszor kezdtem bele, mire végigértem rajta.

Sisyll

Történet egy különös lóról, egy különös ember-ló kapcsolatról. Elgondolkodtat arról mekkora szerepe is volt a lovaknak a háborúban. Szegény szerencsétlenek világ életükben az emberek akaratának áldozatai és eszközei voltak.
Kicsit giccsesnek éreztem imitt-amott, de ettől eltekintve csak egy két-könnycsepp legördült az arcomon, ami nálam már a siker jele.

LooneyLuna23

Joey és Albert barátságának hangsúlyozását néha módfelett giccsesnek éreztem, az alaptörténetnek azon részei tetszettek a legjobban, amiben különféle hátterű, nemzetiségű embereket ismertünk meg, akik kapcsolatba kerültek Joey-val. Az ő töredékes, mégis érdekes sztorijai voltak számomra a film igazi csúcspontjai, amik egyaránt szóltak frontvonalak mögötti egyszerű katonákról vagy a hátországban élő kisemberekről. Az is tetszett, hogy a háború kapcsán láthattunk egy csomó katonát, akik mind másként álltak hozzá a harcokhoz. Muszáj megemlítenem a film fényképezését: volt egy-két emlékezetes és gyönyörűen megkomponált jelenet (például amikor a ló keresztülfut a csatamezőn), a vége viszont nagyon olcsónak és csúnyának hatott.
Szép alkotás, ami figyelemreméltó mondanivalót fogalmazott meg a háborúval és annak hatásaival kapcsolatban, felvonultatott egy tisztességes szereplőgárdát, a fő cselekményszálnak vett barátságot azonban szentimentálisan túltolta.

Bexy_15 

Hát érdekes volt. Történelmileg nem tudom, hogy mennyire pontos a dátumoktól eltekintve, de nem létezik, hogy egy ló ekkora makker legyen. Oké, kitalált történet volt, de könyörgöm! Joey konkrétan elpusztíthatatlan volt. Albert végig szenvedte a filmet, Tom Hiddleston vészesen keveset szerepelt benne és néhol olyan érzés volt, mintha egy happy filmet néztem volna, ami az első világháború közepén a csatamezőn játszódik. És ennek ellenére sem volt rossz.

Winterspell

Valahogy atyám rájött, miben mesterkedek (igaz, csak akkor, amikor már kikölcsönöztettem vele a filmet), mégpedig hogy javarészt Tom Hiddleston apropóján nézem újra spoiler
Két dologhoz jött meg a kedvem: 1. elolvasni magát a könyvet (azt hiszem meg is van nekem angolul) 2.valamikor valahol megnézni a színpadi változatot.
A filmet kis híján még meg is könnyeztem. Ilyen sem történik sokszor…


Népszerű idézetek

Silence1989 

Talán többféle módon lehet bátornak lenni. Tudtad, hogy a franciáknak vannak a legjobb postagalambjaik? Ők megváltoztathatják a háborút, azzal, hogy az üzeneteik célba érnek. Elengedik őket a fronton és hazaküldik őket. Mindössze ennyit tudnak. De hogy hazajussanak, át kell repülniük a háború felett. El tudod ezt képzelni, milyen szörnyű lehet? Átrepülni annyi fájdalom és kegyetlenség felett, és tudni, hogy soha nem nézhetsz lefelé. Csakis előre nézhetsz, különben soha sem jutsz haza. Kérdem én, mi lehet ennél bátrabb?

I_luv_Krisztián 

Albert: Vannak remek napok, de a mai nem lesz az…

Bogesxd 

Peter: Ez a császárom arca. És bizony elégedetlenül néz rám.

LukeSkywalker 

Michael: Az étel jó Olaszországban, ugye?
Gunther: Igen, nagyon jó.
Michael: És a nők?
Gunther: Nem olyan jók, mint az étel…
Michael: Mert túl sokat esznek?

Letti23 

You should never give a name to anything you are certain to lose.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján