Hideghegy (2003) 201

Cold Mountain
152' · amerikai · dráma, romantikus, háborús, történelmi 16 !

4 díj · 25 jelölés

Ada kényelemben nevelkedett. Apja, bár Charlestonból egy eldugott, hegyvidéki településre költözött, a széltől is óvja lányát. Inman a Hideghegyen született, ácsként dolgozik. Nem sokkal a polgárháború kitörése előtt megtetszenek egymásnak, és bár csupán egyszer csókolták meg egymást, mielőtt… [tovább]

angol

Képek 14

Szereposztás

Jude LawInman Balis
Donald SutherlandMonroe tiszteletes
Nicole KidmanAda Monroe
Renée ZellwegerRuby Thewes
Brendan GleesonStobrod Thewes
Charlie HunnamBosie
Natalie PortmanSara
Giovanni RibisiJunior
Philip Seymour HoffmanVeasey tiszteletes
Ray WinstoneTeague

További szereplők

Kedvencelte 47

Várólistára tette 121


Kiemelt értékelések

JustABookishSoul

Mindegy egyes megnézésével egyre többet és többet tudok „kinyerni” belőle. Én nagyon szeretem, különleges hangulata van, és a szereplők mind egytől egyik csodálatosak benne.
Külön kiemelném Renée alakítását, fantasztikusan játszik!

Lunemorte

Ritkán érzem azt, hogy egy film minden szempontból betalál nálam…Ez a film most konkrétan a föld alá temetett és a könnyeimmel küszködök azóta, hogy látom amint a varjak szálldosnak felém a hegyről…Jude Law fergetegesen alakított Nicole Kidmannel és habár rengeteg más ismert színész is felbukkant ebben az alkotásban, azért ők csak mellékszereplők voltak itt. Renée Zellweger egyszerű parasztlányt alakított, be kell hogy valljam, nagyon idegesített a stílusa. Ezt leszámítva ez a film keserű valóság a várakozásról, a beteljesült/beteljesületlen szerelemről és az emberi értékekről. Fájdalmasan kínzó valami ez és végül csak a szertefoszlott álmok maradnak – ha így nézzük. Bár ki hogy gondolja…

Fruzsi917 

Nagyon tetszett, érzelmes és izgalmas. Jól visszaadta a kor hangulatát. A szereplőgárda is remek volt, különösen Renée Zellweger, megérdemelte az Oscart.

KHLexa 

Nagyon jó film volt. Renée miatt egy kicsit tartottam tőle, mert Bridget Jones-ként nem igazán szeretem, viszont itt nagyon jól alakított. Sőt mondhatom, hogy nekem az ő felbukkanásával indult be igazán a film. Megérdemelte az Oscart.
Nicole sem tartozik a kedvenceim közé, viszont kezdek rájönni, hogy a korai romantikus filmjei egészen jók.
Ahogy Jude-t se igazán szeretem, szóval már az is furcsa, hogy adtam a filmnek egy esélyt, de nem bántam meg.
Charlieról nem is tudtam, hogy szerepel a filmben, de őt meg imádom, úgyhogy ez egy kellemes meglepetés volt.

happybeboop 

A film legnagyobb értéke a színészi munka. Minden színész nagyon odatette magát. Renée Zellweger egyszerűen zseniális. Mikor ilyen minőségű játékot látok tőle, elgondolkodom, hogy minek is kellett neki elvállalni egy olyan szerepet, mint a Bridget Jones.

darkfenriz

Drámai történet a festői Hideghegyről, az amerikai polgárháború borzalmairól, két szerelmes egymástól való eltávolódásáról, majd szép lassan kibontakozó egymásra találásáról. Mert amiről a vak mogyoróárus beszélt, akár valósággá is válhat. Ha Ada jól látta Sally kútjában…
Inman aztán megél mindent a harcok alatt, majd a dezertőrök életveszélyes hónapjait élve. Rengeteg emberrel hozza össze a sors, de ő nem tud másra koncentrálni, mint a viszontlátásra és az örökkévaló boldogságra.
Eközben Ada is elveszít rengeteg embert és bár talál társat egy lakótárs/barátnő személyében, mely a jellemének igen jót tesz, ő sem tud lemondani arról, akinek képét évek után is őrizgeti.
Hosszú, de izgalmas cselekmény, színészi sztárparádé és gyönyörű amerikai tájak. A főbb szerepekben mindenki nagyon jól alakít és bár a számi hölgy nem kedvenc, összességében mindenki megérdemli a tapsot és a kalapemelést. Csak nehogy golyó érje menetközben azt a fejfedőt…

Noryyy

Ahh, Jude Law *-* *-* *-*
(Amúgy nagyon jó film, imádom!)

S_B

Erős film, jók a színészek és a szerepek is.
Bár régen láttam, mégis mély nyomot hagyott bennem.
Azért csak ennyi csillag, mert a háborús filmeket nem annyira szeretem.

Annie04

Tetszett, főleg a színészek alakítása miatt.


Népszerű idézetek

Zikk

Ruby Thewes: Hallgasd szeretők sutyorgását és jóllakhatsz sületlenséggel!

Zikk

Ada Monroe: Még egyszer belenéztem Sally kútjába, de már nem láttam semmi baljóslatot. Csak felhőket, felhőket és aztán a Napot.

S0th 

Maddy: See, I think there's a plan. There's a design for each and every one of us. You look at nature. Bird flies somewhere, picks up a seed, shits the seed out, plant grows. Bird's got a job, shit's got a job, seed's got a job. And you've got a job.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján